moruniek Napisano 27 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2023 Start sezonu w Meander Oravice. Na stok docieramy późno, bo na 13:00. Ten trzyma się całkiem nieźle. Śniegu mało, odrobinę jednak więcej jak przed rokiem o tej samej porze. Uruchomiona jest jedna trasa więcej niż w analogicznym czasie rok wcześniej. Dziś lampa. Stok tak się trzymał. Śniegu mało. Jazda do zachodu słońca. Widok na stok. c.d.n. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2023 Od jutra rusza trasa z Lomnickiego Sedla. Dzisiaj jeździł po niej ratrak 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 Chwilo trwaj. Top sezon, ludzi bardzo mało, śnieg trzyma się jeszcze dobrze, pełna lampa, cieplutko ino trochę wieje. Dostałem jeszcze w gratisie darmowy parking (miło z ich strony). Termy po nartach fantastycznie regenerują. Warunki Tłok na bramkach. Słonecznie Później tak, młody walczy z odsypami. Do końca dnia tak. c.d.n. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 51 minut temu, moruniek napisał: Chwilo trwaj. Top sezon, ludzi bardzo mało, śnieg trzyma się jeszcze dobrze, pełna lampa, cieplutko ino trochę wieje. Dostałem jeszcze w gratisie darmowy parking (miło z ich strony). Termy po nartach fantastycznie regenerują. Warunki Tłok na bramkach. Słonecznie Później tak, młody walczy z odsypami. Do końca dnia tak. c.d.n. Orczyk chodzi Krzychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 1 minutę temu, Lexi napisał: Orczyk chodzi Krzychu? Niestety nie, śniegu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 @moruniek Wiesz może czy przejście graniczne w Chochołowie działa? Tak myślę nad Rohacami w styczniu i akurat tamtędy mam najbliższa trasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 Chochołów działa dla osobówek do 7 miejsc, poniższe zasady obowiązują do 3 stycznia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 1 godzinę temu, moruniek napisał: Dostałem jeszcze w gratisie darmowy parking (miło z ich strony). Termy po nartach fantastycznie regenerują. Kupiłeś sezonówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 2 minuty temu, surfing napisał: Kupiłeś sezonówkę? Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 Dalej to dobra oferta zwłaszcza dla tych co mają dzieci do 10lat ,aktualnie 275 euro narty i termy plus dziecko do lat 10 gratis, były w tym roku jakieś promocje w przedsprzedaży? https://www.meanderoravice.sk/price-list/ski-park Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 26 minut temu, pawelb91 napisał: @moruniek Wiesz może czy przejście graniczne w Chochołowie działa? Tak myślę nad Rohacami w styczniu i akurat tamtędy mam najbliższa trasę... Działa, przejeżdżam je 2 razy dziennie. Mieszkam w Chochołowie. Do Spalonej wybieram się w 2 połowie stycznia (z młodym) jak od dziewczyn dostanę dzień wolnego. Będziemy od 12 do 26 stycznia. Daj znać to może się złapiemy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 7 minut temu, surfing napisał: Dalej to dobra oferta zwłaszcza dla tych co mają dzieci do 10lat ,aktualnie 275 euro narty i termy plus dziecko do lat 10 gratis, były w tym roku jakieś promocje w przedsprzedaży? https://www.meanderoravice.sk/price-list/ski-park Niestety nie, dodatkowo wprowadzili płatne parkingi po 2 Euro. Jednak dla sezonówek opłata nie obowiązuje (inaczej jest na ich stronach). Podajesz przy kupnie sezonówki nr rejestracyjny pojazdu i szlaban podnosi się automatycznie, (on-line) tego nie zrobisz. Mój działa do końca kwietnia 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 (edytowane) 2 godziny temu, pawelb91 napisał: @moruniek Wiesz może czy przejście graniczne w Chochołowie działa? Tak myślę nad Rohacami w styczniu i akurat tamtędy mam najbliższa trasę... Nie można. Do 2 stycznia 2024, a w praktyce przez najbliższe lata może tak być. https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/12657,Przedluzenie-kontroli-granicznych-na-granicy-ze-Slowacja.html Edytowane 28 Grudzień 2023 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 29 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2023 Ale to info o wyrywkowych kontrolach a nie o zamknieciu przejścia.... ?? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 29 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2023 9 godzin temu, mig12345 napisał: Ale to info o wyrywkowych kontrolach a nie o zamknieciu przejścia.... ?? Wyrywkowe kontrole, ale niektóre przejazdy/przejścia przez granicę są dalej zamknięte. Np. zgodnie z tymi wytycznymi nie możesz przejść w górach przez las, ani na szlakach poza tymi dwoma punktami. "Przypominamy, że granicę można przekroczyć w wyznaczonych miejscach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom mieszkańców pogranicza, zmienił się zakres ruchu na niektórych przejściach granicznych." Z rozpędu opowiedziałem że w Chochołowie nie można, ale można. Akurat to przejście zostało dopisane do listy niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 29 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2023 Na narty samochodem to trudno przez las. Chyba że skitury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 29 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2023 Godzinę temu, mig12345 napisał: Na narty samochodem to trudno przez las. Chyba że skitury.... No tak, i to rodzi spory problem. Na przykład na takiej Raczy. Ponadto, to chyba czysta złośliwość, ponieważ do niedawna jedyna publiczna linia autobusowa ma Słowację (nie licząc komercyjnych flixbusów i innych dalekobieżnych turystycznych) przejeżdża właśnie przez Chochołów. Na tym przejściu jest zakaz ruchu autobusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2023 Dziś kolejny magiczny dzień z pustymi stokami. Warunki rano dość trudne, wczoraj wieczorem wyratrakowali stok, silny wiatr i brak mrozu, spowodował, że ten podszedł wodą i rano przywitało nas lodowisko. Po godzinie puściło. Zdjęcia robione w trakcie jazdy (przepraszam za paluch w kadrze). Rano magicznie. Puste stoki. Widokowo. Widok na główny stok. Tłok do bramek. c.d.n. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2023 Dziś niech zdjęcia mówią same za siebie. Mocno wiało, chwilę nawet siąpił deszcz, później wyszło słońce i był kolejny narciarsko udany dzień. Większość wjazdów kanapą we dwóch z synem, to tak w temacie tłoku w ośrodku. Z nieco innej perspektywy. Śniegu jeszcze całkiem, całkiem Tu rozjazd tras. Objazd stromego odcinka. Są też przecierki. Dojazd do kanapy. c.d.n. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 31 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2023 Dziś kolejny dzień na nartach. Mało ludzi, piękna pogoda, w nocy -4, zapowiadało się super. Jednak ktoś dał ciała. Stok wyratrakowany dzień wcześniej bardzo niechlujnie. Pozostawiane uskoki, ślady od gąsienic, przetopy, wyciągnięta ziemia. Wszystko to zamarzło na kamień, tak że plomby z zębów wyrywało. Byłoby super gdyby było równo. Było raz szybko, raz wolno, ludzie nie radzili sobie z warunkami. W mojej ocenie w nocy nie odpalili armat, zamkną ośrodek 02 stycznia i poczekają na naturę. Rano tak. Tłoku brak. Do zobaczenia na nartach w A.D. 2024. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2024 10 godzin temu, moruniek napisał: Mało ludzi, piękna pogoda, w nocy -4 Na termach też tak mało? Wydaje się że jest znacznie mniej ludzi niż w ubiegłym sezonie? Do siego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2024 1 godzinę temu, surfing napisał: Na termach też tak mało? Wydaje się że jest znacznie mniej ludzi niż w ubiegłym sezonie? Do siego roku! Na termach porównywalnie z zeszłym sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2024 Nie doceniłem ich (brawo Meander Oravice), zakładałem, że zamkną ośrodek 02 stycznia, a oni zamknęli już 01 stycznia. Powtórzyli numer z zeszłego roku. "Z dôvodu nepriaznivého počasia dnes 1.1.2024 LANOVÁ DRÁHA NEPREMÁVA, AQUAPARK je otvorený 9:30 - 21:00hod. Tešíme sa na Vašu návštevu!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2024 Meander, jak donoszą mi jaskółki, w piątek otwierają się po intensywnym naśnieżaniu. p.s. Zagnijcie kiedy się tam wybieramy ponownie 😉. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2024 (edytowane) Prorok czy co 😉? Edytowane 11 Styczeń 2024 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi