Hextor Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 O ciekawe, że ktoś jeszcze do Korbielowa jeździ i to w czasie kiedy górna część ośrodka jest dalej nieczynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 (edytowane) Sporo turystów zostało po Świetach. Na trasie wygląda na duzą ilość ale na parkingu juz biednie. Tak jak piszesz chodzi jeden wyciąg wiec sie wszyscy gniezdżą na kupie. Edytowane 30 Grudzień 2024 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 4 godziny temu, christof napisał: Korbielów Czynny wyciąg z Kamiennej na Solisko. Warunki rano bardzo dobre. Część stoku do 10 zajete przez szkółki. Od 9:30 zaczyna robic sie tloczno na trasie. Kolejki do wyciagu na 5-8 min pojawiaja sie od kolo 10:30 -11:00. Z czasem sporo odsypów zwlaszcza na dole. A jakie temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Minus 5 o godzinie 8 rano. Jak konczylem o 11 na dole bylo plus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Kasina 30.12.2024 Dzisiaj nieplanowane wcześniej narty w Kasinie z racji karnetu 4h za 1 zł (urodzinowy u Pingwina). Na wstępie tak ogólnie podsumowując to była rzeź. W Sączu rano -4 st., na Gruszowcu +2 st. a w Kasinie +1 st. Rano 20 minut w kolejce do kasy. Później 3 zjazdy względnie ok. Stok rano zmrożony, twardy. Dalej to już armagedon ludzi na trasie. Dawno w takiej gęstwinie nie jeździłem. Tratowali się, zajeżdżali, rozjeżdżali itp. Poziom narciarski 3/4 ludzi to tragedia, ale tak to w tym okresie jest, większość to przypadkowi "narciarze". Stok szybko zdarty do betonu a na nim kopce cukru i kaszy, kamieni też nie brakowało. Kolejki do wyciągu były od godziny 10, oczekiwanie od 10 do 15 minut. W te 4 godziny wyszło tylko 12 zjazdów, ale to i tak o 9 za dużo, ale przecież nie będę się zwijać po 30 minutach... Tylko cena mnie tam dzisiaj wygnała i to że w mojej okolicy nic sensownego do jazdy jeszcze nie ruszyło. Również podtrzymanie tradycji urodzin na nartach było celem. Teraz trzeba wrócić do swoich postanowień i przeczekać burzliwy czas na stokach (Rytro ruszy i będzie dobra jazda lokalna, wcześniej może Cieniawa ze ścianką, a później Jaworzyna w większej odsłonie). 16 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 ..Rusin dzisiaj - ludzi masa...kolejka do krzesła niemała - ale w Białce większa ... stok petarda 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Swoją drogą coś wiadomo nt połączenia Rusin Ski z Białką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 26 minut temu, pawelb91 napisał: podtrzymanie tradycji urodzin na nartach było celem. Wszystkiego Najlepszego! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 12 minut temu, korylcio napisał: Swoją drogą coś wiadomo nt połączenia Rusin Ski z Białką? Z tego co wiem to "dowództwo" Rusin jest przeciwne (sporo ludzi też - w tym ja)... alee jak wieść gminna niesie na sezon 25/26 nowa kanapa ma stanąc. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Odwiedziłem dziś lokalny stok, "Szwajcarię Bałtowską". Czynny jest tylko stok przyległy do wyciągów orczykowych. Trasa pod wyciągiem woła o pomstę do nieba, dziury, krzywo, miejscami lód, a i przetarcia się zdarzają. Wyciąg staje, szarpie, zwalnia... Trasa zjazdowa przygotowana na 3, wg starych standardów ( 2-5, czyli dostatecznie). No i to co najgorsze, ludzie, ludzie, ludzie. Większość to przypadkowi, bez kijów, na pożyczonych nartach. Pędzą na łeb na szyję do bramki i potem aby złapać pałę orczyka.. Nie zważają na innych, na ich narty, bokiem w dziurkę, po płocie, aby bliżej pały talerzyka. Dla mnie takie narciarstwo to utrapienie, cóż, stary już chyba jestem i ten owczy pęd do przodu bez zważania na innych jest dla mnie nie do zaakceptowania. Tak więc jeśli kogo by kusiło wpaść do Bałtowa, niech rozważy czy lubi tłok, przepychanie się i deptanie po nartach. Czekam aż uruchomia trasę przy krześle, wtedy to i tłok będzie mniejszy, a i jazda może przyjemniejsza. Może spadnie naturalny śnieg, może dużo śniegu, czego sobie oraz stacji życzę. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 13 minut temu, surfing napisał: Wszystkiego Najlepszego! Ode mnie także, pawelb91🎂🥂❄️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 W dniu 29.12.2024 o 19:31, Jeeb napisał: Pieknie, jeszcze prosze o kilka zdjec z Krupowek Byłem wczoraj, chcesz, mogę wstawić specjalnie dla Ciebie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: tradycji urodzin Wszystkiego Najlepszego Paweł tak z ciekawości zapytam : tam jest tylko ta jedna trasa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 27 minut temu, moruniek napisał: Byłem wczoraj, chcesz, mogę wstawić specjalnie dla Ciebie. oczywiście - możecie się śmiać ale ja mam z młodych lat sentyment do tego deptaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 4 minuty temu, Jeeb napisał: Wszystkiego Najlepszego Paweł tak z ciekawości zapytam : tam jest tylko ta jedna trasa ? Jest jeszcze pod samym krzesełkiem węższa trasa, czerwono-czarna(na siłę) ale jeszcze nie naśnieżona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 9 minut temu, Jeeb napisał: oczywiście - możecie się śmiać ale ja mam z młodych lat sentyment do tego deptaka Na Krupówkach są 4 kamery https://zakopane-krupowki-street-poland.webcamera.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 6 godzin temu, christof napisał: Czynny wyciąg z Kamiennej na Solisko. a te kanapy wyprzęgane z lewej to nieczynne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 23 minuty temu, Jeeb napisał: a te kanapy wyprzęgane z lewej to nieczynne ? Nieczynne bo nie ma sniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 3 godziny temu, pawelb91 napisał: Dzisiaj nieplanowane wcześniej narty w Kasinie z racji karnetu 4h za 1 zł (urodzinowy u Pingwina) 💯lat Pablo! pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 3 godziny temu, Lexi napisał: ..Rusin dzisiaj - ludzi masa...kolejka do krzesła niemała - ale w Białce większa ... stok petarda Byłem i z Lexi herbatkę piłem. Potwierdzam. Ludzi po sufit, ale po południu się wyludniło. Pojeżdżone nawet, nawet. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 8 godzin temu, christof napisał: Sporo turystów zostało po Świetach. Na trasie wygląda na duzą ilość ale na parkingu juz biednie. Tak jak piszesz chodzi jeden wyciąg wiec sie wszyscy gniezdżą na kupie. Jest tragedia? Byłeś obczaić? Kurła mam karnety na Pilsko kupione. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 24 minuty temu, marekbtl napisał: Jest tragedia? Byłeś obczaić? Kurła mam karnety na Pilsko kupione. pozdro Chodzi tylko jeden wyciag 700 metrow dlugosci. Cos tam rano pojezdzilem ale pozniej mniej wiecej tak jak na zdjeciu ludzi na stoku jest. Zerknij jutro na kamerki. Na konkretny termin masz juz kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 31 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2024 8 godzin temu, christof napisał: Chodzi tylko jeden wyciag 700 metrow dlugosci. Cos tam rano pojezdzilem ale pozniej mniej wiecej tak jak na zdjeciu ludzi na stoku jest. Zerknij jutro na kamerki. Na konkretny termin masz juz kupione? Nie, do wykorzystania w całym sezonie, na szczęście. Na Pilsko nie mam jakoś specjalnie daleko (nie całe 100km), ale droga jest upierdliwa. Poczekam aż może coś sypnie, bo 2h nie chce mi się tłuc na 700m górkę. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2024 Godzinę temu, marekbtl napisał: Nie, do wykorzystania w całym sezonie, na szczęście. Na Pilsko nie mam jakoś specjalnie daleko (nie całe 100km), ale droga jest upierdliwa. Poczekam aż może coś sypnie, bo 2h nie chce mi się tłuc na 700m górkę. pozdro Dosypie to pojedziem.. 👍 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 31 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2024 17 godzin temu, pawelb91 napisał: Kasina 30.12.2024 Poziom narciarski 3/4 ludzi to tragedia, ale tak to w tym okresie jest, większość to przypadkowi "narciarze". Pisałem już dokładnie to samo: taki okres <piknika>. Ale i tak warto by było, abi ci ludzie chociaż z kijami jeździli oraz znali podstawowe zasady FIS, w tym: narciarz z dołu ma zawsze pierwszeństwo, ale też nie zatrzymuj się na środku trasy. W niedzielę wieczorem na Soszowie aż chciałem się wrócić. Panienka stanęła dokładnie na środku tej wąskiej prostej w dolnej części, gdzie wszyscy pędzą bo za chwilę brak spadu (stanęła na samym środku) i zaczęła pisać jakieś smsy w swoim smartfonie. Odpuściłem, ale miałem solidny zamiar jej wytłumaczyć, że to niebezpieczne i wbrew przepisom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi