Lexi Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Jaworzyna dogorywa…. jutro jak poleje to czarno widzę.. Trzeba dechy posmarować smarem do katamaranów.. 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 45 minut temu, Lexi napisał: Jaworzyna dogorywa…. jutro jak poleje to czarno widzę.. Trzeba dechy posmarować smarem do katamaranów.. Maras, dasz radę, choćby kosztem nart. Jak nie Ty to kto😀. Mówiłem jechać do CG. To nie chciałeś fujaro. To drzyj glebę jutro za karę. Bo ci dutków szkoda było😉. pozdro 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 5 minut temu, marekbtl napisał: Mówiłem jechać do ..facio w gondoli mówił że w Tatrach ma cały tydzień śnieg padać odkujemy się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Cze Dzisiaj zajefajny dzień. Wstałem po 7-mej godzinie, nie wiedząc co z sobą zrobić. Żona na babskim wypadzie w Zakopcu, młody odmówił współpracy. Zerknąłem na pogodę, do 14 ma być słonko. Się spakowałem i 7.30 wyjście z domu. Tankowanie samochodu, bo Żona nie wie, że od czasu do czasu się samochód tankuje. Kierunek …. Białka😀. Dojazd jest petarda. 8.50 na stoku. Zakup karnetu on-line na 4-h. 140 zeta. Można jęczeć że dużo, ale śniegu mają opór. Jakaś impreza na Jankulowskim, oldskulowo wszyscy poprzebierani. Jakiś GS postawiony. Więc na czerwoną 6/6a. Warun petarda, nikogo na trasie. Zjechałem 8x. 4x wariant 6 i 4x wariant 6a. Przejazd na FIS-y. No zamknięte. Rozczarowany byłem. Poprzednio też były zamknięte, bo egzaminy na Instruktorów tam się odbywały. Ale głupi - czyli ja - to zawsze ma szczęście. Na kanapę dokoptowali mi 3 małych zawodników. Na górze pogadałem z trenerem (bardzo dziękuję KS Live p. Ilewicza) i w zamian za przysługę pozwolił mi zjeżdżać polową trasy FIS 2😀. No qrwa w Białce miałem pół trasy tylko dla siebie. Cała lewa strona wzdłuż krzesła tylko moja, po prawej dzieciaki jeździły GS. Na FIS 1 było za mało miejsca. Raz jeździłem starą kanapą a raz talerzykiem z zawodnikami o 13.00 skończyli trening, przy okazji mnie się karnet skończył i trzeba było kombinować, aby jakoś na parking się dostać. Omijałem bramki i rżnąłem głupa, w moim przypadku to jest dość proste😀. W międzyczasie kiełba i piwko 0% naturlich. Po treningu to jeż motłoch się rzucił na trasę. Na koniec ciekawostka - Białczański Stonehenge. Mają rozmach s…….😀 Tatery jak zwykle pikne. pozdro 20 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 38 minut temu, marekbtl napisał: Jakaś impreza na Jankulowskim, oldskulowo wszyscy poprzebierani. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obywatel_GC Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec (edytowane) Moje ostatnie Myślenice w tym sezonie. Szacun dla zarządzających za ostatnie dośnieżanie, dzięki temu można było jeszcze pojeździć. Kilka brązowych plam na trasie ale na szczęście tym razem bez minerałów. Czynna tylko główna trasa -1 . Rano sztruksik, przymrożone, można było pośmigać. Ludzi jak zawsze tam garstka. 2 godziny, 15 zjazdów i pożegnanie z M-cami do przyszłego sezonu. @yoss tym razem 1 krzesło moje 🙂 Edytowane 22 Marzec przez obywatel_GC 23 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec W dniu 8.03.2025 o 18:29, brachol napisał: Śniegu dużo? Tydzień jeszcze pociągną? pozdro pociągli, 2 tygodnie, sorry nie zauważyłem postu, 2 niezłe tygodnie, zaskakująco dużo mrozu w nocy, za dnia +y ale dodatnie, dziś rano już miękko ale symboliczny przymrozek musiał być, zmrożone szyby aut o 7,30 i szron w cieniu na trawie, w PL już koniec, jest widok na Kaunertal, a dziś tak z rana 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Wczorajsza wycieczka do Małego Cichego, na spacer! Stacja dziś (jak wiele) kończy sezon: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Dzień dobry Jaworzyna dla smakoszy,,, 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Eeeee panie nie jest tak źle Widzę że gleby nie targasz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Do kwietnia chyba tylko Białka dotrwa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Godzinę temu, WojtekM napisał: Do kwietnia chyba tylko Białka dotrwa. A nie .... jeszcze wiślanski lodowiec SIGLANY 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Wczoraj byłem w Kasinie. Warunki bajka, słońce, dużo śniegu na niebieskiej trasie, na czerwonej mniej. Zdziwiło mnie, że to już koniec sezonu u nich. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2 godziny temu, marcinn napisał: A nie .... jeszcze wiślanski lodowiec SIGLANY W przyszłym tygodniu mają być opady deszczu, jesteś więc chyba zbyt dużym optymistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec (edytowane) 5 godzin temu, WojtekM napisał: Do kwietnia chyba tylko Białka dotrwa. Cze Nie przypominam sobie, aby Białka zamknęła ośrodek z powodu braku śniegu. Zwykłe byli winni narciarze, a raczej ich brak. 10 kwiecień 2022 8 kwiecień 2023 W 2024 nie byłem. Skończyli 24.03. pozdro Edytowane 23 Marzec przez marekbtl 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec (edytowane) W 2024 byłem w Madonnie. Tak wyglądała Jaworzyna 10.03.2024 dla porównania. A tak Białka na zakończenie, zdjęcie z FB pozdro Edytowane 23 Marzec przez marekbtl 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 3 godziny temu, WojtekM napisał: W przyszłym tygodniu mają być opady deszczu, jesteś więc chyba zbyt dużym optymistą Wojtku wpadłem wczoraj i oprócz paru zjazdów rozmawiałem z szefem i mają zamiar i możliwości śniegowe ( śniegu 50- 80 cm i usypane jeszcze na górze na czarną godzinę)kręcić w kwietniu odpowiedz Wojtka czy będzie dla kogo Pożyjemy zobaczymy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 11 godzin temu, marcinn napisał: czy będzie dla kogo Jaworzyna wczoraj (czyli niedziela) w południe.. stoki puste prawie... ..no dobra - pogoda nie rozpieściła.. ale w takim razie bary powinny być pełne.. w popularnym barze blisko gondoli na górze byłem sam.. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Pewnie w niedzielę poszli do barów na dole. W sobotę było pewnie więcej ludzi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 5 minut temu, Hextor napisał: Pewnie w niedzielę poszli do barów na dole. W sobotę było pewnie więcej ludzi, nie? Było więcej turystów.. narciarzy porównywalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec W dniu 23.03.2025 o 08:29, Narciarz ze Śląska napisał: Wczorajsza wycieczka do Małego Cichego, na spacer! A dlaczego bez nart na nogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 39 minut temu, Jeeb napisał: A dlaczego bez nart na nogach? Kontuzja jeśli dobrze pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkos Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Przestrzegam Was przed COS Skrzyczne. Bo widzę, że jeszcze oficjalnie nie zamknęli. Byłem w sobotę i było ok, dopóki trzymał zmarznięty śnieg. Potem zrobiło się miękko i okazało się, że pod śniegiem czają się niewidoczne pułapki w postaci dużych kamieni. Za późno się zorientowałem Omijałem wszystko co było widać na wierzchu. To jednak nie wystarczyło. W sobotę zaorałem ślizgi bardziej niż w trzech ostatnich sezonach razem wziętych.... 😭 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec ZdolnyŚląsk kręcą jeszcze: Zieleniec, Czarna Góra, Szrenica, Czarnów (w tygodniu tylko jazda wieczorna), Karpacz Kopa ma się jeszcze otworzyć na weekend 28-30 marca: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec W dniu 22.03.2025 o 17:12, marekbtl napisał: Cze Dzisiaj zajefajny dzień. Wstałem po 7-mej godzinie, nie wiedząc co z sobą zrobić. Żona na babskim wypadzie w Zakopcu, młody odmówił współpracy. Zerknąłem na pogodę, do 14 ma być słonko. Się spakowałem i 7.30 wyjście z domu. Tankowanie samochodu, bo Żona nie wie, że od czasu do czasu się samochód tankuje. Kierunek …. Białka😀. Dojazd jest petarda. 8.50 na stoku. Zakup karnetu on-line na 4-h. 140 zeta. Można jęczeć że dużo, ale śniegu mają opór. Jakaś impreza na Jankulowskim, oldskulowo wszyscy poprzebierani. Jakiś GS postawiony. Więc na czerwoną 6/6a. Warun petarda, nikogo na trasie. Zjechałem 8x. 4x wariant 6 i 4x wariant 6a. Przejazd na FIS-y. No zamknięte. Rozczarowany byłem. Poprzednio też były zamknięte, bo egzaminy na Instruktorów tam się odbywały. Ale głupi - czyli ja - to zawsze ma szczęście. Na kanapę dokoptowali mi 3 małych zawodników. Na górze pogadałem z trenerem (bardzo dziękuję KS Live p. Ilewicza) i w zamian za przysługę pozwolił mi zjeżdżać polową trasy FIS 2😀. No qrwa w Białce miałem pół trasy tylko dla siebie. Cała lewa strona wzdłuż krzesła tylko moja, po prawej dzieciaki jeździły GS. Na FIS 1 było za mało miejsca. Raz jeździłem starą kanapą a raz talerzykiem z zawodnikami o 13.00 skończyli trening, przy okazji mnie się karnet skończył i trzeba było kombinować, aby jakoś na parking się dostać. Omijałem bramki i rżnąłem głupa, w moim przypadku to jest dość proste😀. W międzyczasie kiełba i piwko 0% naturlich. Po treningu to jeż motłoch się rzucił na trasę. Na koniec ciekawostka - Białczański Stonehenge. Mają rozmach s…….😀 Tatery jak zwykle pikne. pozdro To akurat każdy głupi potrafi... ja też. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi