Narciarz ze Śląska Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 3 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Takie podmianki były dzisiaj robione (salomony s max 10 XT - ciut poszerzona wersja 76 mm pod butem zostają już na stałe😉) Jest w ogóle tendencja na szersze, nawet 78-80 lub... jeszcze szersze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec Koleżanki i koledzy INTRUKTORZY! Wy naprawdę radzicie ludziom jeździć bez kijów??? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest w ogóle tendencja na szersze, nawet 78-80 lub... jeszcze szersze... Jeździłem 4 dni w. Alpach (do tego wtorku) na deskach 96mm pod "kierpcem" w syfie ..puchu i na betonie.. było dobrze - specjalnie nie zmieniałem żeby zobaczyć jak. będzie ..a miałem GS na zmianę (68mm chyba). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: bez kijów??? a dlaczego nie, nie zawsze ale czasami można się pobawić bez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 12 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: A ja w sumie przegrany - od 12 stycznia koniec sezonu - kontuzja! Ale co tam, będą następne... Oby to były następne udane sezony narciarskie a nie następne kontuzje 😉. p.s. Szybkiego powrotu do zdrowia Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 8 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest w ogóle tendencja na szersze, nawet 78-80 lub... jeszcze szersze... Oprócz ,wąskich' mam też Salomon Stance 90, dł. 182 cm. Są spoko nawet na betonie. Teraz jeżeli jechałbym na kilka dni, wziąłbym tylko te narty, żeby nie brać 2 kpl. Tak więc 80 to jeszcze żadna szerokość. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 4 godziny temu, WojtekM napisał: Oprócz ,wąskich' mam też Salomon Stance 90, dł. 182 cm. Są spoko nawet na betonie. Teraz jeżeli jechałbym na kilka dni, wziąłbym tylko te narty, żeby nie brać 2 kpl. Tak więc 80 to jeszcze żadna szerokość. Racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec (edytowane) Pierwszy dzień wiosny Wisła Soszów Bardzo dobre warunki Tem.około zera,lekko zmrożony stok Edytowane 21 Marzec przez marcinn 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 33 minuty temu, marcinn napisał: Pierwszy dzień wiosny Wisła Soszów Bardzo dobre warunki Tem.około zera,lekko zmrożony stok Stok - Kiczera podobnie Ale miękkie szybciej niż w środę. Niektórzy już na szerszych nartach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec Mar 21 Byłem w tym sezonie 16 dni na nartach, a Wy? Inauguracja sezonu na Masterze Ostatni artykuł był o wygranych i przegranych sezonu. Ja sam osobiście z pewnością jestem nieco przegrany. Sezon temu narzekałem (link: Osobiste podsumowanie sezonu 2023/2024. Tylko 32 dni na nartach. To był dramatycznie słaby sezon! | Twój instruktor), więc mnie pokarało. — Byłem w tym sezonie 16 dni na nartach, a Wy? Wiem, dla wielu sezon jeszcze trwa. A dlaczego u mnie tylko 16? Otóż 12 stycznia na Cieńkowie przy niemal pustej trasie (przyznaję: jechałem szybko) ktoś mnie wyprzedził na centymetry i podjechał mi pod narty. Skutek? Koniec sezonu. Nauka na Masterze. Panny zmęczone... Na te 16 dni składa się: 3 razy Cieńków (w tym 1 dzień nauki); 3 razy Złoty Groń (w tym 2 dni nauki); 2 razy Master (w tym otwarcie sezonu i w tym 1 dzień nauki); Zieleniec (1 dzień nauki); Małe Ciche (1 dzień nauki); Beskid w Szczyrku; Soszów; Rzyki-Praciaki; Mosorny Groń; Stok (1 dzień nauki); Skolnity! Mimo wszystko wspomnienia z sezonu mam bardzo fajne, co dokumentuję zdjęciami. Nadto znów mam ładnych kilka osób porządnie nauczonych na nartach. Na przyszły sezon przeszedł mi jeszcze jeden dzień nauki z bonu charytatywnego, obiecuję realizację. W tym sezonie przed świętami dało się jeździć na Śląsku tylko na Złotym Groniu Po latach odwiedziłem Małe Ciche, gdzie popracowaliśmy nad stylem jazdy Ani... Więcej (zdjęcia i komentarze): Byłem w tym sezonie 16 dni na nartach, a Wy? | Twój instruktor 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec Na Nowej Osadzie wiosennie na maxa Śniegu dobre pół metra , tem+15 Zalecane szerokie narty i krem do opalania tudzież okulary słoneczne 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec Początek wiosny, koniec nart. Kasina rano dość twarda,.potem coraz bardziej miękko. Mega zabawa. Udany sezon 31 dni na nartach. 21 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec Myślenice, teraz. Zabawa trwa dziś do 23:00 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec (edytowane) 16 godzin temu, marcinn napisał: Pierwszy dzień wiosny Wisła Soszów Bardzo dobre warunki Tem.około zera,lekko zmrożony stok W czwartek byłem na Soszowie i na stoku miał miejsce wypadek. Dużo nie brakowało a facet by mógł skończyć jak Schumacher. Mniej więcej na początku zjazdu ( zdjęcie nr 2 ) stracił panowanie nad nartami i....niestety śnieg mu się tam skończył. Przywalił najpierw plecami w kamienie a potem głową. Kask mu spadł. Koleś nieprzytomny padł. Najlepsze, że kilku innych pacjentów, widziało wypadek i stanęli na drugim krańcu stoku i zero reakcji. Dopiero jak zaczęliśmy krzyczeć z krzesła aby mu pomogli to się ruszyli. Generalnie dramat...Na szczęście, jak dojechałem do miejsca wypadku to już znaleźli się chętni do pomocy. Na stoku byl strażak który dobrze zajął się facetem. Po jakimś czasie pojawił się GOPR-owiec. Zwiezli gościa i pojechał karetka do szpitala. Ale.... naprawdę zdziwil mnie poczatkowy brak reakcji ludzi. Stali i się patrzyli. Widząc ten wypadek, wcale bym się nie zdziwił gdyby gość był trupem. Tu się liczy każda minuta reakcji... Uważajcie na takie sytuacje na stoku.... Edytowane 22 Marzec przez Jusik2002 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Dobry z rana Trza brać byka za rogi bo pomalutku sezon w Pl kończy się Stok Stok Wisła Już od rana miekkawo ale nie ma się co dziwić przymrozku nie było 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec W Karpaczu dożynki… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 43 minuty temu, marcinn napisał: Dobry z rana Dobry… 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec W PL powoli koniec sezonu więc daje pod rozwagę Chopok. Większość tras czynna... z czarnych chyba tylko trasa nr 6 na Zahradki. Kosodrzewina polecam z rana bo od 12 to walka na muldach i kaszy. Przednia strona nadal dobra. Z rana petarda. VID_20250321_093011.mp4 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 15 minut temu, srwer napisał: W PL powoli koniec sezonu więc daje pod rozwagę Chopok. Większość tras czynna... z czarnych chyba tylko trasa nr 6 na Zahradki. Kosodrzewina polecam z rana bo od 12 to walka na muldach i kaszy. Przednia strona nadal dobra. Z rana petarda. VID_20250321_093011.mp4 Jest więcej czynnych czarnych tras. Z Lukovej, z Chopoka na płd., z Końskiego Gronia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Dzien dobry FIS Szczyrk 20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2 godziny temu, Harnas22 napisał: Jest więcej czynnych czarnych tras. Z Lukovej, z Chopoka na płd., z Końskiego Gronia napisałem że jest "większość" czynnych tras... jedynie z czarnych ostała się trasa nr 6. Jak ktos ma goopass to ma kupon cały dzień za 33 euro parking na Bella Put 20 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Godzinę temu, srwer napisał: napisałem że jest "większość" czynnych tras... jedynie z czarnych ostała się trasa nr 6. Jak ktos ma goopass to ma kupon cały dzień za 33 euro parking na Bella Put 20 euro To nie jest prawda co piszesz. Jest więcej czynnych czarnych tras niż tylko nr 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 17 minut temu, Harnas22 napisał: To nie jest prawda co piszesz. Jest więcej czynnych czarnych tras niż tylko nr 6. hmm byłeś? widziałeś? ja byłem widziałem i pisze co czynne było wczoraj a z czaranych czynna była tylko 6. To że są strzałki kierujące na trase nie oznacza że ona będzie czynna... jak dojedziesz do rozwidlenia to się dowiesz jasności... chyba że myślałeś jadąc czerwoną że jest czarna...można i tak. Każdy ma swoje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Osada, śniegu dużo ale +16 stopni robi swoje. Chętnych niewielu. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 22 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 18 minut temu, srwer napisał: hmm byłeś? widziałeś? ja byłem widziałem i pisze co czynne było wczoraj a z czaranych czynna była tylko 6. To że są strzałki kierujące na trase nie oznacza że ona będzie czynna... jak dojedziesz do rozwidlenia to się dowiesz jasności... chyba że myślałeś jadąc czerwoną że jest czarna...można i tak. Każdy ma swoje odczucia Po analizie mapki faktycznie 7 czynna acz jest to raczej przedluzenie 8 a trasy do kosodrzewiny to faktycznie sa jako czarne zaznaczone acz czerwien to by był adekwatny kolor. Powiem tak z ciekawych czarnych była 6 i 7. Do kosodrzewiny tylko z rana potem nie da sie jezdzic chyba że ktoś ma uda tytanowe do jazdy po muldach i cukrze. Notabene filmik dołączony jest nagrany na według mapki czarnej trasie...takie to te kolory według uznania. Ośrodek polecam da sie pośmigać. Tak czy siak duzo tras czynnych☝️ ja bije się w pierś i jeszcze pewnie jak pogoda pozwoli wdepne posmigać.. a co do koloru to byle pod nogami będzie biały śnieg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi