mifilim Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 [mention=1950]shuger[/mention] [mention=3783]mifilim[/mention] [mention=393]piter100[/mention] [mention=4444]Hextor[/mention] [mention=8604]Annaa[/mention] i inni Nie wybiera się ktoś z was w niedzielę (25 marca) do Koninek? Ja planuję być tam cały dzień, do 17 Jestem w Austri [emoji16]Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 4 godziny temu, mifilim napisał: Jestem w Austri Też mi argument 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 5 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Też mi argument No cóż, nie wszędzie lata Ryanair.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Ja odpadam. Syn jest przeziębiony. BTW ciekawe kto pierwszy wymieni jedno osobowe krzesło. Myslenice czy oni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKaczka Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Witam Wczoraj dotarła do mnie smutna wiadomość https://krakow.onet.pl/kolej-linowa-tobolow-dziala-mimo-ze-nie-przeszla-kontroli/egvg058 Ciekawe co dalej z kolejką? Zamknięcie ? Modernizacja? Tak czy siak będzie szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca775 Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Witam Jezeli to prawda, własciel wyciągu może mieć duże problem gdy lekceważy urząd TDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Zamierzam dopytać bezpośrednio o co chodzi. Sprawa kuriozalna! Jak zawsze zreszta w naszym kraju... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Same ogólniki, nic konkretnego. Tylko ta szybkość krzesła, oczywiście subiektywnie zmierzona na oko baby, co ja krzesło trącilo, to "konkret". No i kontrole to fakt, ale co one ustaliły, nie wiemy. Jak ja urwał nie lubię takich wiadomości. Takim ogólnym rzuceniem blotem można każdemu zrobić krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Może ktoś miał w tym cel. Oni już mieli spore problemy z ekologami, za to że zamontowali tak oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Spoko, wymienią to stare krzesło na nowe wyprzęgane 4 osobowe, z bąblami i podgrzewanymi siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 Dnia 28.08.2018 o 18:11, McKaczka napisał: Witam Wczoraj dotarła do mnie smutna wiadomość https://krakow.onet.pl/kolej-linowa-tobolow-dziala-mimo-ze-nie-przeszla-kontroli/egvg058 Ciekawe co dalej z kolejką? Zamknięcie ? Modernizacja? Tak czy siak będzie szkoda Dnia 28.08.2018 o 21:44, Bumer napisał: Same ogólniki, nic konkretnego. Tylko ta szybkość krzesła, oczywiście subiektywnie zmierzona na oko baby, co ja krzesło trącilo, to "konkret". No i kontrole to fakt, ale co one ustaliły, nie wiemy. Jak ja urwał nie lubię takich wiadomości. Takim ogólnym rzuceniem blotem można każdemu zrobić krzywdę. Napisałem do Koninek, i dostałem dosyć ogólną odpowiedź. Nie spodziewałem się też że będą chcieli opowiadać o szczegółach, podejrzewam że trzeba byłoby osobiście rozmawiać. " To są tzw złośliwości lokalnej społeczności. Kolej funkcjonuje i będzie funkcjonować, obecnie usuwamy zalecenia Które przez 30 lat były. Dziękujemy za troskę. Ps. Decyzja nie dotyczy stanu technicznego. " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 W niedzielę 2 września wybrałem się do Koninek. Rozmawiałem z ludźmi i właścicielem samego ośrodka. Podjąłem decyzję, że nie będę opowiadał na ogólnym forum co się tam dzieje. W każdym razie, życzę temu miejscu jak najlepiej, aby nie upadło. Miejmy nadzieje że nie dojdzie do zamknięcia nigdy. Raczej ośrodek będzie działał w takiej formie jak teraz jest. Nie spodziewałbym się w najbliższym czasie nic rewolucyjnego. W minioną niedzielę w Koninkach był zlot miłośników trabantów "Cartoon Trabant". 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Sylwestra spędziłem w Koninkach. Kameralna atmosfera, piękna zimowa aura, i zjazd z pochodniami przy wygaszonym świetle na stoku (!). Na długo zapamiętam. Dzień wcześniej, wybrałem się na skiturową wycieczkę Koninki - Turbacz - Nowy Targ. Na wyciągu Starmaszka od długiego czasu leży drzewo na linie, w okolicach dolnej stacji. Pomimo dużej ilości pokrywy śnieżnej, właściciel stwierdził że nie ma sensu jego uruchamiania. Szkoda, zupełnie się z tą tezą nie zgadzam..... Warto wybrać się teraz do Koninek, kiedy leży tam mnóstwo śniegu. Można zrobić sobie fajny alternatywny zjazd poza trasą, po prawej stronie od wyciągu, wzdłuż zielonego szlaku, przez Polanę Jaworzynka. video-1546558168.mp4 video-1546558154.mp4 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Ktoś wie co się wczoraj działo w Koninkach? Znajomi wczoraj tam pojechali na narty i podobno wyciąg zamknięty i pełno policji. Jak się okazało wyciąg nie miał ważnego przeglądu, a obsługa była nawalona w 4 d***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca775 Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Słyszałem ze właściciel ma sprawę w sądzie za nie przeszczeganie decyzji urzedu TDT z sierpnia 2018 gdzie wyciąg został zamknięty, teraz właścicielowi grozi wysoki wyrok za uruchomienie wyciągu bez pozwolenia. Z tego co wiem ,każda naprawa (wymiana jakiegoś koła napędowego, liny czy wykonanie spawu ) musi ponownie odebra urząd TDT i dopuścić do ruchu. Po takiej akcji jaka zrobił właściciel, uruchomienie wyciągu będzie bardzo trudne. Ja tam bardzo lubiłem jeździć 😔 szczególnie w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2019 (edytowane) Czasem trzeba zainwestować trochę kasy w biznes, a nie tylko odcinać kupony, tym bardziej jeżeli w grę wchodzi bezpieczeństwo klientów. Szkoda. Może czas na zmiane właściciela i wyciągu na nowy? Edytowane 27 Styczeń 2019 przez Hextor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 27 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2019 36 minut temu, Hextor napisał: Czasem trzeba zainwestować trochę kasy w biznes, a nie tylko odcinać kupony, tym bardziej jeżeli w grę wchodzi bezpieczeństwo klientów. Szkoda. Może czas na zmiane właściciela i wyciągu na nowy? Tam jest otulina Parku Narodowego, Tam nikt nic nowego nie postawi. Nie chcę być złym prorokiem, ale to chyba murowany kandydat do listy byłych stacji narciarskich w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 27 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Honza napisał: Tam jest otulina Parku Narodowego, Tam nikt nic nowego nie postawi. Nie chcę być złym prorokiem, ale to chyba murowany kandydat do listy byłych stacji narciarskich w PL. Nie kandydat, tylko członek tej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2019 Przecież tu nie chodzi o całkiem nowy wyciąg tylko nowy w miejsce starego. Park tylko na tym zyska bo stary był nieekologiczny i brudził smarem, a z nowymi nie ma takich problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 11 godzin temu, Hextor napisał: Przecież tu nie chodzi o całkiem nowy wyciąg tylko nowy w miejsce starego. Park tylko na tym zyska bo stary był nieekologiczny i brudził smarem, a z nowymi nie ma takich problemów Nowy wyciąg to konieczność wycięcia drzew - zrobienia dwa razy większej przecinki. Co za tym idzie, zwiększy się przepustowość wyciągu, na trasie będzie tłoczno. Ja chcę takich Koninek jak teraz, z tym wyciągiem. Przy dobrym marketingu, zarządzaniu, myślę że z powodzeniem jeszcze taki ośrodek się utrzyma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Nie wiem, na ile w tym filmie jest to "kolorowo" pokazane, ale można na jego podstawie sądzić że takie stacje mogą istnieć na Świecie. Oglądnijcie sobie: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Pewnie że mają rację bytu. Tylko że do tego trzeba kogoś więcej niż typowego "Janusza" biznesu. Szkoda że zamknęli stację. W tym roku chciałem tam pojeździć. Ostatni raz byłem tam w połowie lat 90. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 6 godzin temu, Gerald napisał: Ja chcę takich Koninek jak teraz, z tym wyciągiem. Przy dobrym marketingu, zarządzaniu, myślę że z powodzeniem jeszcze taki ośrodek się utrzyma. Ja też chcę takich Koninek. I też myślę, że mogłyby się utrzymać. Są teraz takie niezwykłe - na tle tych wszystkich skomercjalizowanych do bólu zębów ośrodków... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 3 minuty temu, Maria napisał: Ja też chcę takich Koninek. I też myślę, że mogłyby się utrzymać. Są teraz takie niezwykłe - na tle tych wszystkich skomercjalizowanych do bólu zębów ośrodków... Myślę że z każdym rokiem będzie przybywać ludzi, którzy chcą takich starych ośrodków, które jednak się czymś różnią. Myślę że kiedyś ludzie docenią ośrodki z niewyprofilowanymi trasami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Oby tylko nie zdążyli ich wszystkich pozamykać albo powykastrowywać profilowaniem... Maciejowa, Polczakówka (ta już była trochę profilowana ale dalej super), teraz Koninki... Do Kasiny nie ma po co jeździć. TMR ma wydzierżawić COS, jak tam poprofilują to aż się może odechcieć jeździć... Smutno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi