Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, jacekma napisał:

Bobasku, powtarzam bo widzę znów nie zrozumiałeś/nie doczytałeś.  Ja tu się odnosiłem nie stricte do Szczawnika tylko do Twoich (i innych) wypocin o "pseudo ochronie przyrody" , ekoterrorystach i do Twojej "eksperckiej" wiedzy o Rysiach. O to żebyś spojrzał troszkę szerzej poza obręb swojego malutkiego noska. 

Starszaku... jedyne co mi się nasuwa, to bredzisz bez sensu i błądzisz pomiędzy tematami. Trudno, tacy ludzie też istnieją i podobno są potrzebne. Ja nie wiem do czego ale tak mówią statystyki... Powiem tylko tyle, mam dom w Muszynie i Rysia tam w życiu nie widziałem... Ale dobrze, twój nosek pewnie jest jak Pinokia, więc widzisz tam wszystko.... 🤣Kolejny eko dzban się uaktywnił.....

Na Wyborczej jest świeży wywiad z dyrektorem TPN. Później Wam wrzucę cytaty dotyczące wyciągów. Jest nieco pozytywnie.

https://zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,32144418,dyrektor-tpn-w-tatrach-ma-wnioski-o-zmiany-pod-krzyzem-na.html

Edytowane przez MarioJ
  • Like 2

W dniu 1.08.2025 o 17:58, WojtekM napisał:

Ale wtedy nie będzie można mówić o Niemcach, Austriakach. Zmowa oczywista!

Tak, jeżdżę bardzo chętnie do Austrii. Już mam nawet rezerwacje poczynione.

No i porównanie Kaprun z Muszyną 🙃. Byłeś kiedyś w jakimś porządnym ośrodku? Pytam z ciekawości.

Dwa wątki:
1) Porównanie Kaprun z Muszyną - gdyby rozkręcić Muszynę, na korzyść Muszyny jako miejscowości. ON w Kaprun nieporównywalny, ale NIGDY JUŻ TAM NIE POJADĘ. Dla mnie Kitz to cmentarz. Między innymi dlatego, że byłem tam tydzień wcześniej przed wypadkiem.

2) Odpowiem też na durne pytanie. Tak, byłem wielokrotnie, ale lubię też jeździć w Polsce, uczę w Polsce i chciałbym, abyśmy - na miarę możliwości - się zbliżali tym, co możemy, do ośrodków alpejskich. Gór nie podwyższymy, ale jest wiele ośrodków w Polsce, które robią wiele aby tak było. A mają rzucane kłody pod nogi.

• Like 1

🎿 Nowe inwestycje - Jaworzyna Krynicka nie zwalnia tempa! 🏔️

Ośrodek narciarski Jaworzyna Krynicka kolejny rok z rzędu dynamicznie się rozwija! 💪 W ostatnich latach zrealizowano wiele ważnych inwestycji: dwie nowoczesne koleje linowe, zmodernizowany system naśnieżania tras narciarskich, nowe oświetlenie stoków, nowoczesne centrum obsługi gości z wypożyczalnią i serwisem nart, klimatyczna strefa après-ski.

🚠 Obecnie trwa budowa długo wyczekiwanej kolei linowej, która zastąpi stary wyciąg o niskiej przepustowości – to ogromna zmiana dla narciarzy!

🏨 Modernizacji doczekał się także hotel przy Jaworzynie, który już od grudnia powita gości w zupełnie nowej odsłonie!

📽️ Zobacz film i sprawdź, co nowego czeka na Ciebie w sezonie zimowym 2025/2026 na Jaworzynie Krynickiej!

• Like 9