pawelb91 Posted April 7 Report Share Posted April 7 33 minuty temu, Lexi napisał: Ostatni dzwonek .. do 12.04 chyba W najbliższy czwartek planuję. Tak od 13 pewnie przerwa ale później jak będzie śnieg to powinno być weekendowo + długi majowy weekend, a jeśli śnieg pozwoli to nieraz działali do 8 maja (mają wtedy święto). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM Posted April 7 Report Share Posted April 7 (edited) 3 godziny temu, pawelb91 napisał: No i z czasem zamknęli dziś Goryczkową z powodu wiatru... Tak samo jak i całą Łomnicę, przed południem działała. Nie wiem czy jutro jechać czy nie bo ma jeszcze trochę wiać ale z tendencją słabnącą. jutro tak wg prognoz, wnioski? Edited April 7 by DMM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted April 7 Report Share Posted April 7 4 godziny temu, pawelb91 napisał: No i z czasem zamknęli dziś Goryczkową z powodu wiatru... Tak samo jak i całą Łomnicę, przed południem działała. Nie wiem czy jutro jechać czy nie bo ma jeszcze trochę wiać ale z tendencją słabnącą. Najbezpieczniej mi wygląda następny poniedziałek i wtorek,pewnie wtedy pojadę na 2 dni,ale mam dylemat-Kasprowy,bo sezonówka,czy Szczyrbskie,bo mniej problematyczna logistyka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted April 8 Report Share Posted April 8 (edited) Wczorajsze Rohacze - mało ludzi (zwłaszcza w porównaniu z sobotą). Później się trochę pozjeżdżali, ale przerażających tłumów nie było. Cudna pogoda, rano twardo, wręcz lodowo. Potem oczywiście zaczęło puszczać, ale do południa (wycof) warunki dobre. Mam pytanie: czy ostatnio ktoś jechał na Chopok przez Huciańską Przełęcz? Jakich warunków drogowych można się spodziewać nad ranem we wtorek? Nie żebym była bojaźliwa, ale muszę wrócić do domu w całości i punktualnie, bo nikt mnie nie zastąpi… 😁😉 Edited April 8 by Maria 16 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 8 Author Report Share Posted April 8 43 minuty temu, Maria napisał: przez Huciańską Przełęcz? Normalnie .. suchy asfalt.... widzimy się we wtorek? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted April 8 Report Share Posted April 8 4 minuty temu, Lexi napisał: Normalnie .. suchy asfalt.... widzimy się we wtorek? Wielkie dzięki! Mam nadzieję 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravick97 Posted April 8 Report Share Posted April 8 (edited) Powoli zastanawiam się, co by tu z najbliższym piątkiem począć: Rohace działają w trybie sobota-niedziela, Białka okrojona może poczekać. Pozostaje na celowniku Chopok lub Kasprowy. Ktoś się wybiera? Edited April 8 by ravick97 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teres Posted April 11 Report Share Posted April 11 Pozdrowienia z Chopoka 🙂 17 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted April 11 Report Share Posted April 11 Dobry den z Lomnickego Sedla Rano jazda głównie w chmurze, po 11 godzinie lepiej z widocznością. 15 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolcjusz Posted April 11 Report Share Posted April 11 (edited) U mnie padło na sprawdzone Roháče. Z rana po twardym, chociaż lekko już nierównym bo warstwa śniegu nie za gruba (nie ma przecierek, ale ukształtowanie stoku już miejscami czuć). Do dwunastej bez problemu na sportowych nartach. Następnie szybka zmiana konfiguracji i tradycyjna już wycieczka do górnego piętra doliny na podziwianie widoków i chwilę pomedytować w otoczeniu szczytów. Zjazd w kosodrzewinie (całkiem komfortowy, śniegu powyżej górnej stacji jest wystarczająco dużo żeby narty nie ucierpiały, tylko jest ubity na twardo przez skiturowców więc puszku niestety nie było). Potem kiełba, Birell i reszta zjazdów w przyjemnym wiosennym slushu. Ludzi niedużo więc odsypy minimalne, nawet na stromym. Fantastyczne zakończenie sezonu. Edited April 11 by wolcjusz 16 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 11 Author Report Share Posted April 11 39 minut temu, wolcjusz napisał: Z kórej godziny ta fotka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolcjusz Posted April 11 Report Share Posted April 11 Godzinę temu, Lexi napisał: Z kórej godziny ta fotka? 9:24 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted April 11 Report Share Posted April 11 W dniu 8.04.2026 o 14:30, ravick97 napisał: Powoli zastanawiam się, co by tu z najbliższym piątkiem począć: Rohace działają w trybie sobota-niedziela, Białka okrojona może poczekać. Pozostaje na celowniku Chopok lub Kasprowy. Ktoś się wybiera? Niedziela Kasprowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted April 11 Report Share Posted April 11 Tatrzańska Łomnica 11.04.2026 Sobotnia Łomnica. Minusowa temperatura cały dzień powyżej Skalnatego Plesa. Na trasie z Sedla baaaardzo twardo, beton z lodem. Z czasem narciarze trochę zdrapali wierzchnią warstwę więc łatwiej było się zaczepić. Spodziewałem się większej pokrywy śniegu, szału nie ma ale da się pojeździć. Poza trasą dużo rzeczy wystaje ze śniegu, a śnieg to krzywa nieprzyjemna skorupa. Działał też zjazd (w zwężonej wersji w niższych partiach) do stacji Start. Tam śnieg trochę puścił w południe. Chmury siedziały większość czasu w górnych partiach, czasem było lepiej widać a czasem gorzej. Większe przejaśnienia po 11 godzinie. Ludzi mało, do krzesła na Sedlu na bieżąco, ani razu nic nie czekałem. Skipass online 25 euro, parking 5 euro. 17 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted April 12 Report Share Posted April 12 19 godzin temu, wolcjusz napisał: 9:24 Tu z 11.06 i 10.56 Nic nie rozmiękło, może dzięki temu też, że piękne obłoki chroniły przed nadmierną operacją słoneczną. Dół też się nieźle trzymał i Padak. Bajecznie było. Zbieram siły żeby jutro wyskoczyć na Chopok Czy zbiorę, okaże się o 4 rano… 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM Posted April 12 Report Share Posted April 12 Bajeczny Chopok z dnia dzisiejszego na zdjeciach (zdjęć mało bo szkoda było czasu). Do godz. 13,00 warunki trzymały, rano oczywiście twardo, godz 11,00 krawędzie ładnie się wcinają nawet w Luckach, godz 12,00 rozmiękłe południe, godz 14,00 wszystko puszcza miękko, ciężko, ale i tak jest zajebiście, godz 15,59 ostatni wjazd. Warto było gnać 2,5 godziny w jedną stronę..... jutro jeszcze ma być mróz więc pewnie powtórka warunków 21 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kael Posted April 14 Report Share Posted April 14 (edited) Kilka zdj z dzisiejszego Chopoka. Podobno do 11 bardzo dobrze, potem szybko puszczało, ale pojeździli chłopaki do 13. Edited April 14 by kael 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 14 Author Report Share Posted April 14 5 godzin temu, kael napisał: do 13. Do 13 to można sie zajechać.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted Thursday at 08:29 AM Report Share Posted Thursday at 08:29 AM Trasa z Lomnickiego Sedla miała działać w najbliższy weekend, nawet sprzedawali skipassy online, ale wczoraj wrzucili aktualizację że sezon narciarski w Łomnicy już zakończony i Sedlo nie ruszy. Rozważałem jeszcze możliwość jazdy tam w najbliższy weekend. W takim razie zostaje otwarta opcja na Kasprowy póki Goryczkowa działa. Tylko prognozy pogody muszą się wyklarować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorol Posted Thursday at 10:43 AM Report Share Posted Thursday at 10:43 AM Masz jeszcze Štrbské Pleso, Chopok i Spálená. Ja planuje w sobote Štrbské Pleso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted Friday at 06:51 AM Report Share Posted Friday at 06:51 AM Do boju💪 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted Friday at 07:54 AM Author Report Share Posted Friday at 07:54 AM Dobre rano 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted Friday at 07:29 PM Report Share Posted Friday at 07:29 PM Podsumowanie. Dzięki @Lexi i @ravick97 za wspólną walkę😀. Karnet 19 Jurków całodniowy, więc cena uczciwa do oferty. Południe na Chopoku już padło, zostały 2 krótkie trasy, jedna biegowa w dzisiejszym śniegu, a druga czarna, Ale dość krótka, reszta nie działa. Północ zdecydowanie lepsza, ale przy tych temperaturach długo nie powalczy. Rano mocno na plusie, miękko, od 11.00 to zapasy w budyniu. Słonko przebijało się czasami przez zachmurzone niebo. Najbardziej dawało w kość kijkowanie na przejazdówkach. Z minuty na minutę śnieg coraz to wolniejszy. W niższych partiach robiły się kałuże ze śniegową breją. Generalnie nogi bolą i pojeżdżone. Prawie 50km i 9500 verticala. 8.30-15.00. Ja uważam to za niezły wynik. Dla mnie to chyba już koniec sezonu. Ale wszystko się może zdarzyć. pozdro 1 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted Friday at 07:44 PM Author Report Share Posted Friday at 07:44 PM 12 minut temu, marekbtl napisał: Dla mnie to chyba już koniec sezonu. ..dla mnie raczej nie.... Dzięki Chłopaki za dziś....z Wami to choćby i w agreście.. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravick97 Posted Saturday at 09:11 AM Report Share Posted Saturday at 09:11 AM 13 godzin temu, Lexi napisał: ..dla mnie raczej nie.... Dzięki Chłopaki za dziś....z Wami to choćby i w agreście.. Dzięki @marekbtl & @Lexi było zaiste zacnie. A co do tego ostatniego Pana, to właśnie obczaiłem rohacskie kamerki i żal poślad ścisnął z siłą wiązania 24 DIN 😉 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts