Enduroski Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Witam, https://youtu.be/zbCHAw8j4uY fajna zapomniana stacja, szczególnie warta odwiedzenia w tym sezonie, w tygodniu świeci pustkami, stok dość wymagający, bardzo szybki !!! pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Wymagająca? Przecież tam u góry jest płasko? Dopiero w połowie niebieska trasa przechodzi w czerwona. Ale fakt stacja fajna i z klimatem. Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 24 minuty temu, Hextor napisał: Ale fakt stacja fajna i z klimatem. Tylko jak tam dojechać. Końcowe 10km chyba wołami.. Muszę zobaczyć opis bo krzesełko zaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Hmmm normalnie autem pod sam wyciąg. W czym problem? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 12 minut temu, mamad napisał: Hmm autem?? Taxi?? Wołami sory ale ktoś kto prowadzi pociągi odpowiada za życie ludzi to powinien mieć odrobinę kultury i nie obrażać ludzi żyjący inaczej niż w blokach tam gdzie widać czym się oddycha. Czytam dziesiąty raz post Janka i cały czas nie widzę, żeby kogoś w nim obrażał. Ech... marnie chyba ze mną będzie Ja tu widzę dość niezły żart, ale wcale nie z osób mieszkających na wsi. 10 minut temu, Hextor napisał: Hmmm normalnie autem pod sam wyciąg. W czym problem? Poczytaj relacje Janka - on nie jeździ samochodem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 (edytowane) http://www.wsjp.pl/index.php?id_hasla=31383 Janek troszkę sparafrazował. Edytowane 29 Styczeń 2017 przez fredek321 d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Jak Janek nie jeździ autem to faktycznie może być problem. Do Mszany Dolnej dojedzie komunikacja, do Niedźwiedzia może też ale dalej to tylko stopem albo taxa. Może na forum znajdzie się ktoś kto będzie jechał i go podrzuci? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 13 minut temu, Hextor napisał: Może na forum znajdzie się ktoś kto będzie jechał i go podrzuci? Jak widzę Koninki SKI nie są w moim zasięgu. Szkoda bo okolica malownicza i to krzesełko fajne . Jak kiedyś na Skrzyczne. Jutro Skolnity w Wiśle. Po raz piąty w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 (edytowane) Cytat Ależ są jak najbardziej w Twoim zasięgu. Jeżdżą tam busy i autobusy z Krakowa i z Mszany. Nie tak rzadko nawet, łatwiej się tam dostać bez auta niż do Rabki-Zarytego. Kiedyś w okresie bezsamochodowym to przećwiczyłam ;). Łapałam koło Mostu Dębnickiego (w Krk) busa, który pierwszy jechał w któreś z tych miejsc. O ile pamiętam, to busy są oznakowane jako jadące do Poręby Wielkiej. Warto się wybrać do Koninek - takich stacji już niewiele zostało. A stamtąd zresztą można się wybrać na Turbacz na skiturach czy nawet śladówkach. Edytowane 29 Styczeń 2017 przez Maria Błąd spowodowany przez automatyczną korektę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 13 minut temu, Maria napisał: Ależ są jak najbardziej w Twoim zasięgu. Jeżdżą tam busy i autobusy z Krakowa i z Mszany. Nie tak rzadko nawet, łatwiej się tam dostać bez auta niż do Rabki-Zarytego. Kiedyś w okresie bezsamochodowym to przećwiczyłam ;). Łapałam koło Mostu Dębnickiego (w Krk) busa, który pierwszy jechał w któreś z tych miejsc. O ile pamiętam, to busy są oznakowane jako jadące do Poręby Wielkiej. Warto się wybrać do Koninek - takich stacji już niewiele zostało. A stamtąd zresztą można się wybrać na Turbacz na skiturach czy nawet śladówkach. Właśnie planujemy z Koninek na skiturach zaliczyć Turbacz, dzięki za info. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enduroski Napisano 1 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 ruch tam na drodze jest dość spory, ... a autem to można pod samiutki wyciąg dojechać ... jeżdżą też jakieś busy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 3 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 Janek ma rację. Na odcinku Mszana Dolna - Poręba Wielka Koninki komunikacja jest kiepska. Kiedyś było dużo połączeń do Krakowa. Przy obecnym rozkładzie, ciężko tam wręcz dojechać i wrócić w tym samym dniu (kiedyś to było możliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Byłam tam, dojeżdżając busami, 2 lata temu - chyba niewiele się mogło zmienić. Oczywiście, pojazdy te nie jeździły co pół godziny i trzeba było sprawdzić godzinę powrotu i nie spóźnić się na autobus, bo następny był nieprędko, ale można się było dostać i wydostać po dniu spędzonym na nartach. Zadanie jest wykonalne, a na ten temat była dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 W najbliższą sobotę wybieram się do Koninek. Znalazłem na youtube taki film, z amerykańskiej stacji narciarskiej Mad River Glen. Widać uderzające podobieństwo do Koninek. Stacja ma jednoosobowy wyciąg krzesełkowy. Szczyci się tym "oldscoolem", i chyba klientów ma. Polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=_SqK9OJyrHo Można to krytykować, jakie są prawa rynku, i co kto lubi, kiedy jeden z pracowników mówi "Infrastruktura narciarska się zmienia przez lata, ale to miejsce nie, wszystko co robimy tu, to już nie powinno działać. Nie ma wiele ośrodków narciarskich na Świecie, gdzie narciarze dotują (darują pieniądze) na budowę nowego wyciągu". Ale coś w tym jest, kiedy inny mówi - "Jazda na pojedyńczym krześle, jest jak powrót do domu (...) Jesteś sam ze sobą te 10 czy 12 minut". 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 Fajnie to wygląda,nie tylko cenowo. Zatem czekam na relację Gerald . http://stoknarciarski.ostojakoninki.pl/cennik/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 10 minut temu, marcinn napisał: Fajnie to wygląda,nie tylko cenowo. Taryfa to jedno... Koninki mają od wielu lat groupony, karty rabatowe itp. Jeździ się tam praktycznie za pół darmo. To plus dla nas. Minus jest dla nich - bo obawiam się że zarabiają średnio. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 Nie chodziło mi o ceny,bardziej o potencjał skitury A cenowo cóż właściciel wie co robi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 15 minut temu, marcinn napisał: Nie chodziło mi o ceny,bardziej o potencjał skitury A cenowo cóż właściciel wie co robi... Skiturowo jasne. Można iść dalej w Gorce. Albo pochodzić w Gorcach + dojeździć się na wyciągu. Ale teraz niestety ze śniegiem - fatalnie. Idzie odwilż, więc to co na halach, stopnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Niestety właściciel stacji oldscoolowe klimaty wprowadza także w innych dzierżawionych, Magura Małastowska,za rządów OSiRu naśnieżana,w tym roku czeka na śnieg naturalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Niestety właściciel stacji oldscoolowe klimaty wprowadza także w innych dzierżawionych, Magura Małastowska,za rządów OSiRu naśnieżana,w tym roku czeka na śnieg naturalny... a to teraz jest ten sam właściciel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Niestety właściciel stacji oldscoolowe klimaty wprowadza także w innych dzierżawionych, Magura Małastowska,za rządów OSiRu naśnieżana,w tym roku czeka na śnieg naturalny... a to teraz jest ten sam właściciel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) Właścicielem jest spółka Zasady,która postawiła krzesło i przez pewien czas sama walczyła z przeciwnościami a potem scedowała walkę,bo to najwłaściwsze słowo, na niejakiego Józefa Paska,od Koninek i przedtem Myślenic,który od nich dzierżawi... Radzę ,poczytajcie sobie na FB posty Skipark Magura i ich dyskusje z potencjalnymi klientami,którzy chcą przyjechać-niesłychane poczucie humoru zarządcy strony potraficie docenić,niewątpliwie... Za moich młodych czasów mówiono-gdybyśmy mieli mięso,produkowalibyśmy konserwy,ale nie mamy blachy-i to jest motto tej stacji... Edytowane 25 Styczeń 2018 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Ale jak widać na uruchamianiu Koninek mu zależy. Czyli Magurę traktuje po macoszemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) Nie takie głowy jak moja od lat dociekały,jakie są plany długoterminowe właściciela,czyli Zasady wobec tej stacji,i nic...Ja kupiłem teren u podnóża w 1997,bo wydawało się,że lada moment będą drugą Białką a po 20 latach jest jak jest... Chyba dopiero prawdziwy inwestor,jak Rusinek,mógłby przełamać inercję dużymi pieniędzmi. Edytowane 25 Styczeń 2018 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 W zeszłym roku mieszkałem u ludzi w Nowym Targu (Kowaniec), którzy mają jakieś łąki w kierunku Turbacza. Prowadzili intensywne rozmowy w sprawie wydzierżawienia ich pod stok narciarki - są plany i jest inwestor (na ile poważny nie potrafię powiedzieć). W każdym razie jest nadzieja, że coś się ruszy i w Gorcach, bo patrzą i widzą jak się Białka bogaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi