Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska warunki narciarskie 25/26

WojtekM

Rekomendowane odpowiedzi

Pożegnanie z Kasiną. Nie na długo, bo przy tej pogodzie to pewnie lada chwila odpalą bikepark, ale narciarsko ostatnia okazja i dobrze wykorzystana.

Rano trochę Tokyo drift po lodowej desce, bo wziąłem tylko QST i nie spodziewałem się że cokolwiek przymarznie bo noc miała być na plusie, ale od czwartego zjazdu już bajka. Naprawdę nie spodziewałem się że jazda przy już plus piętnastu stopniach po południu może być taka fajna. Naprawdę polubiłem wiosenne narciarstwo. 

Ludzi jeszcze mniej niż w poprzedni weekend więc chociaż stok rozmiękł błyskawicznie, to cały czas było bardzo równo. Po dwunastej już całkowite pustki.

Trochę w sumie żałuję że nie zaryzykowałem Rohaczy bo stwierdziłem że nie chce mi się wlec taki kawał na max dwie godziny. Zobaczymy, może się jeszcze uda za tydzień. 

20260314_081830.jpg

20260314_094733.jpg

20260314_094736.jpg

20260314_094900.jpg

20260314_104641.jpg

• Like 19

7 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał:

No i the end:

IMG_2466.thumb.jpeg.5e6c335752f8dcfe427067be7b193a98.jpeg

tu nie dojechałem, oficjalnie trasa  zamknięta, wobec tego zdjęcia to lekka manipulacja, ale góra do godziny ZA 5 Minut TRZYNASTA idealna, 

7 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Jaworzyna Krynicka, sobota.Mistrzostwa Polski Instruktorów i Szkół Narciarskich.Dwójka cała zamknięta,bo jeżdżą gigant a na górze ewolucje.Dolna część świetnie się trzyma,beton pozostały po PŚ w snowboardzie.Czwórka niestety już wytopiona,choć jakieś manewry ratrakiem z nagarnianiem śniegu robią...

20260314_074700.jpg

20260314_074650.jpg

Jutro mój młody ma tam klubowe zawody na zakończenie sezonu. Podobno salmiaka mają 2T 😀.

pozdro

• Like 1

Cze

U mnie nuda jak zwykle. Chociaż były pozytywy. Rano Białka na otwarcie, parking pełny. Same parapety. Jakieś zawody Redbula były i MP Instruktorów snowboardu (SiTS). Fisy zajęte, więc Remiaszów na otwarcie. Rano +8 na budziku. Łącznik miękki, ale już chodził, więc 3x zjechane. Na Remiaszowie spotkałem kumpla, się okazało, że przeprowadził się z Wrocka do Krakówka, więc jesteśmy sąsiadami😀. Zjechaliśmy z 10x razem, ale że jest prowadzącym niewidomego zawodnika, więc było dziwnie, takie zboczenie zawodowe ma, „ja prowadzę”😉. Dzisiaj był sam bez kolegi, bo spadł z drabiny jak wymieniał …. żarówkę. Jak stwierdził: „Po kiego grzyba Tadkowi światło, przecież jest ślepy”😀
Potem się zagęściło i trzeba było spierd…

Więc pewniak,( przy okazji chciałem się pożegnać ze znajomymi prowadzącymi knajpkę na stoku), a tam 1 trasa czynna, Warun obłęd, chociaż  początkowo Frajda Zakopane okupowała połowę stoku, ale szybko się zwinęli (pewnie byli od rana) i puchy. Ale poznałem na kanapie dobrze jeżdżącego gościa z Pruszkowa. Tak się zagadaliśmy jeżdżąc wspólnie że zeszło nam do 15.00. On walczył do końca, czyli do 17.00.

Pogoda bajka, SL dawały radę bez problemu, chociaż z butów to leciał tak śnieg, że gogle całe zachlapane po każdy zjeździe.

Wiosna jest zajebista!

IMG_6128.thumb.jpeg.164d116bc093b13c32870ad930ccb2fb.jpeg

IMG_6129.thumb.jpeg.775fe69dac020fbd5f491b4e7cd6b9ba.jpeg

A czy są minusy? Ofcourse😀

IMG_6133.thumb.jpeg.6c82342eb15a4c6d5e40f027a788e776.jpeg

jutro poprawka

pozdro

Edytowane przez marekbtl
  • Like 10
  • Thanks 3
  • Haha 2

21 minut temu, marekbtl napisał:

Ja parkuję na górze, na Remiaszowie jak coś, albo na Jankulowskim wierchu. Będziesz?

To się zgadamy, bo ja zacznę na Kotelnicy. Mogę od razu pojechać w stronę Remiaszowa, chyba że przyjedziesz na FISy z rana.

20 minut temu, leitner napisał:

To się zgadamy, bo ja zacznę na Kotelnicy. Mogę od razu pojechać w stronę Remiaszowa, chyba że przyjedziesz na FISy z rana.

A czym jedziesz? Bo Fisy będą zamknięte, dalej będzie SiTS na nich rozgrywany. Z rana najlepszy Remiaszów, jedź na górny parking.

pozdro

• Sad 1