wojtekly Napisano 1 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień Może ma ktoś do polecenia tanie miejsca noclegowe (raczej niski standard, męski wyjazd) w okolicach Kronplatz i Drei Zinnen? Na booking i airbnb bieda, a jak już pisać bezpośrednio to warto byłoby już znać jakieś potencjale miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień W całych Dolomitach ogólnie kiepsko z tym, sam szukam czegoś prostego na grudzień i nie mam nic sensownego na razie, pisząc bezpośrednio do obiektów dostawałem również słabe - drogie oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Sobota o 04:52 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 04:52 6 godzin temu, pawelb91 napisał: czegoś prostego na grudzień Kevin sam w domu..niezawodny i tani - i na 100% "puszczą" w grudniu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano Sobota o 07:36 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 07:36 (edytowane) W ogóle bardzo dziwnie wygląda oferta na ten sezon zimowy w Dolomitach. W ostatnich latach dopinałem wszystkie terminy na cały sezon latem i w lipcu miałem już właściwie całą agendę. Owszem, często korzystałem z Booking. W tym roku w maju klasycznie były same propozycje z dupy (jak za każdym rokiem, właściwe oferty wchodziły później). W tym roku okazało się, że właściwych ofert nie było. Pozostały same nieakceptowalne (a naprawdę mam duży zakres akceptacji do ofert). W zasadzie booking nie oferuje takich ofert jak w zeszłym roku. Nawet w oddaleniu, nawet w słabym standardzie. Wysłałem tez około 20 zapytań do miejscówek i odzew był równie abstrakcyjny. Ostatecznie coś pozamawiałem, ale ten rok wydaje się być wyjątkowy. Nie wiem, czy przyczyną są IO, ale ja szukałem grudzień, marzec i kwiecień, więc raczej nie. Tożsame oferty są 20-30 % droższe. W zasadzie odrzuciłem już Booking. Hotele i apartamenty, chociaż bardziej hotele dają już w większości możliwość bezpłatnego odwołania rezerwacji miesiąc przed przyjazdem i dość elastyczne opcje odwołania (zupełnie jak Booking); dają też możliwości wykupienia ubezpieczenia od odwołania rezerwacji niezależnie od terminu. To kosztuje różnie, zależnie od ceny noclegu. Edytowane Sobota o 07:37 przez waldek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano Sobota o 07:41 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 07:41 Na grudzień koniecznie chciałem coś w Campitello (bo tak 😀) i oferty były więcej, niż niemądre. To przynajmniej można wytłumaczyć nową inwestycję gondolową, która ma usprawnić transport. A miejsce logistycznie jest moim zdaniem dające najwięcej możliwości narciarskich. Otóż nawet do 50% przebitki w stosunku do zeszłego roku. Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Sobota o 07:42 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 07:42 @wojtekly mam tanią bazę noclegową ale niestety musielibyście zmienić kierunek na Szwajcarię i region Jungfrau. Baza noclegowa jest zadawalająca i bardzo tania jak na alpejskie realia ale skipassy niestety już nie( jedne z droższych) plus z PL macie kawałek pewnie dalej . @pawelb91 jest oferta gdybyś był zainteresowany na początek grudnia do Livigno 6-13 apartamenty dwu lub trzyosobowe za 2.5/2.7 zł ze skipasem. Możliwość dojazdu autokarem z PL cena 500zl droższa . Gdyby coś mogę dać namiary pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Sobota o 09:28 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 09:28 @waldek71 Dokładnie... kiepściutko w tym roku z ofertami i rezerwacją. Prywatne oferty od obiektów często były dużo gorsze od podobnych na booking czy airbnb, także śmiech ogarniał. We Włoszech najbardziej lubię szukać i rezerwować poprzez airbnb zawsze był tam jakiś wybór i przyzwoite oferty. Teraz brak. Też chciałem znaleźć coś w Val di Fassa lub trochę dalej i dojeżdżać - Predazzo. Raczej nie miałbym problemu ze znalezieniem dobrych ofert w dolinie Aosty ale to za daleko. Chce się tam wybrać narciarsko ale dopiero wiosną 2027. @Victor Dzięki ale Livigno nie chce. Terminowo też mogę dopiero po 13 grudnia (powrót 22 grudnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano Sobota o 09:43 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 09:43 1 godzinę temu, Victor napisał: Baza noclegowa jest zadawalająca i bardzo cicho @Victor bo jeszcze się do Base Cafe wszyscy zlecą 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano Sobota o 10:12 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 10:12 2 hours ago, Victor said: @wojtekly mam tanią bazę noclegową ale niestety musielibyście zmienić kierunek na Szwajcarię i region Jungfrau. Baza noclegowa jest zadawalająca i bardzo tania jak na alpejskie realia ale skipassy niestety już nie( jedne z droższych) plus z PL macie kawałek pewnie dalej . Dzięki ale właśnie wyjazd krótki więc logistyka jest kluczowa. Dziękuję za pozostałe komentarze, daje to sporo optyki, bo moje pierwsze wrażenie też było takie że ceny raczej wysokie a oferta uboga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano Sobota o 11:31 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 11:31 Godzinę temu, wojtekly napisał: Dzięki ale właśnie wyjazd krótki więc logistyka jest kluczowa. Dziękuję za pozostałe komentarze, daje to sporo optyki, bo moje pierwsze wrażenie też było takie że ceny raczej wysokie a oferta uboga. a tak z ciekawości zapytam: kiedy ma być ten wyjazd, ile dni na nartach i dlaczego koniecznie ten ośrodek? Najwięcej ofert jest zazwyczaj od soboty do soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano Sobota o 16:33 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 16:33 (edytowane) Akurat w tym rejonie nigdy nie miałem problemu,choć ja tam bywałem na 3 dni w drugiej połowie marca,na Helmissimo.Zawsze rezerwowalem 2 dni przed wyjazdem,jedną miejscówką załatwiałem zawody w San Candido i jazdę na Kronplatzu.Super tanią miałem w San Lorenzo di Sebato /Haus Tasser/,a gdy oni nie mieli,albo Jagerhof /Ferrara/,albo w Prato alla Drava /Innerraderhof/ i inne...Przeważnie z bookingu,ale jak już miałem telefony,to bezpośrednio.Poza biletami lotniczymi nigdy nie rezerwuję niczego wczesniej,bo z racji wieku,gdy zejdę,mniej zostałoby w masie spadkowej... Edytowane Sobota o 16:36 przez lski@interia.pl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano Niedziela o 17:09 Autor Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 17:09 On 8/2/2025 at 1:31 PM, Jeeb said: a tak z ciekawości zapytam: kiedy ma być ten wyjazd, ile dni na nartach i dlaczego koniecznie ten ośrodek? Najwięcej ofert jest zazwyczaj od soboty do soboty Tradycyjny już, przedłużony weekend zaraz przed świętami - nie ma szans na dogranie urlopów na dłuższy wyjazd. Miejsce mnie zaciekawiło i jest stosunkowo blisko z Polski, żadnych twardych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano Niedziela o 20:33 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 20:33 3 godziny temu, wojtekly napisał: Tradycyjny już, przedłużony weekend zaraz przed świętami - nie ma szans na dogranie urlopów na dłuższy wyjazd. Miejsce mnie zaciekawiło i jest stosunkowo blisko z Polski, żadnych twardych powodów. zawsze w grudniu tradycyjnie przed świętami w okolicach Mikołaja jadę na tydzień w Alpy ale nigdy jeszcze wcześniej jak tydzień przed wyjazdem niczego nie rezerwowałem. Obserwuję pogodę i jadę tam gdzie są najlepsze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano Poniedziałek o 08:48 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 08:48 Ciekawe co piszecie, skoro jest tyle podobnych glosow to zakladam ze to nie przypadek. Nie ukrywam ze bardzo mnie to dziwi bo od lat jezdze poza sezonem, np w grudniu i kwatere w zasadzie bookuje na ostatnia chwile. Z tym ze airbnb i booking tylko kiedys dawno temu, teraz tylko indywidualnie albo przez lokalne strony. Czesto znajduje okolice na google mapie i ogladam konkretne domy gdzie jest podany kontakt, strona internetowa itp. Kiedys jak napisalem do kwatery z bookinga to sami mnie odeslali do ich prywatnej strony bo powiedzieli ze to 20% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano Poniedziałek o 09:05 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 09:05 Deprecjonujecie ten booking, a wiadomo jak każda usługa ma wady i zalety. Czasami próbuje negocjować z hotelem że chcę zarezerwować bezpośrednio, to jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby dali mi wyraźnie taniej niż booking. Możliwość rezerwacji o 23:00, w nocy, o każdej porze. Brak oczekiwania na odpowiedzi mailowe. To jest ogromna zaleta i czasami wolę zapłacić 10% więcej niż czekać dwie doby na negatywną odpowiedź mailem i znowu wracać do szukania. Moim zdaniem booking podnosi komfort rezerwacji i wymusza lepszą jakość pracy na hotelach. Wiele fajnych ofert nie ma wogóle na booking, bo hotel nie chce płacić marży kolejnemu pośrednikowi. I takie trzeba szukać gdzieś indziej. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano Poniedziałek o 11:14 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 11:14 2 godziny temu, MarioJ napisał: Deprecjonujecie ten booking, a wiadomo jak każda usługa ma wady i zalety. Czasami próbuje negocjować z hotelem że chcę zarezerwować bezpośrednio, to jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby dali mi wyraźnie taniej niż booking. Możliwość rezerwacji o 23:00, w nocy, o każdej porze. Brak oczekiwania na odpowiedzi mailowe. To jest ogromna zaleta i czasami wolę zapłacić 10% więcej niż czekać dwie doby na negatywną odpowiedź mailem i znowu wracać do szukania. Moim zdaniem booking podnosi komfort rezerwacji i wymusza lepszą jakość pracy na hotelach. Wiele fajnych ofert nie ma wogóle na booking, bo hotel nie chce płacić marży kolejnemu pośrednikowi. I takie trzeba szukać gdzieś indziej. Kolega dokładnie wyjaśnił,o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano Poniedziałek o 12:12 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 12:12 3 godziny temu, MarioJ napisał: Deprecjonujecie ten booking, a wiadomo jak każda usługa ma wady i zalety. Czasami próbuje negocjować z hotelem że chcę zarezerwować bezpośrednio, to jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby dali mi wyraźnie taniej niż booking. Możliwość rezerwacji o 23:00, w nocy, o każdej porze. Brak oczekiwania na odpowiedzi mailowe. To jest ogromna zaleta i czasami wolę zapłacić 10% więcej niż czekać dwie doby na negatywną odpowiedź mailem i znowu wracać do szukania. Moim zdaniem booking podnosi komfort rezerwacji i wymusza lepszą jakość pracy na hotelach. Wiele fajnych ofert nie ma wogóle na booking, bo hotel nie chce płacić marży kolejnemu pośrednikowi. I takie trzeba szukać gdzieś indziej. Może powinniśmy podzielić miejsca noclegowe na hotele, apartamenty, mieszkania itd. Może w każdym takim segmencie są inne relacje: Booking vs resztą świata. W segmencie hotele moje kilkuletnie doświadczenia bez wyjątku wskazuje na niższą (zawsze min. 10%) cenę przy zamawianiu bezpośrednio w hotelu, nawet w systemie rejestracji bez wysyłania osobnych pytań. Zaletą booking były opcję odwołania rezerwacji. Teraz te opcje mają też hotele. W połowie tych hotelu w momencie checkoutu dawano mniej lub bardziej zawoalowaną sugestie omijania B., co z ich punktu widzenia jest oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano Poniedziałek o 12:14 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 12:14 Natomiast B. sprawdza się przy szybkich rezerwacjach kilka dni przed. Owszem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano Poniedziałek o 13:11 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 13:11 Nigdy nie rezerwuję nart przez Booking, tylko na stronach ośrodków lub szukając bezpośrednio. Fantastyczne oferty miewa za to Interhome. Z Bookingu korzystam często przy innych okazjach. A poniżej info dotyczące niższych cen poza booking, ciekawe czy to zmieni jakoś rynek wynajmu... https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/ponad-10-tys-hoteli-w-europie-chce-pozwac-platforme-bookingcom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano Poniedziałek o 14:09 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 14:09 Rezerwacja przez booking to jednak duża wygoda. Oferty w jednym miejscu, łatwe porównanie i wyszukiwanie, szybkość dokonania rezerwacji, możliwość rezygnacji itp. Potwierdzam, że w tym roku kiepsko z ofertami. Rezerwowałem chyba w maju i potem co jakiś czas przeglądałem jeszcze. Okazało się, że nic lepszego się potem nie pojawiło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano Poniedziałek o 15:56 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 15:56 3 godziny temu, waldek71 napisał: Natomiast B. sprawdza się przy szybkich rezerwacjach kilka dni przed. Owszem . to prawda powiem Wam że do tej pory jeszcze żadnego wyjazdu narciarskiego nie rezerwowałem przez booking.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Poniedziałek o 20:00 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 20:00 5 godzin temu, WojtekM napisał: Rezerwacja przez booking to jednak duża wygoda. Oferty w jednym miejscu, łatwe porównanie i wyszukiwanie, szybkość dokonania rezerwacji, możliwość rezygnacji itp. To prawda, przejrzystość oferty to podstawa, dokładny opis oraz zdjęcia pomieszczeń, co wchodzi w skład itp. oraz warunki odwołania, do kiedy bezpłatne, czy od kiedy ile kosztuje anulacja. Dlatego większość wyjazdów na narty oraz innych rezerwuję przez airbnb oraz booking. Bezpośrednio to dopiero przy ponownym odwiedzeniu obiektu gdy już mam kontakt do właściciela / osób zarządzających i wiem że miejsce jest ok. Jakiś czas temu znalazłem portal YesAlps i szukałem tam noclegów na narty we Włoszech (głównie Dolomity) ale oferty które dostawałem od obiektów poprzez tą stronę były słabe, więc raczej odpuszczę dalsze szukanie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano Poniedziałek o 22:22 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 22:22 Ciekawi mnie Wasza opinia. 5 nocy w grudniu 2025 w apartamencie dla 2 osób ze śniadaniami, miejscowość Selva di Val Gardena, 5 metrów od Sellarondy. Dobra cena czy wysoka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano Poniedziałek o 22:43 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 22:43 Ciekawi mnie Wasza opinia. 5 nocy w grudniu 2025 w apartamencie dla 2 osób ze śniadaniami, miejscowość Selva di Val Gardena, 5 metrów od Sellarondy. Cena 1200 euro. Dobra cena czy wysoka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Poniedziałek o 23:06 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 23:06 16 minut temu, ski89 napisał: Ciekawi mnie Wasza opinia. 5 nocy w grudniu 2025 w apartamencie dla 2 osób ze śniadaniami, miejscowość Selva di Val Gardena, 5 metrów od Sellarondy. Cena 1200 euro. Dobra cena czy wysoka cena? Czy cena którą podałeś jest dobra za taką lokalizację to nie wiem bo zawsze szukam dalej. Jedno jest pewne, w takim położeniu cena niska być nie może, ja szukam w całkiem innym budżecie ale też i innych miejscach - oddalonych od wyciągów z dojazdem samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi