Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Fredku, piszę, ponieważ nie mam informacji i mogę tylko wyrażać przypuszczenia. Logika pozwala w takiej sytuacji  jedynie na nie. Tenże fakt podkreślałam użyciem cytowanych przez Ciebie wyrazów. Tak się zawsze czyni pisząc o hipotezach; czy to w życiu codziennym, czy w nauce. To są wątpliwości nasuwające się w tym przypadku. Jeśli znasz jakieś konkrety, podziel się nimi. 

• Like 1
  • Thanks 1

5 minut temu, Maria napisał:

To są wątpliwości nasuwające się w tym przypadku. Jeśli znasz jakieś konkrety, podziel się nimi. 

Podzieliłem się tym co wiem. Odpowiadałem na post zawierający jednoznaczną tezę:

4 godziny temu, Mops napisał:

A orczyrków nie odpalą bo trzeba zapłacić dniówki, muszą być śnieg na podjazdach no i mało ludzi nimi będzie jeździć.

Ty natomiast kpisz z przestępstwa z Rozdz XIX kk. Przestępstwa przeciwko życiu i zdrowiu. Co więcej poddajesz w wątpliwość sam fakt istnienia przestępstwa, pomimo że wiedzą o nim wszyscy interesujący się SMR.

55 minut temu, Maria napisał:

A cóż to za straszliwe przestępstwo tam miało miejsce? Jeśli coś wiesz, oświeć nas, proszę. No i zastanawiam się, czemu te orczyki nie mogą ruszyć? Jeśli nawet było jakieś przestępstwo, to przecież nie badają ich chyba do tej pory? Toż to konstrukcja prosta jak budowa cepa!

Wielokrotnie pisałem, że sytuacja ta MOŻE być wygodnym pretekstem, ale nie musi. Nie znam procesowych decyzji prokuratury np. w kwestii powołania biegłych. Wiem natomiast, że SMR broni się, twierdząc, że to snowbordzista, jadący niezgodnie z regulaminem, zrzucił linę z rolek.

• Like 1
  • Downvote 3

Wg mnie lecą w kulki. Do orczyka trzeba paru chłopa do obsługi. Jakoś ich tam trzeba ubrać. Zysku z tego żadnego poza dobrym nastrojem paru zapaleńców. Słowacy umieją liczyć. Orczyk na Pośrednim nie miał problemów z liną. Nikt nie mówił, że to złom. Rok temu raczej miał TDT skoro wisiały orczyki. Mnie to jeżdżenie tą śmieszna 10ka męczy. Na razie fakt ze tam jest szerzej ale każda jazda środkiem(9, 9a), który uwielbiam kończy się tym śmiesznym objazdem. Mam wrażenie, że przyoszczędzili nawet na obsłudze talerzyka na Małe Skrzyczne. Mi tam nikt nie musi pomagać, ale z obserwacji wynika, że wielu by się pomoc przydała. A obsługa jest tylko w budzie. 

• Like 5
  • Thanks 1

Gdyby tylko chcieli to orczyki kilka dni po wypadku byłyby włączone. Ale po co? Żeby robić dodatkowe koszty? Tak samo jak im się nie chce codziennie ratrakować Bieńkuli. Ludzi im od tego nie przybędzie bo ich targetem jest kopa. Tu tracą lub zyskują najwięcej. Marketing. 

• Like 4
  • Thanks 1

Przed chwilą, Maria napisał:

Żaden z moich postów nie zawierał jednoznacznej tezy. Polecam uważne czytanie zanim się odpowie lub wciśnie "downwote".

Polecam uważne czytanie moich postów i przyjęcie do wiadomości, że są jeszcze inni forumowicze, których zacytowałem. Po raz drugi i ostatni bez odbioru.

• Downvote 2

1 minutę temu, fredek321 napisał:

Polecam uważne czytanie moich postów i przyjęcie do wiadomości, że są jeszcze inni forumowicze, których zacytowałem. Po raz drugi i ostatni bez odbioru.

To adresuj swoje nieokrzesane komentarze wyraźnie. Kompletny brak logiki i dobrego wychowania. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Downvote 1

Jak drążyłem sprawę orczyków ok m-c temu po wypadku odpowiedzieli mi na FB tak.

Że wystąpili do kilku firm o opinię techniczną(na co po co?), ,by móc ubiegać się o odbiór techniczny,z czego odpowiedziała tylko jedna.

Takie masło maślane.

A nieoficjalnie "pociągnięty za język pracownik" powiedział ,że  SMR nie puści już tych orczyków , bo po co płacić 4 dniówki.

Jak widać to po odbiór techniczny nie wystąpili do tej pory.

A sprawa tych orczyków powraca ,a kolejki jak były tak są i niestety będą,ważne że SMR-owi kasa się zgadza.

To jest hejt czy fakt?

• Like 2
  • Thanks 1

Komunikat z ich strony.   2.03.2019

Jazda wieczorna wstrzymana od 4.03

Informujemy o wstrzymaniu od dnia 4.03 (poniedziałek) jazdy wieczornej ze względu na wysokie temperatury popołudniowe i wieczorne, które uniemożliwiają właściwe przygotowanie tras na wieczorną jazdę. Sprzedaż online na gopass.pl od dnia 2.03. zostanie wyłączona do odwołania. Wraz z powrotem ochłodzenia  jazda wieczorna zostanie przywrócona.

https://www.szczyrkowski.pl/zaplanuj-pobyt/szczyrk-na-zywo/

• Like 1
  • Sad 1

Dnia 1.03.2019 o 16:25, Bemek napisał:

Powinni pomyśleć o nowej trasie z  Małego Skrzycznego ,ponoć są tam jakieś możliwości do Soliska coś  zrobić  ?  ewentualnie  poszerzyć z M.Skrzycznego do  Hali Skrzyczeńskiej.

Kiedyś (jeszcze za czasów GON-u chyba w latach 70.) były plany wytyczenia nowej trasy z Małego Skrzycznego do Hali Skrzyczeńskiej. Oczywiście nic z tego nie wyszło. Trochę szkoda

• Like 2

Dziś inne warunki niż wczoraj, zwłaszcza poniżej 800 m n.p.m. - szybko zrobiło się miękko, na końcówce tras 4/7 ogromne muldy. W miarę komfortowo jeździło się na całej Hali Pośredniej. Ogólnie powyżej 800m duża mgła, a rano też mokry śnieg. Po "awarii technicznej" (nie wiem której już w tym sezonie), przed godziną 11 ruszyła kanapa z Soliska na Halę, a już się obawiałem, że zwiedzanie trzeba będzie odbywać skibusem. Dziś kolejki o wiele mniejsze niż wczoraj, bardzo równomiernie się rozłożyły i do wszystkich wyciągów czekało się ok. 2-3 minuty. Warto też odnotować, że kolej z Hali Skrzyczeńskiej na Kopę jako jedyna ma w praktyce (a nie tylko w teorii) podgrzewane siedzenia.

• Like 2
  • Thanks 1

28 minut temu, koliber napisał:

Warto też odnotować, że kolej z Hali Skrzyczeńskiej na Kopę jako jedyna ma w praktyce (a nie tylko w teorii) podgrzewane siedzenia.

Niestety bardzo krótko działa ten wynalazek, idę o zakład,że od przyszłego sezony w kanapie na Kopę też już nie będzie działał :D

PS

Może kolega @leitner przybliży nam troszkę działanie tego systemu ? 

1 godzinę temu, koliber napisał:

. Po "awarii technicznej" (nie wiem której już w tym sezonie), przed godziną 11 ruszyła kanapa z Soliska na Halę, a

awaria dopadła również krzesło niebieskie (na Pośredni) ok. godz. 14,40, ponoć jak powiedziała obsługa "wybiło na słupie"

• Haha 1
  • Sad 1

1 godzinę temu, pasazer85 napisał:

Może kolega @leitner przybliży nam troszkę działanie tego systemu ? 

Pod siedzeniami znajduje się płyta grzewcza, która jest zasilana przez szynoprzewody na stacjach (teoretycznie na obu - jak jest w tym przypadku to nie wiem, na pewno na dolnej) i być może na niektórych podporach. Kiedyś wrzucałem tu zdjęcie takiej płyty z kanapy na Wierch Pośredni. Na razie nie mogę go znaleźć

Edytowane przez leitner
  • Like 2
  • Thanks 3