grimson Napisano 16 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2025 45 minut temu, marekbtl napisał: Jest dużo bardziej stroma i ciut dłuższa chyba. Z trackera GPS długość, tej czarnej "5" z moimi koślawymi zakrętami wyszła 1370m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2025 1 godzinę temu, marionen napisał: Wczoraj w Bormio stosunkowo mało narciarzy. Jazda na okrągło. Podobnie jak w Santa Caterinie śniegu poza trasami mało. Wiele tras jeszcze zamknięta. Nie da się nic zjechać poniżej 2000m. Ale do IO z trasami pewno się ogarną. Temperatury oscylują między parę stopni na minusie a 0 st. Miło widzieć zdjęcia z Bormio! Udanej jazdy życzę, szkoda że nie działa więcej tras oraz Stelvio do dołu bo jest super. Planuje być tam w marcu, już po olimpijskich ograniczeniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2025 19 minut temu, grimson napisał: Z trackera GPS długość, tej czarnej "5" z moimi koślawymi zakrętami wyszła 1370m. Tak, być może tak liczą, ale 1/3 to wypłaszczenie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2025 W Santa Caterina dzisiaj warunki zmienne, zależne od wysokości. Góra ośrodka w mgle, w dolinie deszcz, najlepszy do jazdy środkowo-dolny fragment ON. Trochę prószył śnieg. Poziom techniczny narciarzy dzisiaj bardzo wysoki i nie ma się co dziwić, na trasach bardzo dużo sportowców. Dokładniej pisząc Parasportowców (ale nie tylko) Dzisiaj był i jutro będzie Puchar Świata w zjeździe kobiet i mężczyzn Paraolimpijczyków. Przyjechali prawie ze wszystkich kontynentów: Azja, Australia i Oceania, Ameryka Południowa i Północna, oczywiście Europa, brakuje tylko Afryki. Niewidomi (niedowidzący) w zjeździe klasa, z innymi niesprawnościami oczywiście też. Nasz kolega od zjazdów miałby od kogo się uczyć, @grimson jakbyś ruszył teraz to zdążysz na jutrzejsze zawody... Pozdrawiam. 10 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2025 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Miło widzieć zdjęcia z Bormio! Udanej jazdy życzę, szkoda że nie działa więcej tras oraz Stelvio do dołu bo jest super. Planuje być tam w marcu, już po olimpijskich ograniczeniach. Tak na oko to z 15 km tras jest czynne. Z drugiej strony to ja się cieszę jak mogę pojeździć w Rzeczce lub Jugowie czy cały sezon spędzić na Hintertuxie, ilość dostępnych tras nie ma dla mnie największego znaczenia, bardziej liczy się towarzystwo i brak tłoku podczas zjazdów. Dzisiaj w Santa Caterina było trochę kamieni w paru miejscach ale nie tyle co w Czarnej Górze czy Szczyrku 😅. Pozdrawiam i miłej oraz bezpiecznej jazdy wszystkim nartującym w sezonie... 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 9 godzin temu, marionen napisał: W Santa Caterina dzisiaj warunki zmienne, zależne od wysokości. Góra ośrodka w mgle, w dolinie deszcz, najlepszy do jazdy środkowo-dolny fragment ON. Trochę prószył śnieg. Poziom techniczny narciarzy dzisiaj bardzo wysoki i nie ma się co dziwić, na trasach bardzo dużo sportowców. Dokładniej pisząc Parasportowców (ale nie tylko) Dzisiaj był i jutro będzie Puchar Świata w zjeździe kobiet i mężczyzn Paraolimpijczyków. Przyjechali prawie ze wszystkich kontynentów: Azja, Australia i Oceania, Ameryka Południowa i Północna, oczywiście Europa, brakuje tylko Afryki. Niewidomi (niedowidzący) w zjeździe klasa, z innymi niesprawnościami oczywiście też. Nasz kolega od zjazdów miałby od kogo się uczyć, @grimson jakbyś ruszył teraz to zdążysz na jutrzejsze zawody... Pozdrawiam. Ja doskonale jazdę na wprost. Na Ski Online liderem jest @marekbtl 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 2 godziny temu, grimson napisał: Ja doskonale jazdę na wprost. @marekbtl siedząc przed kompem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 57 minut temu, Jeeb napisał: siedząc przed kompem ? zgadza się. w wersji vacuum on, rozpędzam się do 567 km/godz w Vars. jestem tylko ja, i tarcie nart o śnieg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 19 minut temu, grimson napisał: w Vars musisz tam koniecznie pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 5 godzin temu, grimson napisał: Ja doskonale jazdę na wprost. Na Ski Online liderem jest @marekbtl Jakby jazda na nartach była tylko na wprost już dawno z nart bym zrezygnował, podobnie by było gdyby jeździło się tylko po sztruksie. Nie ma to jak zmiana kierunku jazdy, im szybsza i gwałtowna tym lepiej, to jest prawdziwa przyjemność, nie ma nudy. Oczywiście to tylko moje zdanie... 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 Cze Z dzisiaj. Najlepszy dzień😀. Przegląd warunków wszelaki. Z rańca z 5-10 cm świeżego na wyratrakowanych stokach. Kurła bajka. Mało co było widać, ale jak się jest 1-szt na stoku…. Nieistotne. Był opad, mgła taka, że myślałem, że zapomniałem nart założyć po knajpingu😉. Z pół godziny taki skur… śnieg, mokry, zbrylony i ciężki. Na powrocie zajebiste muldy, że 3 x to zjechałem, córką wymiękła fizycznie. Coś nowego odkryłem i strasznie mi się to podoba, ale muldy to rzadkość. Pojeżdżone, pogoda dla koneserów. Było warto, a kombozon mimo upływu czasu daje radę. Ale zajebiste płaszcze mają instruktorzy z goretex-u. Nie takie po kostki, ale nieco za tyłek. Muszę obczaić co to za firma- bo nie znam. Parę foci. i na koniec knajpa, wszystko po 3,5 Jurków, tanio jak barszcz. pozdrawiam ps. To w sumie mam w d… czy będzie słońce, Warun zacny i mocno dosypało. Chociaż mogłoby być😀. Sorka, nie mam ręki do zdjęć. 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 17 minut temu, marekbtl napisał: i na koniec knajpa, wszystko po 3,5 Jurków, tanio jak barszcz. tutaj Polsza wykazuje swoją ekonimiczną wyższość, u nas wszystko po 35zł, jak nie wincyj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 Pisząc Polsza masz coś/kogoś konkretnego na myśli czy tak sobie urągasz nie bardzo wiadomo komu ? Ponoć wolny kraj, jak nie pasi to zgaduję, że masz wiele możliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 22 godziny temu, marionen napisał: ilość dostępnych tras nie ma dla mnie największego znaczenia, bardziej liczy się towarzystwo i brak tłoku podczas zjazdów To mentalnie wyczuwam podobieństwo. Tak trzymaj Mario👍. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 (edytowane) 4 godziny temu, marekbtl napisał: ... i na koniec knajpa, wszystko po 3,5 Jurków, tanio jak barszcz. Cześć. A pamiętam jak 20 lat wstecz kupowaliśmy we włoskiej knajpie (nie w Livigno) Williamsa w kieliszkach po 70 centów (chorągiewka w gratisie), kupowało się na tacki nie kieliszki co by starczyło na parę kolejek. I żeby nie było gadania, piliśmy po nartach. Gdybym wiedział, że 3.5 € to tanio, piłbym wtedy cztery razy więcej... Edytowane 17 Grudzień 2025 przez marionen 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 6 minut temu, marionen napisał: Cześć. A pamiętam jak 20 lat wstecz kupowaliśmy we włoskiej knajpie (nie w Livigno) Williamsa w kieliszkach po 70 centów (chorągiewka w gratisie), kupowało się na tacki nie kieliszki co by starczyło na parę kolejek. I żeby nie było gadania, piliśmy po nartach. Gdybym wiedział, że 3.5 € to tanio, piłbym wtedy cztery razy więcej... A inflacja? Tak serio, w każdej innej knajpie na stoku ceny x 2. Ta to jest budżetowa😀. pozdro ps. My lubimy Jaegertee, ale tee to tam chyba nie ma😉. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 Dzisiaj wygrywa Groste. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 29 minut temu, yoss napisał: Dzisiaj wygrywa Groste. Ja wymiękłem na Pradalago, jestem w Folgaridzie i słonko jest od rana😀. pozdro 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 20 godzin temu, Sławek Nikt napisał: Pisząc Polsza masz coś/kogoś konkretnego na myśli czy tak sobie urągasz nie bardzo wiadomo komu ? Ponoć wolny kraj, jak nie pasi to zgaduję, że masz wiele możliwości ... jak jest dla Ciebie OK, że państwo zdziera od Ciebie na każdym kroku, to syndrom sztokholmski się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 5 godzin temu, yoss napisał: Dzisiaj wygrywa Groste. Zgadzam się! 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 1 godzinę temu, grimson napisał: jak jest dla Ciebie OK, że państwo zdziera od Ciebie na każdym kroku, to syndrom sztokholmski się kłania. Zdziera z każdego i nie tylko u nas w kraju tak się dzieje także jak już napisałem zapewne możliwości masz, więc może to właśnie ten czas ... Za to na pewno nie wszyscy mają totalnie wywalone na swój kraj pomimo tego, że też z nich zdzierają ..., i tylko dzięki Nim jakoś to się jeszcze kręci. 3msie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 Cze Dzisiaj Kieślowski, trzy kolory: niebieski, czerwony i czarny (ze wskazaniem). Z rańca wydawała się boska pogoda. Do Pradalago, mgła taka i płaskie światło, że padła decyzja na powrót na włości. Cały dzień w małym rejonie, 4 trasy do wyboru. Zjazd do Folgaridy już w iście wiosennych warunkach. Generalnie to tłukłem czarną 5-kę, nikt tam nie jeździł i do 14.00 śnieg perfect. Potem mgła goniła i się zbrylił troszkę. Pod koniec dnia spotkanie z @yoss, który wyratował deskarza z opresji, bo mu decha dała nogę😀. Krótka rozmowa, bo dzisiaj krócej, zaplanowany wyjazd do Madonny by podreptać troszku przed kolacją. Mój hektar dzisiaj😉, może niebogato, ale pogoda vs reszty kompleksu sztos. Groste pomijam, bo jeżdżę do Białki😀. Tak samo płasko i tak samo narodu po kokardę, ale najlepszy śnieg. Pojeżdżone, ale bez napinki. Madonna, urokliwe miasteczko. Ale wyprzedaży brak. Audi musi być😀. Fajne S5. Nie pogardzę, jak ktoś, coś, pod 🎄chce mi sprezentować, nie pogniewam się. pozdro ps. Jutro ostatni dzień, Pinzolo na dobicie, po drodze pewnie pucharowe ze 2x zjadę. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 W dniu 17.12.2025 o 20:25, Sławek Nikt napisał: Pisząc Polsza masz coś/kogoś konkretnego na myśli czy tak sobie urągasz nie bardzo wiadomo komu ? Ponoć wolny kraj, jak nie pasi to zgaduję, że masz wiele możliwości ... wow, to mu powiedziałeś! ps. 1 sorry za wow ps. 2 przepraszam za sorry 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 5 godzin temu, WojtekM napisał: wow, to mu powiedziałeś! ps. 1 sorry za wow ps. 2 przepraszam za sorry Jaka pisownia taka i treść. Smutne, ale jak najbardziej prawdziwe co doskonale widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 17 godzin temu, marekbtl napisał: i czarny (ze wskazaniem) Pojeżdżone, ale bez napinki. widzę czarny postrach @grimsona 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi