grimson Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Godzinę temu, Gorol napisał: Teraz się dowiedziałem, że to mój znajomy 😥. Chłopak z Bystrzycy (kawałek od Trzyńca, Czechy), miał dwójkę dzieci. Jak doszło do tragedii nie wiem, wiem tylko to co jest napisane w wiadomościach. Uważajcie na siebie na stokach. Jak uczę syna na nartach to zawsze mu powtarzam, że najważniejsze jest twoje bezpieczeństwo i bezpieczeństwo ludzi na stoku, żeby nie skrzywdził siebie i żeby nie skrzywdził kogoś innego. Nie ma co ryzykować. W takiej sytuacji, jak nie ma świadków, to można tylko przypuszczać: wiązanie się wypielo, wjazd na kamień, ktos mu zajechał drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Jak by mu ktoś zajechał drogę to świadek przecież by był. Ciężko nie zauważyć, że się komuś tak zajechało drogę, że się zabił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Ludzie uciekają po mniejszych wypadkach, więc to że ktoś mógłby uciec przy większym to nic takiego niemożliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Do Szczyrku chyba Elon Musk na narty wpadł. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 9 godzin temu, Hextor napisał: Jak by mu ktoś zajechał drogę to świadek przecież by był. Ciężko nie zauważyć, że się komuś tak zajechało drogę, że się zabił. Zajechać drogę to na ulicach. Na nartach ten z góry musi uważać na tego z dołu. Pojęcia "zajechał mu drogę" więc praktycznie nie ma. "Najechał na niego" - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty No nie wiem, ja kiedyś miałem tak że byłem niżej, a snowbordzista z góry zajechał mi drogę. Przy czym ja jechałem szybciej, niż on i go wyprzedzałem Na szczęście skończyło się na dużym siniaki (9 cm średnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty (edytowane) No i w końcu W czwartek rusza Golgota Edytowane 18 Luty przez Mops 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 1 godzinę temu, Mops napisał: No i w końcu W czwartek rusza Golgota Lepiej późno niż wcale😉. A kiedyś od niej zaczynał się sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lb2635 Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty Czy może ktoś podać jak wygląda przejazd skibusami z parkingu Skalite pod gondolę i z powrotem? Jak często jeżdżą skibusy, jak długo jadą, czy jest dużo ludzi z rana przed startem wyciągów? Z góry dziękuję i pozdrawiam LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Skibus Szczyrk jeździ co 20 minut https://www.szczyrkowski.pl/zima/skibus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec W SMR dziś było gorąco 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec Materiał z mojego wczorajszego kozaczenia w Szczyrku: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 25 minut temu, grimson napisał: Materiał z mojego wczorajszego kozaczenia w Szczyrku: Datę źle wpisałeś w tytule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 30 minut temu, grimson napisał: Materiał z mojego wczorajszego kozaczenia w Szczyrku: Grimson, ale dlaczemu nie jechałeś? Pusty stok. Warun ok. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec (edytowane) 19 minut temu, marekbtl napisał: Grimson, ale dlaczemu nie jechałeś? Pusty stok. Warun ok. pozdro Warun ok na dystansie ok 300m, reszta to mocno miękko i nierówno. Film tego nie oddaje. Dodatkowo słabo jeździ się bez kijków. W najszybszym momencie jechałem 60km/godz, to jest fragment gdzie skierowałem telefon na narty, a tam ustawienie sprzętu na makaron-> równolegle. Na moim kanale jest nagranie z trasy D na CG, gdzie przelotowe to 60km/godz z GS FIS -> włożyłem telefon do kieszeni kurtki i tak nagrałem. Edytowane 6 Marzec przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec No faktycznie warunki słabe, ale czego oczekiwać po tylu godzinach przy +15stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 10 minut temu, jack78 napisał: No faktycznie warunki słabe, ale czego oczekiwać po tylu godzinach przy +15stC Warunki były naprawdę OK jak na takie temperatury. Gratki dla ratrakowych, że ubili śnieg do prawie betonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec Mam nadzieje że jutro na rano sie postarają. Wybieram się pewnie na ostatnie szusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 24 minuty temu, jack78 napisał: Mam nadzieje że jutro na rano sie postarają. Wybieram się pewnie na ostatnie szusy. Mają być otwarci do 16.03. Za 6 dni idzie mocne ochłodzenie, do tego opad białego. Więc kto wie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec Obyś miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec Kręcę się w Szczyrku od poniedziałku. Rano do godziny 11-ej w miarę twardo później stopniowo robi się coraz bardziej miękko ale ponieważ ludzi jest bardzo mało to do samego końca moim zdaniem jest ok (najbardziej pomielona jest Hala, końcówka 4 i 7). Generalnie bardzo często jeździłem sam na trasie nikogo albo pojedyncze osoby mi towarzyszyły co będzie widać na fotkach. Dziś zrobiłem 52 km więc jak się zaakceptuje temperaturę to można dobrze polatać. Pojawiają się już pierwsze przecierki głównie na trasach z Wierchu ale są to pojedyncze przypadki. Mają trochę zmagazynowanego śniegu takich kupek jak na pierwszej fotce naliczyłem 4 przy końcówce trasy 3 też coś tam nagromadzili. Moim zdaniem jeżeli skończą się takie dzikie temperatury i jakiś mrozek wróci w nocy to jeżeli tylko będą chcieli to spokojnie dojadą do końca marca. Przejazd z 1 przez drogę beznadziejny jak zawsze. Za ilość otwartych tras zdecydowanie duży plus. Zdjęcia robione dziś. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 38 minut temu, pejot napisał: Kręcę się w Szczyrku od poniedziałku. Będziesz jutro? Kombinuję z niedzielą i będę wdzięczny za meldunek jak z ilością ludzi 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 4 minuty temu, Greg napisał: Będziesz jutro? Kombinuję z niedzielą i będę wdzięczny za meldunek jak z ilością ludzi 🙃 Będę się kręcił jutro dalej. Spoko złożę meldunek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Dziś ludzi troszkę więcej niż w tygodniu ale kolejek całkowity brak jazda na okrągło (zdjęcie z godziny 12-tej). Rano do ok 11-tej twardo później trasy zostały rozjeżdżone/przemielone (najlepiej każdego dnia do końca trzymała się czerwona 1). Dwie kupy śniegu wczoraj rozgarnęli. Na 3 i 1 zaczęły wyłazić kamienie. Dziś można było zażyć kąpieli 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Potwierdzam zero kolejek, na trasach mało ludzi, na COSie wiecej turystow niz narciarzy. To był najlepszy dzien na nartach w tym roku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi