tresor Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Dzisiaj Strbskie Pleso. To jedna z moich ulubionych miejscówek na narty. Klimat wysokogórski, kolejek zwykle brak. Sporo wariantów zjazdu, więc nudzić się nie można. Na parkingu byłem 30 min przed otwarciem i byłem sam. Zacząłem nerwowo sprawdzać, czy przypadkiem ośrodek nie jest zamknięty, ale jednak nie. W sumie co się dziwić. W Plesie rzadko kiedy są tłumy, a dzisiaj przecież był marcowy poniedziałek czyli idealny przepis na pustki i to pomimo wspaniałej pogody. Dzisiaj przetestowałem kolejnego nowego Leitnera (po tym w Bachledovej) i trzeba przyznać, że jest wypas. Światełka, skóry, bajery i osiem miejsc. Pewnie za dużo jak na potrzeby, ale kto TMRowi zabroni? 65 euro na Chopoku, czy 45 poza sezonem w Plesie na coś musi iść😀. Z tą kanapą to ciekawa sprawa. Fajnie, że jest, bo wypełnia pewną lukę (tzn. był tam talerzyk, ale kto by teraz jeździł takim łamańcem jak tam był), ale w sumie nie jest z niej poprowadzona żadna sensowna trasa. Do dolnych stacji jeździ się raczej nartostradami niż trasami. No ale mi to pasuje. Co jeszcze? Warunki oczywiście wiosenne, pomimo naprawdę wysokiego położenie ośrodka szybko wszystko zmiękło, około południa jazda miała już średni sens. Ludzi oczywiście mało, widoki piękne. Chyba o to chodzi w marcowych nartach?:) 22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Rohacze dzisiaj, zima w pelni. Marzec najlepszy na narty. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec W dniu 16.03.2026 o 22:39, tresor napisał: Dzisiaj Strbskie Pleso. To jedna z moich ulubionych miejscówek na narty. Klimat wysokogórski, kolejek zwykle brak. Sporo wariantów zjazdu, więc nudzić się nie można. Na parkingu byłem 30 min przed otwarciem i byłem sam. Zacząłem nerwowo sprawdzać, czy przypadkiem ośrodek nie jest zamknięty, ale jednak nie. W sumie co się dziwić. W Plesie rzadko kiedy są tłumy, a dzisiaj przecież był marcowy poniedziałek czyli idealny przepis na pustki i to pomimo wspaniałej pogody. Dzisiaj przetestowałem kolejnego nowego Leitnera (po tym w Bachledovej) i trzeba przyznać, że jest wypas. Światełka, skóry, bajery i osiem miejsc. Pewnie za dużo jak na potrzeby, ale kto TMRowi zabroni? 65 euro na Chopoku, czy 45 poza sezonem w Plesie na coś musi iść😀. Z tą kanapą to ciekawa sprawa. Fajnie, że jest, bo wypełnia pewną lukę (tzn. był tam talerzyk, ale kto by teraz jeździł takim łamańcem jak tam był), ale w sumie nie jest z niej poprowadzona żadna sensowna trasa. Do dolnych stacji jeździ się raczej nartostradami niż trasami. No ale mi to pasuje. Co jeszcze? Warunki oczywiście wiosenne, pomimo naprawdę wysokiego położenie ośrodka szybko wszystko zmiękło, około południa jazda miała już średni sens. Ludzi oczywiście mało, widoki piękne. Chyba o to chodzi w marcowych nartach?:) To najlepszy (i najlepiej zarządzany) ośrodek z puli TMR-u w naszej okolicy. Tu pojeździsz 2 x więcej i lepiej niż na Łomnicy, Chopoku, czy w Szczyrku! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec (edytowane) Spalena dolina - dobre rano 😎 Na górze -1/-2C z rana. Śnieg przeobrażony po wielokroć, więc odczucia z jazdy jak po „technickim” Edytowane 20 Marzec przez ravick97 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień no i jak tu nie korzystać - grzech ! 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień Liczę na świąteczną lub poświąteczną jazdę na Lomnickim Sedlu gdy pogoda się poprawi, trochę dosypało w Tatrach więc powinny być dobre warunki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień Wiem, że dużo zależy od pogody itd., ale rozważam wyjazd na weekend poświąteczny, czyli 11-12 kwietnia (sob.-niedz.) na Słowację, które ON będą wtedy działać? Jansa - jak rozumiem powinna; Łomnica - zakładam, że też; nie wiem jednak, co z Rohace (widzę, że póki co się kręci) i ze Szczyrbskim Pleso - ktoś coś wie, czy 11-12 kwietnia ma to planowo być czynne? Rozumiem, że Bachledka zakończyła sezon??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień (edytowane) Bachledova zakończyła sezon. W Łomnicy na pewno już nie działają niebieskie trasy od Startu w dół. Pozostałe trasy to w sumie ciężko powiedzieć, bo oficjalnego komunikatu brak, ale ze strony wynika, że nic nie działa (przynajmniej dzisiaj). Chopok działa w znacznej części. Strbskie chyba niemal w całości. Edytowane 1 Kwiecień przez tresor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Wiem, że dużo zależy od pogody itd., ale rozważam wyjazd na weekend poświąteczny, czyli 11-12 kwietnia (sob.-niedz.) na Słowację, które ON będą wtedy działać? Jansa - jak rozumiem powinna; Łomnica - zakładam, że też; nie wiem jednak, co z Rohace (widzę, że póki co się kręci) i ze Szczyrbskim Pleso - ktoś coś wie, czy 11-12 kwietnia ma to planowo być czynne? Rozumiem, że Bachledka zakończyła sezon??? Podejrzewam że prędzej Rohace niż Łomnica.. Jasna na 100%... Pleso narazie robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 17 minut temu, Lexi napisał: Podejrzewam że prędzej Rohace niż Łomnica.. Jasna na 100%... Pleso narazie robi. Łomnica na 100% będzie działać tylko musi być lepsza pogoda no i muszą przygotować trasę z góry po opadach. Jazda na Sedlu może być lux, na pewno się wybiorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 21 minut temu, Lexi napisał: Podejrzewam że prędzej Rohace niż Łomnica.. Rohace podobno tylko do wtorku działają na tygodniu, później przechodzą na tryb weekendowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień Aktualne ceny jednodniowego skipassu na Łomnicę kupowanego online przez gopass: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 6 godzin temu, pawelb91 napisał: Aktualne ceny jednodniowego skipassu na Łomnicę kupowanego online przez gopass: czyli weekend 11-12 jeszcze powinni kręcić... ceny zachęcają; widzę, że hotele TMR oferują deal, że jak u nich śpisz to dodają Ci karnet gratis na tyle dni ile rezerwujesz nocy; to też może być jakaś opcja w sumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 16 minut temu, Cosworth240 napisał: czyli weekend 11-12 jeszcze powinni kręcić Później też powinni ale pewnie weekendowo, w ostatnich latach było tak że w tygodniu w drugiej połowie kwietnia była przerwa techniczna. Na weekend majowy Sedlo też powinno działać (jeśli będą odpowiednie warunki śniegowe). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień Dobre rano 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień Przedświąteczne, wiosenne Rohace. .. ludzi masa - parking pełny i pobocza dróg dojazdowej i wyjazdowej - jeszcze tyle aut tutaj nie widziałem, oczywiście sporo skiturowców i zero autobusów. Na dole +10 C .. na górze troche mniej ale też ciepło więc stok został zamordowany błyskawicznie. Tradycyjnie najlepiej na Padaku ale niewiele dłużej. 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień W dniu 1.04.2026 o 15:05, ravick97 napisał: Rohace podobno tylko do wtorku działają na tygodniu, później przechodzą na tryb weekendowy. Tak czy siak... do poniedziałku się tam Maciek nie wybieraj raczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień Jak patrzyłem dzisiaj na kamerkę na Lomnickie Sedlo to też spory ruch... może wybiorę się w środę jeśli nie będzie mocno wiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień (edytowane) 2 godziny temu, Lexi napisał: Tak czy siak... do poniedziałku się tam Maciek nie wybieraj raczej. nie zamierzam. zerkałem na rohacskie kamerki wczoraj i dzisiaj, i pomimo rzekomego „tysiąca ludziów” w czwartek w Białce, zdecydowanie celowałbym w Nasze. 🙂 Edytowane 4 Kwiecień przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 17 godzin temu, pawelb91 napisał: Jak patrzyłem dzisiaj na kamerkę na Lomnickie Sedlo to też spory ruch... może wybiorę się w środę jeśli nie będzie mocno wiać. Wtorek i piatek mi wychodzi z prognozy,albo Kasprowy, albo SK... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 6 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Wtorek i piatek mi wychodzi z prognozy,albo Kasprowy, albo SK... Ja w środę chyba Lomnickie Sedlo jeśli nie będzie wiać, we wtorek ma coś mocniej dmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień W dniu 5.04.2026 o 12:57, lski@interia.pl napisał: Wtorek i piatek mi wychodzi z prognozy,albo Kasprowy, albo SK... Wtorek piękny: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Wtorek piękny: Niestety,trochę się bałem wiatru,bo wczoraj dlatego nie chodziła... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 4 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Niestety,trochę się bałem wiatru,bo wczoraj dlatego nie chodziła... No i z czasem zamknęli dziś Goryczkową z powodu wiatru... Tak samo jak i całą Łomnicę, przed południem działała. Nie wiem czy jutro jechać czy nie bo ma jeszcze trochę wiać ale z tendencją słabnącą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 3 godziny temu, pawelb91 napisał: Nie wiem czy jutro jechać Ostatni dzwonek .. do 12.04 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi