Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 22/23

Rybba7

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, mifilim napisał:

Faktycznie tanio nie jest. Nieopodal w Krainie 3h już 85 zł a dzienny 135 zł. To już jest blisko 30 ojro!!!! 

No coś jest mocno nie tak 🤔

Wszędzie tak. Góra Kamieńsk. Pół stoku. 2h za 60 zł. PGE. Ale ja i tak zadowolony. Niecała godzinka piękna trzypasmówka z Łodzi. Tani wynajem nart za 27zł. Dwie slalomki do porównania. Sztekle i atomiki. Obie fajne. Choć inne. Kąty też. Fotki łódzkie. Po auto idę.

171FF526-701E-4F89-808F-498C11190878.jpeg

86DD951A-C12E-4E35-B640-1DA574174DD2.jpeg

9466883F-4D81-41F6-949E-33C516C7B531.jpeg

• Like 2

8 godzin temu, marekbtl napisał:

Pojechałeś i znać nie dałeś? Nie ładnie.

pozdrawiam

Doszedłem do wniosku że skoro wróciłeś dopiero z Alp to "wyjechany" jesteś do spodu a poza tym troche pracy też Ci sie należy :).

A tak na serio to bardziej liczę że sie gdzieś w sobote urwiesz a nie w tygodniu.

Zdravim.

• Like 1

18 godzin temu, tanova napisał:

Hmm, nie wiem, może tak jest.

Moją pierwszą myślą, jak zobaczyłam zdjęcie z Tumlina, było jednak - kurczę, chyba ludzie nie mają pieniędzy na narty w tym roku.

Ci co mają, z pewnością nie pojadą do Tumlina! Raczej Gołąb + coś w Wiśle, albo nocleg w Zakopanem + Białka, albo strzała na kolejkowy Szczyrk!

20 godzin temu, Lexi napisał:

Jasne że tak... wielokrotnie powtarzałem pewien eksperyment - parkuje auto na dużym pustym parkingu (przeważnie gdzieś na uboczu) - wyliczyłem że 8 na 10 parkujących po tobie samochodów stanie koło ciebie... :)

Coś w tym jest. Ja co prawda nie o parkowaniu auta a... o "postawieniu klocka". Na lotnisku i hipodromie w Pancevie zachciało mi się na strone. Tam gładko, jak okiem sięgnąć łąka, trawa, trawa. Ani krzaczka, ani kępy gdzie można się nieco skryć. Poszedłem więc jakieś 600 m w kierunku ustronnym, ale odkrytym, tam przykucnąłem. Patrzę, w moim kierunku podąża jakiś "Jugol". Myśłę sobie,  zaraz zauważy mnie i odejdzie gdzieś w bok,  dalej. Ależ skąd, lezie wprost na mnie. Nie wiem czy kończyć i uciekać, czy zreflektuje się... Nic to, kucam dalej i czekam. Gość podszedł jakieś  5-6 m ode mnie, spuścił spodnie i opróżnia się!  No i tak razem "parkowaliśmy", choć gość mógł tak na oko, i z kilometr w lewo albo w prawo, iść ode mnie na stronę! Tak więc, nie tylko parkowanie auta przyciąga!

12 godzin temu, mifilim napisał:

Faktycznie tanio nie jest. Nieopodal w Krainie 3h już 85 zł a dzienny 135 zł. To już jest blisko 30 ojro!!!! 

No coś jest mocno nie tak 🤔

Michał, nie narzekaj! Jest O.K. Szusuj ile możesz, bo jeszcze możesz!!! Co tam ceny, wydaj pieniądze kiedy jeszcze je masz!  Pomyśl jak to będzie kiedy w całym roku pozwolą zakupić 8 szt odzieży! A propos, może ktoś bliżej zwiazany z kregami lewicowymi wie, czy np. skarpetki będą liczone za 2 szt, czy jako para za 1 szt?  Kask bedzie liczony jako czapka? Z cała pewnością nie będzie się opłaciło kupić roweru w cząściach i go składać! Daj bóg zeby Tumlin nie zrównali z ziemią za ślad węglowy!

Godzinę temu, Bumer napisał:

Michał, nie narzekaj! Jest O.K. Szusuj ile możesz, bo jeszcze możesz!!! Co tam ceny, wydaj pieniądze kiedy jeszcze je masz!  Pomyśl jak to będzie kiedy w całym roku pozwolą zakupić 8 szt odzieży! A propos, może ktoś bliżej zwiazany z kregami lewicowymi wie, czy np. skarpetki będą liczone za 2 szt, czy jako para za 1 szt?  Kask bedzie liczony jako czapka? Z cała pewnością nie będzie się opłaciło kupić roweru w cząściach i go składać! Daj bóg zeby Tumlin nie zrównali z ziemią za ślad węglowy!

To forum narciarskie, a nie polityczne. Idz trollowac gdzie indziej. 

• Like 2

10 minut temu, Hextor napisał:

To forum narciarskie, a nie polityczne. Idz trollowac gdzie indziej. 

Tak też myślałem że znajdzie się jakaś.... istota przypisującą tematowi i mojej wypowiedzi jakieś polityki. Gdybys był bardziej rozgarnięty, zauważyłbyś,

że pisanie o cenach także zahacza o politykę. Bo jakże inaczej. W trudnych czasach przyszło nam żyć, w trudnych warunkach  uprawiać narciarstwo, nie tylko pogodowych. Spuść z tonu i odpuść sobie funkcje cenzora i wykidajly. Pozdrawiam z uśmiechem. 

• Like 1

Nie wiem czy takich ciężkich, mi się tam podoba, że mogę sobie pojechać na narty w Alpy bez paszportu, a do Aspen bez wizy. Oczywiście dla naszych kolegów z Ukrainy jest to bardzo ciężki czas, ale z innych powodów niż opisane przez Ciebie. 

Nie podoba mi się natomiast jak ktoś mnie nazywa nierozgarniętym. 

23 godziny temu, Lexi napisał:

Jasne że tak... wielokrotnie powtarzałem pewien eksperyment - parkuje auto na dużym pustym parkingu (przeważnie gdzieś na uboczu) - wyliczyłem że 8 na 10 parkujących po tobie samochodów stanie koło ciebie... :)

Wielu chce pojechać tam, gdzie przyjaciele. Za to Duże Miasto chce pojechać tam, gdzie wszyscy celebryci z Dużego Miasta, nie będą przecież spędzać ferii na jakimś zadupiu z wąsaczami z Podkarpacia!

Nie że tak myślę, bo nie, ale myślę, że wielu tak myśli!

• Haha 1

17 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Wielu chce pojechać tam, gdzie przyjaciele. Za to Duże Miasto chce pojechać tam, gdzie wszyscy celebryci z Dużego Miasta, nie będą przecież spędzać ferii na jakimś zadupiu z wąsaczami z Podkarpacia!

Nie że tak myślę, bo nie, ale myślę, że wielu tak myśli!

Nie, nie... z wąsaczami z Podkarpacia definitywnie nie 🤣

• Haha 1

5 godzin temu, marcinn napisał:

Krzysztof-Polska warunki narciarskie

Marcinie, tu może się to komuś przyda, ktoś to może przeczyta. Słowacja warunki narciarskie 22/23 to obecnie 7 postów, pisałbym sam ze sobą 😉.  Ten Meander to taki nasz, możesz zapłacić za karnety, termy, jedzenie w złotówkach (kurs wymiany 1 Euro = 4,5 zł), nasi instruktorzy, nasz szef kuchni w restauracji na dole, sporo naszych pracujących jako obsługa stacji. Karnet też obowiązuje nasz TatrySuperSki. Kilka polskich obozów jeździ tam obecnie, Polacy chyba są ilościowo nacją nr. 1, Słowaków nieco mniej, sporo też Czechów i Węgrów. Do granicy blisko, dałoby się ten ośrodek połączyć z Witowem w jeden duży ośrodek transgraniczny😉.  

p.s.

A tą Twoją Czantorię to należałoby opisać jako narty z pogranicza Polsko-Czeskiego 😉. 

• Like 2
  • Haha 1

Dziś pogoda dla koneserów (moja żona mawia dla maniaków). Rano trochę słońca, później silny wiatr wyrywający siatki na ośrodku, deszcz (czasami dość intensywny). Wiedziałem, że będzie raczej pusto, jednak frekwencja przeszła moje najśmielsze oczekiwania.

Z tej perspektywy jeszcze zdjęcia chyba jeszcze nie wstawiałem.

GOPR1215.jpg

Masterki wyprowadzone na spacer.

IMG-20230217-084612.jpg

Rano jeszcze, jeszcze.

GOPR1217.jpg

Przecierało się słońce. Później było tylko gorzej.

GOPR1226.jpg

Pojawiły się tabliczki z numerami tras.

GOPR1220.jpg

Kompletnie pusto (takich zdjęć z różnych godzin, mam jeszcze kilka). Pojawiło się wydzielone wejście dla instruktorów z kursantami (szykują ośrodek na ferie ?).

GOPR1232.jpg

p.s.

Na termach spotkałem grupę młodzieży z obozu narciarskiego. W nagrodę za ładną jazdę mieli dziś obiecane termy na 3 godziny, ze stoku deszcz zmył ich po 2 godzinach jazdy. Była też grupa pielgrzymów z Polski, sztucznie podnosząca frekwencję.  

• Like 8
  • Thanks 2

Godzinę temu, moruniek napisał:

Dziś pogoda dla koneserów (moja żona mawia dla maniaków). Rano trochę słońca, później silny wiatr wyrywający siatki na ośrodku, deszcz (czasami dość intensywny). Wiedziałem, że będzie raczej pusto, jednak frekwencja przeszła moje najśmielsze oczekiwania.

Z tej perspektywy jeszcze zdjęcia chyba jeszcze nie wstawiałem.

GOPR1215.jpg

Masterki wyprowadzone na spacer.

IMG-20230217-084612.jpg

Rano jeszcze, jeszcze.

GOPR1217.jpg

Przecierało się słońce. Później było tylko gorzej.

GOPR1226.jpg

Pojawiły się tabliczki z numerami tras.

GOPR1220.jpg

Kompletnie pusto (takich zdjęć z różnych godzin, mam jeszcze kilka). Pojawiło się wydzielone wejście dla instruktorów z kursantami (szykują ośrodek na ferie ?).

GOPR1232.jpg

p.s.

Na termach spotkałem grupę młodzieży z obozu narciarskiego. W nagrodę za ładną jazdę mieli dziś obiecane termy na 3 godziny, ze stoku deszcz zmył ich po 2 godzinach jazdy. Była też grupa pielgrzymów z Polski, sztucznie podnosząca frekwencję.  

A jak tam wygląda z noclegiem? Gdzie Ty masz lokum? 

1 godzinę temu, moruniek napisał:

Marcinie, tu może się to komuś przyda, ktoś to może przeczyta. Słowacja warunki narciarskie 22/23 to obecnie 7 postów, pisałbym sam ze sobą 😉.  Ten Meander to taki nasz, możesz zapłacić za karnety, termy, jedzenie w złotówkach (kurs wymiany 1 Euro = 4,5 zł), nasi instruktorzy, nasz szef kuchni w restauracji na dole, sporo naszych pracujących jako obsługa stacji. Karnet też obowiązuje nasz TatrySuperSki. Kilka polskich obozów jeździ tam obecnie, Polacy chyba są ilościowo nacją nr. 1, Słowaków nieco mniej, sporo też Czechów i Węgrów. Do granicy blisko, dałoby się ten ośrodek połączyć z Witowem w jeden duży ośrodek transgraniczny😉.  

p.s.

A tą Twoją Czantorię to należałoby opisać jako narty z pogranicza Polsko-Czeskiego 😉. 

Prędzej Soszów i Stożek - tam granica idzie przy ośrodku! Na Soszowie regularnie nielegalnie przekraczam granicę jadąc tą trasą przy schronisku!

26 minut temu, Cappo napisał:

A jak tam wygląda z noclegiem? Gdzie Ty masz lokum? 

My śpimy w Chochołowie, w klimatycznej chałupie z bala. 

Na miejscu w Oravicach jest hotel (karnet narciarski i na termy w cenie noclegu), jest też kilka apartamentowców, kilka się jeszcze buduje. 

Duża baza noclegowa w miejscowości Vitanova.

Nie należy szukać przez portal na B mało co jest dostępne, ceny też dość "kosmiczne".