grimson Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 10 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jeździleś od otwarcia od 9.00? Nie, od 11. Moje kobiety nie są w stanie wstać o 7, żeby otworzyć stok o 9. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 11 minut temu, grimson napisał: Nie, od 11. Moje kobiety nie są w stanie wstać o 7, żeby otworzyć stok o 9. Szkoda, te pierwsze 2h od otwarcia, jeszcze przy tych cieplejszych temperaturach, są najlepsze pod względem warunków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 1 godzinę temu, grimson napisał: razu nastrój ulega poprawie: możesz też oglądać kamerki z Madonny https://www.bergfex.it/madonna-di-campiglio/webcams/c12326/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 Godzinę temu, grimson napisał: Moje kobiety nie są w stanie wstać o 7, żeby otworzyć stok o 9. wychodzisz o 9 sam a potem o 11 już się najeździłeś to umawiacie się na dolnej stacji (przynajmniej ja tak robię z kumplami) 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 (edytowane) 6 minut temu, Jeeb napisał: możesz też oglądać kamerki z Madonny https://www.bergfex.it/madonna-di-campiglio/webcams/c12326/ Leżącego się nie kopie. Ale wiesz że narzekają, bo sypie śnieg. Jeszcze się taki nie urodził, co by "narciarzowi" dogodził pozdro Edytowane 12 Luty 2024 przez marekbtl 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 4 minuty temu, marekbtl napisał: Leżącego się nie kopie przecież nie leży tylko jeździ, jest zdrowy a sezon jeszcze co najmniej 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 Zwardoń 😜 😉 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 (edytowane) 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Szkoda, te pierwsze 2h od otwarcia, jeszcze przy tych cieplejszych temperaturach, są najlepsze pod względem warunków. To wiem 🙂 Zrobiłem teraz dwie godziny nocnych, gdzie ani B ani Efka nie były ratrakowane. Warun na GS oczywiście za surowy. Od razu weszły 70mm pod butem Kastle i...nagle zrobiła się super zabawa. Początek na rozgrzanie na Efce kilka zjazdów, potem rzut okiem na pustą B i...nie wytrzymałem. Miałem jednej z lepszych jazd na CG w warunie na swój sposób znakomitym: - pusto - zaczęło lekko ścinać stok, bo niebo bezchmurne i idzie mróz, szczególnie chłodno było na samej górze - odsypy czy muldy na pół chłopa wysoko - wymuszony tor jazdy przez geometrię w/w Szły krótkie skręty, na początku mocno siłowo, potem bardziej miękko. Przydałby się w takim warunie śmig. Nogi dobrze popracowały. Wyjeździłem się zacnie, aż ze mnie kapało, a jeżdżę tylko w kurtce i T-shirt oddychającym. Sports Tracker wypluł w 1 godzinę 59 minut w totalu 17,6km. Edytowane 12 Luty 2024 przez grimson 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 Ocieplenie klimatu osiągnęlo stan krytyczny. W pierwszej połowie lutego w Kasinie 27 stopni. https://www.accuweather.com/pl/pl/kasina-wielka/264508/february-weather/264508 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 20 minut temu, Hextor napisał: Ocieplenie klimatu osiągnęlo stan krytyczny. W pierwszej połowie lutego w Kasinie 27 stopni. https://www.accuweather.com/pl/pl/kasina-wielka/264508/february-weather/264508 Czego i gdzie ? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 12 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2024 Pod tym linkiem podają, że wczoraj w Kasinie było 27 stopni Celsjusza. Błąd tak głupi, że powinni od razu to wyłapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Narty z rana jak śmietana, dziś wejście na D 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Dzień dobry Soszów 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Dzień dobry Zwardoń 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Dziś podejście z buta na D Fis. Dobrze robi na tętno i pocenie się. Sports Tracker wypluł samego podejścia 50 minut, 1,15km. Zegarek pokazał 3000 kroków. Na D warun fantastyczny. W nocy ścięło, pod butem prawdziwy beton na całej trasie. Buty narciarskie nie zapadaly się w śniegu. Podejście solo, w międzyczasie pojawiła się szkółka narciarska i skuterem podjeżdżali do góry, żeby na krawędziach, na pełnym gazie cisnąć w dół; aż było miło popatrzeć. Potem będą mieć trening na kolanówkach, bo je rozstawili na dolnym odcinku, po lewej stronie. Zjazd asekuracyjny, bo tylko dzięki krawędziom GS można było zachować tor jazdy. Zjechałem na dół, a tu Żmija była już uruchomiona i testowana. No i wszedł bonus :-). Drugi zjazd już na większej prędkości, tylko krawędzie było słychać. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 8 minut temu, grimson napisał: Dziś podejście z buta na D Fis. Dobrze robi na tętno i pocenie się. Sports Tracker wypluł samego podejścia 50 minut, 1,15km. Zegarek pokazał 3000 kroków. Na D warun fantastyczny. W nocy ścięło, pod butem prawdziwy beton na całej trasie. Buty narciarskie nie zapadaly się w śniegu. Podejście solo, w międzyczasie pojawiła się szkółka narciarska i skuterem podjeżdżali do góry, żeby na krawędziach, na pełnym gazie cisnąć w dół; aż było miło popatrzeć. Potem będą mieć trening na kolanówkach, bo je rozstawili na dolnym odcinku, po lewej stronie. Zjazd asekuracyjny, bo tylko dzięki krawędziom GS można było zachować tor jazdy. Zjechałem na dół, a tu Żmija była już uruchomiona i testowana. No i wszedł bonus :-). Drugi zjazd już na większej prędkości, tylko krawędzie było słychać. Piękne rozpoczęcie narciarskiego dnia🙂 Dzisiaj w nocy ma być jeszcze mocniejszy przymrozek, jutro wpadam na dwa dni do CG. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 4 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Piękne rozpoczęcie narciarskiego dnia🙂 Dzisiaj w nocy ma być jeszcze mocniejszy przymrozek, jutro wpadam na dwa dni do CG. Pozdrawiam I tu zdziwienie, bo norweg w tę noc prognozował dla szczytu CG [1205m npm] -3st C. Pytałem się o 8 rano obsługi Zmiji, ile jest na górze -> odpowiedź, że +3. Więc coś nie pykło. Jutro mam niecny plan stawić się przed 9 pod Luxtorpedą, będę miał czerowną kurtkę i żółte spodnie [takie same jak rok temu na wyłączonej C Fis, gdzie się spotkaliśmy]. Wchodzi jeszcze moja fota z dzisiaj z rana z kamerki: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Według prognoz jutro powinien być całkiem dobry warun na CG. Ciekawe jak wpłynie to na frekwencję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 1 godzinę temu, grimson napisał: I tu zdziwienie, bo norweg w tę noc prognozował dla szczytu CG [1205m npm] -3st C. Pytałem się o 8 rano obsługi Zmiji, ile jest na górze -> odpowiedź, że +3. Więc coś nie pykło. Jutro mam niecny plan stawić się przed 9 pod Luxtorpedą, będę miał czerowną kurtkę i żółte spodnie [takie same jak rok temu na wyłączonej C Fis, gdzie się spotkaliśmy]. Wchodzi jeszcze moja fota z dzisiaj z rana z kamerki: Zdjęcie niewyraźne, ale weź Grimson jakieś porządne deski se kup, takie z +10 do wzrostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 (edytowane) 14 minut temu, gabrik napisał: Zdjęcie niewyraźne, ale weź Grimson jakieś porządne deski se kup, takie z +10 do wzrostu To już pachnie DH 214cm - znajomy nakłania mnie do przetestowania ich. Edytowane 13 Luty 2024 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 2 godziny temu, grimson napisał: To już pachnie DH 214cm Czyżby pachniało 🇵🇱 zawodnikiem w PŚ? 🤔😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Screenrecorder-2024-02-13-09-37-52-431.mp4 2 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Screenrecorder-2024-02-13-09-37-52-431.mp4 Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 7 minut temu, sebek napisał: Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Jakbym był na miejscu kierownika tego ośrodka to wstyd by mi było otwierać stok w takim stanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Przecież to sławna oferta oferta freeski Winterberg, nie ma co zdziwiać. Chętnych sporo. Chyba się opłaca. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi