Mitek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 Cześć No co Ty. W Białce są same czerwone i czarne, same! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć No co Ty. W Białce są same czerwone i czarne, same! Pozdrowienia byłem, widziałem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 Teraz, kbe napisał: byłem, widziałem 😉 Cześć No widzisz. Toć mówię, a Cosworth, że nie... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 Teraz, Mitek napisał: Cześć No widzisz. Toć mówię, a Cosworth, że nie... Pozdro może @Cosworth240 nie był? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 5 minut temu, kbe napisał: może @Cosworth240 nie był? Cześć Na to nie wpadłem. Może coś pomylił... Ale On generalnie pisze z sensem i pod kontrolą... Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Na to nie wpadłem. Może coś pomylił... Ale On generalnie pisze z sensem i pod kontrolą... Pozdrowienia to od jego ostatniego pobytu musieli coś zmienić... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 12 minut temu, kbe napisał: to od jego ostatniego pobytu musieli coś zmienić... 😉 Erozja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 1 godzinę temu, Cosworth240 napisał: Nie chce sie czepiać, ale w Białce zasadniczo „wszystko” oznacza wszystkie niebieskie trasy - tam jest jeden łącznik szumnie nazywany czerwona trasa i fis, który u góry przez chwile jest fajny a potem kompletnie płaski ... Nie ważne jakie trasy. Nie jeżdżę tam lub bywam rzadko właśnie ze względu na słabe trasy. Liczy się jednak szacunek do klienta. Tak samo jak Szwajcary mogliby powiedzieć "lipa, ferii nie ma, to dajemy trzy trasy". Dają co mają na maxa. W Szczyrku jak zwykle nabijanie w butelkę, bo trasy inne niż niebieskie znasz jedynie z opowieści lub nieaktualnej mapki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 Profesjonalizm największego gracza jest widoczny nawet na jego własnej stronie. Ile to lat są w Polsce? 4? Niby nic, ale nawet tutaj nie potrafią wyznaczać standardów. O zeszłorocznych jazdach z niedziałającymi sezonówkami mogę napisać książkę i kolega @moruniek pewnie też. Specjalisty informatyka ta firma nie widziała nigdy. Ani do obsługi systemu kart, ani do stworzenia prostej strony. Po prostu nie cierpię amatorszczyzny, wielkich słów bez pokrycia i mamienia ludzi. Dla mnie idioci z dużymi pieniędzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 (edytowane) 9 godzin temu, ski89 napisał: Nie ważne jakie trasy. Nie jeżdżę tam lub bywam rzadko właśnie ze względu na słabe trasy. Liczy się jednak szacunek do klienta. Tak samo jak Szwajcary mogliby powiedzieć "lipa, ferii nie ma, to dajemy trzy trasy". Dają co mają na maxa. W Szczyrku jak zwykle nabijanie w butelkę, bo trasy inne niż niebieskie znasz jedynie z opowieści lub nieaktualnej mapki. Cześć Ja tam te trasy (te "inne niż niebieskie"), o których piszesz, znam doskonale. Spędziłem tam wiele sezonów. Natomiast w ogóle nie wiem nic o tym o czym piszesz. I jak widać dobrze! Dziwi mnie tylko, że skoro macie takie złe doświadczenia to mimo wszystko kupujecie te sezonówki czy też w ogóle tam jeździcie. Ja tam nigdy nie byłem i raczej nie rozważam ze względów oczywistych, wiadomych na długo przed rozruchem stacji. Pozdrowienia Edytowane 11 Luty 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 7 minut temu, Mitek napisał: Cześć Ja tam te trasy (te "inne niż niebieskie"), o których piszesz, znam doskonale. Spędziłem tam wiele sezonów. Natomiast w ogóle nie wiem nic o tym o czym piszesz. I jak widać dobrze! Dziwi mnie tylko, że skoro macie takie złe doświadczenia to mimo wszystko kupujecie te sezonówki czy też w ogóle tam jeździcie. Ja tam nigdy nie byłem i raczej nie rozważam ze względów oczywistych, wiadomych na długo przed rozruchem stacji. Pozdrowienia Niestety "nadzieja matką głupich" albo "nadzieja umiera ostatnia". Cały czas człowiek-narciarz ma nadzieję, że w Polsce też powstanie coś na wysokim poziomie. Każdy rok działań TMR torpeduje te nadzieje. Wiele osób mówiło "ośrodek w budowie i dajmy im czas". Dla mnie ten rok jest ostatnim, czas się skończył. Rok temu problemy z sezonówkami, moja na COS w ogóle nie ruszyła. Problem z przepustowością wyciągu Solisko-Hala. No i co roku jazda z otwieraniem tras, tylko dla masowego narciarstwa. Zobaczymy co mnie jeszcze czeka od jutra gdy pojawię się w Szczyrku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 9 godzin temu, ski89 napisał: Nie ważne jakie trasy. Nie jeżdżę tam lub bywam rzadko właśnie ze względu na słabe trasy. Liczy się jednak szacunek do klienta. Tak samo jak Szwajcary mogliby powiedzieć "lipa, ferii nie ma, to dajemy trzy trasy". Dają co mają na maxa. W Szczyrku jak zwykle nabijanie w butelkę, bo trasy inne niż niebieskie znasz jedynie z opowieści lub nieaktualnej mapki. Kolega ma generalnie rację. Piszę to trochę słabym językiem, ale prowadzenie ośrodka przez TMR z punktu widzenia narciarstwa (!) jest przeciętne. Mi się też to niepodoba i nie będę tam jeździł wraz z moją rodziną. Moja córka ma podobne oczekiwania: czyli dostępność wszystkich tras które są na mapce ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 No niestety polityka tego ośrodka jest bardzo słaba. Tym bardziej, że tam bądźmy poważni zarobek jest cały rok, bardzo dużo ludzi jeździ latem rowerami gondolą, nawet teraz było widac mnóstwo turystów którzy korzystali z gondoli podczas zamkniętego sezonu. Można się śmiać (moim zdaniem niesłusznie) z tras w Białce, ale tam polityka jest całkiem inna, naśnieżają ile się da i przygotowują ośrodek tak żeby wszystko co się da było otwarte. Zresztą podobnie to wygląda w innych dużych ośrodkach typu Zieleniec czy Czarna Góra. Zresztą w tak trudnym sezonie mnóstwo mniejszych stacji stara się otworzyć jak najwięcej tras (a zima pomaga), natomaist w Szczyrku na podstawie tego co planują odpalić to totalne minimum żeby tylko wszystkie koleje chodziły. Szkoda, chociaż może coś w tym jest, bo przypuszczam, że i tak będą tłumy. Mnie to dziwi i na ten moment omijam ten ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 3 godziny temu, Przemekc1 napisał: że i tak będą tłumy. Jutro się zacznie 😈😈😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 4 godziny temu, Przemekc1 napisał: No niestety polityka tego ośrodka jest bardzo słaba. Tym bardziej, że tam bądźmy poważni zarobek jest cały rok, bardzo dużo ludzi jeździ latem rowerami gondolą, nawet teraz było widac mnóstwo turystów którzy korzystali z gondoli podczas zamkniętego sezonu. Można się śmiać (moim zdaniem niesłusznie) z tras w Białce, ale tam polityka jest całkiem inna, naśnieżają ile się da i przygotowują ośrodek tak żeby wszystko co się da było otwarte. Zresztą podobnie to wygląda w innych dużych ośrodkach typu Zieleniec czy Czarna Góra. Zresztą w tak trudnym sezonie mnóstwo mniejszych stacji stara się otworzyć jak najwięcej tras (a zima pomaga), natomaist w Szczyrku na podstawie tego co planują odpalić to totalne minimum żeby tylko wszystkie koleje chodziły. Szkoda, chociaż może coś w tym jest, bo przypuszczam, że i tak będą tłumy. Mnie to dziwi i na ten moment omijam ten ośrodek. W Zieleńcu od jutra chodzi wszystko co tylko może a w Czarnej odpalają nawet Procę i trasy E i F gdzie nawet naśnieżania nie ma. Więc jak się chce to się da. Sam planuję przyjechać do Szczyrku w tygodniu ale nwm czy warto się pałować i nie wybrać np. Jaworzyny Krynickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Wyciągi w Szczyrku ruszają, ale skibusy nie dowiozą narciarzy https://bielskobiala...-narciarzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 21 godzin temu, Cosworth240 napisał: Nie chce sie czepiać, ale w Białce zasadniczo „wszystko” oznacza wszystkie niebieskie trasy - tam jest jeden łącznik szumnie nazywany czerwona trasa i fis, który u góry przez chwile jest fajny a potem kompletnie płaski ... Ten łącznik jest naprawdę "fajny" ale to zasługa jedynie szybkiej degradacji trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 3 godziny temu, moruniek napisał: Wyciągi w Szczyrku ruszają, ale skibusy nie dowiozą narciarzy https://bielskobiala...-narciarzy.html Szczerze to będzie jakaś masakra. Skibusy jeździły a korki i tak były kosmiczne. Teraz jak wszyscy ruszą swoimi autami- strach myśleć. Właśnie kupiłem skipass na niedzielę i trochę jestem przerażony tym dojazdem z pensjonatu. Zawsze z busów korzystałem. Teraz zastanawiam się o której będzie trzeba być na parkingu żeby miejsce znaleźć. Tak na pocieszenie widzę, że jednak trasa 1 będzie czynna, bo skoro będzie dostępna na nocnej to chyba w dzień jej nie zamkną 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 7 minut temu, Stusi napisał: Tak na pocieszenie widzę, że jednak trasa 1 będzie czynna, bo skoro będzie dostępna na nocnej to chyba w dzień jej nie zamkną 😜 Skąd info, że będzie czynna na nocne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 (edytowane) Z ich strony internetowej: nocna jazda Edytowane 11 Luty 2021 przez Stusi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 9 godzin temu, Stusi napisał: Z ich strony internetowej: nocna jazda Na stronie dziś informacja, że 1 zamknięta i 0cm śniegu, podobnie jak 7 i golgota. Otwarte trasy około 90cm. Śnieg w szczyrku pada tylko na niebieskie trasy 🤨 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Szału nie ma. Jak najedzie tyle ludzi co się zapowiada, to będzie masakra na trasach. O ile można zrozumieć brak Golgoty czy Bieńkuli - przez 5 lat nie przebudowali tam systemu naśnieżania, o tyle brak 1, 7 i 8 to jakaś kpina z narciarzy (ich klientów). Dodam że na hali Pośredniej, śniegu jest naprawdę sporo. Dlaczego nie przygotowano 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 (edytowane) No i jak zwykle w Szczyrku poprzesuwali kamery , żeby nie było widać kolejek ... A jeszcze wczoraj wszystkie chodziły normalnie ... Wkurwiający marketing ... Jeszcze pytanie dla osób, które się skusiły i już tam są ... COS ma zamknięte trasy ? z tabelki na stronie SMR wynika, że tak ... Ktoś może potwierdzić ... Edytowane 12 Luty 2021 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 czyli z jazda wieczorna na 1 to sciema... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 @molooNa kamerkach jacyś ludzie zjeżdżają, więc chyba otwarte. Nie wyglądają na zawodników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi