moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 32 minuty temu, pablodc napisał: Hej chłopaki! Planowałem wyjazd na jutro ale z Waszych relacji zastanawiam się czy jest sens jechać.... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Ja bym nie jechał - ładna pogoda niewiele zmieni jeśli chodzi o same warunki - tak naprawdę trzeba szukać "czystego" śniegu - bez kamieni, przetarć itd. - żeby spokojnie zjechać, a i tak to szukanie jest zaledwie na kilku trasach, reszta jest już zamknięta. Ale decyzję pozostawiam Tobie - ja cieszyłem się, że nie zaplanowaliśmy wyjazdu na dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) 5 minut temu, Torres napisał: P.S.2 Krzysiek na twoich fotach to źle nie wygląda ale patrzyłem też na kamery i tu było ciężko... Z krzesła czy gondoli też nie wygląda to źle - zwłaszcza, że jeździłem dzisiaj przed albo za Krzyśkiem, więc wiem jak to wyglądało już na stoku. Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Ojjj co to za narzekania... mamy KWIECIEŃ PANOWIE! co to za wiosenne narty jak nie ma kamieni i przetarć? toż to cały urok wiosny! Czuję że świąteczne narty będą BEST przynajmniej ludzi nie będzie PS. żebym ja miał auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Kamienie, przetarcia to bez znaczenia... biorę narty polityczne z "gorszego sortu" i spoko , ale na tępy śnieg nic nie poradzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 6 minut temu, Jasiek napisał: Ojjj co to za narzekania... mamy KWIECIEŃ PANOWIE! co to za wiosenne narty jak nie ma kamieni i przetarć? toż to cały urok wiosny! Czuję że świąteczne narty będą BEST przynajmniej ludzi nie będzie PS. żebym ja miał auto... Ludzi to już dzisiaj nie było - nie trzeba czekać do Świąt, na 11 koło 14 byliśmy sami chwilę później na południu chłopaki tylko w dwójkę jeździli wiosenne narty to były tydzień i dwa tygodnie temu - słoneczko, bez kamieni, przetarć i otwartych większości tras - w krótkim rękawie na przerwie. Ale jak pisałem - każdy ma swoją ocenę - tylko pisanie, że warunki są dobre czy nawet bardzo dobre wiosenne to takie trochę wprowadzanie innych w błąd - może dokładniej opisywać co rozumiemy pod tym pojęciem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Ja bym nie jechał - ładna pogoda niewiele zmieni jeśli chodzi o same warunki - tak naprawdę trzeba szukać "czystego" śniegu - bez kamieni, przetarć itd. - żeby spokojnie zjechać, a i tak to szukanie jest zaledwie na kilku trasach, reszta jest już zamknięta. Ale decyzję pozostawiam Tobie - ja cieszyłem się, że nie zaplanowaliśmy wyjazdu na dwa dni [emoji4] Dzięki za rzetelną odpowiedź. Gdybym miał 100km bliżej to bym się może jeszcze skusił. Życzę Wam chłopaki udanej jazdy i pięknej pogody i do następnego sezonu.Ps. Mam nadzieję że to nie była próba odstraszenia mnie żeby było jednego mniej[emoji6] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 3 minuty temu, pablodc napisał: Dzięki za rzetelną odpowiedź. Gdybym miał 100km bliżej to bym się może jeszcze skusił. Życzę Wam chłopaki udanej jazdy i pięknej pogody i do następnego sezonu. Ps. Mam nadzieję że to nie była próba odstraszenia mnie żeby było jednego mniej Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka To tylko moje spostrzeżenia - ja też się napaliłem po ostatnich opadach i wpisach na forum. Ale się zawiodłem Dobre warunki to dobre warunki - bez względu na górę na którą jeździmy i już z 1000 razy przeczytałem, że Chopok to specyficzna góra. To już większość z nas wie - może oceniajmy warunki nie biorąc pod uwagę faktu, że to Chopok - tylko trsy zjazdowe i tyle. Może się mylę, może jutro będzie lepiej - mnie nie będzie, więc nawet jak chciałbym Cię odstraszyć to i tak nic mi to nie da, bo mnie już tam nie ma, a jak Ty pojedziesz to bilans będzie na zero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 6 minut temu, keisyzrk napisał: Kamienie, przetarcia to bez znaczenia... biorę narty polityczne z "gorszego sortu" i spoko , ale na tępy śnieg nic nie poradzę Za mało smarujesz Przepraszam @moloo sugerujesz że wprowadzam w błąd ... no sorry ale dostęp do prognozy pogody ma każdy i może sobie ocenić. pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Będę jutro, zgadałem się z forumowiczem z innego forum i jest transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 2 minuty temu, Torres napisał: Przepraszam @moloo sugerujesz że wprowadzam w błąd ... no sorry ale dostęp do prognozy pogody ma każdy i może sobie ocenić. pozdr.Torres Piszę, że większość opinii wprowadza w błąd, bo są robione pod każdego z nas oddzielnie - dla mnie super, ale dlaczego super, bo lubię zmrożone, bo lubię miękko ... itd. Większość ocenia warunki pod swoje możliwości i to co lubi, a nikt nie napisze np. że na 1 było tak, na 2 tak, na 3 tak, na 4 tak itd., itd., ...... Jak już pisałem kiedyś czytałem relację jednego z kolegów w dniu kiedy byłem też na Chopoku i zastanawiałem się czy byliśmy na tej samej górze ... miałem całkiem odmienne wrażenia niż to co przeczytałem ... i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 2 godziny temu, keisyzrk napisał: wspólna jazda z Mariuszem (@Plywak) czarną na południu w „totalnym mleku”... Jazda w totalnym mleku na Chopku to jest to, co cały czas wspominam. Raz czy dwa mleko było tak tłuste (tzn gęste ), że miałem problem, żeby zobaczyć swoje narty... Wtedy zaczyna się zabawa - zwłaszcza kiedy jesteś po raz pierwszy na tej górze, zjeżdżasz górnym FIS-em i zastanawiasz się, gdzie wyjedziesz Najprościej jest jechać w dół - tylko, że w takich momentach błędnik zaczyna wariować. Dzięki za zdjęcia i relację. Mam nadzieję, że inni też wrzucą jakieś fotki, bo podróż (online) w to genialne miejsce jest jedną z najlepszych rzeczy w necie Pozdrowienia dla wszystkich i skrobnijcie też coś jutro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 9 minut temu, moloo napisał: Piszę, że większość opinii wprowadza w błąd, bo są robione pod każdego z nas oddzielnie - dla mnie super, ale dlaczego super, bo lubię zmrożone, bo lubię miękko ... itd. Większość ocenia warunki pod swoje możliwości i to co lubi, a nikt nie napisze np. że na 1 było tak, na 2 tak, na 3 tak, na 4 tak itd., itd., ...... Jak już pisałem kiedyś czytałem relację jednego z kolegów w dniu kiedy byłem też na Chopoku i zastanawiałem się czy byliśmy na tej samej górze ... miałem całkiem odmienne wrażenia niż to co przeczytałem ... i tyle ... Oczywiście opinie są subiektywne... ale 1,2,3 itd to można napisać jak się jest zadowolonym z usług konsultanta danej sieci... Ja lubię jak jest miękko i świeci słońce ale w czwartek było lodowo i wiało jak cholera to jeździliśmy niżej... a w piątek było super chociaż na szczyt nie pojechaliśmy ani raz... Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) 9 minut temu, Torres napisał: Oczywiście opinie są subiektywne... ale 1,2,3 itd to można napisać jak się jest zadowolonym z usług konsultanta danej sieci... Pozdr.Torres Chodziło mi o opis tras po kolei - trasa nr 1,2 a nie ocena 1,2 - źle mnie zrozumiełeś, ale aż boje się to napisać, że znowu rozpętam "wojnę", że trasy na Chopoku przecież podaje się po nazwie a nie po numerze 9 minut temu, Torres napisał: Ja lubię jak jest miękko i świeci słońce ale w czwartek było lodowo i wiało jak cholera to jeździliśmy niżej... a w piątek było super chociaż na szczyt nie pojechaliśmy ani raz... Pozdr.Torres No i właśnie o taką dokładniejszą relację mi chodzi ... Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez moloo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, moloo napisał: Ludzi to już dzisiaj nie było - nie trzeba czekać do Świąt, na 11 koło 14 byliśmy sami chwilę później na południu chłopaki tylko w dwójkę jeździli wiosenne narty to były tydzień i dwa tygodnie temu - słoneczko, bez kamieni, przetarć i otwartych większości tras - w krótkim rękawie na przerwie. Ale jak pisałem - każdy ma swoją ocenę - tylko pisanie, że warunki są dobre czy nawet bardzo dobre wiosenne to takie trochę wprowadzanie innych w błąd - może dokładniej opisywać co rozumiemy pod tym pojęciem Ja tam jestem co weekend (ten był pierwszy który odpuściłem i to z przyczyn niezależnych ode mnie) i nie sądzę żeby warunki zmieniły się aż tak drastycznie. Jeździliście Panowie na dolnych trasach bo na górze była mgła a to różnica diametralna. Górne odcinki a dolne to dwie bajki. Większość moich relacji staram się pisać z naciskiem "jak dla mnie..." lub "moim zdaniem...: a w ostatnich moich relacjach pisałem że jest rewelacyjnie! ale...wyraźnie zaznaczyłem: że dla słabiej jeżdżących warunków brak... (nie wiem jak jeździsz) a tydzień temu: że poniżej Rovnej śnieg zaczyna trzymać... 2 tyg. temu i tydzień temu warunki były lepsze niż w grudniu... a więc nie wiem o czym mowa? może nie te narty... może źle przygotowane... może nie te umiejętności??? nie wiem. Zweryfikuje twoją opinię za 5 dni (w piątek). Wiem że pojeżdżę tylko na górze i że już nie długo pozostanie tylko odcinek Lukova - Prehiba - Koliesko ale no żadna "novinka". To rzecz normalna o tej porze roku. Trawa, kamienie, resztki śniegu... niekiedy trzeba zdjąć narty i przejść parę metrów z buta żeby dalej móc cieszyć się zarombistym warunem! Cytując klasyka: sory taki mamy klimat! proponuję przenieść się do @marionen'a http://www.skionline.pl/forum/topic/21050-gdzieś-w-górach/?page=7#comment-255332 PS. aaa i jeszcze jedno! Ci co czytają to forum to już chyba wiedzą że dla mnie "im gorzej... to lepiej"! PS2. mnie na pewno nie zniechęcicie ,planuję nawet weekend majowy ale dzięki za każde info o warunkach i to od każdego. Bo jakiekolwiek info przedstawia jakąś subiektywną opinię. A jak piszę ktoś kto wiem jak jeździ, to wtedy ja wiem wszystko! nie trzeba nawet fotek. Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Dzisiaj lampa wiec zapewne szybko zapomniemy o wczorajszych niedogodnościach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 6 godzin temu, Jasiek napisał: ...info przedstawia jakąś subiektywną opinię. A jak piszę ktoś kto wiem jak jeździ, to wtedy ja wiem wszystko! nie trzeba nawet fotek. No i wszystko na temat, odczytuję to jako nieśmiałe wezwanie do częstszych WZF w celu osobistego poznania siebie nawzajem, swoich umiejętności i preferencji narciarskich . Nagrodą będzie czytanie "między wierszami" w relacjach i opisach warunków... , o okazji wypicia wspólnie browarka nie wspomnę . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 7 godzin temu, Jasiek napisał: Ja tam jestem co weekend (ten był pierwszy który odpuściłem i to z przyczyn niezależnych ode mnie) i nie sądzę żeby warunki zmieniły się aż tak drastycznie. Jeździliście Panowie na dolnych trasach bo na górze była mgła a to różnica diametralna. Górne odcinki a dolne to dwie bajki. Większość moich relacji staram się pisać z naciskiem "jak dla mnie..." lub "moim zdaniem...: a w ostatnich moich relacjach pisałem że jest rewelacyjnie! ale...wyraźnie zaznaczyłem: że dla słabiej jeżdżących warunków brak... (nie wiem jak jeździsz) a tydzień temu: że poniżej Rovnej śnieg zaczyna trzymać... 2 tyg. temu i tydzień temu warunki były lepsze niż w grudniu... a więc nie wiem o czym mowa? może nie te narty... może źle przygotowane... może nie te umiejętności??? nie wiem. Zweryfikuje twoją opinię za 5 dni (w piątek). Wiem że pojeżdżę tylko na górze i że już nie długo pozostanie tylko odcinek Lukova - Prehiba - Koliesko ale no żadna "novinka". To rzecz normalna o tej porze roku. Trawa, kamienie, resztki śniegu... niekiedy trzeba zdjąć narty i przejść parę metrów z buta żeby dalej móc cieszyć się zarombistym warunem! Cytując klasyka: sory taki mamy klimat! proponuję przenieść się do @marionen'a http://www.skionline.pl/forum/topic/21050-gdzieś-w-górach/?page=7#comment-255332 PS. aaa i jeszcze jedno! Ci co czytają to forum to już chyba wiedzą że dla mnie "im gorzej... to lepiej"! PS2. mnie na pewno nie zniechęcicie ,planuję nawet weekend majowy ale dzięki za każde info o warunkach i to od każdego. Bo jakiekolwiek info przedstawia jakąś subiektywną opinię. A jak piszę ktoś kto wiem jak jeździ, to wtedy ja wiem wszystko! nie trzeba nawet fotek. Czytasz moje myśli....zaczynam się bać Kończąc wątek ...my z Piotrkiem (z sąsiedniego forum) żeby dojechać do tego puchu na Majstrovskiej "kaszaniliśmy" po jakiś lodowych kalafiorach i innym dziadostwie jakieś 1,5 km ale za to ostatnia ścianka wszystko to wynagrodziła. Jak teraz o tym myślę to chyba lepiej było podejść od "biedrony" z buta 8 godzin temu, moloo napisał: Chodziło mi o opis tras po kolei - trasa nr 1,2 a nie ocena 1,2 - źle mnie zrozumiełeś, ale aż boje się to napisać, że znowu rozpętam "wojnę", że trasy na Chopoku przecież podaje się po nazwie a nie po numerze No i właśnie o taką dokładniejszą relację mi chodzi ... Aaa...numery tras - to faktycznie się nie zrozumieliśmy- sorry. 58 minut temu, szplukasz napisał: Dzisiaj lampa wiec zapewne szybko zapomniemy o wczorajszych niedogodnościach I tego się trzymamy. Pozdr.Torres 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 jade jutro na chopopoka (10.04) o 4:00-4.30 z Rybnika mam jedno miejsce wolne. chetny kto? jak co tel *51 5 *7 17 *2 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Q... ale warun! a ja w domu wrrr PS. trzeba było narty na plecy i na moto jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Rozgrzewka na Zahradka, dzis twardo. Bedzie jezdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Jak ktos ma ochote razem pojezdzic lub wypic browarka, to niech wysle kontakt na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Mariusz - pomyliłem się ? Da się jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Da sie objechalem na razie zahradky i konski jest dobrze. W nocy musial byc ostry mroz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 no to wczoraj "wtopiłem" - sorki do tych, którzy przeze mnie nie pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 2 godziny temu, Jasiek napisał: Q... ale warun! a ja w domu wrrr Jasiek, pozostaje nam tylko cieszyć się szczęściem innych... 2 godziny temu, Plywak napisał: Rozgrzewka na Zahradka, dzis twardo. Bedzie jezdzone Mariusz, odbijesz sobie dzisiaj wczorajsze męczarnie z nawiązką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi