Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 23/24

surfing

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, wolcjusz napisał:

Nie waga, rozkład masy. Jak z łyżwiarzem figurowym w piruecie ramiona rozłożone - wolny piruet, ramiona przy ciele - szybki piruet. Analogicznie w nartach więcej masy bliżej dziobów - większa bezwładność, lżejsze dzioby - mniejsza bezwładność (szybszy "pivot"). 

OK, po prostu sprobuj lub nie - od rozbijania na atomy sa inni na tym forum ja nie.. (nawet jakas nazwa na to jest ostatnio ;) ).

. pivot zaraz mi sie kojarzy z zarzucaniem dupy w celu wymuszenia skretu. wiec omijam takie terminy...taka luzna dygresja

6 minut temu, Lexi napisał:

OK, po prostu sprobuj lub nie - od rozbijania na atomy sa inni na tym forum ja nie.. (nawet jakas nazwa na to jest ostatnio ;) ).

. pivot zaraz mi sie kojarzy z zarzucaniem dupy w celu wymuszenia skretu. wiec omijam takie terminy...taka luzna dygresja

Niestety już nie spróbuję bo następne testy pewnie dopiero w przyszłym sezonie. Teraz będę się wczytywał w recenzje, bo jak już mam rozeznanie jak te dwa, dosyć różne modele jeżdżą to coś więcej wyciągnę z porównania ich do podobnych modeli innych firm. 

18 minut temu, wolcjusz napisał:

Niestety już nie spróbuję bo następne testy pewnie dopiero w przyszłym sezonie. Teraz będę się wczytywał w recenzje, bo jak już mam rozeznanie jak te dwa, dosyć różne modele jeżdżą to coś więcej wyciągnę z porównania ich do podobnych modeli innych firm. 

Sprawdz ten "manewr" na innych nartach (ktore masz), zobaczysz o co idzie i jaka jest røznica przy Twoim stylu jazdy. Ja ostatnio w Kasinie ze swoich Force 80TI 177cm zrobilem slalomki gdzie przy normalnych ustawieniach trzeba sie zdrowo bujnac zeby je dogiac ..nawet przy moich 100kg.

• Like 1

27 minut temu, Lexi napisał:

Sprawdz ten "manewr" na innych nartach (ktore masz), zobaczysz o co idzie i jaka jest røznica przy Twoim stylu jazdy. Ja ostatnio w Kasinie ze swoich Force 80TI 177cm zrobilem slalomki gdzie przy normalnych ustawieniach trzeba sie zdrowo bujnac zeby je dogiac ..nawet przy moich 100kg.

Sprawdzałem, tylko w drugą stronę. Jak po raz pierwszy potestowałem dłuższe narty to zaczęło mi bardzo brakować stabilności w Rally 170 które wtedy miałem, więc przesunąłem wiązania dwa oczka do tyłu i trochę pomogło, ale ostatecznie i tak je sprzedałem i zamieniłem na speed 180 cm.

• Thanks 1

20 minut temu, wolcjusz napisał:

Sprawdzałem, tylko w drugą stronę. Jak po raz pierwszy potestowałem dłuższe narty to zaczęło mi bardzo brakować stabilności w Rally 170 które wtedy miałem, więc przesunąłem wiązania dwa oczka do tyłu i trochę pomogło, ale ostatecznie i tak je sprzedałem i zamieniłem na speed 180 cm.

No nie dziwie sie.....czekam az @Victor do tego dojrzeje ze jednak dlugosc ma znaczenie :) (jestescie podobni "gabarytowo").

• Confused 1

20 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Otóż to, że narciarzy z takim planem było mnóstwo. Popsuła to też pogoda, ale tu przykład, że nie tylko.

Myślałem że jestem jedyny. Dziś ruszam na południe zobaczymy gdzie dojadę… dojechałem…

IMG_7824.jpeg

IMG_7826.jpeg

IMG_7828.jpeg

IMG_7833.jpeg

IMG_7836.jpeg

IMG_7838.jpeg

IMG_7843.jpeg

IMG_7844.jpeg

IMG_7845.jpeg

IMG_7847.jpeg

• Like 10