Narciarz ze Śląska Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 Marcinn, to nie Czantoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 27 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Marcinn, to nie Czantoria! Naprawdę....a ja myślałem że Czantoria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 19 minut temu, marcinn napisał: Naprawdę....a ja myślałem że Czantoria Nie, to czarna na Stożku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 Więcej ze Stożka: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 (edytowane) Miała być Austria, ale choroba syna pokrzyżowała plany. Na pocieszenie wybrałem się z córką do Kasiny. Wszędzie po drodze lało, ale jak dojechaliśmy na parking pod stacja do okazało, się że pada tam śnieg. Warunki dobre, kolejek nie było. Co ciekawe z rozmów osób na krześle wynika, że prawie wszyscy przylechali tam na ferie. Z Krakowa pewnie mało kto przyjechał, jak my na jeden dzień, widząc deszcz za oknem. Edytowane 28 Styczeń 2024 przez Hextor 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 Weekend na Pilsku. Skoro świt skiturowe wyjscie na szczyt, zjazd do schroniska przebieranie i pierwszy na wyciągu. Sobota spory wiatr i snieg - malo ludzi. Za to dziś... zjazd freeriderow z calej okolicy skuszonych niezlymi prognozami. Cos tam sie dalo przywyciągowo pośmigać po lesie a na trasach naprawde super warunek. Twardy podklad troche swiezego, zero lodu, przetarc, mineralow wolna degradacja tras. Do samego dolu idealne warunki. Filmu z tras nie ma bo jest z poza 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobrat Napisano 28 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2024 31 minut temu, christof napisał: Weekend na Pilsku. Skoro świt skiturowe wyjscie na szczyt, zjazd do schroniska przebieranie i pierwszy na wyciągu. Sobota spory wiatr i snieg - malo ludzi. Za to dziś... zjazd freeriderow z calej okolicy skuszonych niezlymi prognozami. Cos tam sie dalo przywyciągowo pośmigać po lesie a na trasach naprawde super warunek. Twardy podklad troche swiezego, zero lodu, przetarc, mineralow wolna degradacja tras. Do samego dolu idealne warunki. Filmu z tras nie ma bo jest z poza Ja tam tylko po trasach, ale było warto stać w kolejce na górę Zostałem jeszcze na wieczór żeby z dziećmi na Babie pojeździć i widok ludzi którzy kompletnie nie panują nad nartami trochę mnie przeraził zwlaszcza że mocno zmroziło. Większość nie kontrolowała kierunku i prędkości, ale młodzi się uparli że chcą jeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 9 godzin temu, christof napisał: Weekend na Pilsku. Skoro świt skiturowe wyjscie na szczyt, zjazd do schroniska przebieranie i pierwszy na wyciągu. Sobota spory wiatr i snieg - malo ludzi. Za to dziś... zjazd freeriderow z calej okolicy skuszonych niezlymi prognozami. Cos tam sie dalo przywyciągowo pośmigać po lesie a na trasach naprawde super warunek. Twardy podklad troche swiezego, zero lodu, przetarc, mineralow wolna degradacja tras. Do samego dolu idealne warunki. Filmu z tras nie ma bo jest z poza Petarda! pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 10 godzin temu, Hextor napisał: Z Krakowa pewnie mało kto przyjechał, jak my na jeden dzień, widząc deszcz za oknem. Od lat to piszę: Jak w MIEŚCIE jest śnieg, ludzie jadą na narty W GÓRY. W dobie internetów nie rozumiem tego fenomenu, ale - przyznacie - on istneje! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 Aaa i taka sytuacja z wczoraj - szacun 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 6 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Od lat to piszę: Jak w MIEŚCIE jest śnieg, ludzie jadą na narty W GÓRY. W dobie internetów nie rozumiem tego fenomenu, ale - przyznacie - on istneje! i oby wybierali zawsze Białkę, Zieleniec i Szczyrk 3 1 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 Powrót do Rytra po deszczach niespokojnych... Twardo ale bez lodowego sztruksu. Z czasem pewnie trochę wyślizgają stok. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 10 godzin temu, Bobrat napisał: widok ludzi którzy kompletnie nie panują nad nartami trochę mnie przeraził zwlaszcza że mocno zmroziło. Większość nie kontrolowała kierunku i prędkości, ale młodzi się uparli że chcą jeździć. Jest coraz gorzej, kolego, coraz gorzej... Dlatego też nie rozumiem tego fenomenu jazdy bez kijów. Bez kijów = bez równowagi! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 7 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest coraz gorzej, kolego, coraz gorzej... Dlatego też nie rozumiem tego fenomenu jazdy bez kijów. Bez kijów = bez równowagi! na misia Jogi, to od razu świadczy o mega zagrożeniu, a jak jest grupa takich delikwentów (przeważnie 20-30 lat) to zagrożenie wzrasta do sześcianu. Nie powiem ja też czasem dam do pieca, ale kontroluje narty, prędkość i sektor w którym jadę, jeśli jest zagrożenie że ktoś (osoba ucząca się, dziecko, instruktor, itp) MOŻE (a nie musi) mi wjechać w moją planowaną trasę to zwalniam i jadę śmigiem. Oczywiście to niemożliwe, ale dla mnie tacy delikwenci powinni być zbierani ze stoku i obowiązkowo wpierw szkoleni za własny hajs na oślej łączce. Dawniej widywało się policję na stoku i od tego powinien ktoś jednak być w ośrodku, przynajmniej przeprowadzić rozmowę wychowawczą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 34 minuty temu, Krakus81 napisał: na misia Jogi, to od razu świadczy o mega zagrożeniu, a jak jest grupa takich delikwentów (przeważnie 20-30 lat) to zagrożenie wzrasta do sześcianu. Nie powiem ja też czasem dam do pieca, ale kontroluje narty, prędkość i sektor w którym jadę, jeśli jest zagrożenie że ktoś (osoba ucząca się, dziecko, instruktor, itp) MOŻE (a nie musi) mi wjechać w moją planowaną trasę to zwalniam i jadę śmigiem. Oczywiście to niemożliwe, ale dla mnie tacy delikwenci powinni być zbierani ze stoku i obowiązkowo wpierw szkoleni za własny hajs na oślej łączce. Dawniej widywało się policję na stoku i od tego powinien ktoś jednak być w ośrodku, przynajmniej przeprowadzić rozmowę wychowawczą. tutaj jest jeden z moich ulubionych materiałów: 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, grimson napisał: tutaj jest jeden z moich ulubionych materiałów: przecież to powinno być zakończone zarzutami karnymi za próbę morderstwa. Gdyby trafił w dziecko, to by zabił. Najgorsze jest to, że wśród właścicieli stoków nie ma jakiejkolwiek polityki prewencji. Nie ma szkoleń i działania pracowników, by wyłapywać i eliminować takie osoby ze stoku. Ogólnie widzę, że jest mega znieczulica wśród pracowników, pracują jakby za karę, za najniższą pensje. Nie tylko u nas w PL, ale też na Słowacji. A Policja pojawi się na stoku dopiero, gdy dojdzie to tragedii, na 1 weekend. Edytowane 29 Styczeń 2024 przez Krakus81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 Dziś Zieleniec spoczko bo i pogoda spoczko acz wietrznie...dla małych starczy. Ludzi od mało do umiarkowanie jak na Zieleniec, a w knajpach pusto nawet. Żonka na wypasie w Jenskich tam sztos 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 Rzyki..no cóż - kiedyś musiał nastać ten moment kiedy zaczną się śląskie ferie Dolny stok wytrzymał godzinę, potem wszyscy katowali górny... nie brali jeńców - ale pogoda wyśmienita..wiosenna (lekka inwersja). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 W końcu poważniejsze górki czyli Tarty. Przed jutrzejszym Kasprowym na rozgrzewkę Rusinski. Kolejkowo całkiem ok. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 9 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest coraz gorzej, kolego, coraz gorzej... Dlatego też nie rozumiem tego fenomenu jazdy bez kijów. Bez kijów = bez równowagi! Są osoby które naprawdę jeżdżą dobrze bez kijków.Sam jeżdże bez kijków. Jak kiedyś próbowałem jazdy z kijkami to tylko mi utrudniały. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 55 minut temu, Narty pilsko napisał: Są osoby które naprawdę jeżdżą dobrze bez kijków.Sam jeżdże bez kijków. Jak kiedyś próbowałem jazdy z kijkami to tylko mi utrudniały. Tak jakby ktoś napisał. Jazda z dwoma rękami na kierownicy mi przeszkadza, kiedyś próbowałem, ale nie sprawdziło się, dlatego kieruję jedną ręką 🫣 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 2 godziny temu, Krakus81 napisał: Tak jakby ktoś napisał. Jazda z dwoma rękami na kierownicy mi przeszkadza, kiedyś próbowałem, ale nie sprawdziło się, dlatego kieruję jedną ręką 🫣 Próbowałem kiedyś znajomy mi pożyczył. Raz podczas zjazdu zaliczyłem glebę.Potem podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 Teraz, Narty pilsko napisał: Próbowałem kiedyś znajomy mi pożyczył. Raz podczas zjazdu zaliczyłem glebę.Potem podziękowałem. to raczej spróbuj wykupić lekcje u instruktora, a nie pożyczaj kijki od znajomego 🫣 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 5 minut temu, Krakus81 napisał: to raczej spróbuj wykupić lekcje u instruktora, a nie pożyczaj kijki od znajomego 🫣 Dobrze jeżdżę na nartach. Po co mi instruktor? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2024 (edytowane) 2 minuty temu, Narty pilsko napisał: Dobrze jeżdżę na nartach. Po co mi instruktor? jak dobrze jeździsz ? Przecież piszesz, że mając kijki w ręku się wywalasz. No litości! Zresztą im lepiej jeździsz, tym masz świadomość ile jest jeszcze do poprawy. To jak z nauką języków. Edytowane 29 Styczeń 2024 przez Krakus81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi