Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Victor napisał:

Cześć 

Na szczęście w nocy mrozi ale za dnia lato. Północne stoki trzymają się rewelacyjnie i tu w Sappa takie są na całe szczęście aczkolwiek ten z przeciwnej strony południowej ekspozycji z najdłuższą trasą na dole niestety popołudniem już płynie ba nawet woda w ciapie stoi co jest bardzo niebezpieczne i trzeba uważać. 
Za dnia niby +8 ale w słońcu odczuwalna dobre 20 naprawdę jest gorąco 🥵.

pozdro

ps. Coś z wieczornych pokazów włoskiej szkoły 

Fajny przejazd Maestri, u nas jeszcze lepiej 16 stopni, ale jeździło się bosko, tylko na samym dole breja. Reszta bardzo dobrze.

IMG_5102.thumb.jpeg.86987eeef2f511ac6122e5ce587e9449.jpeg

• Like 4
  • Haha 2

4 minuty temu, marekbtl napisał:

Fajny przejazd Maestri, u nas jeszcze lepiej 16 stopni, ale jeździło się bosko, tylko na samym dole breja. Reszta bardzo dobrze.

IMG_5102.thumb.jpeg.86987eeef2f511ac6122e5ce587e9449.jpeg

😅 A co on taki opatulony ? +16 😱

Edytowane przez Victor
  • Thanks 1

29 minut temu, Victor napisał:

I jeszcze jeden filmik jako ciekawostka bo przynajmniej ja sam osobiście jeszcze takiego narciarstwa nie widziałem a okazuje się,że da się jechać z ziomkiem na jednej no dwóch nartach 🥳 mega 🤌

To może dodajmy jeszcze finał 

• Like 4
  • Thanks 2

6 minut temu, marekbtl napisał:

A to zakończenie sezonu jest???

pozdro

Z tego co mi się wczoraj obiło o uszy to dwa razy w sezonie są pokazy lokalnych zawodników różnych konkurencji narciarskich pewnie część to już obecni instruktorzy a może i trenerzy młodszej kadry Sappa 🤷‍♂️ no skoczków jedynie nie było na pokazie  😜 

• Like 1
  • Thanks 1

3 minuty temu, marcinn napisał:

Oczywiście jest bardzo dobrze 

Sprawdzimy ten 6,5 km zjazd z niby takim nachylenie co jest warty czy tylko marketing stacji 

IMG_9263.png

Jak dojedziesz na parking - to będziesz mistrz ;)

W Madonnie na Pinzolo taki napis widnieje przy .... wsiadaniu na krzesło :), stare niewyprzęgane. Szkoda że zdjęcia nie zrobiłem. Only for experts. Czad. Się uśmiałem.

pozdro

• Haha 1

5 godzin temu, marekbtl napisał:

A to zakończenie sezonu jest???

pozdro

4 godziny temu, Victor napisał:

Z tego co mi się wczoraj obiło o uszy to dwa razy w sezonie są pokazy lokalnych zawodników różnych konkurencji narciarskich pewnie część to już obecni instruktorzy a może i trenerzy młodszej kadry Sappa 🤷‍♂️ no skoczków jedynie nie było na pokazie  😜 

Wczoraj był podkoziołek, koniec karnawału i sezonu. I faktycznie dzisiaj na stokach pustawo i bez kolejek do wyciągu. 

Nie mam pojęcia o co kamon… łażą, zaczepiają, leją miotłami a w knajpach chleją co popadnie za free

• Like 4
  • Haha 1

3 minuty temu, .Beata. napisał:

Wczoraj był podkoziołek, koniec karnawału i sezonu. I faktycznie dzisiaj na stokach pustawo i bez kolejek do wyciągu. 

Nie mam pojęcia o co kamon… łażą, zaczepiają, leją miotłami a w knajpach chleją co popadnie za free

W Beskidach też jest taki zwyczaj - dziady (przebierańce) się to nazywa - sam goniłem za łepka z ekipą.

pozdrawiam

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

38 minut temu, marekbtl napisał:

Fajnie wygląda, bo pofałdowana. Nie wiem jak dalej - ale góra w porzo.

pozdro

Ogólnie trzy ściany a ostatnia z skrętem prawym skrętem całkiem ciekawa trasa ale główna czerwień też niczego sobie 👌

Z tej czarnej po każdej ścianie masz przejazd na czerwoną główną .image.thumb.jpg.298c7cd82c9460e0e3564e369c9dd8c0.jpg

A góra czerwień tak wygląda 

image.thumb.jpg.ffaf90dfd17f6b6b1e56c3dbabc4dc51.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

@marionen Ty się z Dziadów nie śmiej, bom ja dziad z dziada pradziada. Nota bene corocznie w Żywcu odbywa się festiwal zwany "Gody Żywieckie". Ja zwykle goniłem z Kominiorza, Debła lub Macidulę. Kominiorz smarował wszystkich sadzą, Deboł czerwona pastą i dźgał widłami - a Macidula (szmaciarka) lała wszystkich królikiem wypchanym trocinami. Przyjedź kiedyś do Żabnicy, to Cię obiją solidnie, jeszcze będziesz musiał zapłacić i flachę postawić. Z bata Cię nauczę strzelać - ale to nie są tanie rzeczy.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1