lski@interia.pl Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 (edytowane) Ogłoszono kalendarz MPA i ze zgrozą stwierdziłem,że finały i w gigancie i w slalomie dokładnie pokrywają sie z Gardenissimą... A znając organizatorów,ciężko im będzie przemówić... Edytowane 15 Listopad 2016 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Podepnę się pod temat, po co zakładac nowy http://www.wnp.pzn.pl/r2019/kalendarz eliminacji pzn_19_gs.pdf Dzisiaj zobaczyłam, że jest kalendarz eliminacji MPA PZN na 2019 rok. Powiem szczerze, że nigdy w nich nie startowałam, jedynie w family cup. Wybiera się ktoś z forumowiczów gdzies? Mam zamiar w tym roku spróbować jeśli nie pokryją się terminy z FC 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 (edytowane) 25.01 - Bieńkula Szczyrk uuuu odwaznie - jak bedzie snieg to bedę jako widz oczywiście:) Edytowane 22 Październik 2018 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Cześć Jak osoba, która parę razy jedynie zsunęła się trasami FM i była na paru eliminacjach MPA to stwierdzam, że to chyba jednak trochę inna zabawa. Pełnowymiarowy GS na Bieńkuli to nie zabawa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 2 godziny temu, Chrumcia napisał: Podepnę się pod temat, po co zakładac nowy http://www.wnp.pzn.pl/r2019/kalendarz eliminacji pzn_19_gs.pdf Dzisiaj zobaczyłam, że jest kalendarz eliminacji MPA PZN na 2019 rok. Powiem szczerze, że nigdy w nich nie startowałam, jedynie w family cup. Wybiera się ktoś z forumowiczów gdzies? Mam zamiar w tym roku spróbować jeśli nie pokryją się terminy z FC Ja już w MPA nie startuje. PZN chyba stwierdził, że na nartach można zjeżdżać tylko w 3 województwach: Małopolska, Podkarpacie Śląsk. Wycofywali się małymi kroczkami, najpierw zniknęły z Dolnego Śląska slalomy, później zabrali się za giganty, kilka lat temu ograniczyli do jednego w Czarnej Górze, a następnie wyprowadzili się ze wszystkimi eliminacjami do wspomnianych przeze mnie na początku województw. Coś więcej wie w temacie i pewnie startuje w MPA Zbyszek @lski@interia.pl . Jedynie FC potrafi jeszcze organizować Zawody w całej Polsce i BRAWO za to, że Im się chce i pokazują, że jednak można. A narciarstwo uprawiają ludzie w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 (edytowane) Pamiętam,że na Dolnym Śląsku były spore problemy z frekwencją i jeszcze główny macher od MPA narzekał na problemy z organizatorem,bo organizację się deleguje na miejscowych.Nie można mieć wszystkiego-macie za to Panoramę Racławicką...A ja w tym roku chćę zaliczyć max. eliminacji... Edytowane 22 Październik 2018 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 ...zauważyłem ,że eliminacji GS jest znacznie więcej i są skoncentrowane już w styczniu i lutym,może jednak koledzy z DŚ się zmobilizują,bo wystarczy raz się zakwalifikować i finał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Ja może jakoś super nie jeżdzę na tyczkach, nigdy nie byłam na żadnym treningu ale sprawia mi to przyjemność, Family Cup nie raz udalo mi sie wygrac na eliminacjach i chętnie chcę spróbować w czymś innym wyzszej nieco rangi. Dla mnie to przede wszystkim dobra zabawa taki start. Nie nastawiam się na wygraną, tylko liczy się udział, kolejne przejechane tyczki i uśmiech na twarzy że dało sie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 (edytowane) Cytat Jak osoba, która parę razy jedynie zsunęła się trasami FM Co to są trasy FM? Cytat nigdy nie byłam na żadnym treningu ale sprawia mi to przyjemność, Family Cup nie raz udalo mi sie wygrac na eliminacjach i chętnie chcę spróbować w czymś innym wyzszej nieco rangi. Nie wiem jak to możliwe. Wyższej rangi to na pewno jest AZS Wintercup. Tutaj lata spędzone w klubach + kilka wyjazdów na lodowiec przed sezonem to standard wśród zawodników. Również u kobiet. Poza tym to chyba najlepiej zorganizowane zawody w Polsce. Trzeba być studentem ale obecnie każdy może się zapisać na studia. Jak się nie przyjdzie na żadne zajęcia z listy skreślą dopiero po sezonie. MPA przy obecnych zimach to patologia. Jak przejadą wszyscy emeryci to rynny są już dramatycznie głębokie. Edytowane 22 Październik 2018 przez Spiochu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 13 minut temu, Spiochu napisał: Co to są trasy FM? Nie wiem jak to możliwe. Wyższej rangi to na pewno jest AZS Wintercup. Tutaj lata spędzone w klubach + kilka wyjazdów na lodowiec przed sezonem to standard wśród zawodników. Również u kobiet. Poza tym to chyba najlepiej zorganizowane zawody w Polsce. Trzeba być studentem ale obecnie każdy może się zapisać na studia. Jak się nie przyjdzie na żadne zajęcia z listy skreślą dopiero po sezonie. MPA przy obecnych zimach to patologia. Jak przejadą wszyscy emeryci to rynny są już dramatycznie głębokie. Cześć No wiesz. Nie wiem czy dołożysz takim emerytom jak Blacha czy Wojtiuk nie mówiąc o Ptaku. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 25 minut temu, Spiochu napisał: Wyższej rangi to na pewno jest AZS Wintercup. Tutaj lata spędzone w klubach + kilka wyjazdów na lodowiec przed sezonem to standard wśród zawodników. Również u kobiet. Poza tym to chyba najlepiej zorganizowane zawody w Polsce. Trzeba być studentem ale obecnie każdy może się zapisać na studia. Jak się nie przyjdzie na żadne zajęcia z listy skreślą dopiero po sezonie. MPA przy obecnych zimach to patologia. Jak przejadą wszyscy emeryci to rynny są już dramatycznie głębokie. AZS Winter Cup to nie są zawody dla amatorów. Ten tekst o emerytach to totalna dyskryminacja... 99% narciarzy w Polsce (i nie tylko) marzy by tak jeździć. Zaproponuj organizatorom, że dopóki zimy w Polsce się nie zmienią to w MPA startować mogą tylko narciarze w wieku od (powiedzmy) 20 do 35 lat i pod warunkiem, że nie będą robić rynien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 (edytowane) 23 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No wiesz. Nie wiem czy dołożysz takim emerytom jak Blacha czy Wojtiuk nie mówiąc o Ptaku. Pozdro A ja wiem, nie dołoży. Gdyby potrafił, to nie pisał by takich... Edytowane 22 Październik 2018 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Też planuję co nie co pojeździć po zawodach bo w zeszłym roku jakoś nie mogłem się zmobilizować:). Co do rynien. Cóż jak jest miękko to wiadomo że młodsze grupy jadą już w rynnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Cytat No wiesz. Nie wiem czy dołożysz takim emerytom jak Blacha czy Wojtiuk nie mówiąc o Ptaku. Tych dwóch pierwszych nie znam ale Ptaka czy Cichego na pewno nie dogonię. Cytat Ten tekst o emerytach to totalna dyskryminacja... 99% narciarzy w Polsce (i nie tylko) marzy by tak jeździć. Zaproponuj organizatorom, że dopóki zimy w Polsce się nie zmienią to w MPA startować mogą tylko narciarze w wieku od (powiedzmy) 20 do 35 lat i pod warunkiem, że nie będą robić rynien. Chyba mnie nie zrozumieliście. Dyskryminacja (młodszych) to jest na zawodach MPA bo nie ma losowanych numerów i nigdy nie będę miał szansy pojechać po w miarę równej trasie. Przynajmniej dopóki się nie zestarzeję. To, że Emeryci jeżdżą doskonale jest oczywiste, gdyby tak nie było, nie robili by rynien przy samej tyczce. Nie zamierzam umniejszać osiągnięć starszych roczników ale na tych zawodach są one faworyzowane. Inna sprawa, że najlepsi z amatorstwem za wiele wspólnego nie mają, choćby wspomniany Ptak. Cytat AZS Winter Cup to nie są zawody dla amatorów. Ale amator może w nich wystartować.Nie trzeba mieć licencji FIS ani sprzętu wg norm. (chyba że coś się zmieniło) Ja kilka razy brałem udział i bardzo mi się podobało (i nawet nie byłem ostatni). Cytat A ja wiem, nie dołoży. Gdyby potrafił, to nie pisał by takich.. Oczywiście, że nie ale będę starał się gonić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 Cykl AZS Winter Cup to faktycznie TOP zawodów w Polsce, na czele oczywiście z Akademickimi Mistrzostwami Polski. Organizacja, frekwencja i poziom absolutnie ponad innymi cyklami w Polsce, startują byli/aktualni zawodnicy, brakuje co roku tylko dosłownie paru, którzy nadal próbują sił za granicą. Choć i tacy wpadają jak termin spasuje. Wracając do tematu MPA, to pewnie sam, jak co roku postaram się parę zawodów zaliczyć - zapewne głównie w beskidach z racji ograniczeń czasowych. Dobrze, że jest więcej eliminacji w styczniu ( zobaczymy jak z zimą będzie ), bo później jak okres feryjny się rozkręci na dobre, to osobiście jestem lekko wyłączony. Z trasą zgoda, ale osobiście nie wiem jak to inaczej rozwiązać. Wszystko zależy od zimy, zdarzały się eliminacje na których trasa nawet podczas moich przejazdów ( zazwyczaj jestem w ostatniej 10 na starcie ) dalej była praktycznie nie ruszona. Wiadomo, częściej się jeździ w dziurach, wtedy zdecydowanie trudniej pokonać "starszych" chłopaków, ale zawsze jest walka 😀 Osobiście bardzo mnie ciszy fakt, że znów znalazło się miejsce na parę eliminacji SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 (edytowane) 9 godzin temu, Spiochu napisał: ...... Oczywiście, że nie ale będę starał się gonić I o to chodzi i nie ma co się śmiać Piotrek. I to jest dla mnie super. Pozdrowienia serdeczne Edytowane 23 Październik 2018 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Trening MP , oczywiście trasa jak przystało na Mistrzostwa Polski ustawiona w ,,najtrudniejszej" części trasy FIS zdjęcie od @Mops 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 1 minutę temu, surfing napisał: Trening MP , oczywiście trasa jak przystało na Mistrzostwa Polski ustawiona w ,,najtrudniejszej" części trasy FIS Mistrzostw Polski Amatorów i do tego eliminacji i do tego trening, za dużo TVP się naoglądałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 (edytowane) 13 minut temu, pasazer85 napisał: Mistrzostw Polski Amatorów i do tego eliminacji i do tego trening, za dużo TVP się naoglądałeś Nie wiem co ma do tego telewizja bo ja dostałem zaproszenie na trening na maila. Komunikat dla wszystkich zestresowanych ZAWODY Puchar Szczyrku 2020 by Head jak i oficjalne treningi odbywają się zgodnie z planem. Wyciąg na dolinach rusza jutro i z samego rana widzimy się na treningu! Edytowane 30 Styczeń 2020 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 12 minut temu, surfing napisał: Wyciąg na dolinach rusza jutro i z samego rana widzimy się na treningu! Ale będzie ogólnodostępny? I trasą będzie można jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Tak, ogólnodostępny będzie. Ja Szczyrku odpuszczam, chociaż mi żal.... Jadę na Family cup w sobotę i niedzielę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 3 minuty temu, Mops napisał: Ale będzie ogólnodostępny? I trasą będzie można jeździć? Ogólnodostępny, tu masz szczegóły . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 30 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 W zeszłym roku to były zawody,dzień po dniu gigant na Bieńkuli i na FiSie,extra długie,teraz to wolę jechać już na Family,by nie psuć sobie wspomnień... Ale tak jest z naturą,organizatorzy niewinni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2020 (edytowane) 10 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Ale tak jest z naturą,organizatorzy niewinni... Winni, bo mogliby ustawić start na Grzebieniu, rozumiem że dostosowują trudność trasy do poziomu uczestników. Zbyszek w tamtym roku byliśmy na innych zawodach https://wintergame.pl/harmonogram/ niestety w tym roku już wypadł gigant na Bieńkuli, a najdłuższy gigant w Polsce planowany na 14.03.2019 też ma male szanse, bo FIS rzadko jest czynna poniżej Dolin. Miejmy nadzieję że jeszcze przyjdzie zima w tym sezonie. Pozdrawiam Edytowane 31 Styczeń 2020 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2020 1 godzinę temu, surfing napisał: Winni, bo mogliby ustawić start na Grzebieniu, rozumiem że dostosowują trudność trasy do poziomu uczestników. Zbyszek w tamtym roku byliśmy na innych zawodach https://wintergame.pl/harmonogram/ niestety w tym roku już wypadł gigant na Bieńkuli, a najdłuższy gigant w Polsce planowany na 14.03.2019 też ma male szanse, bo FIS rzadko jest czynna poniżej Dolin. Miejmy nadzieję że jeszcze przyjdzie zima w tym sezonie. Pozdrawiam To,co zdarzyło się w zeszłym roku,zupełnie nas rozpuściło i chyba było anomalią... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi