Tatita Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 1 minutę temu, idealist napisał: Wydaje mi się, że wtedy była to reakcja na pojawienie się brytyjskiej mutacji i próba zatrzymania tejże. Tak, też tak obstawiam. Według tego co widnieje na wszystkich szwajcarskich stronach teraz do 20.03 można normalnie wjeżdżać i dopiero od 22.03 liczy się czy "w ciągu ostatnich 10 dni było się w Polsce". Ja w każdym razie 20.03 jadę - jak utknę na kwarantannie to uprzedzę tych, którzy chcą jechać w niedzielę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 23 minuty temu, Tatita napisał: do 20.03 można Do 21.03 miało być oczywiście 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekj Napisano 13 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2021 Czy ktoś jechał w ostatnim czasie do/z Scuol przez Garmish-Partenkirchen (przejście graniczne Griesen-Erwald) ? Jak wyglada tam sytuacja w obydwu kierukach? Rozważam wyjazd 20.03 i analizuję możliwe trasy. Sorki że wrzucam to samo pytanie w dwóch miejscach ale obydwa pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2021 Kolega dzisiaj jechał do Scoul, pisał o problemach dopiero w Martinie. Ostatecznie przejechał przez Samnaun. Cytat: Jechałem z Wro przez Gapa do Scuol. Normalna droga do Martiny zamknięta. Objazd przez Samnaun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 14 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2021 Kilka zdjęć z Samnaun 7.03 - 12.03 Podróż z BB w tamtą stronę przez Zwardoń, Salzburg, Saalfelden, Worgl, Landeck. Powrót przez Bludenz, Lindau, Jędrzychowice. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poema Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 (edytowane) W dniu 8.02.2021 o 14:47, poema napisał: Witam , Mam pytania do tych co podróżują do Szwajcarii. Jako ze dawno nie podróżowałam autem z nartami . Ostatnio autokarze do Francji 🙂 .Teraz Szwajcaria - Verbier 6- 13 marca 1.Czy nie ma problemu z przewożeniem nart w aucie - posiadam bagażnik z "dziurą" po środku na narty. Samochód kombii, podróżują 2 osoby , narty oczywiście przypięte pasami etc . Podróż przez Niemcy . 2 Pytanie co do przewożenia żywności przez granicę - czytałam artykuł i wiem o obostrzeniach , ilościach ...etc do 300 franków na osobę . Jak to wygląda w praktyce ? Miła ktoś jakieś doświadczenia Będę wdzięczna za odp .... Witam kolegów .... Byłam...wróciłam dziękuję bardzo za wasze cenne uwagi wyjazd się udał oczywiście Parę szczegółów : wyjazd 6-13 marca region verbier region z trasami różnorodnymi ale jednak nie dla poczatkujących karnet na 4 doliny 355franków - warto pytać w hotelu o zniżki na skipasy hotel - wspaniały standard - nie francuski 😉 i działające wifi w pokoju - duży plus - dojście do kolejki 1min przejazd warszawa - le tzoumaz - około 16 godzin - przez Niemcy - nie było w tym czasie żadnych kontroli po obu stronach , w Szwajcarii tez nie mieliśmy kontroli po zakupie winiety wiec to co zakupiliśmy w Polsce było bezpieczne Narty w samochodzie bez problemów bary na stoku otwarte bary ale tylko na zewnątrz może odbywać się konsumpcja - vino 5 franków , piwo 5 franków , pizza 21 ... w sklepie w miasteczku bagietka 3 franki , piwo od 3-11, jajka 5-6 ...,cola 3 , dane na chwile przyjazdu do polski do następnego sezonu ..... jak by co pytacie .... Edytowane 19 Marzec 2021 przez poema 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 W dniu 19.03.2021 o 13:34, poema napisał: przejazd warszawa - le tzoumaz - około 16 godzin - przez Niemcy - nie było w tym czasie żadnych kontroli po obu stronach , w Szwajcarii tez nie mieliśmy kontroli po zakupie winiety wiec to co zakupiliśmy w Polsce było bezpieczne Ja nie nie miałem tyle szczęścia, ale najważniejsze, że rzutem na taśmę udało się i już jesteśmy w Grindelwald, a tutaj: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Après-ski i grzaniec z kociołka za 5 Fr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 2 godziny temu, krzysie napisał: Après-ski i grzaniec z kociołka za 5 Fr tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 21 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2021 Wczoraj dotarłem do Lenzerheide. Austriacy tylko sprawdzili dokumenty i spytali dokąd jedziemy, Szwajcarzy nawet nie chcieli dokumentów tylko po prostu nas puścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 21 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2021 Jak ja Wam wszystkim zazdroszczę... bardzo liczyłam jeszcze na Wielkanoc w Szwajcarii, ale niestety. Udanego zakończenia sezonu i dawajcie jakieś fotki 🌞⛷ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Jungfrau Ski Region Taki widoczek na "wielką trőjkę" - filmik z telefonu VID_20210322_114015.mp4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 3 godziny temu, krzysie napisał: Taki widoczek na "wielką trőjkę" - filmik z telefonu wspaniały widok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Za to wieczorem - Grindelwald "wymarłe miasto". Byłem tu kiedyś, kiedy nie było zarazy .... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 25 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2021 Na stokach nie wygląda tak źle (dobrze) chociaż tłumów nie ma. To najdłuższa kolejka na jaką się natknąłem Jeszcze kilka widoczków: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2021 świetnie i wyjątkowo dużo śniegu jak na koniec marca da się spokojnie zjechać pod dolną stację Eigerexpressu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 W Szwajcarii przepisy w związku z covid unormują się po referendum 28.11.2021 Aktualnie trwają protesty przeciw „przepustkom sanitarnym”. Bern 23.10.2021 masowy,wielotysięczny protest przeciwko paszportom szczepionkowym. Protestujący niosą jarzma dla bydła i dzwonki pasterskie, jako symbol pragnienia klasy rządzącej aby traktować ludzi jak żywy inwentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 myślę że Szwajcaria będzie jedynym krajem, w kótrym sezon zimowy będzie działał normalnie jak ubiegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 9 godzin temu, Jeeb napisał: Szwajcaria będzie jedynym krajem, w kótrym sezon zimowy będzie działał normalnie jak ubiegły Nie zauważyłem żeby w Szwajcarii ostatni sezon był normalny. Np. ilość narciarzy była bardzo mała. Restauracje były zamknięte w środku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 39 minut temu, MarioJ napisał: Nie zauważyłem żeby w Szwajcarii ostatni sezon był normalny. Np. ilość narciarzy była bardzo mała. Restauracje były zamknięte w środku. W porównaniu z tym co się działo w całej UE, to tamten sezon u Helwetów była mega normalny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 Godzinę temu, MarioJ napisał: Nie zauważyłem żeby w Szwajcarii ostatni sezon był normalny. Np. ilość narciarzy była bardzo mała. Restauracje były zamknięte w środku. Tam, gdzie byłem, Aletsch Arena, były otwarte, z tym, że były pewne uwarunkowania, jak na przykład ruch jednokierunkowy i co drugi stolik dostępny, poza tym było normalnie. A narciarzy było dużo, czasami swoje trzeba było odczekać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 18 godzin temu, Jeeb napisał: myślę że Szwajcaria będzie jedynym krajem, w kótrym sezon zimowy będzie działał normalnie jak ubiegły Ja myślę, że Szwajcaria w tym sezonie będzie jednym z bardziej restrykcyjnych krajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 1 minutę temu, Ziemowit napisał: bardziej bardziej od których konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 Teraz, Jeeb napisał: bardziej od których konkretnie ? Od Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 Teraz, Ziemowit napisał: Od Niemiec myślisz czy wiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi