DMM Napisano 3 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2025 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2025 Jeżeli ktoś z Was ma w planie odwiedzić Jaworzynę Krynicką,sugeruje zrobić to w najbliższych dniach.Na razie jest zupełnie przyzwoicie i mało ludzi,ale przy prognozie na przyszły tydzień może to być ostatnia okazja na dłuższy czas... 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 Wierchomla Mamy ogłoszenia! 6 grudnia OTWIERAMY SEZON NARCIARSKI W sobotę i niedzielę zapraszamy od 9.00 do 17.00. Będą działały Wierchomla 1 i Stonoga. Przy stoku zjecie w Restauracji pod Wyciągiem. Czynna będzie Szkoła Narciarska Dwie Doliny i wypożyczalnia sprzętu Z okazji otwarcia mamy dla was 2-GODZINNE KARNETY za 39 zł. Promocja będzie trwać również w kolejny weekend! Jednak patrząc na kamerki to widok zbyt zachęcający nie jest. Na górze jeszcze jako tako. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 BSA: Wszystko gotowe 💙 Startujemy jutro o 17.00 🏁 Jazda wieczorna do godziny 20.00 🕗 Z kim się widzimy? Łapka w górę 👍 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 Dec 5 Narty za 45 lub 60 zł? Tropiciel niskich cen — Czy możliwe jest kupienie skipassa dla dorosłego za 45 zł? — zapytacie. Odpowiem: — Tak, oczywiście. Tak, ale w określonych warunkach lub w określonych porach dnia, tygodnia, roku. Niemniej nawet w cennikach regularnych na bieżący sezon notujemy niskie stawki. Nie zawsze to jest 45 zł, czasem 60, 75 lub 90. Ale w jednym miejscu w Polsce można pojeździć za 45 zł! W kilku innych też tanio. Oczywiście nie w Szczyrku lub Białce (byliby nienormalni, skoro korpoludzie ze stolicy chcą w trakcie krótkiego urlopu wreszcie wydać swoje miliony na nartach ze SPA), ale gdzie indziej tak. Gdzie takie cuda? Już podaję: Najprostszym sposobem na tanie karnety było (kluczowe słowo: było) kupienie ich przed sezonem przez internet w promocjach różnych stacji w październiku lub np. na tzw. czarny weekend. Np. Grupa Pingwina oferowała popularny karnet 4-godzinny w cenie 70 zł. Można go wykorzystać w dowolnym okresie sezonu. Gorzej, jak się nie wykorzysta, wówczas są problemy. Swego czasu można było wykupić przedłużenie za jakieś 20-30 zł, nie pamiętam dokładnie. Ale też w określonym czasie. Wiślańskie stacje też oferowały sute promocje na czarny weekend (np. Soszów 50% na kilkugodzinne bilety). Kluczem tu jest czuwanie klienta i szybka reakcja. Kluczem też jest myślenie o sezonie dalece przed sezonem. Wiem, niewielu tak ma... Ale możliwość była. Dobra, nie kupiliście niczego w internecie w czarny weekend, bo byliście zajęci polowaniem na okazje modowe w galeriach handlowych. Rozumiem, choć mam inaczej. Więc szukamy czegoś w kasach lub internetach teraz. I co znajdujemy? Otóż osiągamy tytułowe 60 zł w cenniku Master-Ski w Tyliczu. Tyle kosztuje karnet wieczorny od 15:00 do 20:00 w regularnym cenniku: Dodam więcej, na Masterze obowiązuje do 24 grudnia promocja, a ceny wyglądają tam tak: Skoro Master rozdaje jazdy pół darmo, to uaktywniła się też konkurencja, czyli Tylicz-Ski: Szukamy dalej. Co znajdujemy? Dębowiec w Bielsku-Białej, konkretnie w śląskim Bielsku, nie w małopolskiej Białej. Stok, który jeszcze nie jest czynny, ale za jakiś czas go otworzą (trwa naśnieżanie). Ale bije konkurencję dla tzw. łowców okazji całkowicie. W dniach od wtorku do piątku można pojeździć ponad 3 godziny za 50 zł, a od poniedziałku do piątku wieczorem niecałe 3 godziny za 45 zł! Mowa o cenniku regularnym: Szukamy dalej. Dalszy tekst i więcej informacji w linku: Narty za 45 lub 60 zł? Tropiciel niskich cen | Twój instruktor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 Złoty Groń (Istebna) właśnie rozpoczął sezon. Punkt 12:00. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 Listopadowy atak zimy rozbudził nadzieję na solidny start sezonu krajowego, jednak długo to nie trwało i wrócił standard +10 stopni w grudniu. Aktualnie w Nowym Sączu 12 st., wczoraj 11. Na razie w prognozach nie ma nic optymistycznego... "poważniejsze" stacje i trasy czynne przed styczniem / połową stycznia pewnie bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: "poważniejsze" stacje i trasy czynne przed styczniem / połową stycznia pewnie bez szans. Ocieplenie ma potrwać tydzień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Listopadowy atak zimy rozbudził nadzieję na solidny start sezonu krajowego, jednak długo to nie trwało i wrócił standard +10 stopni w grudniu. Aktualnie w Nowym Sączu 12 st., wczoraj 11. Na razie w prognozach nie ma nic optymistycznego... "poważniejsze" stacje i trasy czynne przed styczniem / połową stycznia pewnie bez szans. To jest dylemat,co robić,a będzie jeszcze gorzej jeździć czy czekać lepszych czasów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 Kasina dzisiaj .. garstka ludzi, temperaturka wiosenna - jak na wiosnę warun fajny.... za dzień/dwa pokażą się minerały, przecierki już gdzieniegdzie widać.... koło południa na parkingu było 7 stopni. 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 1 godzinę temu, Lexi napisał: Kasina dzisiaj .. rozważałem do ostatniego możliwego zakrętu w lewo na Zakopiance, ale cały czas mi coś mówiło: „nie skręcaj”😎 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 31 minut temu, ravick97 napisał: rozważałem do ostatniego możliwego zakrętu w lewo na Zakopiance, ale cały czas mi coś mówiło: „nie skręcaj”😎 Hehehe.. ja też rozważałem (z Marasem na telefonie nawet) ..opcjonalnie była Litwinka albo Kotelnica - a Ty gdzie dojechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 6 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ocieplenie ma potrwać tydzień. Ciekawe, trwa już 1,5 tygodnia a końca nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 4 godziny temu, lski@interia.pl napisał: To jest dylemat,co robić,a będzie jeszcze gorzej jeździć czy czekać lepszych czasów... Lokalnie aktualnie raczej nie ma sensu jeździć bo nic ciekawego nie działa... Myślałem jutro nad Tylicz Ski ale mało w tym sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 1 godzinę temu, Lexi napisał: ..opcjonalnie była Litwinka albo Kotelnica moja lista była identyczna + Rohace Białkę skreśliłem jeszcze przed minięciem skrętu na Mszanę, no a dalej już poszło z automatu 😎 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2025 (edytowane) Godzinę temu, pawelb91 napisał: Lokalnie aktualnie raczej nie ma sensu jeździć bo nic ciekawego nie działa... Myślałem jutro nad Tylicz Ski ale mało w tym sensu. Ja mam dylemat weekendowy-tyki na Litwince czy sezonówka na Jaworzynie...Chyba jednak Jaworzyna,bo przyjechała zaprzyjaźniona narciarka Ukrainka ze Sławska głodna śniegu,bo u nich nic nie działa ,i w zeszłym sezonie ani dnia nie działało... Edytowane 5 Grudzień 2025 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Skrzyczne rozpoczęcie sezonu na nartach zjazdowych +6C Wiosenna jazda 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Łącznik Zbójnicka Kopa do COS oficjalnie zamknięty 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 (edytowane) Jaworzyna +6,5C Skrzyczne szczyt + 9,5C, noc bez przymrozków tem. min. +7 Edytowane 6 Grudzień 2025 przez surfing 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 W Tyliczu zmroziło na szczęście. O 9 godzinie -1 st. Także warunki bardzo dobre, lepsze niż tydzień temu, ludzi malutko. Skipass w promocji. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 15 minut temu, surfing napisał: Skrzyczne Ondraszek 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Jak tam się wam jeździ? U mnie zbyt intensywny start sezonu, no może zbyt „szybki” start na Fis-IE i od razu w siatki 🤪 Do soboty się zagoi 11 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 6 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Skrzyczne - działa tylko Kopa, Ondraszek i Fis do Jaworzyny. Połączenie pomiędzy MS i Skrzycznem w stronę Skrzycznego jest, ale ledwo dyszy. Śniegu dużo nie ma. Kto chce pojeździć, to jeszcze jutro, bo potem słabo to widzę. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Uff, w sumie uspokoiliście mnie, tak mi się wydaje że niewiele straciłam odpuszczając dzisiaj narciarsko Skrzyczne i do wyjazdu w sobotę jakoś mentalnie dociągnę 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi