christof Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 15 godzin temu, zając napisał: Którędy szliście i jak zjazd? Miałam się wybrać dzisiaj ale zeszło nam trochę z rana i wybraliśmy coś innego. Wyjsc mozna dowolnie. Zjazd tylko przez trasy narciarskie Bucznka - Solisko - Kamienna. A do Buczynki jak dotrzec? - uwaznie i powoli. Sniegu jest bardzo malo. Zjezdzalem i do Szczawin i przez "płaj" wszedzie tak samo mozna trafic na kamienie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 16 godzin temu, zając napisał: Którędy szliście i jak zjazd? Miałam się wybrać dzisiaj ale zeszło nam trochę z rana i wybraliśmy coś innego. My podchodziliśmy od Polana Strugi Natomiast sam zjazd tylko Buczynka-Solisko-Kamienna, tak jak Christof napisał. Warunki do zjazdu z samej góry raczej trudne, śnieg zbity mieli co niektórzy koledzy problemy przy skrętach. Pewne jest że warto i ja w środku tygodnia na bank robię powtórkę z rozrywki turowej 😎 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Kolejny bombowy.🌟❄️ dzień na tury Pilsko z Babią w tle dają radę Warun podejściowy bez zarzutu Parę foci 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń (edytowane) Nad łóżkiem miałem plakat, żartując trochę, ale nadal się nie wybieram, chyba, że palcem po mapie https://www.tourdelameije.com/homepage-en/ pieszo szedłem kiedyś w okolicy Barre des Ecrins, znaczy do schroniska Ref de Ecrins i na pobliską przełęcz, miesiąc w Tulonie i na pobliskich skałkach... ps. A ten plakat to z cyt. Świetna relacja o wyjeździe do la Grave podhalańczyków z Bargielem jako "kursantem" przed K2 w Pure Powder. Edytowane 26 Styczeń przez sstar 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń Co raz więcej słychać w tym roku nie zadowolenia na nocne skitury po ośrodkach narciarskich https://dziennikzachodni.pl/skiturowcom-mowimy-stanowcze-nie-kolej-linowa-czantoria-apeluje-do-milosnikow-zeby-nie-ryzykowali-zdrowia-i-zycia/ar/c1p2-28620619 Tu artykuł o Czantorii ale o zakazie pisało też ON Pilsko , Myślenice i SkiArena. Ciekawe gdzie można legalnie korzystać z ON w Polsce ? Szczyrkowski i Kasprowy mają wytyczną trasę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty Ochotnica górna - Gorc. video_2026-02-02_00-57-35.mp4 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) Jestem w Szczyrku do soboty i chodzę na skitury. Jakby ktoś chciał dołączyć, to zapraszam. Warunki są średnie, ale coś tam udaje się zrobić. Dzisiaj byłem na Rysiance, śnieg na drodze leśnej jest. Turystycznie wszedłem i zjechałem: Złatna, Trzy Kopy, Rysianka, Liptowska i powrót przez Rysiankę na dół. Jutro może Pilsko, ale mogę zmienić plany. Można pisać na priv, zostawić telefon , etc. Edytowane 2 Luty przez MarioJ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty Tym razem w Pecu - downtown. W górach mgła, szreń. IMG_0707.mov 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty a co to za technika podejścia z dyndającymi rękawicami czy tylko poszedłeś się odlać za domkiem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty (edytowane) 59 minut temu, Jeeb napisał: a co to za technika podejścia z dyndającymi rękawicami czy tylko poszedłeś się odlać za domkiem ? To najlepsze moje rękawice z gumkami Rossi. Rękawice zdejmuje gdy używam komórki do zdjęć lub filmu a u nas teraz w okolicy zera więc spoko. W filmie chodziło o dźwięk więc w sumie wizja nieistotna. Edytowane 3 Luty przez sstar 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty (edytowane) Nie spimy Edytowane 4 Luty przez sstar 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Pozdrowienia z gór niskich… 13 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Ślicznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 13 minut temu, zając napisał: Ślicznie Specjalnie dla Ciebie… 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Parę focia z tury na Rysiankę Wejście od Złatnej Warun elegancki,choć przy zjeździe trzeba uważać bliżej Złatnej 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty (edytowane) Dziś https://www.facebook.com/share/1GTUa6NU7L/?mibextid=wwXIfr. I jak im poszło? Tu można obejrzeć https://www.olympics.com/en/milano-cortina-2026/results/smt/re/x/relay-------------/fnl-/000100--/race-result Edytowane 19 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Parę foci z dzisiejszej tury w Scyrku Warun perarda i zjazdowi też mieli bajkę nie licząc frekwencji oczywiście 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 38 minut temu, marcinn napisał: Parę foci z dzisiejszej tury w Scyrku Którędy podejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 14 godzin temu, zając napisał: Którędy podejście? Z Soliska na Male Skrzyczne, potem granią do Duzego Skrzycznego, zjazd do Jaworzyny i wejście na Male Skrzycne i zjazd do Soliska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Karkonosze w szczycie śnieżnym w tym sezonie. Ostatnie opady około 20-30 cm sniegu poprawiły warunki. Dało się zjechać w lesie w okolicach Karpacza, północna Śnieżka fajnie wyśnieżona na górze, gołoborze przykryte całkowicie. Dolne partie kotłów niestety słabo, krzaki nie przykryte. Fajnie też na zboczach Wielkiego Szyszaka i w okolicznych lasach. W piątek słonecznie, w sobotę opady śniegu i czyste linie udało się złapać. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty A może by tak?... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 1 godzinę temu, Lexi napisał: A może by tak?... W sumie to będzie ważyć tonę. 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) Nihil novi. Takie adaptery były na rynku już dziesiątki lat temu. Na początku lat 90. popularne były dwa modele: Alpine Trekker i Secura-Fix. Ja wtedy zanabyłem Securafixa. Swiss Made. Niestety, w praktyce słabo się sprawdzały. Po pierwsze - waga (do wagi ciężkich zjazdowych wiązań trzeba doliczyć wagę adaptera, wcale nie tak niską). Po drugie - ten adapter trzeba na górze, po podejściu zdjąć i włożyć do plecaka (znowu: waga i miejsce zabiera). Po trzecie - wrażenie było takie, jakbyśmy się poruszali na koturnach i bardzo źle się to sprawiało na trawersach. Po czwarte - tanie to wcale nie jest. Edytowane 23 Luty przez Tytus Atomicus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty … do tego - podchodzenie w sztywnych zjazdowych butach to też słaby pomysł. Reasumując - pewnie wiele osób mogło to zniechęcić do skituringu. Mnie na szczęście nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Pilsko dziś. Warunki bardzo dobre, śnieg ciężki ale na podkładzie i bardzo przyjemnie się kręci Spadło ok 25 cm śniegu, może wiecej. Miziowa- Szczawiny brak kamieni. Podejść można od Strugi do Szczawin właściwie od parkingu. Można też wpiąć się dopiero za pierwszą ścianka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi