Victor Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: no daj spokój, wcześniej wstawać i jakieś obce mordy w autobusie oglądać a po nartach zmęczony czekać na jakiś autobus i wąchać smród spoconych narciarzy - zarezerwuj coś w Samnaun Dorf to zjedziesz sobie pod drzwi kwaterki Czyli jest inna opcja bazowa ? Spojrzę na ceny bo Kappl cenowo akceptowalny.Dzieki Jan! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 1 minutę temu, Victor napisał: Szeryfie … Nie jestem Twoim szeryfem. Mam jedynie odwagę pisania wprost, bezpośrednio i szczerze. To jest dobre dla kwiecistości dyskusji 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 5 minut temu, Victor napisał: Koledze szacuneczek oddałem bo ze stoją to jedno ale czy pracują u góry tego już nie wiem bo i nie widziałem będąc w grudniu,styczniu czy marcu oczywiście pomijając lasy w dojazdach do Vd’I czy nartostradę w Val Thorens,tam faktycznie cos dośnieżali co nie zmienia faktu,że jak jest opad to jest wystarczający zajebisty klimat żeby tych armat nie odpalać.Czego o miejscach w których byłem w Austrii nie mogę powiedzieć bo podjeżdżając na stok po nocnym opadzie pierwsze co widzisz to odpalone armaty… Nie zmienia to faktu, że to sa jednostkowe spostrzeżenia. Ja byłem w styczniu w Austrii i nie widziałem ani jednej pracujacej armatki czy lancy. Z drugiej strony jak ktoś stawia lance na 3000m to myślisz że on jest nieprofesjonalny czy może to ma jakiś cel ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 1 minutę temu, MarioJ napisał: Mam jedynie odwagę pisania wprost, bezpośrednio i szczerze. Tylko po co żeby zabłysnąć. Jeżeli czytałeś to pewnie zwróciłeś również uwagę że szacunek oddałem mówiąc wprost przyznałem się do swojego błędu,gapiostwa czyli Twoja wrzutka w innym wątku jest nie na miejscu . Dlatego szeryfie 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 1 minutę temu, MarioJ napisał: Nie zmienia to faktu, że to sa jednostkowe spostrzeżenia. Ja byłem w styczniu w Austrii i nie widziałem ani jednej pracujacej armatki czy lancy. Z drugiej strony jak ktoś stawia lance na 3000m to myślisz że on jest nieprofesjonalny czy może to ma jakiś cel ? Może przygotowuje się do słabych zim, nie mam pojęcia, faktem jest ,że pracujących nigdy nie widziałem,więc i nie zwróciłem na nie uwagi,tylko tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 2 minuty temu, Victor napisał: Tylko po co żeby zabłysnąć. Jeżeli czytałeś to pewnie zwróciłeś również uwagę że szacunek oddałem mówiąc wprost przyznałem się do swojego błędu,gapiostwa czyli Twoja wrzutka w innym wątku jest nie na miejscu . Dlatego szeryfie 😉 Tak, widziałem że się przyznałeś. Ale widziałem też że najpierw podważałeś. I takie dwa Twoje zachowania, w których podważasz oczywistości, pozwalaja już wyciagać pewne wnioski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 A co myślicie o nowych Termach w Ischgl? Mnie osobiście nie przypadły do gustu. Oczywiście są to bardzo nowoczesne obiekty na wysokim poziomie i znajdą swoich klientów ale bardzo mało rodzinne. Nie ma tam wiele miejsca dla dzieci. Raczej takie Love Island 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 58 minut temu, MarioJ napisał: Tak, widziałem że się przyznałeś. Ale widziałem też że najpierw podważałeś. I takie dwa Twoje zachowania, w których podważasz oczywistości, pozwalaja już wyciagać pewne wnioski. Przejrzałem teraz foty z ostatniego wyjazdu do L2A-oceń sam 😉 stoi dla samego stania czy ktoś ją zainstalował ale jednak nie odpala bo czeka na świeży opad który był w kolejnych dniach, dodam że temperatury nocne czy w dzień byly wystraczające zeby pracowała pełną parą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2024 40 minut temu, Victor napisał: Przejrzałem teraz foty z ostatniego wyjazdu do L2A-oceń sam 😉 stoi dla samego stania czy ktoś ją zainstalował ale jednak nie odpala bo czeka na świeży opad który był w kolejnych dniach, dodam że temperatury nocne czy w dzień byly wystraczające zeby pracowała pełną parą Wyraznie widac po mgle czy czarnym sniegu 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 8 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2024 Z racji tego, że w Ischglu już byłem to mam pytanie co sądzicie o całym Ski Arlberg(Lech,Zurs, St. Anton)? Szukam lokalizacji na samą końcówkę marca, dosyć sporego i położonego powyżej tych 1500 mnpm. W Ischglu byłem rok temu i było super. Można jakoś porównać Ischgl ze Ski Arlberg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2024 Godzinę temu, ski89 napisał: Z racji tego, że w Ischglu już byłem to mam pytanie co sądzicie o całym Ski Arlberg(Lech,Zurs, St. Anton)? Szukam lokalizacji na samą końcówkę marca, dosyć sporego i położonego powyżej tych 1500 mnpm. W Ischglu byłem rok temu i było super. Można jakoś porównać Ischgl ze Ski Arlberg? Mozna. Bedzie pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2024 Wypadek w Ischgl. https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-smierc-49-letniego-polaka-w-austrii-wypadl-z-trasy-narciarsk,nId,7319473?fbclid=IwAR1m7pMVkbd04f-CXVpdJ8YFyOZc_VyEiPJhCwuvN97J7dfmhNBXEPLz5m0#crp_state=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 22 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2024 Cześć, majówka zapowiada się na chłodną także nasze cele wyjazdowe skierowały się na Alpy żeby z przytupem zamknąć sezon narciarski. Czy Ischgl będzie dobrym wyborem na 3 dni jazdy (29.04-01.05)? Z tego co wiem 01.05 to ostatni dzień sezonu, koncert "Top of the Mountain Closing Concert" ma być dzień wcześniej 30.04. Do tego chcemy dołożyć jeszcze po jednym dniu Kaunertal(02.05) i Pitztal(03.05). Czy na Kaunertal i Pitztal jest dostępny wspólny karnet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe Ischgl, jedno z najbardziej prestiżowych miejsc na narciarskiej mapie Europy, przygotowuje się do ogromnej modernizacji infrastruktury. Silvrettaseilbahn AG, operator Silvretta Areny, ogłosił inwestycję o wartości 50 milionów euro w budowę trzech nowoczesnych, 8-osobowych wyciągów krzesełkowych, które znacząco podniosą komfort i efektywność transportu na stokach. Zakończenie projektu planowane jest na sezon zimowy 2026/2027. Więcej informacji: Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 15 godzin temu, JC napisał: Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe Ischgl, jedno z najbardziej prestiżowych miejsc na narciarskiej mapie Europy, przygotowuje się do ogromnej modernizacji infrastruktury. Silvrettaseilbahn AG, operator Silvretta Areny, ogłosił inwestycję o wartości 50 milionów euro w budowę trzech nowoczesnych, 8-osobowych wyciągów krzesełkowych, które znacząco podniosą komfort i efektywność transportu na stokach. Zakończenie projektu planowane jest na sezon zimowy 2026/2027. Więcej informacji: Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe Jak zrobią szybszą C2 to mnie wystarczy czerwona 24 z przyległościami i ta knajpa przy górnej stacji.. nie ruszam się nigdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj Godzinę temu, Lexi napisał: Jak zrobią szybszą C2 to mnie wystarczy czerwona 24 z przyległościami i ta knajpa przy górnej stacji.. nie ruszam się nigdzie.. A C3 to będzie dopiero petarda - 1 minuta i 20 sekund podgrzewania dupska 🙂 i 139 metrów wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2 godziny temu, Jeeb napisał: A C3 to będzie dopiero petarda - 1 minuta i 20 sekund podgrzewania dupska 🙂 i 139 metrów wyżej Z tego co kojarzę to a górka w tym miejscu mocno "bogata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 18 godzin temu, Lexi napisał: Jak zrobią szybszą C2 to mnie wystarczy czerwona 24 z przyległościami i ta knajpa przy górnej stacji.. nie ruszam się nigdzie.. Zgadza się, to bardzo ciekawy teren. W lewo mamy najbardziej stromą trasę w Ischgl w prawo, też niczego sobie czarna trasa, z długą ściana na rozgrzewkę. A trasy 23 i 24 baaardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 17 godzin temu, Jeeb napisał: A C3 to będzie dopiero petarda - 1 minuta i 20 sekund podgrzewania dupska 🙂 i 139 metrów wyżej Tak naprawdę, to grzanie jest tylko w trakcie przejazdu przez peron, a potem to już tylko utrzymanie temperatury pod 4 literami :), Ale przy tak krótkim przejeździe efekt będzie odczuwalny w trakcie całej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2 godziny temu, JC napisał: dlaczego na filmikach reklamowych prawie wcale nie widać ludzi na trasach a jak ja jadę to zawsze są dzikie tłumy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec W dniu 16.05.2025 o 21:53, JC napisał: Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe Ischgl, jedno z najbardziej prestiżowych miejsc na narciarskiej mapie Europy, przygotowuje się do ogromnej modernizacji infrastruktury. Silvrettaseilbahn AG, operator Silvretta Areny, ogłosił inwestycję o wartości 50 milionów euro w budowę trzech nowoczesnych, 8-osobowych wyciągów krzesełkowych, które znacząco podniosą komfort i efektywność transportu na stokach. Zakończenie projektu planowane jest na sezon zimowy 2026/2027. Więcej informacji: Ischgl inwestuje w przyszłość: 50 mln euro - 3 nowe 8.os koleje linowe Prawdę mówiąc to liczyłem na coś więcej - na Bergfex pokazują że w planach jest sporo wyciągów od strony Szwajcarii - np gondola do Samnaun wzdłuż istniejącej trasy, oraz krzesełka chyba wraz z wytyczeniem nowych tras. to co tutaj podają to są po prostu modernizacje istniejącej całkiem dobrej infrastruktury 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 16 godzin temu, Jeeb napisał: dlaczego na filmikach reklamowych prawie wcale nie widać ludzi na trasach a jak ja jadę to zawsze są dzikie tłumy ? Oni nagrywają w grudniu, a Ty pewnie jeździsz w lutym😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec Godzinę temu, zaj napisał: na Bergfex pokazują że w planach jest sporo wyciągów od strony Szwajcarii Ja tam nie jestem przekonany co do rozbudowy w tym miejscu - jak sie wiary najedzie to potrafi być tłoczno na tym "ryneczku".. No chyba że gondolka z miasteczka na górę coby nie trzeba było dymać autobusem do "żelazka". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 10 minut temu, Lexi napisał: Ja tam nie jestem przekonany co do rozbudowy w tym miejscu - jak sie wiary najedzie to potrafi być tłoczno na tym "ryneczku".. No chyba że gondolka z miasteczka na górę coby nie trzeba było dymać autobusem do "żelazka". to gdzieś Ty mieszkał w tym Samnaun? Ja wychodziłem z kwaterki, zapinałem narty i trochę się kijkami odpychałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi