Góral spod Skrzycznego Posted March 1 Report Share Posted March 1 11 godzin temu, leitner napisał: Niestety mam za słabe nogi na takie warunki. Nogi masz odpowiednio przygotowane, po prostu dostałeś „w kość” przy takich prędkościach pewnie trochę zakwasiłeś mięśnie. Ciekawi mnie jak dzisiaj się czujesz? Po 12:00 pewnie bedziesz miał dość jazdy. 🤣🫡 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted March 1 Report Share Posted March 1 Ostatnie Rytro w sezonie? Możliwe. Od jutra zamknięte, w przyszły weekend jest szansa że wznowią działanie ale czy warunki dotrzymają? Zmroziło bardziej niż wczoraj. Na razie super warunki ⛷️❄️☀️ 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted March 1 Report Share Posted March 1 Godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ciekawi mnie jak dzisiaj się czujesz? Po 12:00 pewnie bedziesz miał dość jazdy. 🤣🫡 Nogi dają radę, choć po takim wysiłku ledwo spałem. Dziś już miękko od rana. Jeździ się ciężko, szczególnie że dali mi jakieś za luźne buty. Ludzi chyba jeszcze mniej niż wczoraj, więc bez muld. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Posted March 1 Report Share Posted March 1 @leitner o tej narcie ci mówiłem wczoraj: 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srwer Posted March 1 Report Share Posted March 1 Soszów pięknie pośmigane wiosenne nartowanie. Trasy z rana miodzio, jedzonko pyszne ludzi jak na lekarstwo. Czego chcieć więcej od niedzieli?🤷🥳 VID_20260301_085455.mp4 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted March 1 Report Share Posted March 1 22 godziny temu, grimson napisał: To jest ciekawe zjawisko z bezkijkowcami. W Madonnie, w ITA na palcach jednej ręki mogłem policzyć przedstawicieli tego gatunku w ciągu 1 dnia. Ci na palcach to pewnie Polacy!? I nie jest to złośliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stusi Posted March 1 Report Share Posted March 1 W Białce też można było pojeździć. Z rana super warunki, po 11 zaczęło robić się miękko, ale z racji małego nachylenia odsypy nieduże. Ludzi mało, śniegu mają mnóstwo. No i lampa cały dzień, piękna panorama na Tatry w gratisie 😉 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 1 Report Share Posted March 1 Czarna Góra dzisiaj, ciut chłodniej niz wczoraj, ok +6C i bez tak intensywnego słońca w związku z czym trasy trzymały znacznie dłużej. Frekwencja jeszcze niższa niz wczoraj, całkowicie bez kolejek przez cały dzień. Trasa D nieczynna drugi dzień zawodów Sudeckiej Ligi Narciarskiej (dzieci i młodzież do 19 roku życia z klubów, jak wynikało z rozmów trenerów głównie dolnośląskich i wielkopolskich ale także z innych rejonów Polski, łącznie ponad 200 zawodników). Szkoda że w ciągu 2 dni nie można było zjechać tą trasą, ale z drugiej strony jak się popatrzyło co młodzież wyprawiała na trasie C w ramach rozgrzewki to naprawdę serce narciarskie rosło🙂 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted March 1 Report Share Posted March 1 Dziś na Skolnitych bardzo dobre warunki .Bez kolejek , natomiast pierwszy raz doświadczyłem po godzinie 11.30 mocnego zwolnienia kanapy . Sporo turystów i kanapa z 8 min , jechała ok 15, można było przysnąć, tylko mojej żonie to pasowało bo słoneczko mocno grzało . Tak czy siak piękny dzionek 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobrat Posted March 1 Report Share Posted March 1 17 minut temu, marcinn napisał: Dziś na Skolnitych bardzo dobre warunki .Bez kolejek , natomiast pierwszy raz doświadczyłem po godzinie 11.30 mocnego zwolnienia kanapy . Sporo turystów i kanapa z 8 min , jechała ok 15, można było przysnąć, tylko mojej żonie to pasowało bo słoneczko mocno grzało . Tak czy siak piękny dzionek Niestety wczoraj na wieczornej też tego doświadczyłem. Sporo turystów do 18:30 potem już szło szybko. Co do warunków to jeszcze o 19:30 szło zjechać czerwoną po sztruksie. Dobry podkład, mało narciarzy i trasa do końca super się trzymała. Zdjęcie zrobione w środkowej części przed 20:00. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted March 1 Report Share Posted March 1 Końcówka jazdy w Szczyrku to już jazda po mokrym śniegu. Trzeba było nastawić się na zabawę, a nie na szybką jazdę. Kolejek oczywiście brak. Nawet po południu korek do centrum to tylko kilka dodatkowych minut jazdy. Obawiam się, że za 3 dni niektóre trasy będą już zamknięte. 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 2 Report Share Posted March 2 8 marca, Wisła Skolnity testy nart Atomic: 8:30-14:30 Darmowe testy nart Atomic, dolna stacja kolei 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted March 2 Report Share Posted March 2 (edited) Dobry Czantoria Ludzi brak i słońca też nie widać,jeszcze 😃 Edited March 2 by marcinn 18 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted March 2 Report Share Posted March 2 Na Dębowcu miękko, nawet bardzo miękko. Ludzi prawie brak, karnet 50 zł. Tak że nie narzekam 😎 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted March 2 Report Share Posted March 2 Warunki w Szklarskiej trudne popołudniową porą a z rana ratrakują pasek dość wąski… att.vXoqc0HRy2JCzQBkKHhD3yxAPCeqAagtxvdy5JnCkk8.mp4 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 2 Report Share Posted March 2 Dobry pomysł, przy tak wysokich temperaturach w ciągu dnia PKL Jaworzyna wprowadza start gondoli 8.00 A jakby tak zaczynać jazdę już od 8 i jeździć całą godzinę dłużej? ❤️ No dobra. To od jutra (03.03) zmieniamy rozkład jazdy i gondola będzie czynna już od 8:00 👌 To jednak nie ostatnia zmiana. Jazda Wieczorna będzie możliwa do 8 marca. Jeśli lubisz poszusować przed snem to ostatnie szanse w tym sezonie. 🏂⛷️ Więcej informacji znajdziecie na www 👉 https://jaworzynakrynicka.pl/kolej-gondolowa-od-godziny-800/ 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
friski Posted March 2 Report Share Posted March 2 Wisła Stok - śniegu na trasie w opór. Piękna pogoda, temperatura na górze tylko +6. Zapowiadają chłodniejsze noce więc ostrzę zęby na poranny betonik. Oby narciarze dopisali i nie zamknęli sezonu za wcześnie... 14 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted March 2 Report Share Posted March 2 Magura Małastowska, niedziela.Śniegu sporo,choć oczywiście przy tej temperaturze trasa zdewastowana.Ostatni dzień normalnego rytmu,będzie czynne dopiero w weekend-nie ma ludzi.Jesli ktoś nie był,można z ciekawości w weekend,to jednak 1400 m trasy, choć przy tych prognozach wiadomo,że będzie miękko... 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted March 2 Report Share Posted March 2 (edited) Skolnity dziś, wieczorynka. Szybka 3h trasa z Łodzi i tuż przed 17:00 jestem pod kasami. Parking prawie pusty, karnet wieczorny 130 zł (można by poza sezonem zluzować z tą ceną...). Mimo +10 na termometrze warunki genialne, idealne, świetne i przepiękne. Czerwona trasa przecudowna, z tych małych ośrodków to chyba najfajniejszy beskidzki w jakim byłem. Frekwencję widać na zdjęciach poniżej, ani razu nie jechałem z kimś krzesłem. Pod koniec jazdy o 20:00 na termometrze już tylko +2. Sztruks od początku do końca, nawet jak miękko to równo więc dobrze się jeździło na SL, a nie żadnych szerokich płetwach. 😇 Jutro i w środę SMR! Pozdrawiam narciarską brać! 🫡 Edited March 2 by Ratrak 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted March 3 Report Share Posted March 3 Nie tylko Polska, ale Polska też: Mar 2 Trasy dla niedźwiedzi. TOP 8 Macieja Jest marzec, więc możemy pogadać o trasach dla niedźwiedzi, w Polsce lub/i zasięgu dnia jazdy autem. Co to jest trasa dla niedźwiedzi? długa na jakiś kilometr lub dłuższa; stroma lub bardzo stroma; możliwie szeroka; z normalnym dostępem (wyciąg krzesełkowy); czynna zasadniczo w sezonie, nawet mimo późnego otwarcia. Te kryteria spełnia trochę tras. Zaproponuję Wam 8-kę Macieja, taką która budzi radość każdego niedźwiedzia oraz strach i przerażenie każdego piknika. Oczywiście piknika zapraszam na krótkie szkolenie, zapewniam, że też da rady jak niedźwiedź: na przykład z Kasprowego! Wobec powyższego niżej wymieniam i podaję Wam znane mi trasy, które powinny budzić radość każdego szalonego narciarza. Tam, gdzie mam własne zdjęcia (choć czasem mocno wiekowe), postaram się załączyć takowe. Gamsleiten 2 w Obertauern, ok. 1000 m długości, ok. 400 m różnicy poziomów Jestem pod G2 w listopadzie bieżącego sezonu. Nie działa: za mało śniegu! Jak wygląda czynna, widać na zdjęciu tytułowym Łomnickie Siodło w Tatrzańskiej Łomnicy, ok. 1200 m długości, ok. 420 m różnicy poziomów Matka jest od ostrzegania, ale ja, jako ojciec wówczas 8-latka miałem obowiązek uczyć. Piotrek na Łomnicy. Kocioł obsługuje (jak w Obertauern) niewyprzęgana dwójka Golgota w Szczyrku, ok. 1500 m długości (z niebieskim dojazdem), ok. 350 m różnicy poziomów Ja na Golgocie Golgota dziś to pół Golgoty drzewiej: wówczas nie było ratraków, więc były metrowe muldy. Trasa dziś nawet nie ma oznaczenia: czarna! Jej sława i nazwa wynika z historii, ale nadal to supertrasa! Gąsienicowa na Kasprowym w Zakopanem, ok. 1200 m długości, niecałe 400 m różnicy poziomów Wysokogórska trasa Gąsienicowa. Jej sława wynika z trudnego początku: ok. 50% spadu! Więcej: Jest marzec, jest czas dla niedźwiedzi: https://twojinstruktor.blogspot.com/2026/03/trasy-dla-niedzwiedzi-top-8-macieja.html 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted March 3 Report Share Posted March 3 Dzień dobry ☀️ Wiślański lodowiec Siglany 👌 Równo, twardo ,szybko 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted March 3 Report Share Posted March 3 Szrenica teraz, dół 0 góra ÷2 ratrak gładzi jeszxze 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted March 3 Report Share Posted March 3 Szczyrk. Narciarstwo na pełnej, warun sezonu jak zwykle w marcu. 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted March 3 Report Share Posted March 3 No dobra, to trochę więcej z dziś ze Szczyrku. Nie, to nie jest post sponsorowany (choć mógłby być, bo te karnety drogawe...). SMR... Start rano z darmowego parkingu na Pośrednim. Najpierw objechane Juliany i Golgota kilkukrotnie, to co było zacienione twarde, to co w słońcu bardziej miękkie ale i tak super. Potem druga kanapa na Halę, z pięć zjazdów po 7 - również super warunki. "Czwórkę" sobie odpuściłem bo ci co po niej jeździli raczej jazdę kaleczyli nie było co ryzykować ewentualnego bliskiego spotkania. 🫠 Później gondola i nie-sa-mo-wi-ta trasa 1, w idealnym stanie nawet o 12:00, druga do gondoli też OK ale problem jak na "czwórce". Kilka zjazdów z MS wzdłuż talerzyka, ciągle było szybko i fajnie. COS - wszystko świetnie, śnieg jakby lepszy niż na SMR chociaż było go mniej (na SMR też fajny, ale nie aż tak!). FIS petarda do samego dołu, Ondraszek też spoko żeby dać nogom trochę pożyć. Wzdłuż talerzyka na Dolinach również bajeczka. Jedyny szkopuł... ostatnie 20-30 metrów przy Mecie bez śniegu, trzeba zdjąć nartki i przejść na nogach - da się to z bólem głowy zrozumieć ale na Boga - można tam położyć jakieś gumowe ażurowe maty, a nie kazać ludziom chodzić w błocku... Transfer SMR - COS bez żadnych ubytków śniegu, transfer COS - SMR to już jego ostatnie dni, jest kilka miejsc gdzie lepiej odpiąć narty, ja swoje nieco przyszorowałem ale żyją. Po 14:00 już nie było co jeździć, jakoś słońce zaczęło mocniej operować a śnieg zrobił się ciężki, rozjeżdżony a nogi zmęczone. 😇 Kolejek absolutny brak. Dzień idealny, cudowny, bajeczka. Poniżej fotki. SMR: COS: I coś dla @grimson 😎: Jutro powtórka, potem do domku. Pozdrowienia Narciarze! 17 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted March 3 Report Share Posted March 3 4 godziny temu, Ratrak napisał: No dobra, to trochę więcej z dziś ze Szczyrku. Nie, to nie jest post sponsorowany (choć mógłby być, bo te karnety drogawe...). SMR... Start rano z darmowego parkingu na Pośrednim. Najpierw objechane Juliany i Golgota kilkukrotnie, to co było zacienione twarde, to co w słońcu bardziej miękkie ale i tak super. Potem druga kanapa na Halę, z pięć zjazdów po 7 - również super warunki. "Czwórkę" sobie odpuściłem bo ci co po niej jeździli raczej jazdę kaleczyli nie było co ryzykować ewentualnego bliskiego spotkania. 🫠 Później gondola i nie-sa-mo-wi-ta trasa 1, w idealnym stanie nawet o 12:00, druga do gondoli też OK ale problem jak na "czwórce". Kilka zjazdów z MS wzdłuż talerzyka, ciągle było szybko i fajnie. COS - wszystko świetnie, śnieg jakby lepszy niż na SMR chociaż było go mniej (na SMR też fajny, ale nie aż tak!). FIS petarda do samego dołu, Ondraszek też spoko żeby dać nogom trochę pożyć. Wzdłuż talerzyka na Dolinach również bajeczka. Jedyny szkopuł... ostatnie 20-30 metrów przy Mecie bez śniegu, trzeba zdjąć nartki i przejść na nogach - da się to z bólem głowy zrozumieć ale na Boga - można tam położyć jakieś gumowe ażurowe maty, a nie kazać ludziom chodzić w błocku... Transfer SMR - COS bez żadnych ubytków śniegu, transfer COS - SMR to już jego ostatnie dni, jest kilka miejsc gdzie lepiej odpiąć narty, ja swoje nieco przyszorowałem ale żyją. Po 14:00 już nie było co jeździć, jakoś słońce zaczęło mocniej operować a śnieg zrobił się ciężki, rozjeżdżony a nogi zmęczone. 😇 Kolejek absolutny brak. Dzień idealny, cudowny, bajeczka. Poniżej fotki. SMR: COS: I coś dla @grimson 😎: Jutro powtórka, potem do domku. Pozdrowienia Narciarze! I gitara. brak kolejek do kanap, długie trasy to i kilometry można wykręcić. Poniżej mój PB z CG: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts