Jeeb Posted March 3 Report Share Posted March 3 26 minut temu, grimson napisał: I gitara. brak kolejek do kanap, długie trasy to i kilometry można wykręcić. Poniżej mój PB z CG: no pięknie, nawet V max wykręciłeś lepszy niż ja dzisiaj bo tylko miałem 88,2 kmh 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted March 3 Report Share Posted March 3 2 minuty temu, Jeeb napisał: no pięknie, nawet V max wykręciłeś lepszy niż ja dzisiaj bo tylko miałem 88,2 kmh No i pięknie. Skręcają tylko tchórze 😇 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted March 4 Report Share Posted March 4 Złoty Groń- Istebna, -2 Marcowy sztruks☀️ Trzymaj się kolego jak najdłużej 17 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 4 Report Share Posted March 4 Ski Sun Świwradów 17 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted March 4 Report Share Posted March 4 Jaworzyna Krynicka. Bardzo ciepło,ale otworzona na koniec sezonu czarna V stosunkowo długo pozostaje równa,choć miękka.Reszta tras niestety zmierzwiona,II zamknięta przez 4 dni na Mistrzostwa Polski Juniorów... 20260304_082359.mp4 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted March 4 Report Share Posted March 4 Rytro już nie otwiera stacji w najbliższy weekend. Tym samym zakończyli sezon 2025/2026. Także w miniony weekend jeszcze w bardzo fajnych warunkach zakończyłem u nich jazdy w tym sezonie. Najlepsza lokalna jazda jak zwykle w Rytrze. Fotki z ostatniego weekendu: 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 4 Report Share Posted March 4 Ski Sun Świeradów dzisiaj. Dla tych co nie znają, Ski Sun to 8 osobowa gondola i 2,5 km czerwona trasa przy niej, początek i końcówka lekko stroma, w środkowej części dość dlugie wypłaszczenie (parametry gondoli, trasy itp na 1 zdjęciu). Na dole stacji dwie polanki dla dzieci. Na otwarcie +5C , w ciągu dnia doszło do + 9C. Pomimo tak wysokich temperatur, intensywnego słońca, trasa trzymała zadziwiająco dobrze aż do momentu gdy schodziłem tj do 13.00. Nie było muld, w zasadzie tylko lekkie odsypy, tak ze jeździło się doskonale przez 4 h. Na trasie bez żadnych przetarć na całej długości i szerokości ( w ciągu ostatnich 6 dni odwiedziłem 4 dolnośląskie ośrodki i według mojej oceny w Świeradowie jest największa warstwa śniegu, ciut mniej w CG i Zieleńcu, najmniej w Szklarskiej). Frekwencja bardzo niska, kompletnie bez kolejek. Zdjęcia z otwarcia wrzucałem powyżej, poniższe z ok godz 12-12.30 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stusi Posted March 4 Report Share Posted March 4 (edited) Białka dzień 3 i jestem w szoku, że na takim słońcu i przy 13 stopni w cieniu stoki tak dobrze się trzymają. Do tego śniegu jest tyle, że już ludzie się zastanawiają czy wytrzymają do Wielkanocy. Dla porównania wczoraj byłem na Słowacji w Bachledce i tam przygotowanie tras dużo, dużo gorsze. Tak wygląda FIS ok godz 15. Nikogo na trasie i jedna strona równa, twarda i szybka. Edited March 4 by Stusi 10 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted March 4 Report Share Posted March 4 Wygląda to cudnie. Marzec to najlepszy okres dla niedźwiedzi: pikniki wyjechajoooooooo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted March 4 Report Share Posted March 4 1 minutę temu, Stusi napisał: Białka dzień 3 i jestem w szoku, że na takim słońcu i przy 13 stopni w cieniu stoki tak dobrze się trzymają. Do tego śniegu jest tyle, że już ludzie się zastanawiają czy wytrzymają do Wielkanocy. Dla porównania wczoraj byłem na Słowacji w Bachledce i tam przygotowanie tras dużo, dużo gorsze. Tak wygląda FIS ok godz 15. Nikogo na trasie i jedna strona równa, twarda i szybka. Białka to superośrodek w... grudniu i marcu. I styczniu i lutym - NIE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted March 4 Report Share Posted March 4 Szczyrk dziś. Warunki sporo gorsze niż wczoraj, ewidentnie w nocy nic nie złapało mrozem. Przez godzinę od 8:30 było fajnie, potem coraz wolniej. Odsypy i kopce nie przeszkadzały, narty je łatwo przecinały ale trochę już ten śnieg łapał co odczuły kolana. Trasa 1 niestety wyglądała jakby w nocy nic z nią nie zrobiono. Dla dołu FIS od Dolin to już ostatnie podrygi, na ostatnim trawersie wychodzi błotko. Ale zdecydowanie najlepszy i tak właśnie FIS oraz Golgota i Juliany. Przejazd górą z COS do SMR już bez ciągłości. Ponarzekałem, ale i tak mi się podobało. 😁 Jak ktoś się waha, to po mroźnej nocy jak najbardziej warto! 14 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted March 4 Report Share Posted March 4 50 minut temu, Stusi napisał: FIS co oznacza to w przypadku widocznej na zdjęciach oślej łączki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 4 Report Share Posted March 4 Trochę nie w temacie ale dzisiaj taka widoczność z punktu widokowego na zakręcie śmierci pomiędzy Szklarską a Świeradowem na Karkonosze ( m/innymi na Śnieżkę, Szrenicę, Śnieżne Kotły, Łabski Szczyt). 20260303_112207.mp4 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stusi Posted March 4 Report Share Posted March 4 Godzinę temu, Jeeb napisał: co oznacza to w przypadku widocznej na zdjęciach oślej łączki ? Nie mam pojęcia, tak nazywa ją ośrodek wiec taką nazwą się posługuję. Ale cytując ich stronę: „Trasy posiadają homologację FIS na slalom i gigant”. Pewnie stąd ta nazwa 😜 W poprzednim tygodniu trenowała tu Ola Król przed PŚ w Krynicy, więc na coś te ośle łączki się nadają… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted March 4 Report Share Posted March 4 Godzinę temu, Stusi napisał: Nie mam pojęcia, tak nazywa ją ośrodek wiec taką nazwą się posługuję. Ale cytując ich stronę: „Trasy posiadają homologację FIS na slalom i gigant”. Pewnie stąd ta nazwa 😜 W poprzednim tygodniu trenowała tu Ola Król przed PŚ w Krynicy, więc na coś te ośle łączki się nadają… trasa do slalomu damskiego musi mieć minimum 140 m różnicy poziomów i >30% nachylenia to faktycznie Białka się łapie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted March 5 Report Share Posted March 5 (edited) @Ratrak dzis przymrozilo. Z rana twardo szybko. (SMR Szczyrk) Edited March 5 by christof 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted March 5 Report Share Posted March 5 @christof zatem miłej jazdy i daj znać jak sytuacja bliżej południa. Niestety ja już na nizinach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted March 5 Report Share Posted March 5 3 minuty temu, Ratrak napisał: @christof zatem miłej jazdy i daj znać jak sytuacja bliżej południa. Niestety ja już na nizinach A ja juz w robocie 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted March 5 Report Share Posted March 5 Yes betonik💪 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 5 Report Share Posted March 5 Dzien dobry Buczynka 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted March 5 Report Share Posted March 5 18 minut temu, marekbtl napisał: Yes betonik💪 A w którą stronę jest spad? 😆 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andis Posted March 5 Report Share Posted March 5 Ktoś jeszcze dziś na Skrzycznem śmiga? Bo fajnie jest 😎😁 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted March 5 Report Share Posted March 5 3 godziny temu, pawelb91 napisał: A w którą stronę jest spad? 😆 Moje narty wiedzą, one zawsze trafią do dolnej stacji. pozdro 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted March 5 Report Share Posted March 5 Z FB: 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorol Posted March 5 Report Share Posted March 5 Dzisiaj Skolnity (Wisła) od 8:00 do 11:00 Warunki doskonałe, na czerwonej trasie to się gigantki wyszalały. Z krótką przerwą na kawe zjechałem 22 razy, ludzi minimalnie. Jeszcze o 11:00 prawa strona czerwonej (z góry) w cieniu lasu była twarda i przymarznięta. Jeżeli ktoś się decyduje to polecam, jutro będzie rano jeszcze troche mroźniej niż dzisiaj. Uwaga w niedziele tam są zawody to do południa cała czerwona będzie chyba zamknięta. 0 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts