wolcjusz Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 54 minuty temu, Lexi napisał: A. jak wyglądał dojazd po słowackiej stronie?.. Zakopianka niezbyt ciekawie.. Mniej więcej tak jak na filmiku. Trafił mi się chyba jakiś milośnik opon wielosezonowych z Krakowa, bo zamulał niemiłosiernie, ale w końcu jakoś udało się go wyprzedzić i to było jedyne auto jakie spotkałem między Suchą Górą a Zubercem jadące w tym samym kierunku. Poza tym pusta droga. 20250406_081620.mp4 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 5 minut temu, wolcjusz napisał: Mniej więcej tak jak na filmiku. Trafił mi się chyba jakiś milośnik opon wielosezonowych z Krakowa, bo zamulał niemiłosiernie, ale w końcu jakoś udało się go wyprzedzić i to było jedyne auto jakie spotkałem między Suchą Górą a Zubercem jadące w tym samym kierunku. Poza tym pusta droga. 20250406_081620.mp4 znam takich co na stałym 4x4 z zimówkami jadą poza zabudowanym 50km/godz, bo "ślisko, panie!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień A to nie BMW z napędem na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień (edytowane) 14 godzin temu, wolcjusz napisał: Nie wiem czy stacja będzie działać w tygodniu... no niestety - tylko weekend, ale jest za to już świąteczny rozkład jazdy Edytowane 7 Kwiecień przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 54 minuty temu, ravick97 napisał: no niestety - tylko weekend, ale jest za to już świąteczny rozkład jazdy Szkoda, cóż za marnotrawstwo. Za to skiturowcy mają raj: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień (edytowane) Czyli wiadomo gdzie lecimy w Środe Edytowane 7 Kwiecień przez christof 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 22 godziny temu, wolcjusz napisał: Mniej więcej tak jak na filmiku. Trafił mi się chyba jakiś milośnik opon wielosezonowych z Krakowa, bo zamulał niemiłosiernie, ale w końcu jakoś udało się go wyprzedzić i to było jedyne auto jakie spotkałem między Suchą Górą a Zubercem jadące w tym samym kierunku. Poza tym pusta droga. 20250406_081620.mp4 Czyli jechałeś przez Oravice...podejrzewam że po E77 mogło być lepiej - po głównych zawsze lepiej w taką pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień może ktoś na Chopok jutro tnz. 09-04-25 chce jechać z okolic Rybnik, Zory, Pszczyna .... samemu się nie chce, paliwo do podziału, ma być okienko pogodowe w miarę słonecznie i mróz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień i góra jeszcze, wyjazd godz 5,45 z Rybnik i dalej po drodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień W dniu 7.04.2025 o 10:44, ravick97 napisał: no niestety - tylko weekend, ale jest za to już świąteczny rozkład jazdy Jest zmiana - od piątku 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 4 godziny temu, Lexi napisał: Jest zmiana - od piątku W piątek szykuje się chyba armagedon wiatrowy. Chociaż Rohace osłonięte to może będzie ciszej. W Strbskim Plesie ma być do 90 km/h według prognoz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 45 minut temu, pawelb91 napisał: W piątek szykuje się chyba armagedon wiatrowy. Chociaż Rohace osłonięte to może będzie ciszej. W Strbskim Plesie ma być do 90 km/h według prognoz... Na Chopoku. jeszcze lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień Dzisiaj Chopok - Jasna. Warunki dobre, i przedewszystkim różne. Na górze lód przykryty świeżym puchem, w środku warunki najlepsze bo połączony stary śnieg z nowym, na dole miękko. Na południe nie polecam bo na dole dojazd trasą 33 i 36 to już ostrożna jazda, żeby nie poniszczyć narty. Ludzi całkiem sporo i dużo Polaków. Polecam czarną trase nr.7, mało ludzi tam jeździ, więc warunki tam są najlepsze: pierwsze zdjęcie robione o 10:00 a drugie o 13:00. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień W dniu 7.04.2025 o 09:53, wolcjusz napisał: Mniej więcej tak jak na filmiku. Trafił mi się chyba jakiś milośnik opon wielosezonowych z Krakowa, bo zamulał niemiłosiernie, ale w końcu jakoś udało się go wyprzedzić i to było jedyne auto jakie spotkałem między Suchą Górą a Zubercem jadące w tym samym kierunku. Poza tym pusta droga. 20250406_081620.mp4 Jeździłem tą trasą, tej zimy, jakieś 25 razy. W grudniu, lutym i marcu. Ani jednego dnia z takim opadem. A miałem nowe zimówki obute na 4x4 😉. p.s. Psy też się pochowały, zwykle bawią się z krukami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień (edytowane) wiele wskazuje, że miniona niedziela była moim ostatnim narciarskim dniem w tym sezonie na Rohaczach. samochodów na parkingu zdumiewająco dużo, no ale jak się później okazało, główienie dzięki skiturowcom, których wysyp przebił chyba wszystkie dotychczasowe jakie tam doświadczyłem. za to na stoku może z setka osób się kręciła i było luźno. tempratura na górze dochodziła do 11 stopni co w pewnym momencie spowodowało ciekawe przeobrażanie się śniegu, który miejscowo momentalnie wyhamowywał narty, no ale dało się coś z tym zrobić 😎 Edytowane 16 Kwiecień przez ravick97 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień Tatrzańska Łomnica zakończyła sezon w minioną niedzielę. Liczyłem na kwietniowe Sedlo, a tu przyszedł pierwszy w historii sezon gdy trasa nie ruszyła nawet na jeden dzień... Strbske Pleso ciągnie sezon do świąt ale widać że jest już bryndza na kamerkach. 6 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień Strbske Pleso 🐻 Filmik z Furkotki https://www.instagram.com/reel/DIjCwzoIQVd/?igsh=eW1kcHdiZ21tenJq 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi