Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Przecieki są zupełnie inne, więc nie wiem. Może będzie po prostu ... bunt (nie wykluczam).

Bo analizując zapisy tarczy, to tam nie ma NIC dla biznesów zamkniętych od 28 grudnia - trzba miać spadek przychodów w październiku, listopadzie lub za pełne 3 miesiące 2020 r.

A biznesy są zamknięte teraz - w styczniu 2021 r.

Z drugiej strony, na logikę, NIE WIDZĘ SENSU ZAMKNIĘCIA SAMEGO NARCIARSTWA. 

Nawet jeśli przyjąć, że ten covid jest groźny też dla WYSPORTOWANYCH osób - jest odległość, ubrania, maski, kaski, rękawice i ... mróz i świeże powietrze - wróg wszelkich wirusów.

Maski i dystans w kolejkach do kolejki i samych kolejkach to fikcja. Większość tego nie przestrzega, a ON mają na to wywalone. Jedynie pozorują działania. 

A mróz jest wrogiem bakterii, a nie wirusów...

• Like 3

2 godziny temu, Krakus81 napisał:

Maski i dystans w kolejkach do kolejki i samych kolejkach to fikcja. Większość tego nie przestrzega, a ON mają na to wywalone. Jedynie pozorują działania. 

A mróz jest wrogiem bakterii, a nie wirusów...

Sorry, ale gdzie nie byłem, tam przestrzegano. Na Soszowie postawili nawet specjalnego wewnętrznego kontrolera, który bez masek nie wpuszczał. Dostosowali się, a i tak ich zamknęli.

• Like 3
  • Haha 1

1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Sorry, ale gdzie nie byłem, tam przestrzegano. Na Soszowie postawili nawet specjalnego wewnętrznego kontrolera, który bez masek nie wpuszczał. Dostosowali się, a i tak ich zamknęli.

To się im chwali. Ja niestety mam inne doświadczenie. Wszędzie olewka w tej kwestii, większa lub mniejsza, ale jednak olewka. 

Postawienie ochroniarzy na dole przy kolejce powinno być obowiązkiem każdej stacji. Taka osoba/takie osoby powinny egzekwować obowiązek zasłaniania ust i nosa. A każdy kto to lekceważy powinien mieć blokowany karnet.

Moim zdaniem to kwestia przestrzegania obowiązku zasłaniania twarzy w kolejce do kolejki i na kolejce powinna być decydująca czy ośrodek może działać lub nie. Pewnie nie ma na to możliwości, ale to by było uczciwe i sprawiedliwe. 

• Like 2

2 minuty temu, Krakus81 napisał:

Postawienie ochroniarzy na dole przy kolejce powinno być obowiązkiem każdej stacji. Taka osoba/takie osoby powinny egzekwować obowiązek zasłaniania ust i nosa. A każdy kto to lekceważy powinien mieć blokowany karnet.

Jako,że to temat o Szcyrku, to muszę powiedzieć, że przed zamknięciem takie kontrole były. W SMR w weekend 4 osoby z obsługi chodziły wzdłuż kolejki i upominały ,,zapominalskich,,. 

• Like 1

9 minut temu, Jusik2002 napisał:

No i sniezenie w pizdu wylądowało... restrykcje przedłużone....

Niby w pizdu, a jednak na kamerach wszystkie armatki odpalone. Śnieżą pełną gębą, a na fejsie dołączają do "buntu".

Może na tym swoim tajnym spotkaniu, po prostu stacje się dogadały, że "jeden za wszystkich" i odpalą wszyscy razem za tydzień? Ciężko stwierdzić.

image.png.7e8bd6c537780f412ec78e8b5bede8c3.png

• Like 4

Cytat

Może na tym swoim tajnym spotkaniu, po prostu stacje się dogadały, że "jeden za wszystkich" i odpalą wszyscy razem za tydzień? Ciężko stwierdzić.

O wszystkim jak zwykle decyduje nasz strach.

Gdyby każdy właściciel otworzył wyciąg/knajpę/hotel. Gdyby każdy z klientów odmawiał wykonywania poleceń policji...

Nie wystarczyłoby służb i miejsc na komendach. Nie pomogli by terytorialsi czy inni karczyści. Wystarczyłby "tylko" bierny opór, nie potrzeba niczego niszczyć ani organizować rozruchów. To niestety jednak utopia...

• Like 1

7 godzin temu, Spiochu napisał:

Gdyby każdy właściciel otworzył wyciąg/knajpę/hotel. Gdyby każdy z klientów odmawiał wykonywania poleceń policji...

18 stycznia o godzinie 9:00 będzie można jeździć za darmo w większości stacji. Taki jest zamysł akcji organizowanej przez PSNiT: https://www.facebook.com/events/2834024703477223/ 

• Like 3

• 2 weeks later...
41 minut temu, surfing napisał:

W tym miejscu (obok dawnego mostku nad ul.Zwalisko) stoją skutery które za 10 zł od sztuki wywożą sprzęt na Halę Skrzyczeńską

Na parkingu pod gondolą oferują wyjazd samochodem na HS 4 osoby ze sprzętem za 60zł

IMG_20210129_114506.thumb.jpg.d37313b19d4ed4fb35125dd12dc04073.jpg

To jest zdjęcie z tego roku? Serio tego mostku nie ma? Wiadomo dlaczego?

10 minut temu, ski89 napisał:

To jest zdjęcie z tego roku? Serio tego mostku nie ma? Wiadomo dlaczego?

W dniu 13.02.2019 o 09:46, surfing napisał:

Zwalisko przejazd przez drogę, na przyszły sezon szykuje się przejazd pod drogą.

Rozpoczęto procedurę do ,,Budowa przepustu dla przejazdu narciarzy pod ul. Zwalisko w Szczyrku wraz z przebudową sieci: elektroenergetycznej, gazowej i kanalizacji sanitarnej"

Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2017-09-12 094612.jpg

W ubiegłym sezonie to był most tymczasowy w tym roku ulica Zwalisko ma być obniżona a nad nią wybudowany most (przepust) dla narciarzy.

Godzinę temu, pasazer85 napisał:

Ale 6 pozostała 🤣

I jak widzę pojawiła się nowość na sezon 2021 trasa 1 a 👍

Wydaje mi się że 1a to już była wcześniej. Na pewno jechałem tamtędy w zeszłym roku, leśny łącznik do 3.

Edytowane przez ppown
  • Like 1
  • Thanks 1

21 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał:

Przejazd z 1 na starą 2,3 był zawsze, nawet w '84 jak że strach uciekałem tamtędy że strachu z jedynki😄

Przejazd był zawsze, tyko nieoficjalnie i nieoznakowany, obecnie jest na mapach ale z oznakowaniem jest podobnie, przynajmniej ja nie znalazłem oznakowania. Może dlatego, ze wiem jak jechać.

2 godziny temu, ppown napisał:

Wydaje mi się że 1a to już była wcześniej. Na pewno jechałem tamtędy w zeszłym roku, leśny łącznik do 3.

1a była czynna 2 sezony temu, nawet wieczorem (bez światła), ale w następnym coś nie przygotowywali. Może nie chcieli mieszania się ruchu przy dużej frekwencji. To w końcu kawałek ścieżki z trasy 1 na 3.

6 to trasa widmo. Też ścieżka, ale nieprzygotowywana od nie wiem kiedy.

9 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał:

To w końcu kawałek ścieżki z trasy 1 na 3.

No właśnie to mnie zmyliło... Będąc tam w grudniu, jadąc gondolą żuciła mi się w oczy dość duża wycinka... Więc albo jestem dalej w błędzie albo ten łącznik został poszerzony... W przyszłym tygodniu zweryfikuję :)