Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, zając napisał:

Aha, i od jutra czynny orczyk na Małe Skrzyczne - alleluja!

Żałuję że dziś nie chodził...

Nie pamiętam żeby tak późno otwierali Małe Skrzyczne. Zawsze była to jedna z pierwszych tras. Widać oszczędności w naśnieżaniu. 

Coś mi się wydaję, że to ostatni rok ze Słowakami

• Like 1

14 godzin temu, zając napisał:

Dokładnie, z tym że na dół do Szczyrku trzeba zjechać krzesłem bo śniegu za mało,  ale ma padać jutro trochę i potem w niedzielę wiecej- zobaczymy co z tego będzie. COS ogólnie jeszcze słabo,  FIS dzisiaj ratrakowali ale był zamknięty (od Grzebienia).

My woleliśmy się przejść trochę z buta niż wykonywać manewry skibusowe.

Jak COS słabo? Dwie trasy czynne, dwa wyciągi. Porządna trasa czerwona, widoki na tatry. Mi tam COS się bardzo podoba. I na serwisie COS nie ma tych idiotycznych zmiennych cen, więc mogę kupić karnet z dnia na dzień w normalnej cenie.

Słowacy nie mają do dzisiaj porządnej czerwonej trasy otwartej.

W dniu 8.01.2026 o 16:44, Lexi napisał:

Serio nie czaje co jest co w tym cyrku… muszę dopiero pojechać

Po prostu wchodzisz na stronę cospass.pl i kupujesz skipass wspólny. Jak masz jakąś kartę TMR (od Słowaków), to możesz ją tam zarejestrować. Ale jak nie masz karty, to musisz odebrać karnet na dole w COS.

Jak chcesz odebrać karnet koło gondoli, to wchodzisz na stronę Gopass.travel. I płacisz więcej za to samo. 🙂 

• Like 2
  • Thanks 1

7 minut temu, MarioJ napisał:

Jak COS słabo? Dwie trasy czynne, dwa wyciągi. Porządna trasa czerwona, widoki na tatry. Mi tam COS się bardzo podoba. I na serwisie COS nie ma tych idiotycznych zmiennych cen, więc mogę kupić karnet z dnia na dzień w normalnej cenie.

Słowacy nie mają do dzisiaj porządnej czerwonej trasy otwartej.

COS zaczął późno naśnieżanie,  mogli być już krok do przodu a teraz mają aż 2 trasy otwarte i dwa wyciągi o dużej przepustowości - ludzi jest sporo na czerwonej co w przewężeniach powoduje komplikacje zwłaszcza przez tych którzy przeceniają swoje umiejętności. Kamienie na Ondraszku w dosyć dużej ilości też nie robią dobrego wrażenia. FIS zamknięty,  no cóż.

P.S. Mogliby uprzatnąć też kupę kamieni na górze za stacją żółtej kanapy żeby można przejechać do schroniska bez zdejmowania nart, ale to pewnie nie leży w ich interesie...

• Thanks 1

6 godzin temu, MarioJ napisał:

Po prostu wchodzisz na stronę cospass.pl i kupujesz skipass wspólny. Jak masz jakąś kartę TMR (od Słowaków), to możesz ją tam zarejestrować. Ale jak nie masz karty, to musisz odebrać karnet na dole w COS.

Jak chcesz odebrać karnet koło gondoli, to wchodzisz na stronę Gopass.travel. I płacisz więcej za to samo. 🙂 

Czyli karta sezonowa TMR (gopass) nie obejmuje wyciągów COS bez jakiejś  dopłaty?

24 minuty temu, kordiankw napisał:

Obejmuje bez dopłaty i działa w godzinach pracy COS, czyli od 8:00, a nie 8:30 jak w TMR. Nie działa w BSA od zeszłego sezonu. 

To posiadając seznonowkę nie mogę jeździć kanapą B2? Ten kto kupi karnet jednodniowy może jeździć wszędzie?

7 godzin temu, MarioJ napisał:

Sprawdziłem karnet jednodniowy na jutro. W COS to 179 zł, a w TMR 181 zł. Jeżeli masz konto w Gopass i stały rabat, to masz tzw cashback, ja mam 4% i cena karnetu jednodniowego wychodzi mnie w TMR około 173 zł. Jeżeli w TMR kupujesz z wyprzedzeniem, to im wcześniej kupisz, to cena jest niższa. W grudniu kupowałem 3 karnety, 1 stycznia czwarty trzydniowe na 1-3 stycznia. Zobacz jak zmieniała się cena, ale i tak wyszło sporo mniej niż przy stałej cenie w COS.

IMG_0212.png

1 minutę temu, Michas222k napisał:

To posiadając seznonowkę nie mogę jeździć kanapą B2? Ten kto kupi karnet jednodniowy może jeździć wszędzie?

Jak nie możesz, B2 to kanapa obok Golgoty na Wierch Pośredni. Na sezonówce możesz jeździć wszędzie w TMR i COS, nie możesz tylko jeździć w BSA. Na jednodniowym możesz jeździć dodatkowo na BSA. Gdy BSA zarządzał TMR, można tam było też jeździć na sezonówce. Dwa lata temu BSA podziękowało TMR.

• Thanks 1

12 minut temu, kordiankw napisał:

Jak nie możesz, B2 to kanapa obok Golgoty na Wierch Pośredni. Na sezonówce możesz jeździć wszędzie w TMR i COS, nie możesz tylko jeździć w BSA. Na jednodniowym możesz jeździć dodatkowo na BSA. Gdy BSA zarządzał TMR, można tam było też jeździć na sezonówce. Dwa lata temu BSA podziękowało TMR.

Wychodzi mój brak wiedzy, nigdy tam nie byłem. Zdawało mi się że to jest BSA, tak to sobie wyobrażałem- 3 ośrodki obok siebie😅. Teraz widzę że to w innej części miasta jest. Dzięki za wyprowadzenie z błędu.

Screenshot_2026-01-10-18-25-10-96_9878825fbf2c08788abc4546c93bd890.jpg

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Sprawdziłem karnet jednodniowy na jutro. W COS to 179 zł, a w TMR 181 zł. Jeżeli masz konto w Gopass i stały rabat, to masz tzw cashback, ja mam 4% i cena karnetu jednodniowego wychodzi mnie w TMR około 173 zł. Jeżeli w TMR kupujesz z wyprzedzeniem, to im wcześniej kupisz, to cena jest niższa. W grudniu kupowałem 3 karnety, 1 stycznia czwarty trzydniowe na 1-3 stycznia. Zobacz jak zmieniała się cena, ale i tak wyszło sporo mniej niż przy stałej cenie w COS.

IMG_0212.png

Ty masz może inne ceny z racji swoich przywilejów i ze dużo jeździsz. Ja patrzyłem na ceny na następny dzień na TMR to zawsze to było powyżej 200zl. Mówię o ostatnich wolnych dniach. 

Zasada generalnie jest jedna: wszystko jest zmienne. 🤣

Nie kupuję karnetów z dużym wyprzedzeniem bo warunki w Polsce są tak zmienne że to nie ma sensu.

8 godzin temu, zając napisał:

P.S. Mogliby uprzatnąć też kupę kamieni na górze za stacją żółtej kanapy żeby można przejechać do schroniska bez zdejmowania nart, ale to pewnie nie leży w ich interesie...

Jak to gruzowisko zobaczyłem to pierwsze co mi przyszło do głowy to "k.... nawet tu?".

7 minut temu, MarioJ napisał:

Ty masz może inne ceny z racji swoich przywilejów i ze dużo jeździsz. Ja patrzyłem na ceny na następny dzień na TMR to zawsze to było powyżej 200zl. Mówię o ostatnich wolnych dniach. 

Zasada generalnie jest jedna: wszystko jest zmienne. 🤣

Nie kupuję karnetów z dużym wyprzedzeniem bo warunki w Polsce są tak zmienne że to nie ma sensu.

Mam konto na Gopass, ale cena wyjściowa jest taka sama, czy jedziesz tam pierwszy raz, czy jeździsz codziennie. Ja z tytułu dużych zakupów w TMR, mam po prostu zwrot cashback 4%, ale to dopiero po wykorzystaniu karnetu następnego dnia. Kupowałeś w terminie noworocznym, kiedy cena jest najwyższa. Jednodniowy wtedy mógł tyle kosztować. Tu masz koszyk zakupu karnetu jednodniowego na jutro:

IMG_0214.png

IMG_0215.png

8 godzin temu, jack78 napisał:

Tyle lat tam śmigam i jeszcze nigdy jej nie znalazłem. Może  w kocu się uda z tymi fotkami

Przecinką za napisem szczyrk, trzymając się lewej strony prosto do lasku, przejazd przez 4 i przy 3 odbijamy ostro w lewo dalej już trasa będzie prowadzić aż do powrotu na 4.

• Thanks 1

Dziś był Szczyrk.... Niestety w TMR mocno wiało I chmura siedziała na górze ale... 7 czerwona mega warun i ludzi praktycznie zero, 8 na Julianach też mega. 2 warun bajka ale mało było widać... Więcej pojeździłem na COS bo tam nie wiało i pogoda dopisała. Generalnie Szczyrk mnie znowu nie zawiódł... licznik pokazał prawie 70 km w niecalele 6 godzin...

• Like 2