Narty - skionline.pl
Jump to content

szew137

Recommended Posts

6 godzin temu, pejot napisał:

Czy Ty musisz się do wszystkich przywalać? jesteś alfą i omegą ? (ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem, inny nie wie co znaczą znaczki npm a inny szuka atencji).

Z całą pewnością ten człowiek wzruszyłby się do łez że RKO to nic trudnego jakby mu nikt nie pomógł bo by się bał.

Noo jak się zadaje takie głupie pytania to nie wiem czemu się dziwisz...

• Haha 1

30 minut temu, pejot napisał:

Panocku, komentarz twój byl ciekawy. Dowiedzieliśmy się, że ktoś komuś przywrocil możliwość życia. Ale.... jaki sens miało pisanie o swojej wątpliwości udzielania pomocy ? Masz do tego jakieś zastrzeżenia  ? Jeżeli tak, to skoro piszesz to pewnie jesteś promotorem nauki pierwszej pomocy ? Generalnie tak jak powiedziałem, pierwsza pomoc to jest obowiązek (brak udzielenia jest karalny) a kwestia wyszkolenia to jest raczej indywidualna....

Edited by Jusik2002
  • Like 1

1 godzinę temu, Sławek Nikt napisał:

Co nie znaczy, że nie należy tego doceniać zamiast oceniać. A nawet wyróżniać takich ludzi, którzy z różnych pobudek, często jako jedyni chętni w danej chwili np. nad wodą ratują  bądź zaczynają akcje ratunkowe. 

A czy należy oceniać, że ktoś śmie wątpić, że inni potrafią pomagać  ? Tu był największy kwas oceny tego Pana....

W dniu 4.01.2025 o 20:46, Mops napisał:

Z ciekawostek to trasa 6 o dumnej nazwie Turystyczna powróciła do listy tras na stronie ośrodka.

I już zniknęła 🤨.

Przy okazji niestety zniknęły też trasy 9 i 9a, więc chyba do czasu powstania wyciągu na Julianach można się z nimi pożegnać.

szczyrkowski.png

Edited by Mops
  • Sad 1

Dziś ludzi dość sporo, o ile w kolejkach do wyciągów nie dawało się to mocno we znaki, to na trasach momentami robiło się trochę ciasno. 4 już o 10.30 mocno zmuldzona, 8 i 10 znacznie lepiej. O dziwo na początku 3 trzeba uważać na wychodzącą ziemię po prawej. Niestety na trasach mocno czuć, że brakuje czynnej 1, górnego odcinka 10 i 11, bo zjazd z Pośredniego do Soliska dość tłoczny. Najlepiej do końca trzymało się Małe Skrzyczne, gdzie prawie cały czas bez kolejek. 
Na Golgocie ustawili armatki, więc może za jakiś czas zaczną ją śnieżyć.

IMG_9117.jpeg

IMG_9131.jpeg

IMG_9132.jpeg

IMG_9116.jpeg

• Like 13
  • Thanks 1

Kolejek do kanap dziś brak fotka z 12:40 (z wyjątkiem kanapy na Zbójnicką Kopę gdzie trochę luda było). Do końca dnia można było w przyzwoitych warunkach (moim zdaniem) zrobić newralgiczne miejsca na 3,4,7 i z wierchu.

IMG_20250120_124155~2.jpg

• Like 7

Zainspirowany @christof objechałem trasę widmo nr 6. Dorzucam fotki z samego początku i końcówki trasy. Początek to przecinka skrajnie po lewej z Hali Skrzycz. (za białymi kontenerami) dalej prosto w lasek, potem przecinamy 4 i dalej zgodnie z fotkami zamieszczonymi przez @christof. Trzeba uważać żeby nie pojechać jak Ja za pierwszym razem (na mapce na czerwono) bo wjedziemy w wąską na długość nart/deski dróżkę gdzie można łatwo zaliczyć glebę.

IMG_20250120_131539.jpg

IMG_20250120_131937.jpg

IMG_20250120_131903.jpg

IMG_20250118_110323.jpg

pobrane.jpg

• Like 2
  • Thanks 6

• 2 weeks later...
W dniu 18.01.2025 o 17:38, Mops napisał:

Dziś ludzi dość sporo, o ile w kolejkach do wyciągów nie dawało się to mocno we znaki, to na trasach momentami robiło się trochę ciasno. 4 już o 10.30 mocno zmuldzona, 8 i 10 znacznie lepiej. O dziwo na początku 3 trzeba uważać na wychodzącą ziemię po prawej. Niestety na trasach mocno czuć, że brakuje czynnej 1, górnego odcinka 10 i 11, bo zjazd z Pośredniego do Soliska dość tłoczny. Najlepiej do końca trzymało się Małe Skrzyczne, gdzie prawie cały czas bez kolejek. 
Na Golgocie ustawili armatki, więc może za jakiś czas zaczną ją śnieżyć.

IMG_9117.jpeg

IMG_9131.jpeg

IMG_9132.jpeg

IMG_9116.jpeg

1 i 10 (górna część) mają w tym tygodniu ruszyć 

OTWIERAMY KOLEJNE TRASY!🚀

🔴 Środa (05.02) – w całości otwieramy czerwoną 7! Idealna dla tych, którzy lubią dynamiczną jazdę i wymagające trasy.

🔵 Czwartek (06.02) – czas na pełną 10! Niebieska trasa, więcej emocji i jeszcze lepsza zabawa.

🔴 Sobota (08.02) – rusza czerwona 1, czyli klasyk dla fanów mocniejszych wrażeń!

• Like 4

13 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał:

1 i 10 (górna część) mają w tym tygodniu ruszyć 

OTWIERAMY KOLEJNE TRASY!🚀

🔴 Środa (05.02) – w całości otwieramy czerwoną 7! Idealna dla tych, którzy lubią dynamiczną jazdę i wymagające trasy.

🔵 Czwartek (06.02) – czas na pełną 10! Niebieska trasa, więcej emocji i jeszcze lepsza zabawa.

🔴 Sobota (08.02) – rusza czerwona 1, czyli klasyk dla fanów mocniejszych wrażeń!

Nieźle, 8 lutego w końcu będzie taki stan tras, że można pojeździć w tym ośrodku. Jeszcze brakuje 11 Golgota.

Jak dla mnie loteria, wolę zaplanować wyjazd gdzie indziej.

Godzinę temu, adasko13 napisał:

Czy miał może ktoś okazję jeździć na nocnych w smr, jak wygląda sprawa z warunkami i kolejkami ? 

Byłem wczoraj, jazda na bieżąco bez kolejek otwarte obydwie oświetlone trasy przygotowane bardzo dobrze. Pogoda sprzyja więc nocami dośnieżają. Czerwona 1 pusta na niebieskiej trójce jak zawsze więcej osób ale bez tłoku.

• Like 5
  • Thanks 4

13 godzin temu, mirekn napisał:

Teraz się dowiedziałem, że to mój znajomy 😥. Chłopak z Bystrzycy (kawałek od Trzyńca, Czechy), miał dwójkę dzieci. Jak doszło do tragedii nie wiem, wiem tylko to co jest napisane w wiadomościach. Uważajcie na siebie na stokach. Jak uczę syna na nartach to zawsze mu powtarzam, że najważniejsze jest twoje bezpieczeństwo i bezpieczeństwo ludzi na stoku, żeby nie skrzywdził siebie i żeby nie skrzywdził kogoś innego. Nie ma co ryzykować.   

• Sad 12