pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 33 minuty temu, Lexi napisał: Ostatni dzwonek .. do 12.04 chyba W najbliższy czwartek planuję. Tak od 13 pewnie przerwa ale później jak będzie śnieg to powinno być weekendowo + długi majowy weekend, a jeśli śnieg pozwoli to nieraz działali do 8 maja (mają wtedy święto). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień (edytowane) 3 godziny temu, pawelb91 napisał: No i z czasem zamknęli dziś Goryczkową z powodu wiatru... Tak samo jak i całą Łomnicę, przed południem działała. Nie wiem czy jutro jechać czy nie bo ma jeszcze trochę wiać ale z tendencją słabnącą. jutro tak wg prognoz, wnioski? Edytowane 7 Kwiecień przez DMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 4 godziny temu, pawelb91 napisał: No i z czasem zamknęli dziś Goryczkową z powodu wiatru... Tak samo jak i całą Łomnicę, przed południem działała. Nie wiem czy jutro jechać czy nie bo ma jeszcze trochę wiać ale z tendencją słabnącą. Najbezpieczniej mi wygląda następny poniedziałek i wtorek,pewnie wtedy pojadę na 2 dni,ale mam dylemat-Kasprowy,bo sezonówka,czy Szczyrbskie,bo mniej problematyczna logistyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) Wczorajsze Rohacze - mało ludzi (zwłaszcza w porównaniu z sobotą). Później się trochę pozjeżdżali, ale przerażających tłumów nie było. Cudna pogoda, rano twardo, wręcz lodowo. Potem oczywiście zaczęło puszczać, ale do południa (wycof) warunki dobre. Mam pytanie: czy ostatnio ktoś jechał na Chopok przez Huciańską Przełęcz? Jakich warunków drogowych można się spodziewać nad ranem we wtorek? Nie żebym była bojaźliwa, ale muszę wrócić do domu w całości i punktualnie, bo nikt mnie nie zastąpi… 😁😉 Edytowane 8 Kwiecień przez Maria 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 43 minuty temu, Maria napisał: przez Huciańską Przełęcz? Normalnie .. suchy asfalt.... widzimy się we wtorek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 4 minuty temu, Lexi napisał: Normalnie .. suchy asfalt.... widzimy się we wtorek? Wielkie dzięki! Mam nadzieję 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) Powoli zastanawiam się, co by tu z najbliższym piątkiem począć: Rohace działają w trybie sobota-niedziela, Białka okrojona może poczekać. Pozostaje na celowniku Chopok lub Kasprowy. Ktoś się wybiera? Edytowane 8 Kwiecień przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano Sobota o 11:02 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 11:02 Pozdrowienia z Chopoka 🙂 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Sobota o 11:14 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 11:14 Dobry den z Lomnickego Sedla Rano jazda głównie w chmurze, po 11 godzinie lepiej z widocznością. 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano Sobota o 16:52 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 16:52 (edytowane) U mnie padło na sprawdzone Roháče. Z rana po twardym, chociaż lekko już nierównym bo warstwa śniegu nie za gruba (nie ma przecierek, ale ukształtowanie stoku już miejscami czuć). Do dwunastej bez problemu na sportowych nartach. Następnie szybka zmiana konfiguracji i tradycyjna już wycieczka do górnego piętra doliny na podziwianie widoków i chwilę pomedytować w otoczeniu szczytów. Zjazd w kosodrzewinie (całkiem komfortowy, śniegu powyżej górnej stacji jest wystarczająco dużo żeby narty nie ucierpiały, tylko jest ubity na twardo przez skiturowców więc puszku niestety nie było). Potem kiełba, Birell i reszta zjazdów w przyjemnym wiosennym slushu. Ludzi niedużo więc odsypy minimalne, nawet na stromym. Fantastyczne zakończenie sezonu. Edytowane Sobota o 16:55 przez wolcjusz 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Sobota o 17:32 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 17:32 39 minut temu, wolcjusz napisał: Z kórej godziny ta fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano Sobota o 18:58 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 18:58 Godzinę temu, Lexi napisał: Z kórej godziny ta fotka? 9:24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano Sobota o 19:36 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 19:36 W dniu 8.04.2026 o 14:30, ravick97 napisał: Powoli zastanawiam się, co by tu z najbliższym piątkiem począć: Rohace działają w trybie sobota-niedziela, Białka okrojona może poczekać. Pozostaje na celowniku Chopok lub Kasprowy. Ktoś się wybiera? Niedziela Kasprowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Sobota o 23:16 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 23:16 Tatrzańska Łomnica 11.04.2026 Sobotnia Łomnica. Minusowa temperatura cały dzień powyżej Skalnatego Plesa. Na trasie z Sedla baaaardzo twardo, beton z lodem. Z czasem narciarze trochę zdrapali wierzchnią warstwę więc łatwiej było się zaczepić. Spodziewałem się większej pokrywy śniegu, szału nie ma ale da się pojeździć. Poza trasą dużo rzeczy wystaje ze śniegu, a śnieg to krzywa nieprzyjemna skorupa. Działał też zjazd (w zwężonej wersji w niższych partiach) do stacji Start. Tam śnieg trochę puścił w południe. Chmury siedziały większość czasu w górnych partiach, czasem było lepiej widać a czasem gorzej. Większe przejaśnienia po 11 godzinie. Ludzi mało, do krzesła na Sedlu na bieżąco, ani razu nic nie czekałem. Skipass online 25 euro, parking 5 euro. 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano Niedziela o 14:31 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 14:31 19 godzin temu, wolcjusz napisał: 9:24 Tu z 11.06 i 10.56 Nic nie rozmiękło, może dzięki temu też, że piękne obłoki chroniły przed nadmierną operacją słoneczną. Dół też się nieźle trzymał i Padak. Bajecznie było. Zbieram siły żeby jutro wyskoczyć na Chopok Czy zbiorę, okaże się o 4 rano… 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano Niedziela o 18:34 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 18:34 Bajeczny Chopok z dnia dzisiejszego na zdjeciach (zdjęć mało bo szkoda było czasu). Do godz. 13,00 warunki trzymały, rano oczywiście twardo, godz 11,00 krawędzie ładnie się wcinają nawet w Luckach, godz 12,00 rozmiękłe południe, godz 14,00 wszystko puszcza miękko, ciężko, ale i tak jest zajebiście, godz 15,59 ostatni wjazd. Warto było gnać 2,5 godziny w jedną stronę..... jutro jeszcze ma być mróz więc pewnie powtórka warunków 20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano Wtorek o 11:21 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 11:21 (edytowane) Kilka zdj z dzisiejszego Chopoka. Podobno do 11 bardzo dobrze, potem szybko puszczało, ale pojeździli chłopaki do 13. Edytowane Wtorek o 11:23 przez kael 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Wtorek o 17:04 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 17:04 5 godzin temu, kael napisał: do 13. Do 13 to można sie zajechać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu Trasa z Lomnickiego Sedla miała działać w najbliższy weekend, nawet sprzedawali skipassy online, ale wczoraj wrzucili aktualizację że sezon narciarski w Łomnicy już zakończony i Sedlo nie ruszy. Rozważałem jeszcze możliwość jazdy tam w najbliższy weekend. W takim razie zostaje otwarta opcja na Kasprowy póki Goryczkowa działa. Tylko prognozy pogody muszą się wyklarować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu Masz jeszcze Štrbské Pleso, Chopok i Spálená. Ja planuje w sobote Štrbské Pleso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi