Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Słowacja - warunki narciarskie 24/25

Lexi

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, wolcjusz napisał:

Dzięki za szczegóły. W takim razie weekend odpuszczam a w przyszłym tygodniu się zobaczy.

Scianka jest fajna, ale Padak to jest dopiero wyjaśniator. Przejeżdżałem tamtędy i nie wiedziałem że tam jest trasa, dopiero za którymś razem zwrócił moją uwagę narciarz stojący na krawędzi czerwonej i patrzący w dół poza trasę. Dopiero jak do niego podjechałem to ogarąłem na co patrzył 🤣

Padak jest o tyle fajny że jak się wyje... to i tak wszystko co ci się wypnee jedzie z tobą na sam dół - tam skistopy nie działają.. ;D

• Haha 5

4 minuty temu, christof napisał:

Znowu się minęliśmy... ja dzis bez wyciągu się tam kręciłem

20250328_081129.thumb.jpg.52ca44c5a71d8bb9cf7c7279c783d4bb.jpg

Fuck.. :/

Jak dobrze pamiętam ostania mijanka była na Pilsku rok temu. :)

Edytowane przez Lexi
  • Like 2

2 godziny temu, wolcjusz napisał:

Dzięki za szczegóły. W takim razie weekend odpuszczam a w przyszłym tygodniu się zobaczy.

Scianka jest fajna, ale Padak to jest dopiero wyjaśniator. Przejeżdżałem tamtędy i nie wiedziałem że tam jest trasa, dopiero za którymś razem zwrócił moją uwagę narciarz stojący na krawędzi czerwonej i patrzący w dół poza trasę. Dopiero jak do niego podjechałem to ogarąłem na co patrzył 🤣

My z rana podjechaliśmy zerknąć, ale był nie zrobiony, a rano był betonik, potem ktoś tam zjeżdżał i w sumie to żałuję, żeśmy tam nie zjechali. Ale to co był dzisiaj śnieg na ściance…. Ostatnie zjazdy to dzida do ścianki, byle się na niej pobawić. Zero wylodzeń, śnieg idealny, miękki, maślany. Petarda. Poprzednia, ale krótsza ścianka też super. Dzień z cyklu perfect śnieg i pogoda. Ludzi niewiele. Jakaś spora grupa była, ale jakoś nie wchodziliśmy sobie w drogę.

pozdro

• Like 3

Godzinę temu, marekbtl napisał:

Cze

Sporo było skiturowców, co chwilę ktoś podchodził. Cholerum, wylazłeś na Salatyn? Bo się tam drapali ludziska. 

pozdro

Zwykle wchodze na Salatna ale dzis robilem inną akcje. 10 razy wszedłem do górnej stacji tak zeby w sumie przewyzszenia bylo wiecj niz 4425m czyli polowa Everestu. Takie tam dziwactwo na koniec sezonu :) 

Dziwne, ze Was nie wyłapałem tle razy tam podchodząc. 

PS. o 6:00 bylo tak zmrozone ze na sciance zalowalem ze nie mam rakow :)

Edytowane przez christof
  • Like 6
  • Confused 1

1 minutę temu, christof napisał:

Zwykle wchodze na Salatna ale dzis robilem inną akcje. 10 razy wszedłem do górnej stacji tak zeby w sumie przewyzszenia bylo wiecj niz 4425m czyli polowa Everestu. Takie tam dziwactwo na koniec sezonu :) 

Wariat😀. My wyjechaliśmy 16x no i tyle samo zjechaliśmy. To pewnie Ty robiłeś te sztuczny tłok😉, czyżby turowców było 10x mniej?

pozdro

• Haha 1

4 minuty temu, christof napisał:

PS. o 6:00 bylo tak zmrozone ze na sciance zalowalem ze nie mam rakow :)

Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma 😉. A ja w domu rower, SUP i Goldzika mam.

• Haha 4

2 godziny temu, christof napisał:

A to w takim razie wszystko sie zgadza. I zjazdy i to ze dzień był wspaniały. Kilka zdjęć sprzed startu kolejki. 

20250328_084836.thumb.jpg.401375f89454aa829c23d5805466ca27.jpg

20250328_080908.thumb.jpg.98975e2f068f623365a69e187c813105.jpg

20250328_063536.thumb.jpg.48acf8fa210e147ded5393c5c3100dbd.jpg

20250328_063949.thumb.jpg.85329aebff2a4327e296927b1cca71e4.jpg

20250328_081403.thumb.jpg.e0fdc1bb2ad0854ea031e62ddaf5837a.jpg

20250328_063547.thumb.jpg.9c15e4a6e11759cb2fb8cb29fed03ca5.jpg

Cze

O ile Skitrab to nie są jakieś mega popularne narty, to Cię widziałem jak podchodziłeś - z kanapy.

pozdro

4 minuty temu, marekbtl napisał:

Cze

O ile Skitrab to nie są jakieś mega popularne narty, to Cię widziałem jak podchodziłeś - z kanapy.

pozdro

Haha Ty zawsze po nartach poznajesz:) na Pilsku bylo podobnie! SkiTrabów bylo niewiele wczoraj w zasadzie jednego Słowaka mijalem i to okolo 14:00. Tak, ze jest duza szansą ze sie widzielismy.

16 godzin temu, wolcjusz napisał:

w przyszłym tygodniu się zobaczy.

W przyszłym tygodniu będzie jeszcze lepiej jeśli to możliwe.. jak się załapiesz wtedy co my masz gwarancje "warunu petarda"... Marki™..

...jeśli nie to @Jeeb zwraca Ci kasę za karnet i paliwo.

• Haha 1

2 godziny temu, marekbtl napisał:

Cze

pozdro

Sorry że się wcinam, ale akurat SkiTrab ma siedzibę i fabrykę w Bormio, taka ciekawostka 😉
Przejeżdżam zawsze koło nich w drodze rano na narty i w powrocie. 

Ciekawy nowoczesny budynek zaraz przy tunelu wyjazdowym z Bormio w kierunku południowym. 

Kiedys tak:
Fab-14_1.jpg.25028e99daf9075d33053af024d99199.jpg

Teraz tak:
https://www.facebook.com/SegheriaPraolini/videos/inaugurazione-nuovo-stabilimento-ski-trab/419310876337513/

1732384266357.jpeg.2f750803350dadc6a43afe9b8a1eb8c4.jpeg

• Like 8
  • Thanks 1

Ostatni już dzień na Chopoku, pogoda najsłabsza ze wszystkich. Nawet mniej ludzi na stokach niż wczoraj. Całe południe we mgle, na północy mgła na szczycie, niżej pochmurne. Niebieska 2a i 5 w słabiutkim już stanie. Na plus obsługa ośrodka, która w trakcie dnia zasypywała kałuże na 2a.

IMG_20250329_101426055_HDR.jpg

IMG_20250329_090222679.jpg

IMG_20250329_090537054.jpg

IMG_20250329_090912967_HDR.jpg

IMG_20250329_101657423_HDR.jpg

• Like 11

7 godzin temu, christof napisał:

Haha Ty zawsze po nartach poznajesz:) na Pilsku bylo podobnie! SkiTrabów bylo niewiele wczoraj w zasadzie jednego Słowaka mijalem i to okolo 14:00. Tak, ze jest duza szansą ze sie widzielismy.

Cze

Kojarzę te narty, bo to chyba jedyne, których nazwę mogę odczytać z krzesła😀. Ponadto w St. Caterina gość na takich zjeżdżał. Nie przykuł by mojej uwagi, gdyby na nich nie skoczył na dolnej ściance przy gondoli - akurat tam staliśmy. Koło słupa (armatki chyba), była usypana mini skocznia. Gość bardzo dobrze jeździł, a skoczył z grabem daleko, natomiast przy lądowaniu tak strzeliło, że myśleliśmy że po nartach. Zaparkował obok nas zadowolony. Narty całe były. Skitrab takie jak Twoje. Stąd znam tą niszową markę. 
pozdro

W Spalonej zima na pełnej... Czegoś takiego to się już nie spodziewałem. Przez noc spadło 30 cm świeżego śniegu i nie przestaje sypać. Na dole jest -6 więc śnieg jest lekki i na trasie są warunki puchowe. Jedynie z widokami dzisiaj słabo, ale jazda genialna, warun w pełni zimowy. Są zawody dzieciaków więc trasa po lewej stronie jest zwężona, ale wariant po prawej bez ograniczeń i mniej ubity.

20250406_104240.jpg

20250406_104516.jpg

20250406_102718.jpg

20250406_103256.jpg

20250406_111704.jpg

Edytowane przez wolcjusz
  • Like 13
  • Thanks 2

Co za dzień. W takich warunkach chyba jeszcze nie miałem okazji jeździć. Po trzynastej ekipy dzieci i opiekunów z zawodów zniknęły z tras i zrobiło się pusto, a śnieg cały czas ostro nadupcał i przykrywał wszystko co ubite. Przy garstce jeżdżących których było za mało żeby to ubić ostatnie dwie godziny to był miejscami puch "kalifornijski" prawie do kolan, coś pięknego - namiastka jazdy pozatrasowej na trasie. 

W prognozie widzę że snieg ma padać do wtorku 😮 Nie wiem czy stacja będzie działać w tygodniu, ale jesli tak to jeśli ktokolwiek ma niedosyt w tym sezonie to niech bez zastanowienia bierze urlop i jedzie do Spalonej bo warunki są epickie.

Edytowane przez wolcjusz
  • Like 4
  • Thanks 1

18 minut temu, wolcjusz napisał:

Co za dzień. W takich warunkach chyba jeszcze nie miałem okazji jeździć. Po trzynastej ekipy dzieci i opiekunów z zawodów zniknęły z tras i zrobiło się pusto, a śnieg cały czas ostro nadupcał i przykrywał wszystko co ubite. Przy garstce jeżdżących których było za mało żeby to ubić ostatnie dwie godziny to był miejscami puch "kalifornijski" prawie do kolan, coś pięknego - namiastka jazdy pozatrasowej na trasie. 

W prognozie widzę że snieg ma padać do wtorku 😮 Nie wiem czy stacja będzie działać w tygodniu, ale jesli tak to jeśli ktokolwiek ma niedosyt w tym sezonie to niech bez zastanowienia bierze urlop i jedzie do Spalonej bo warunki są epickie.

Creme de la creme Narciarstwa.

p.s.

Zazdro (jak mawiają młodzi). 

• Like 1

12 godzin temu, wolcjusz napisał:

A. jak wyglądał dojazd po słowackiej stronie?.. Zakopianka niezbyt ciekawie..

Ja bylem wczoraj na Chopoku, co prawda na gorze wialo niemilosiernie  trasa zamknieta (raz zjechalismy) ale do Zahradek mozna bylo bez kolejek w puchu posmigac przez caly dzien rasa nr 2 i a takze wyratrakowaną rano 5. 

20250406_094239.thumb.jpg.a4cb0c08f072cce4684eefd9fc20bd7b.jpg

20250406_085353.thumb.jpg.4108fa3e5d37ed00f081ae9a3fdc97b4.jpg

Edytowane przez christof
  • Like 10
  • Thanks 1