MichalR Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 (edytowane) Nigdy nie mów nigdy Ale tak swoja drogą to telefon się przydaje. Miałem dwa lata temu przygodę gdy na oko 13-sto letni dzieciak ze Szwecji wjechał w zaspę i tam został a rodzicie nie zauważyli i pojechali dalej. Dzieciak miał telefon ale pech chciał ze mu się wyładował - pomagaliśmy mu się zdzwonić z rodzina z mojego telefonu. A ze w obecnych czasach 99,9% telefonów to smartfony to lepiej docenić ze się takie urządzenie ma przy sobie. Edytowane 6 Luty 2020 przez MichalR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 3 godziny temu, MichalR napisał: żebyś jak się wyglebisz i sobie coś zrobisz (odpukać) miał z czego zadzwonić po pomoc? 1 godzinę temu, wojgoc napisał: @Mitek sie nie wyglebia😁, bardziej by Mu sie przydał by innym mogl pomoc Cześć Zgadza się. Nigdy nie jeżdżę na nartach sam. Jak jadę poza trasę to jestem zupełnie inaczej wyposażony jak na trasie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Zgadza się. Nigdy nie jeżdżę na nartach sam. Jak jadę poza trasę to jestem zupełnie inaczej wyposażony jak na trasie. Pozdrowienia Co nie znaczy, ze nie możesz mieć przy sobie smartfona😁. Jak nie swojego, to innych bezpieczeństwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 (edytowane) 3 godziny temu, wojgoc napisał: Co nie znaczy, ze nie możesz mieć przy sobie smartfona😁. Jak nie swojego, to innych bezpieczeństwa Cześć Spoko, brałem udział w sporej ilości akcji bez smartfonów i zawsze zabezpieczenie pomoc itd, była wzorowa. Widzisz chodzi o to, że ja mam smartfona i z nim jeżdżę ale chcę Wam pokazać, że to tylko urządzenie i nie można na nie liczyć bezwarunkowo. Nie jest warunkiem niczego a zwłaszcza bezpieczeństwa. Bezpieczeństwo polega na tym aby nic się nie stało a nie na tym aby wezwać pomoc czy "Szarą Nyskę". Pozdrowienia serdeczne Edytowane 6 Luty 2020 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Kiedyś ludzie nie mieli smartfonów i żyli, ale jednak ułatwiają życie. Pytałeś mnie, po co mi smartfon na stoku? 1. uwielbiam robić zdjęcia - mam setki z każdego wyjazdu 2. lubię też korzystać z Endomondo - motywuje mnie to do większej systematyczności 3. Dzieci często jeżdżą we dwoje, swoim tempem - łatwiej się znaleźć na stoku 4. Kwestie bezpieczeństwa i logistyki - na przykład któregoś razu Darek nie zdołał wsiąść do ostatniego, bardzo zatłoczonego skibusa w Czechach. Z łącznością łatwiej było zorganizować odebranie go autem. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A po grzyba mi smartfon na nartach Droga koleżanko? Pozdrowienia serdeczne No przecież Ci wyraźnie napisała - do robienia zdjęć! I to jest całkiem sensowna opcja, bo mniejszy aparat = mniejszy kłopot. Pozdro Wiesiek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Teraz, Wujot napisał: No przecież Ci wyraźnie napisała - do robienia zdjęć! I to jest całkiem sensowna opcja, bo mniejszy aparat = mniejszy kłopot. Pozdro Wiesiek Mniejszy aparat = mniejszy kłopot= mniejszy ciężar w plecaku 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 2 minuty temu, wojgoc napisał: Mniejszy aparat = mniejszy kłopot= mniejszy ciężar w plecaku 😁 Nie trzeba plecaka - mieści się w kieszeni kurtki 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 4 minuty temu, tanova napisał: Nie trzeba plecaka - mieści się w kieszeni kurtki 😉 Wiem, ale strach jak sie wyglebisz😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 7 minut temu, tanova napisał: 2. lubię też korzystać z Endomondo - motywuje mnie to do większej systematyczności Na Endomondo bym specjalnie nie liczył. Ja miałem np. taki wynik :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 8 minut temu, tanova napisał: Kiedyś ludzie nie mieli smartfonów i żyli, ale jednak ułatwiają życie. Pytałeś mnie, po co mi smartfon na stoku? 1. uwielbiam robić zdjęcia - mam setki z każdego wyjazdu 2. lubię też korzystać z Endomondo - motywuje mnie to do większej systematyczności 3. Dzieci często jeżdżą we dwoje, swoim tempem - łatwiej się znaleźć na stoku 4. Kwestie bezpieczeństwa i logistyki - na przykład któregoś razu Darek nie zdołał wsiąść do ostatniego, bardzo zatłoczonego skibusa w Czechach. Z łącznością łatwiej było zorganizować odebranie go autem. Pozdrawiam Cześć O wybacz, napisałem: " Po grzyba MI smartfon na stoku?" - MI. Co Ty robisz to jest absolutnie Twoja sprawa i głupi nawet byłoby tak pytać. 1. Zdjęć nie robię 2. Z endomondo i podobnych programów nie korzystam a samo słowo systematyczność mnie - wybacz - mierzi. 3. Dzieci radzą sobie same bez problemów - mają smartfony i korzystają z nich aż nadto. 4. To jest argument ale można sobie radzić inaczej Plusy dla mnie: 1. Nikt mi głowy nie zawraca czego bardzo nie lubię. 2. Mój Rybelek ma zawsze dwa smartfony i magiczny zegarek i wszytko co potrzeba. A mam jeszcze takie pytanie: 95% czasu na nartach spędzam w czapeczce. Tak czarna przylegająca z delikatnego polarka. Czy kiedykolwiek kogokolwiek namawiałem do tego by jeździł w czapeczce bo jest zajebiście? Czy będziecie mnie teraz namawiać, żebym jeździł w kasku bo wszyscy jeżdżą? Pozdrowienia serdeczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 13 minut temu, Mitek napisał: Plusy dla mnie: 1. Nikt mi głowy nie zawraca czego bardzo nie lubię. 2. Mój Rybelek ma zawsze dwa smartfony i magiczny zegarek i wszytko co potrzeba. A mam jeszcze takie pytanie: 95% czasu na nartach spędzam w czapeczce. Tak czarna przylegająca z delikatnego polarka. Czy kiedykolwiek kogokolwiek namawiałem do tego by jeździł w czapeczce bo jest zajebiście? Czy będziecie mnie teraz namawiać, żebym jeździł w kasku bo wszyscy jeżdżą? Pozdrowienia serdeczne Ok, nie zamierzam nikomu mówić, jak ma żyć i do niczego Cię przekonywać 😁. Po prostu się przymawiałam o relację na forum 😉. Mnie raczej głowy nikt dzwonieniem nie zawraca, bo potencjalni zainteresowani są poinformowani, kiedy mogą się kontaktować. Niestety nie mam też zapobiegliwej żony 😉, a szkoda. Co gorsza - to ja jestem żoną 😂, ze smartfonem. Serdeczności 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Cześć OK. Rozumiem, tak się droczę. A co do relacji... powiem szczerze. Nie chce mi się i nie widzę sensu. Sam relacji właściwie nie czytam, bo nie specjalnie mnie interesuje gdzie kto jeździł itd. ale doceniam włożoną pracę i podziwiam. Wiesz to trzeba mieć dość specyficzne trochę ekshibicjonistyczne podejście - pisałem o tym kiedyś Mariuszowi. Ale jak coś fajnego zobaczę, czy nagramy czy cokolwiek to z pewnością napiszę - masz moje słowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 7 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Pogoda na wyjazd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 (edytowane) 10 godzin temu, tanova napisał: Mnie raczej głowy nikt dzwonieniem nie zawraca, bo potencjalni zainteresowani są poinformowani, kiedy mogą się kontaktować. Niestety nie mam też zapobiegliwej żony 😉, a szkoda. Co gorsza - to ja jestem żoną 😂, ze smartfonem. Serdeczności Ale masz zapobiegliwego męża 😁 ze smartfonem😁. Mi smartfon na nartach służy wyłącznie do robienia zdjeć, filmików i kontaktowania sie z reszta rodziny gdzie są, kiedy jemy, kiedy zjeżdżamy. Nie odbieram żadnych innych telefonów, nawet jak ktoś dzwoni kilka razy - jak coś pilnego to SMS niech wyślą. Nie czytam maili - generalnie reset od codzienności. Pogoda zapowiada sie przyzwoita - oby zmieniła sie tylko na plus😁 Edytowane 7 Luty 2020 przez wojgoc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 11 godzin temu, wojgoc napisał: Wiem, ale strach jak sie wyglebisz😁 zawsze możesz kupić "pancernika" na narty i po strachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 17 minut temu, wojgoc napisał: Ale masz zapobiegliwego męża 😁 ze smartfonem😁. Mi smartfon na nartach służy wyłącznie do robienia zdjeć, filmików i kontaktowania sie z reszta rodziny gdzie są, kiedy jemy, kiedy zjeżdżamy. Nie odbieram żadnych innych telefonów, nawet jak ktoś dzwoni kilka razy - jak coś pilnego to SMS niech wyślą. Nie czytam maili - generalnie reset od codzienności. Pogoda zapowiada sie przyzwoita - oby zmieniła sie tylko na plus😁 ja mam zawsze w trybie cichym, nie nawet takiej opcji żeby nie dzwonili, więc jak wyciszam telefon, to mam chwile luzu, bo co z uszu to z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 1 hour ago, wojgoc said: Pogoda zapowiada sie przyzwoita - oby zmieniła sie tylko na plus😁 Ja bym powiedział że mogłoby być lepiej. Zresztą trzeba patrzeć na pogodę na górze, tam będzie mocniej wiało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 7 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Na Hochkönig pokazują słabszy wiatr na górze - pewnie bardziej osłonięte, w razie czego będziemy tam jeździć w pn/wt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Na Hochkonig w zeszłym roku tak wiało ze szły z radiowęzła komunikaty ze stopują wyciągi. Akurat wisieliśmy na jednym i jakimś cudem nas dowieźli do stacji końcowej ale było niebezpiecznie. Jak tak pizga to najlepiej jeździć gdzieś niżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 (edytowane) 2 godziny temu, wojgoc napisał: Ale masz zapobiegliwego męża 😁 ze smartfonem😁. Mi smartfon na nartach służy wyłącznie do robienia zdjeć, filmików i kontaktowania sie z reszta rodziny gdzie są, kiedy jemy, kiedy zjeżdżamy. Nie odbieram żadnych innych telefonów, nawet jak ktoś dzwoni kilka razy - jak coś pilnego to SMS niech wyślą. Nie czytam maili - generalnie reset od codzienności. Pogoda zapowiada sie przyzwoita - oby zmieniła sie tylko na plus😁 Cześć Swego czasu po jakiejś gęstej imprezie obudziliśmy się u znajomych. Był to 6.12 i był nam potrzebny zewnętrzny, nieznany dzieciom telefon aby Mikołaj zapytał się czy znalazły prezenty (wszystko wcześniej było przygotowane i skrzętnie poukrywane, dla dzieci naszych i dzieci znajomych, które wespół spały u nas w domu). Poprosiłem kolegę o telefon i przez parę minut próbowałem się dodzwonić ale bez rezultatu. Zgłosiłem mu reklamację działania sprzętu i na to usłyszałem: "Mitek to jest telefon, który używam tylko do robienia zdjęć, on nawet nie ma karty i nigdy nie miał. Prosiłeś o telefon a nic nie mówiłeś o dzwonieniu." No to wychodzę z pracy i jestem już na wakacjach! Pozdrowienia Edytowane 7 Luty 2020 przez Mitek 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 @Mitek - bezpiecznej drogi i udanego pobytu😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 1 godzinę temu, Mitek napisał: wychodzę z pracy i jestem już na wakacjach! Górka Szczęśliwicka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 1 godzinę temu, Mitek napisał: No to wychodzę z pracy i jestem już na wakacjach! Szerokiej drogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Cześć Tradycyjnie nie dziękuję. Górkę Szczęśliwicką mam pod pracą ale jej nie lubię wyjątkowo. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi