marcinn Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 Na Czantori dziś najprawdopodobniej sezon zakończył się ….szybko, za szybko Spore przetarcia praktycznie w całej długości a w połowie czerwonej trasy przejazd prawą 2 metrową szerokością Parę foci 12 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 Tragicznie słaba ta zima, chyba nie pamiętam tak słabej. Nadzieje rozpaliła na początku grudnia a potem totalna kaszana. Chwilę jeszcze w styczniu była nadzieja. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 41 minut temu, marcinn napisał: Na Czantori dziś najprawdopodobniej sezon zakończył się ….szybko, za szybko Musieliśmy się mijać na stoku byłem już przed otwarciem do 11. Raczej jutro nie ruszą takie info od obsługi i goprowca słyszałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 22 minuty temu, Mikoski napisał: Musieliśmy się mijać na stoku byłem już przed otwarciem do 11. Raczej jutro nie ruszą takie info od obsługi i goprowca słyszałem. Jest nadzieja na niedzielę, nie ma odwołania na stronie. Jak się zastanowić, to warunki są dalej dobre, oprócz odcinka na wypłaszczeniu, jak założyć specjalną nartę na warunki trudne, to można jeszcze nieźle pojeździć. Dzisiaj do 10, do momentu jak zaczął padać deszcz było naprawdę nieźle a pierwsze 4 zjazdy bardzo dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 Małe pytanko: był ktoś w ostatnich dniach na Pilsku? Pozamykali większość tras, ze strony wynika sprzeczność (5a figuruje jako zamknięta, a orczyk powyżej Miziowej jako otwarty, po co w takim razie ), cały dzień pracowałam i nie mogłam spojrzeć na kamery. Niemniej podejrzewam, że da się tam nienajgorzej pojeździć. I jak tam teraz jest z parkowaniem pod Polaną Strugi? Waham się, czy tam jutro wyskoczyć, czy na Rohacze, gdzie będzie zapewne tłum, ale warunki na pewno dobre (ale trochę nie chce mi się wstawać o 5 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 33 minuty temu, DMM napisał: nadzieja Nadzieja umiera ostatnia, sorry Cię. Życie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobrat Napisano 17 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2024 2 godziny temu, Maria napisał: Małe pytanko: był ktoś w ostatnich dniach na Pilsku? Pozamykali większość tras, ze strony wynika sprzeczność (5a figuruje jako zamknięta, a orczyk powyżej Miziowej jako otwarty, po co w takim razie ), cały dzień pracowałam i nie mogłam spojrzeć na kamery. Niemniej podejrzewam, że da się tam nienajgorzej pojeździć. I jak tam teraz jest z parkowaniem pod Polaną Strugi? Waham się, czy tam jutro wyskoczyć, czy na Rohacze, gdzie będzie zapewne tłum, ale warunki na pewno dobre (ale trochę nie chce mi się wstawać o 5 ). Na stronie korbielów.net jest napisane że powyżej Miziowej 30 do 90cm śniegu i zjazd możliwy do Szczawin. Parkingi są darmowe i nie ma żadnych problemów. Jak sprawdzałem kamery to powyżej Miziowej wyglądało to nieźle tylko przy Szczawinach wychodziło brązowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 (edytowane) Ponoć ostatni dzionek na Czantorii a warunki z rana rewelacja. To wpis ze wczoraj się zapodzial. Dziś już zamykają. Warunki dalej miodzio, zmrozilo lekko w nocy, gòra twarda, srodka nie ma 😜, dōł leciutko zmrozony Edytowane 18 Luty 2024 przez DMM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Zdjęcie z 9.00 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Dzień dobry Mosorny 😅 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 I po warunkach, koniec sezonu z wielkim prawdopodobienstwem 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Ja jeszcze planuję 2x Jaworzynę Krynicką nim stopnieje i to będzie mój koniec sezonu w Polsce. Lepiej już nie będzie, pogoda w prognozach to katastrofa. W marcu plany na wyższe góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Koniec marca mam zaplanowany jeszcze Kitzsteinhorn. Ale jak patrzę na tę zimę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 18 godzin temu, Maria napisał: Małe pytanko: był ktoś w ostatnich dniach na Pilsku? Pozamykali większość tras, ze strony wynika sprzeczność (5a figuruje jako zamknięta, a orczyk powyżej Miziowej jako otwarty, po co w takim razie ), cały dzień pracowałam i nie mogłam spojrzeć na kamery. Niemniej podejrzewam, że da się tam nienajgorzej pojeździć. I jak tam teraz jest z parkowaniem pod Polaną Strugi? Waham się, czy tam jutro wyskoczyć, czy na Rohacze, gdzie będzie zapewne tłum, ale warunki na pewno dobre (ale trochę nie chce mi się wstawać o 5 ). Info z FB z dzisiaj rano zdjęcia z kamer z teraz: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 i prognozy pogody: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 59 minut temu, WojtekM napisał: Koniec marca mam zaplanowany jeszcze Kitzsteinhorn. Ale jak patrzę na tę zimę ... Git będzie, zjazd do ~2000m powinno być zimowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 20 godzin temu, pawelb91 napisał: Tragicznie słaba ta zima, chyba nie pamiętam tak słabej. Nadzieje rozpaliła na początku grudnia a potem totalna kaszana. Chwilę jeszcze w styczniu była nadzieja. Odwilż w grudniu (II połowa + odwilż cały luty). W lutym suma opadów śniegu = 0 cm. W górach, aby nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 55 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Info z FB z dzisiaj rano zdjęcia z kamer z teraz: Czyli dobrze jest powyżej Hali Miziowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 (edytowane) 6 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Czyli dobrze jest powyżej Hali Miziowej? Z opisu i z kamer tak wynika Edytowane 18 Luty 2024 przez ZdolnyŚlązak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 (edytowane) Godzinę temu, WojtekM napisał: Koniec marca mam zaplanowany jeszcze Kitzsteinhorn. Ale jak patrzę na tę zimę ... Ja próbuje wcisnąć wyjazd 9-16 marca, potrzebuję czegoś z kilkoma niebieskim dla córki (5,5 roku) ale tak żebym ja i żona się nudzili i jeszcze był śnieg. W sensownej odległości (i tak nasłucham się "daleko jeszcze") wymyśliłem Schlick 2000 + lodowiec Stubai, co z tego wyjdzie zobaczymy, decyzję będę podejmować dość blisko terminu wyjazdu. Edytowane 18 Luty 2024 przez Cappo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Arena nie zawodzi 🙂 Cztery godziny pociśnięte z rana. Stok trzymał oczywiście bardzo krótko, nawet nie brałem "sportowych" nart i to była dobra decyzja, ale warto było przyjechać bo zabawa w slushu znowu znakomita. No i dużo miejsca na stoku 🙂 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Git będzie, zjazd do ~2000m powinno być zimowo. Będę mieszkał w Kaprun. 3K K-onnection z Maiskogel ma działać do 7 kwietnia, więc na Kitzsteinhorn będziemy przedostawali się tamtędy. Maiskogel tylko do wjazdu i powrotu, będzie dawno zamknięty do jazdy. Alpinecenter jest na 2450. Trochę niżej schodzi Kristalbahn, ale chyba nie poniżej 2000. Wszystko poniżej raczej będzie już zielone. Też mam nadzieję, że będzie OK. Te 1000 m przewyższenia powinno wystarczyć, tak się pocieszam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 Tak,powyzej Miziowej dzis bylo ok - twardo, nawet lodowo po wczorajszym deszczu. Ale i ponizej znosnie. Oczywiscie są miejsowe przetarcia i jesli temp bedzie taka jak na prognozie powyzej to mają wyzwanie zeby utrzymac trase. Najgorzej na samych Szczawinach - widac na kamerce). 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 18 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2024 (edytowane) Mosorny dzisiaj Trasa z rana ładnie zmrożona, można było trochę poszaleć. Po 30 min na dół zawitała wiosna, czas na zmianę nart, a później tak: Góra dość długo trzymała o dziwo, a na dole źle.... Wyszło zielsko i błoto... W słońcu ciepło. Patrząc na warunki i prognozy śmiem wątpić by Mosorny wytrzymał do następnego weekendu. O 14 na dole zrobiło się dość niebezpiecznie więc pozbierałem gadżety Edytowane 18 Luty 2024 przez Micheł 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi