surfing Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec FIS Grzebień 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Skolnity Relacja: Pingwin Skolnity. Ostatni voucher | Twój instruktor I refleksja odnośnie ekolologicznej aktywności (rowery). Co trzeba zrobić, aby było ekologicznie, tj. ekorowerzyści mogli sobie ekolologicznie pozjeżdżać z góry po wjechaniu wyciągiem. Wrażenia zależne od człowieka, mnie się nie podoba, zostawcie mi to prawo do niepodobania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Zdjęcia z nart dla odmiany: 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Z @marekbtl zrobiliśmy dziś konkretną narciarską niedzielę. Katowanie Remiaszowa miało ogromny plus - śnieg na tej trasie trzymał najlepiej ze wszystkich tras w Białce (oprócz FISu, ale o nim później). Dało się ładnie przycisnąć, a dzięki miękkiej naiwerzchni nie miałem problemu z jazdą w tempie Marka. Na Kaniówce znacznie bardziej miękko, ale za to prawie brak ludzi. Dało się bardzo dobrze pojeździć po wiosennym śniegu Na Kaniówce nasze oczy powędrowały niebezpiecznie w lewo. Długo się nie zastanawialiśmy. Decyzja - jedziemy na Rusiń-ski! Relację z Rusińskiego wstawię w poście niżej. Po wizycie w Bukowinie Marek odwiózł mnie na Jankulakowski na ostatnią godzinę jazdy. Trasy mocno miękkie i rozjeżdżone, choć bez muld. Przejechałem się też widokową nartostradą z Kotelnicy na dół Pasieki. Niestety pobytu na nartostradzie nie przeżyła sarna, która tak zaplątała się w siatki, że się w nich udusiła. Na FISach od rana trwały zawody. Później zostały już otwarte. Lewy przy orczyku był niestety zmaltretowany, za to prawy całkiem równy. Dwa szybkie zjazdy dały dużo frajdy Na koniec przejechałem się nartostradą 2c. Byłem na niej zupełnie sam. Przyjemny odpoczynek dla nóg Dla mnie to już koniec Białki w tym sezonie. Jeździło się przyjemnie. Do zobaczenia za rok! 18 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Rusiń-ski w ostatni dzień działania. Warunki? Petarda! Stok w miarę trzymał, puścił praktycznie tylko z góry. Ludzi prawie brak. Niesamowicie dużo frajdy z jazdy 😃 Rezygnacja z jazdy w Białce była dobrą decyzją. To zdjęcie zostało zrobione ok. 13 Jak widać mimo starań nie byliśmy w stanie rozjechać całego stoku i nadal było wiele nietkniętych miejsc. Ok. 14 jeździło na tym stoku może 12 osób. Dzięki @marekbtl za wspólną jazdę! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec @leitner dzięki za wspólną jazdę i pogaduchy, dzisiaj było fantastico. Może plaskato, ale warunki obłędne. Śniegowo bomba. Tłumy …😀 pozdro 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Myślenice jednak ciągną do jutra (szacun i czapki z głów, za to jakie warunki zapewniają w tym sezonie) No i jazda w poniedziałek za dychacza 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Czarna Góra. Od samego rana padał deszcz, który z czasem zamienił się w śnieg. Warunki wyborne, jeżdżących miłośników szusów, może z 10 dusz na cały Resort. Czynna eFka, Biba i LuxTorpeda. Serdecznie pozdrawiam. 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Godzinę temu, RTS napisał: Czarna Góra. Od samego rana padał deszcz, który z czasem zamienił się w śnieg. Warunki wyborne, jeżdżących miłośników szusów, może z 10 dusz na cały Resort. Czynna eFka, Biba i LuxTorpeda. Serdecznie pozdrawiam. I potwierdzasz moje wrażenia z zeszłego weekendu, tyle że klientów było więcej, zdecydowanie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec Czarna Góra wita 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec Dobry Nowa OSada ☀️ 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec (edytowane) COS Szczyrk FIS.... od denerwujacego kolegi. Edytowane 18 Marzec przez christof 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec Godzinę temu, christof napisał: COS Szczyrk FIS.... od denerwujacego kolegi. To oni CHODZĄ? Czyli tylko SMR oraz BSA koniec sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 44 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: To oni CHODZĄ? Czyli tylko SMR oraz BSA koniec sezonu? Centralny Ośrodek Sportu – polska instytucja gospodarki budżetowej, podlegająca Ministerstwu Sportu i Turystyki. Oni nie patrzą na opłacalność funkcjonowania ośrodka, bo wszyscy ich utrzymujemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2 godziny temu, zając napisał: Centralny Ośrodek Sportu – polska instytucja gospodarki budżetowej, podlegająca Ministerstwu Sportu i Turystyki. Oni nie patrzą na opłacalność funkcjonowania ośrodka, bo wszyscy ich utrzymujemy. Ale chodzą, a reszta nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 20 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ale chodzą, a reszta nie... Ja nie mam nic przeciwko, przynajmniej cel dobry (więcej kasy publicznej się marnuje bez sensu) choć trochę mi szkoda, że akurat nie mogę skorzystać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Piękne wiosenne warunki w Wiśle ☀️ 2 godzinki z rana twardo, teraz puszcza Ludzi garstka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 6 minut temu, marcinn napisał: Piękne wiosenne warunki w Wiśle ☀️ 2 godzinki z rana twardo, teraz puszcza Ludzi garstka dalej kręcą na nocnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Dżem dobry😀 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 6 minut temu, marekbtl napisał: Dżem dobry😀 To Białka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2 godziny temu, grimson napisał: dalej kręcą na nocnych? Tak , kręcą w nocy z przerwa na ratrakoeanie 16-18 Wszystkie trasy otwarte Śniegu fuull ino nie ma kto jeździć 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: To Białka??? Yeah, Fisy only for me😀. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Czarna Góra. Warunki cały czas wyśmienite, od jutra do niedzieli rusza Żmija. Ze względu na małą frekwencję, Resort będzie wyłączony (od poniedziałku 23 do 26 czwartek). Ponowny start w piątek, a w niedzielę koniec sezonu, ale nie ma co się martwić, śniegu jest jeszcze dużo, więc będzie można połazić na turach. Serdecznie pozdrawiam. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec (edytowane) Cze Krótka relacja z dzisiejszego zwariowanego dnia. Miały być Rohace, ale się zesrało. Żona dzisiaj o 5:00 rano miała wylot z Katowic, więc bez spania o 2:00 wyjazd i powrót o 4:00 do domu. Skupiłem oko na 15 minut, a obudziłem się o 7:40😀. Na Rohace to 2:30 jazdy, więc zmiana planów na pobliską Białkę. Po drodze remont na wysokości Myślenic, więc grzałem ile fabryka dała w mojej sportowej cegle. Orzeł wylądował na parkingu 7 min. przed otwarciem i o dziwo byłem pierwszy nie licząc obsługi. Karnet 4h 110 zeta, ale w kasie. Ruszyłem od razu na czerwoną 6-kę. Rano już bardzo miękko ale spód twardy. Generalnie dzisiaj na praktycznie całą otwartą stację (bez Kaniówki) może z 50 osób było. Dzisiaj poznałem fajnego gościa, lokalsa, z którym do 12:00 jeździłem. Gość opalony, jakby zatrzasnął się w solarium. Bardzo dobrze jeździł. Się okazało że jest instruktorem skituringu i skialpinizmu, a opalił się w … Tatrach. Tyle razy był w tym sezonie, że nie potrafi tego zliczyć. W Białce mieszka obok stoku i ma VIP karnet, więc często przychodzi pojeździć … z nudów. 6-kę zjechaliśmy z 15x, potem padło na FIS-y, jeden był cały pusty, a drugi częściowo zajęty na trening SL dla parasportowców. Ten był tylko nasz, zdjęcie z 11:00, śtruks jak się patrzy, ale miękko. w przerwie kwaśnica i napój bezalko po 12:00 jak się mój towarzysz zmiksował, na dobicie Remiaszów podsumowując, Warun fantastico, Pojeżdżone, 25km zjechane i blisko 5tys. W pionie. No i że SL to kolejne 1300 skrętów dołożone. Jak się uda, to w przyszłym tygodniu te Ruhacze w końcu będą, ta niedziela Słotwiny z @leitner, a przed świętami Ischgl. Więcęj w tym miesiącu nie uciągnie😀. Na szczęście jest jeszcze kwiecień😉. pozdro Edytowane 19 Marzec przez marekbtl 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Godzinę temu, marekbtl napisał: Cze Krótka relacja z dzisiejszego zwariowanego dnia. Miały być Rohace, ale się zesrało. Żona dzisiaj o 5:00 rano miała wylot z Katowic, więc bez spania o 2:00 wyjazd i powrót o 4:00 do domu. Skupiłem oko na 15 minut, a obudziłem się o 7:40😀. Na Rohace to 2:30 jazdy, więc zmiana planów na pobliską Białkę. Po drodze remont na wysokości Myślenic, więc grzałem ile fabryka dała w mojej sportowej cegle. Orzeł wylądował na parkingu 7 min. przed otwarciem i o dziwo byłem pierwszy nie licząc obsługi. Karnet 4h 110 zeta, ale w kasie. Ruszyłem od razu na czerwoną 6-kę. Rano już bardzo miękko ale spód twardy. Generalnie dzisiaj na praktycznie całą otwartą stację (bez Kaniówki) może z 50 osób było. Dzisiaj poznałem fajnego gościa, lokalsa, z którym do 12:00 jeździłem. Gość opalony, jakby zatrzasnął się w solarium. Bardzo dobrze jeździł. Się okazało że jest instruktorem skituringu i skialpinizmu, a opalił się w … Tatrach. Tyle razy był w tym sezonie, że nie potrafi tego zliczyć. W Białce mieszka obok stoku i ma VIP karnet, więc często przychodzi pojeździć … z nudów. 6-kę zjechaliśmy z 15x, potem padło na FIS-y, jeden był cały pusty, a drugi częściowo zajęty na trening SL dla parasportowców. Ten był tylko nasz, zdjęcie z 11:00, śtruks jak się patrzy, ale miękko. w przerwie kwaśnica i napój bezalko po 12:00 jak się mój towarzysz zmiksował, na dobicie Remiaszów podsumowując, Warun fantastico, Pojeżdżone, 25km zjechane i blisko 5tys. W pionie. No i że SL to kolejne 1300 skrętów dołożone. Jak się uda, to w przyszłym tygodniu te Ruhacze w końcu będą, ta niedziela Słotwiny z @leitner, a przed świętami Ischgl. Więcęj w tym miesiącu nie uciągnie😀. Na szczęście jest jeszcze kwiecień😉. pozdro Te bilety w kasie za 110 to tylko w tygodniu, czy w weekendy też? W cenniku mają zdaje się 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi