Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lodowce - pogoda i warunki narciarskie

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, JurekByd napisał:

Parkowanie pod wyciągiem w Cervinii nie jest darmowe, kosztuje 1.50 e za godzinę.

zapewne makarony w końcu naprawili szlaban bo ostatnio parkowałem tam w 2018 i jeszcze było za darmo.

Można też podjechać kawałek w górę do dzielnicy Cieloalto, zaparkować obok krzeseł i zjechać trasą pod główną stację kolejek wywożących na Plan Maison. Mieszkając w Cervinia i tak prawie wszędzie albo mieszkasz przy trasie albo dojdziesz z buta.

już dzisiaj uruchomili dolne krzesła

https://www.bergfex.it/breuil-cervinia/webcams/c11813/

Edytowane przez Jeeb

27 minut temu, Capricorn napisał:

Dzięki za info bo to się zmieniło... W 2021 było za darmo.

w najbliższych latach i tak wszystko się zmieni jak zaczną budować nową kolejkę na Plateau Rosa,

zakładam że będzie duży podziemny parking z cenami na poziomie szwajcarskim

• 9 months later...

Od piątku 19 września rusza sezon narciarski ww Włoskim ośrodku narciarskim Maso Corto w dolinie Val Senales. Aktualnie będzie czynna kolej oraz 4-os. kanapa wzdłuż głównej trasy na lodowcu.  W związku z brakiem naturalnych opadów jazda tylko po śniegu zgromadzonym i zabezpieczonym w ubiegłem sezonie. Według prognoz, dostawy białego zapowiadane są na następny tydzień, kiedy to temperatura ma spać poniżej zera i prognozowane są większe opady. Jak będzie? Zobaczymy. 

maso-corto-lodowiec01.jpg

• Like 4
  • Thanks 1

3 godziny temu, JC napisał:

Od piątku 19 września rusza sezon narciarski ww Włoskim ośrodku narciarskim Maso Corto w dolinie Val Senales. Aktualnie będzie czynna kolej oraz 4-os. kanapa wzdłuż głównej trasy na lodowcu.  W związku z brakiem naturalnych opadów jazda tylko po śniegu zgromadzonym i zabezpieczonym w ubiegłem sezonie. Według prognoz, dostawy białego zapowiadane są na następny tydzień, kiedy to temperatura ma spać poniżej zera i prognozowane są większe opady. Jak będzie? Zobaczymy. 

maso-corto-lodowiec01.jpg

chwilowo + 5 stopni na 3500 ale wyciągi czynne

może coś się poprawi w przyszłym tygodniu

https://www.bergfex.ch/saas-fee/webcams/c15338/

W dniu 24.09.2025 o 21:49, Jeeb napisał:

@marionen zapewne już zjeżdża na Hintertuxie

Jeszcze nie zjeżdża. Hintertux po letniej przerwie startuje od jutra. Ja tak długiej przerwy nie miałem od kilku lat, ciekawe czy dam radę? Sezon zacznę w październiku, nie wiem dokładnie którego. A na Hintertuxie dzieje się wiele, może coś bardziej szczegółowo napiszę później...

• Like 3
  • Thanks 1