przemo_narciarz Napisano 7 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2024 4 minuty temu, MarioJ napisał: To jest niezłe. Najpierw mówiliście że nie bedą śnieżyć, bo się nie opłaca. Stacje jednak śnieżą. To inni wątpią że to im nic nie da, bo zaraz spłynie. Każdy Polak ma inne zdanie. Ale podobno na tym śniegu nie będą mogły jeździć osoby, które przedłużyły ważność karnetu. Oni będą jeździć w grudniu dopiero zgodnie z OWeS punkt 17.2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 7 godzin temu, MarioJ napisał: To jest niezłe. Najpierw mów Bo w rzeczywistości nie śnieżą, tylko punktowo podreperują te trasy, które jeszcze trochę pociągną. Nigdzie nie śnieżą tam gdzie wytop był duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Kasprowy na kamerkach wygląda świetnie 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 W dniu 6.03.2024 o 21:36, przemo_narciarz napisał: Nic nie powinni robić prze Pana:) sezon skończony- karnet skończony. W dniu 6.03.2024 o 21:29, Narciarz ze Śląska napisał: Nie wiem, czy kolega narzeka na to, że przedłużą, czy na to, że za kasę??? No to może wyjaśnię co mam na myśli bo wpisy Wasze do tego się odnoszą..... otóż Czarny Groń nie zakończył pracy "bo mu "stok spłynął" tylko zakończył bo skończyły sie ferie na których każdy zarabia najlepiej... stok został zamknięty przy warunkach na nim panujących o których inne ON w regionie (poza Białką) mogłyby marzyć (mam zdjęcia )... decyzja została podjęta znacznie wcześniej (wcześniejszy telefon do ON z zamiarem rezerwacji) i była ściśle "ekonomiczna".... Reasumując - patrząc z mojej strony ON nie wywiązał sie z kontraktu ze mną zawartego w momencie zakupu karnetów i nie widzę ani cienia wątpliwości że reklamacje musi uznać jeśli taką złożę... próba naciągnięcia mnie na jakieś dodatkowe koszta jest co najmniej śmieszna a na pewno bezczelna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 W dniu 6.03.2024 o 23:09, przemo_narciarz napisał: Całkowicie się nie zgadzamy:) kupiłeś w ciemno Twój problem. Nie wykorzystałeś też Twój. Współczuję tylko stacją, które są na granicy rentowności, a tu las rąk żeby przedłużyć... Sam w ciemno kupiłem sezonówki za 6k i nie czekam aż się stopi:) ale gdyby się stopiło to winę widziałbym tylko po swojej stronie. Przemo... tu nie ma zgadzamy sie czy nie - występujesz tutaj w roli konsumenta który kupuje produkt. Obie strony obowiązują prawo oraz regulamin przedstawiony przez sprzedającego (jeśli nie zawiera tzw. klauzul abuzywnych). Proste. ..i to zaledwie jedna ze ścieżek postępowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 9 godzin temu, MarioJ napisał: To jest niezłe. Najpierw mówiliście że nie bedą śnieżyć, bo się nie opłaca. Stacje jednak śnieżą. To inni wątpią że to im nic nie da, bo zaraz spłynie. Każdy Polak ma inne zdanie. Śnieżą te, które mają kasę i ambicje podziałać jeszcze tydzień do dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 CG teraz, -1C, słoneczko, czynne krzeslo Żmija i czerwona D. Puuuustki!!!. Jest zimowo🙂 24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Wieżyca też od wczoraj sypie 😎 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 2 godziny temu, Lexi napisał: No to może wyjaśnię co mam na myśli bo wpisy Wasze do tego się odnoszą..... otóż Czarny Groń nie zakończył pracy "bo mu "stok spłynął" tylko zakończył bo skończyły sie ferie na których każdy zarabia najlepiej... stok został zamknięty przy warunkach na nim panujących o których inne ON w regionie (poza Białką) mogłyby marzyć (mam zdjęcia )... decyzja została podjęta znacznie wcześniej (wcześniejszy telefon do ON z zamiarem rezerwacji) i była ściśle "ekonomiczna".... Reasumując - patrząc z mojej strony ON nie wywiązał sie z kontraktu ze mną zawartego w momencie zakupu karnetów i nie widzę ani cienia wątpliwości że reklamacje musi uznać jeśli taką złożę... próba naciągnięcia mnie na jakieś dodatkowe koszta jest co najmniej śmieszna a na pewno bezczelna. Też mam takie wrażenie, że kiepskie warunki w niektórych (zaznaczam: niektórych) przypadkach tylko pomogły. Dużo większe znaczenie mogła mieć mała ilość narciarzy: ceny i warunki zrobiły swoje. Ale trzeba to rozpatrzyć indywidualnie, bo mieliśmy też stacje jeżdżące wybitnie na siłę, ale... tylko do końca ferii. Sezon jaki był (jest?), taki był, ale mam wrażenie, że nie wszyscy zachowali się fair. I tu z Kolegą pełna zgoda. Następne: jeśli naprawdę znacząca ilość narciarzy została z kartkami w ręku, to mamy problem systemowy, a nie "cwaniaka, który chciał kupić taniej" (to nie moje określenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Teraz, Narciarz ze Śląska napisał: Też mam takie wrażenie, że kiepskie warunki w niektórych (zaznaczam: niektórych) przypadkach tylko pomogły. Dużo większe znaczenie mogła mieć mała ilość narciarzy: ceny i warunki zrobiły swoje. Ale trzeba to rozpatrzyć indywidualnie, bo mieliśmy też stacje jeżdżące wybitnie na siłę, ale... tylko do końca ferii. Sezon jaki był (jest?), taki był, ale mam wrażenie, że nie wszyscy zachowali się fair. I tu z Kolegą pełna zgoda. Następne: jeśli naprawdę znacząca ilość narciarzy została z kartkami w ręku, to mamy problem systemowy, a nie "cwaniaka, który chciał kupić taniej" (to nie moje określenie). I dodam: Bilety były do wykorzystania w SEZONIE, ale czy przypadkiem nie mieliśmy do czynienia (znów powtórzę: w niektórych przypadkach) z dowolnym i nieprzypadkowym sterowaniem znaczenia słowa SEZON??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 2 godziny temu, Sławek Nikt napisał: Kasprowy na kamerkach wygląda świetnie 💪 Sprawdzę to w sobotę, kupiłem wyjazd z Katowic. Napiszę, jak było. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 45 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Puuuustki!!!. Ludzie muszą przywyknąć że zima w środku lata... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 53 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: CG teraz, -1C, słoneczko, czynne krzeslo Żmija i czerwona D. Puuuustki!!!. Jest zimowo🙂 Warun petarda. Widać że śnieżyli, po strukturze sztruksu. Rozumiem że C FIS jest przejezdna off piste? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 53 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Sprawdzę to w sobotę, kupiłem wyjazd z Katowic. Napiszę, jak było. Szukam kompana do wylotu z Mazowieckiego 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 4 godziny temu, WojtekM napisał: Bo w rzeczywistości nie śnieżą, tylko punktowo podreperują te trasy, które jeszcze trochę pociągną. Nigdzie nie śnieżą tam gdzie wytop był duży. Tak zwane pudrowanie trupa, a pod pudrem mogą czyhać kamole 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Marzec 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Kasprowy 22 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 3 godziny temu, grimson napisał: Warun petarda. Widać że śnieżyli, po strukturze sztruksu. Rozumiem że C FIS jest przejezdna off piste? C zamknięta, po tym.co.widac na zdjęciu z krzesełek byś pewnie zjechał ale dół C nieprzejezdny, dośnieżone jest tylko od zjazdu z talerzyka Jędruś, bo on jeszcze chodzi jako transport do Żmiji z parkingu ( tak jak widać na 2 zdjęciu): 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_ts Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 7 minutes ago, ZdolnyŚlązak said: C zamknięta, po tym.co.widac na zdjęciu z krzesełek byś pewnie zjechał ale dół C nieprzejezdny, dośnieżone jest tylko od zjazdu z talerzyka Jędruś, bo on jeszcze chodzi jako transport do Żmiji z parkingu ( tak jak widać na 2 zdjęciu): w takim razie pewnie zamkną na koniec "wysokiego sezonu" czyli po weekendzie, zresztą mając jedną mroźną noc poza marketingiem i zrobieniem komunikacji z parkingiem niewiele się da, D też z przewężeniami nie utrzyma się ... ostatni taki marny sezon pamiętam gdzieś w okolicach 90 roku - na Szrenicy wtedy była jazda na tylko na hali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 2 godziny temu, surfing napisał: Kasprowy …ale nuda 🥱 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otella889 Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 5 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: CG teraz, -1C, słoneczko, czynne krzeslo Żmija i czerwona D. Puuuustki!!!. Jest zimowo🙂 Gdzie tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 48 minut temu, Otella889 napisał: Gdzie tak pięknie Czarna Góra koło Kłodzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Troszkę na Czarnej Górze naśnieżyli, orczyk Jędruś jest codziennie mocno reanimowany, walka o przedłużanie sezonu trwa. 😀 Pozdrawiam. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Ech…. https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/tragedia-na-nartach-na-slowacji-zginal-10-letni-chlopiec-z-polski/gx7b8kd,07640b54 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 8 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2024 Szczyrk też kończy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2024 Białka w nocy się odrobinę dośnieżyła. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi