Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 24/25

pawelb91

Rekomendowane odpowiedzi

Pojezdzone z rodziną w Zieleńcu. Było wolno i dostojnie z familią, oraz trochę szybciej solo.

Na miejscu warun wspaniały, zima w pełni. Górne partie w mgle, dół już ok. Płaskie światło powstrzymywały lejce przed szaleństwami. 
Śniegu sporo, i twardo pod butem. Kolejek do wyciągów brak, wszystko szło na bieżąco. Czerwone trasy nr 1 i 2 trzymały się zacnie. Na górze trochę przetarć i betonu, dół zaczął popuszczać po godz 13. 

Teraz czas na Wigilię i afterparty przy płynach :-), jutro będzie cd.

86549eed-0d81-4ebc-b66c-3999ebff9cd7.jpeg

e23add6a-a3e3-42e0-a39a-e00993dc9380.jpeg

2eefe78b-fb54-4711-bc4d-06d3ecb1b88a.jpeg

55646c51-730d-4ecf-8d14-6f6fa6272f33.jpeg

IMG_4034.jpeg

IMG_4035.jpeg

IMG_4036.jpeg

• Like 11

Uczciwie pojezdzone w Zieleńcu. Panie uznały, że dzisiaj będzie knajping. Więc GS wyprowadzony na spacer.

Na miejscu lekkie słońce, mróz i bez szczególnych tłumów na stokach, ale więcej jak wczoraj. Uderzyłem na pierwszy zjazd na kanapę 6 osobowa W3, ale tutaj kolejka na 30 sek do wyciągu i duża frekwencja, plus pracujące armatki. Więc szybka decyzja i wbiłem na G1, i zjazd trasami 20/21. Strzał w 10, bo na początku jest płasko, a potem około 200m największej ścianki w Zielu, na koniec wypłaszczenie. Do tego równo, pusto i twardo. 

Wyjeździłem się na tej krótkiej trasie.

dfbe84ac-ff3d-4d72-9dbf-6a802ee0f4f9.jpeg

60c06e28-11d4-45fb-83b1-a442a1fd943f.jpeg

IMG_4073.jpeg

IMG_4070.jpeg

IMG_4071.jpeg

IMG_4072.jpeg

IMG_4066.jpeg

IMG_4062.jpeg

IMG_4060.jpeg

IMG_4064.jpeg

• Like 9

2 godziny temu, marcinn napisał:

Grimson wierzę w Ciebie

Kto jak kto ale Ty dasz radę 🙉

No i pyk, Sports Tracker pokazał 77km/godz. Był potencjał na około 10km więcej, ale nie było warunu żeby się rozpędzić. Jak widać w jeździe na wprost mam swój progress, do skręcania nie przywiązuje większej wagi.

Na serio to na tej ściance było dziś kilka spektakularnych gleb, a w miarę jeżdżących narciarzy naliczyłem 3 w ciągu całego nartowania. Reszta albo walczyła o przetrwanie, albo jakoś się zsuwała.

• Like 1

16 minut temu, grimson napisał:

No i pyk, Sports Tracker pokazał 77km/godz. Był potencjał na około 10km więcej, ale nie było warunu żeby się rozpędzić. Jak widać w jeździe na wprost mam swój progress, do skręcania nie przywiązuje większej wagi.

Na serio to na tej ściance było dziś kilka spektakularnych gleb, a w miarę jeżdżących narciarzy naliczyłem 3 w ciągu całego nartowania. Reszta albo walczyła o przetrwanie, albo jakoś się zsuwała.

Gryglowka?

48 minut temu, grimson napisał:

Tak. Długość wyciągu 597m i prędkość porównywalna z Efka na CG, a więc wolno i dostojnie.

Ale traska pod wyciągiem fajna chodź krótka, to jest chyba najbardziej zadbana trasa w całym Zieleńcu. Ja bardzo nie lubię pomarańczowej kanapy i jak nie muszę to nią nie jadę bo największe kolejki w całym Zieleńcu przez co trasa się szybko degraduje a obok Gryglówka super. Jest jeszcze obok z podobnym nachyleniem do grygla wyciąg Grapa. Tam niestety słabo utrzymywane stoki za to najmniejsze kolejki w całym ośrodku.

• Like 1