sstar Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 3 minuty temu, moruniek napisał: Dziś po nartach, tak wyglądałem. Schudłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 1 minutę temu, sstar napisał: Schudłeś? Zmieniłem kurtkę 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 Samotność na Czantorii, warunki jak na jazdę w OP1 (ale bez słonia) rewelacja, lało od 18 czasami dość intensywnie , na górze śnieg i snieg z deszczem, śnieg mokry, luźny, na szerokie narty, widać pierwsze przetarcia, jak pogoda się nie poprawi to może jeszcze z tydzień i po jeździe, ludzi ok godz. 19 może z 20 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 (edytowane) Co myicie o takim stylu jazdy grupy ? https://www.facebook.com/share/v/S6wi3bejPnxhUkG2/ Edytowane 25 Styczeń 2024 przez Jusik2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 Szczyrkowski wczoraj, w samym Szczyrku z rana deszcz, na dolnych stacjach Soliska i przy dolnej gondoli deszcz ze śniegiem, wyżej przez pierwsze 2-3 h lekkie opady śniegu. Warunki z rana dobre, później na niebieskich trasach od ok 11-12 śnieg mokry i dość rozjeżdżony, najmocniej w dolnych partiach, na czerwonej 7 a w szczególności czerwonej 1 obok gondoli trzymał dużo lepiej i dłużej i na nich, a w szczególności na 1 bardzo mała frekwencja (w ogóle do ok 12.00 na Solisku maks stania to ok. 2-3 minuty). Na Małym Skrzycznem baaardzo mocny wiatr, (kanapa na Zbójnicka Kope z tego powodu nieczynna) śnieg na trasie z Małego Skrzycznego wywiany, w górnej części sam lód. Sporo tras zamkniętych (na stronie podają że czynnych 17 z 27, Juliany praktycznie całe stoją, na otwarcie Golgoty nie ma co liczyć, tam w dolnej części wszędzie ziemia wychodzi, nie wiem jak na Bieńkuli. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 (edytowane) No to jeszcze warunki z dziś, Lekko zmrozone bedzie fajny poranek na nartach ale degradacja raczej dosc szybka na niebieskich. M. Skrzyczne mgła, Hala zero stopni i lekki snieg pada. No i uwaga na jedynce na przejsciu dla pieszych jak na Mountain Resort przystalo. Edytowane 26 Styczeń 2024 przez christof 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 Ponownie Skolnity tylko tym razem rano i na innym sprzęcie Pogoda nie rozpieszczała - szaro, na dole drobny deszcz, góra śnieg. Póki co bez kolejek. Śnieg ciężko... Warunki o 8 dobre. Z każdym zjazdem warunki co raz trudniejsze i Ludzi przybywało, na plus zaczęło się przejaśniać. Jazda zdatnia ale po 11 postanowiłem się ewakuować 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 2 godziny temu, christof napisał: No to jeszcze warunki z dziś, Lekko zmrozone bedzie fajny poranek na nartach ale degradacja raczej dosc szybka na niebieskich. M. Skrzyczne mgła, Hala zero stopni i lekki snieg pada. No i uwaga na jedynce na przejsciu dla pieszych jak na Mountain Resort przystalo. Cze A gdzie masz kamerę? na piersi, czy na głowie? Bo czasami odnosiłem wrażenie, że jechałeś pod górę . A skręcałeś coś, czy dzida na dół? Bo też tego nie było widać. pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 (edytowane) 32 minuty temu, marekbtl napisał: Cze A gdzie masz kamerę? na piersi, czy na głowie? Bo czasami odnosiłem wrażenie, że jechałeś pod górę . A skręcałeś coś, czy dzida na dół? Bo też tego nie było widać. pozdro hej, Na głowie mam kemere, moze przez to na plaskich odcinkach i przy mgle jest to złudzenie No i dzida byla od gory wiekszość trasy nie ma co ukrywac, przez załamaniami terenu i jak ludzie sie pojawili to skręcałem zeby zwolnic ale nie za bardzo to widac bo kamera miala wlaczoną stabilizacje obrazu i jeszcze takie poziomowanie horyzontu to juz w ogole skrety wyglądaja jak takie delikatne bujanie. Nastepnym razem to wylącze zeby jakis dowod byl ze czasem skręcam Edytowane 26 Styczeń 2024 przez christof 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 10 minut temu, christof napisał: hej, Na głowie mam kemere, moze przez to na plaskich odcinkach i przy mgle jest to złudzenie No i dzida byla od gory wiekszość trasy nie ma co ukrywac, przez załamaniami terenu i jak ludzie sie pojawili to skręcałem zeby zwolnic ale nie za bardzo to widac bo kamera miala wlaczoną stabilizacje obrazu i jeszcze takie poziomowanie horyzontu to juz w ogole skrety wyglądaja jak takie delikatne bujanie. Nastepnym razem to wylącze zeby jakis dowod byl ze czasem skręcam Cze Go pro??? Jak tak to jaki model. Bo bardzo dobrze nagrywa i stabilizacja super. Płynny obraz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 28 minut temu, marekbtl napisał: Cze Go pro??? Jak tak to jaki model. Bo bardzo dobrze nagrywa i stabilizacja super. Płynny obraz. pozdro Marek, te kamery do luftu są, całkowicie przekłamują prawdziwy obraz. Nagrałem teraz zjazd z Selli, gdzie widziałem góra na 3 metry, a na filmie wygląda jakby z 10 było czytelnie, a stroma czerwona wygląda jak niebieska. Się potwierdza, że tv kłamie 🥴 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 27 minut temu, marekbtl napisał: Cze Go pro??? Jak tak to jaki model. Bo bardzo dobrze nagrywa i stabilizacja super. Płynny obraz. pozdro Tak to Gopro 12. Kupilem bo poprzednia 7 padła, nie za bardzo chcialo mi sie wchodzic w temat ktora lepsza i byl black friday. Ale chyba 11 jest bardzo podobna no i DJI Osmo Action 4 tez jest super. Albo jakas Insta360 - jest tego sporo teraz... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 19 minut temu, christof napisał: Albo jakas Insta360 - jest tego sporo teraz... Wtrącę się bo akurat niedawno przeglądałem tą kamerkę w internecie (a raczej jej możliwości) robi super wrażenie, i mega dużo opcji wykorzystania na nartach jak i poza. Ale jak już ją kupować to nie gołą tylko w zestawie z mocowaniami kijkami itp., bo bez akcesoriów w sumie nie ma sensu jej używanie. Do niej jest również program na komputer w którym można obrabiać filmiki, wybierać kadr, wycinać itp. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 1 godzinę temu, gabrik napisał: Marek, te kamery do luftu są, całkowicie przekłamują prawdziwy obraz. Nagrałem teraz zjazd z Selli, gdzie widziałem góra na 3 metry, a na filmie wygląda jakby z 10 było czytelnie, a stroma czerwona wygląda jak niebieska. Się potwierdza, że tv kłamie 🥴 Cze Pawełku, kamera nowa, ale Ty już nie , po 50-ciu latach użytkowania też będzie nagrywać góra na 3 metry. Ona dobrze nagrywa, Ty po prostu słabiej widzisz - no ja też. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 11 minut temu, marekbtl napisał: Cze Pawełku, kamera nowa, ale Ty już nie , po 50-ciu latach użytkowania też będzie nagrywać góra na 3 metry. Ona dobrze nagrywa, Ty po prostu słabiej widzisz - no ja też. pozdro Mogłeś mi tego oszczędzić, ale ok, będę twardy jak Lee Jones w Ściganym 😁, ale na wszelki wypadek poczytajmy, czy to nie kwestia tylko rozdzielczości i pixeli 🤪 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 Dzisiaj ostatni dzień na Pilsku. Jazda od 9:00. Orczyk na Pilsko działał od 9:30 z powodu opadów śniegu. Dużo jeździłem poza trasami. Warunki super słońce walczyło z chmurami na przemian. Po południu otwarci drugą nitkę orczyka. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 cz.2 Często jak jestem na Pilsku wchodzę pod koniec dnia na szczyt. Dziś również wszedłem na Pilsko pogoda ciągle walczyła raz na szczycie była mgła a czasami było widać Tatry i Babią górę. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 Zazwyczaj robię podobnie, jak się już wejdzie na ten szczyt to warto zjechać w wyraźny kocioł na północ do potoku Glinna i do Korbielowa. Jeden z lepszych zjazdów pozatrasowych na Pilsku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2024 (edytowane) 2 godziny temu, hgx126 napisał: Zazwyczaj robię podobnie, jak się już wejdzie na ten szczyt to warto zjechać w wyraźny kocioł na północ do potoku Glinna i do Korbielowa. Jeden z lepszych zjazdów pozatrasowych na Pilsku. Gdzie ten potok? Na północny wschód? Oki zadałem pytanie o potok i mam, do drogi, czy wcześniej w trawers? Edytowane 26 Styczeń 2024 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 27 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2024 Czantoria z rana super warunki, lekko przymrozone, wyglaskane, ludzi zero (prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 27 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2024 Czantoria z rana super warunki, lekko przymrozone, wyglaskane, ludzi zero (prawie) 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 27 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2024 17 godzin temu, sstar napisał: Gdzie ten potok? Na północny wschód? Oki zadałem pytanie o potok i mam, do drogi, czy wcześniej w trawers? Trzeba trzymać się lewej strony potoku. Chwilę po przecięciu czerwonego szlaku wpada się na drogę trawersującą stok do parkingu. Można też odbić na polanę Strugi i tak objechać parę razy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2024 Cze Dzisiaj pogoda dla „prawdziwych” mężczyzn. Byłem, pojeździłem, zegar odbiłem i szczęśliwie bez mandatu wróciłem. Yanosik rulez. pozdro 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 (edytowane) 9 godzin temu, marekbtl napisał: Cze Dzisiaj pogoda dla „prawdziwych” mężczyzn. Byłem, pojeździłem, zegar odbiłem i szczęśliwie bez mandatu wróciłem. Yanosik rulez. pozdro Toż to rekreacja panie, nudziarstwo, a prawdziwi mężczyźni https://www.freerideworldtour.com/news-videos/zuzanna-witych-winning-run-2024-verbier-pro/ i https://wspinanie.pl/2024/01/lodowy-puchar-swiata-w-saas-fee-brazowy-medal-olgi-kosek-w-biegach/ za brak mandatu szacun;-) no i dzięki Marek za motywację... do znalezienia przy okazji wyżej wymienionych wyczynów:-) Edytowane 28 Styczeń 2024 przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 Na najostrzejszej trasie w Beskidzie Śląskim (otwarta dziś w trakcie dnia): 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi