Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
53 minuty temu, Jeeb napisał:

Bez cienia ironii jestem pełen podziwu dla Białki, która z tak marnego potencjału górskiego wyciągneła taką popularność że może dyktować ceny noclegów na poziomie czołowych alpejskich destynacji.

Dokładnie  - sam fakt że potrafili się ze sobą dogadać całą wsią (tutaj spora zasługa proboszcza- czytałem)- a wiemy że czasem dwóch górali nie potrafi sie porozumieć...... no i do tego umiejętność przygotowania stoku na wysokim poziomie w warunkach z roku na rok trudniejszych śniegowo .. wcale im tych "dutków" nie żałuje bo za profesionalizm im se należy.

• Like 1

52 minuty temu, Lexi napisał:

Dokładnie  - sam fakt że potrafili się ze sobą dogadać całą wsią (tutaj spora zasługa proboszcza- czytałem)- a wiemy że czasem dwóch górali nie potrafi sie porozumieć...... no i do tego umiejętność przygotowania stoku na wysokim poziomie w warunkach z roku na rok trudniejszych śniegowo .. wcale im tych "dutków" nie żałuje bo za profesionalizm im se należy.

Gdzieś czytałem, że na ten sezon mają dodatkowo chyba z 25 armatek kupionych... będzie biało

2 godziny temu, Lexi napisał:

W Alpach ceny noclegów też niesamowicie wzrosły - jeszcze kilkanaście lat temu, rezerwując pobyt w Kappl na marzec (mniej więcej w tym samym czasie co teraz) z nieistniejącym już biurem Neckermann, płaciłem 1600 zł/apartament 4-osobowy na tydzień. Dziś podobne opcje na Bookingu zaczynają się od 6 tysięcy, do ponad 53 tys. zł (niemal cena nowego samochodu). Przy podobnej cenie karnetu - wtedy kosztował 44E/dzień, dziś 67E (razem z ośrodkiem See).

2 godziny temu, brachol napisał:

Gdzieś czytałem, że na ten sezon mają dodatkowo chyba z 25 armatek kupionych... będzie biało

25 to dla nich nie jest jakoś  dużo Piotrek, kiedyś widziałem w lecie  jak zwieźli część na Jankulowski żeby  można było dojechać z serwisem/przeglądem....masa tego była - a  to tylko część..może wymieniają na nowsze partiami

5 godzin temu, Lexi napisał:

25 to dla nich nie jest jakoś  dużo Piotrek, kiedyś widziałem w lecie  jak zwieźli część na Jankulowski żeby  można było dojechać z serwisem/przeglądem....masa tego była - a  to tylko część..może wymieniają na nowsze partiami

Marek, raczej nie wymieniają tylko kupili dodatkowe.

Nowoczesne technologie dla jeszcze lepszych warunków | Ośrodek Narciarski Kotelnica Białczańska

• Like 1

W zeszłym sezonie za pobyt w lutym -3 noclegi dla 2+2 po drugiej stronie tatr w Tatrzańskiej Łomnicy w hotelu Grand Praha zapłaciłem w przeliczeniu ok 3600zł z karnetami dla wszystkich 4 osób. Przy dzisiejszych cenach karnetów słowacka opcja nie jest taka zła. Bez tłumów, kolejek.

• Like 2
  • Thanks 1

Cena Hotelu Bania jest odjechana ale trochę opiszę z punktu widzenia stałego klienta letniego:

1. Termy ‐zatłoczone momentami‐ pod nosem i idziesz w szlafroku. Plus jest taki, ze w lecie saunarihm jest tylko dla gości hotelowych, małych i dużych 😀
  2. Śniadania, po których często chodziłem jeść dopiero w krótkich 14.00
  3. Praktycznie całodzienna opieka nad dzieckiem, gdzie dziecko nie ma prawa się nudzić bo program jest na cały tydzień i dopiero po tygodniu się powtarza. Przed południem dzieci robią coś na warsztacie i po południu coś innego a wieczorem kino. Niestety, nie spotkałem takiej opieki nad dzieckiem nigdzie.
  4. Ognisko co wtorek za darmo
  5. Plac zabaw za darmo
  6. Siłownia za darmo
  7. Pokoje w starej części porządne. W nowej części też nie ma na co narzekać poza... klimą, której nie da się wyłączyć i dlatego wybieram starsze pokoje bez klimy.

Generalnie, zdarzyło mi się we wrzesniu, przy załamaniu pogody, nie wychodzic tydzien z hotelu bo... no wlasnie, po co?

Nie bywam w zimie. Ale rozumiem, ze kogoś może być stać zapłacić wywalone w kosmos cenę za najwyższą jakość w Polsce a nie tłuc się jazdą do Austrii. A z mniejszym dzieckiem, czy dzieckiem które nie wytrzymuje za dużo czasu na stoku, to juz w ogóle.

Edytowane przez mysiauek
  • Like 2

12 godzin temu, Miru napisał:

W zeszłym sezonie za pobyt w lutym -3 noclegi dla 2+2 po drugiej stronie tatr w Tatrzańskiej Łomnicy w hotelu Grand Praha zapłaciłem w przeliczeniu ok 3600zł z karnetami dla wszystkich 4 osób. Przy dzisiejszych cenach karnetów słowacka opcja nie jest taka zła. Bez tłumów, kolejek.

Byłem kiedyś w hotelu Bania i jest to jeden z najładniejszych hoteli, w których byłem ale wolę rozumniej wydać te pieniądze. W sierpniu kupiłem na styczniowy weekend (3 noclegi) dla 3 osób w Grandhotel Starý Smokovec 4* (Słowacja, Tatry) ze śniadaniem i skipasem z fast passem (oczywiście na 3 dni ) za 2.950 pln. Wykorzystałem promocje, że przy doładowaniu gopassu dopłacali +15% i jak jeszcze odlicze 4% cashback to mi nocleg wychodzi na 328 pln 🤑.     

• Like 2