Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, moruniek napisał:

Wydłużamy zimę

Sezon zimowy również w kwietniu

😘😵💪👍:x FANTASTYCZNIE!!! SUPER!!! Gdyby jeszcze COS wydłużył sezon🤩 Ale oni Orczyków bez kanap nie puszczą😤 Wiem że zacznę pleść ale gdyby tak chociaż podwozili jakimiś pojazdami na Doliny...

• Like 1

9 minut temu, Mops napisał:

😘😵💪👍:x FANTASTYCZNIE!!! SUPER!!! Gdyby jeszcze COS wydłużył sezon🤩 Ale oni Orczyków bez kanap nie puszczą😤 Wiem że zacznę pleść ale gdyby tak chociaż podwozili jakimiś pojazdami na Doliny...

Szczerze? Z buta bym podeszła, gdyby same orczyki chodziły. Bliżej niż na Goryczkową, a tak się chadzało be wydziwiania jeszcze nie tak dawno :D 

• Like 5

7 minut temu, Maria napisał:

Szczerze? Z buta bym podeszła, gdyby same orczyki chodziły. Bliżej niż na Goryczkową, a tak się chadzało be wydziwiania jeszcze nie tak dawno :D 

1 dniowy karnet, auto pod Gondolą potem na Kopę i na COS i jechane! Powrót podobno już 3a puściła ale da się zjechać

• Like 1

W dniu 26.03.2019 o 16:37, arnoldd napisał:

Ile dni przejeździłeś w Szczyrku ?

W zeszłym roku rekord.  Pierwszy raz 8.11 na BSA (otwarcie było chyba 4.11).  Ostatni 8.04 zatem dokładnie 5 miesięcy jeżdżenia . Zazwyczaj jeżdżę 2 dni w tygodniu wiec 8x w miesiącu . 5 miesięcy to 40 dni.  Trzeba trochę odjąć ale z drugiej strony trochę dodać bo raz jeździłem cały tydzien codziennie. Wychodzi na to ze 40-50 dni jazdy .  2400km z endomondo....  GOPASS nie liczy BSA i COS. Endomondo dodaje za to długości wyciągów .....

W tym roku nie będzie tyle ale i tak super......

a dziś kolejne 7 h na nartach...cudowne słońce a FIS na COS przecudowny.....

mam nadzieje ze mniej więcej policzone...... sezonowka 2020 oczywiście już zakupiona......   pozdrawiam innych wariatów narciarskich 😀

Edytowane przez Narciarz G
  • Like 5
  • Thanks 1

4 godziny temu, kptdenaturat napisał:

Witam, latanie jest również piękne. Ale cóż, znam tylko MI72, Dromadera, Wilgę i Kruka, Tylko te maszyny było mi prowadzić. Zawsze w asyście PILOTÓW, ale i tak miałem godziny wolności i szczęścia, okupionego skupieniem i czasem strachem (tak, bałem się)..NARCIARSTWO to jak latanie, skupienie, technika a potem styl, którego w lataniu nigdy nie osiągnąłem. Nie jestem pilotem, tylko prowadziłem maszyny w stopniu dostatecznym..(jeszcze żyję i załoga również)., jestem NARCIARZEM.

To, że żyjesz - to czytamy:;) Zazdroszczę stylowej jazdy na nartach:;) Pewnie w powietrzu idzie mi trochę lepiej - bo mam do niego bliżej:;)

• Thanks 1

12 godzin temu, AndKur napisał:

Na koncie gopass są karnety za 69 pln

Na stronie https://www.szczyrkowski.pl/cennik/skipassy/skipassy-201819/ jest tylko 99 zł offline i 79 zł online. Ja konta gopass nie mam, więc jakby co 99 zł.

Tak czy inaczej - tanio nie jest jak za trasę z Kopy oraz wzdłuż talerzyka z MS. Nie wiadomo też w jakim stanie będą te trasy w pierwszym tygodniu kwietnia. Takie mam wątpliwości.

• Like 1

2 godziny temu, WojtekM napisał:

Na stronie https://www.szczyrkowski.pl/cennik/skipassy/skipassy-201819/ jest tylko 99 zł offline i 79 zł online. Ja konta gopass nie mam, więc jakby co 99 zł.

Tak czy inaczej - tanio nie jest jak za trasę z Kopy oraz wzdłuż talerzyka z MS. Nie wiadomo też w jakim stanie będą te trasy w pierwszym tygodniu kwietnia. Takie mam wątpliwości.

Samo konto gopass jest darmowe a założenie dosyć proste ale wątpliwości rozumiem ;). BSA ma na ten moment jeszcze fajne warunki ale oni chyba definitywnie konczą w ten weekend.

10 godzin temu, AndKur napisał:

Warun lepszy niż się spodziewałem przy tej temperaturze

Do południa jazda pierwsza klasa.  W drugiej części dnia na dole było +18 stopni, u góry niewiele mniej. 

Przy tej temperaturze śnieg od Skrzyczeńskiej w dół schodził w oczach. Pojawiały się miejsca nie do ominięcia - z mieszaniną śniegu i kamieni.  Faktycznie - uzasadniony koniec :(

Na górze śniegu jest dość. Teoretycznie przez tydzień ma chodzić jeszcze Kopa i talerzyk.  Jak będzie tak ciepło dalej - to Kopa robi się całkiem bez sensu. Paradoksalnie najłatwiejszy stok był problematyczny dla słabiej jeżdżących...Miękko i grząsko - u góry bez ostrego odpychania nie da rady.

Duże Skrzyczne dziś też ostatni dzień. Praktycznie koniec sezonu dla Szczyrku.

Ostatni tu, ale bardzo udany dzień na nartach 😎

• Like 6

Zaszugeruje trochę. Ja w SMR spędziłem 6-7 bardzo udanych dni, jako że sezonowki nie mam nasunęła mi się dziwna myśl.

BSA ogromny potencjał, fabryka i magazyn śniegu, kończy sezon tydzień przed SMR który nic nie potrafi zrobić, nawet tras naśnieżać.

Ciekawe czy naprawdę tak kalkulują skoro dla paru osób działają?

• Haha 3

35 minut temu, przemo_narciarz napisał:

Zaszugeruje trochę. Ja w SMR spędziłem 6-7 bardzo udanych dni, jako że sezonowki nie mam nasunęła mi się dziwna myśl.

BSA ogromny potencjał, fabryka i magazyn śniegu, kończy sezon tydzień przed SMR który nic nie potrafi zrobić, nawet tras naśnieżać.

Ciekawe czy naprawdę tak kalkulują skoro dla paru osób działają?

Pewnie mało narciarzy było i stwierdzili że im się nie opłaca. Jakoś rok temu jeździłem tam w maju przy 20 stopniach i na trasie pod orczykiem było wystarczająco śniegu.

• Like 1

23 godziny temu, Greg napisał:

Jak będzie tak ciepło dalej - to Kopa robi się całkiem bez sensu. Paradoksalnie najłatwiejszy stok był problematyczny dla słabiej jeżdżących...Miękko i grząsko - u góry bez ostrego odpychania nie da rady.

No kurde,  kto mógł się spodziewać :D taka genialna trasa wyprofilowana przez SMR za grube zyliony 

• Like 2