Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Więc jednak wg planu Hala Jaworowa pójdzie pod zabudowę , szkoda tego miejsca pod budowę średnio atrakcyjnego ośrodka narciarskiego. Teren jest dobrze nasłoneczniony, śnieg szybko schodzi, stoki też niezbyt imponujące. Lepiej byłoby tę kasę włożyć np. w istniejący ośrodek, choćby Pilsko. Brennej wystarczyłoby ożywienie Węgierskiego i unowocześnienie, razem ze Świoniorką.

• Like 1

Cytat

za późno dodałem zdjęcia, tak tam teraz wygląda

nie wiem czemu, ale coś czuję, że jak to w Polsce, jak coś jest bez sensu to akurat się to zrealizuje i hala jaworowa za kilka lat będzie rozwalona totalnie, powstanie jakaś tam infrastruktura, która za następne kilka lat będzie stała opuszczona bo inwestycja nie wypali...oby tak nie było..

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dwa artykuły o Zakopanem:

- burmistrz chce obniżki cen biletów na Kasprowy http://krakow.onet.pl/burmistrz-zakopanego-apeluje-o-obnizenie-cen-kolei-linowej-na-kasprowy-wierch/m2jbkeb

- kolejny odcinek serialu "Gubałówka - inna rzeczywistość" http://www.rp.pl/Rozmaitosci/303309817-Jak-przywrocic-Gubalowke-narciarzom.html#ap-2

W Szczyrku już też coś się dzieje. Wczoraj na fb Solisko Arena były informacje o demontażu orczyków i zdjęcia ciężkiego sprzętu przy akwarium.  

To są informacje nieprawdziwe. Nikt nie rozbiera wyciągów w SON-ie.

Co do ciężkiego sprzętu, to byłem dzisiaj na Hali Skrzyczeńskiej. Napiszę kilka słów na tem temat jutro.

24 minuty temu, JC napisał:

To są informacje nieprawdziwe. Nikt nie rozbiera wyciągów w SON-ie.

To ja wstawię jedno zdjęcie (wyciągi I i XI - tzw. krótkie górniki Czyrna - Hala Skrzyczeńska)

8.thumb.jpg.3edef4bb0e41be74aa53640c9d01709e.jpg

I jeszcze jedno - tym razem Cielętnik Suche - Hala Skrzyczeńska

vso.jpg.32ea169d526b3f8acb9ea740db6f2e2c.jpg

W COS-ie za to kończą demontaż krzesełka na Jaworzynę. Po górnej stacji zostało tylko wspomnienie a podpory w większości leżą już gotowe do ostatniej podróży. Zostało tylko kilka pierwszych. 

cos.jpg.0910f8107fbd96cbd1d3350f734c246d.jpg

PS Żeby było jasne - dwa pierwsze zdjęcia nie przedstawiają modernizacji orczyków ;) 

Edytowane przez leitner
  • Like 2

55 minut temu, JC napisał:

Te orczyki padły pod koniec sezonu. Na razie nie są demontowane.

Proces demontażu (wyciągów I i XI) rozpoczął się na początku marca. Nie wiem czy w tej chwili dalej je demontują, ale nie ma to żadnego znaczenia. Wyciągi Suche - Hala S będą musiały być sprzątnięte niedługo, bo trasa kanapy będzie się w części pokrywać z trasą orczyków.

Najważniejsze, że ruszyli z budową zbiornika - to jest klucz całej inwestycji.

15 minut temu, andrzej1982 napisał:

Widać że leitner wyprzedza o prędkość światła z informacjami, JC który jest na miejscuxD, a także dokładnie wie co jak i w jakiej kolejności.

Dzięki, ale nie zawsze tak jest. Czasami mam niesprawdzone info. JC jest na miejscu, ale nie zajmuje się tylko Szczyrkiem i okolicami. I tak ma dużo lepsze kontakty i wiedzę ode mnie - w końcu siedzi w tej branży wiele lat. Trochę nie dziwi mnie rozbieżność niektórych informacji o SONie - JC nie jest temu winien (takie są moje domysły). Niestety w Szczyrku będę dopiero w drugiej połowie maja - za to mam w planach 4 spotkania "na szczycie" plus zbieranie resztek złomu po wyciągach. Zobaczymy, co z tego wyjdzie :cool: 

Podobno Słowacy rozbieraja wyciąg na Buczynke i przenoszą to gdzieś na Węgry. Co jest o tyle ciekawe że tam nie ma za bardzo gór. No ale może znajdzie się jakiś pagorek ala Białka. Ciekawe ile lat jeszcze ta stacja w Korbielowie pociągnie. Imo w przyszłym sezonie nikt tam nie pojedzie, wszyscy wybiorą Szczyrk.

Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka

20 minut temu, Hextor napisał:

Podobno Słowacy rozbieraja wyciąg na Buczynke i przenoszą to gdzieś na Węgry. Co jest o tyle ciekawe że tam nie ma za bardzo gór. No ale może znajdzie się jakiś pagorek ala Białka. Ciekawe ile lat jeszcze ta stacja w Korbielowie pociągnie. Imo w przyszłym sezonie nikt tam nie pojedzie, wszyscy wybiorą Szczyrk.

Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka

No i teraz mogliby postawić tam jakiś wyciąg narciarski ( orczykowy, talerzykowy ) żeby było połączenie ze szczytem Buczynki i dalej na Szczawiny. Ktoś napisze że taki wyciąg bedzie nie atrakcyjny w dzisiejszych czasach ale dla mnie i tak będzie dużo lepiej niż to co było do tej pory na tym odcinku czyli właściwie nic nie było

• Like 1