moloo Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 4 godziny temu, lb2635 napisał: Był ktoś ostatnio na Chopoku? Na stronce podają bezpłatny parking P5 (Pavcina Lehota), jednak gdzieś wyczytałem że ktoś też tam płacił. Może ktoś to potwierdzić jak to wygląda? Z góry dzięki i pozdrawiam. Był i jest bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty Zrobione dzisiaj w godzinach 12.00 - 13.00 Lucky i Zahradky To, co widać, to jest kolejka do 10 minut. Natomiast kolejki do gondoli A3 przy trasie nr 10 to tragedia - przez cały dzień od chwili otwarcia do samego końca - średni czas oczekiwania to 20 - 25 minut. Bez fast passu nie radzę tu przyjeżdżać. 5 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty (edytowane) Jeszcze odnośnie hoteli Na hotelu Damian pojawiło się logo Swissotel. Nie wiem, czy przyjmuje już gości. Ogólnie, przy tym Grand Hotel to jakaś popierdółka. A na Biela Put wyrosło takie coś: Edytowane 18 Luty przez Slavko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty (edytowane) post do usunięcia, zdublował mi się Edytowane 18 Luty przez Slavko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 36 minut temu, Slavko napisał: Zrobione dzisiaj w godzinach 12.00 - 13.00 Lucky i Zahradky To, co widać, to jest kolejka do 10 minut. Natomiast kolejki do gondoli A3 przy trasie nr 10 to tragedia - przez cały dzień od chwili otwarcia do samego końca - średni czas oczekiwania to 20 - 25 minut. Bez fast passu nie radzę tu przyjeżdżać. Kumulacja polskich i czeskich ferii. Za tydzień dojdą jeszcze słowackie i Chopok będzie najgorszym miejscem na narty w tej części Europy:) 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 6 minut temu, tresor napisał: Kumulacja polskich i czeskich ferii. Za tydzień dojdą jeszcze słowackie i Chopok będzie najgorszym miejscem na narty w tej części Europy:) Słowackie już się zaczęły. Regiony Prešovský, Košický. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 10 godzin temu, moruniek napisał: Słowackie już się zaczęły. Regiony Prešovský, Košický. Jeszcze lepiej. W ubiegłym sezonie wpakowałem się tam na kilka dni w kumulacji polsko-czeskiej. Było słabo. W kumulacji polsko-czesko-słowackiej nie zrobiłbym sobie tego. Za te pieniądze w tym czasie jest to chyba najgorszy wybór nie tylko w naszej okolicy, ale w całej Europie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 23 godziny temu, moruniek napisał: Słowackie już się zaczęły. Regiony Prešovský, Košický. Do tego sporo Anglików i Węgrów. Co chwilę słyszę angielski język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Byłem w sobotę 1 lutego, tj. w okresie ferii warszawskich, ale jeszcze przed Słowackimi. Pogoda była full lampa, totalnie bezwietrznie i pomimo konieczności parkowania w Pavcina Lehota (na górze nie było już miejsc) to praktycznie bez kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 9 godzin temu, Slavko napisał: Do tego sporo Anglików i Węgrów. Co chwilę słyszę angielski język. No i kacapów 🤨 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Aktualny tydzień czyli 16-20 luty kolejki spore, tak gdzieś na 15 min. Mnóstwo Polaków, Węgrów, faktycznie sporo angielskiego słychać, trochę Litwinów, Czechów chyba najmniej (patrząc po tablicach rejestracyjnych) Pogoda bajka, mróz, słońce, twarde trasy, po południu trochę/sporo lodu 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Cześć Byłem w środę pierwszy raz na Chopoku (bo blisko od Raciborza) .Ośrodek fajny,trasy fajne,śniegu nawet na trasach sporo ale ja pierdziele tylu ludzi to już dawno w kolejkach nie widziałem Zamiast śmigać na deskach stało się i czekało hehehe .Czy tam zawsze tak jest ? bo nie powiem jest to fajna alternatywa względem np Hochkar na weekend no ale jak ma być tyle luda to nie wiem czy tam jeszcze pojadę 7 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty W dniu 21.02.2025 o 08:07, jack78 napisał: sporo angielskiego słychać, US Amerykanie i Kanadyjczycy ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Teraz, Jeeb napisał: US Amerykanie i Kanadyjczycy ? Ho najwięcej tablic rejestracyjnych było PL i RO a koledzy ze Słowackiej policji już czatowali poniżej parkingów na jeleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty (edytowane) 31 minut temu, filok napisał: Cześć Byłem w środę pierwszy raz na Chopoku (bo blisko od Raciborza) .Ośrodek fajny,trasy fajne,śniegu nawet na trasach sporo ale ja pierdziele tylu ludzi to już dawno w kolejkach nie widziałem Zamiast śmigać na deskach stało się i czekało hehehe .Czy tam zawsze tak jest ? bo nie powiem jest to fajna alternatywa względem np Hochkar na weekend no ale jak ma być tyle luda to nie wiem czy tam jeszcze pojadę Dobra pogoda, weekend, ferie polskie, czeskie i słowackie (obecnie mają 3 najbliższe Chopoka ichnie województwa) - to jak wygrać na loterii : D Edytowane 22 Luty przez Cappo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty No szkoda bo naprawdę jest tam ciekawie pod względem tras i opcji jeżdżenia , gorzej już z cenami no ale to już się mówi trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Godzinę temu, filok napisał: Ośrodek fajny,trasy fajne,śniegu nawet na trasach sporo ale ja pierdziele tylu ludzi to już dawno w kolejkach nie widziałem Zamiast śmigać na deskach stało się i czekało hehehe .Czy tam zawsze tak jest ? Luty (oraz świąteczno - noworoczny czas) to najgorszy czas na Chopok, trzeba omijać szerokim łukiem. Dobrze może być od połowy marca a wcześniej to w styczniu miedzy 3 Królami a feriami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 26 minut temu, pawelb91 napisał: Luty (oraz świąteczno - noworoczny czas) to najgorszy czas na Chopok, trzeba omijać szerokim łukiem. Dobrze może być od połowy marca a wcześniej to w styczniu miedzy 3 Królami a feriami. Oby tylko było jeszcze po czym tam jeździć bo ta zima jest fest ciekawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2 godziny temu, Jeeb napisał: US Amerykanie i Kanadyjczycy ? Głównie Australia i Nowa Zelandia. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty Krótko, żeby nie zanudzać. Poiedziałek i wtorek to była masakra, jak wcześniej pisałem. Największy tłok był przy ondoli Grand - Brhliska. Lepiej było ewakuować się wyżej na krzesła od Zahradky w górę, ale tam też 10 minut stania, chociaż krzesła znacznie szybsze niż gondola. Kolejka do gondoli na szczyt też momentami spora a za chwilę niemalże na bieżąco. Po drugiej stronie do gondoli na krupovej czasami trzeba było poczekać ale tragedii nie było. Może dlatego, że niebieska trasa 34 była zamknięta. Przynajmniej ja trafiłem na taki okres. Od środy nastąpił natomiast wyraźny spadek ludności, bo na wszystkie wyciągi czas oczekiwania znacznie sie skrócił. Były okresy, że na Zahradkach czas oczekiwania to 4-5 minut i to wcale nie z samego rana. Piątek, sobota, to już naprawdę luz (oczywiście w porównaniu do poniedziałku i wtorku - chyba wymiana turnusów), i to również dotyczyło niebieskich tras. Nawet koło 11ej kolejki w miarę znośne, a na wyższych trasach niemalże na bieżąco. Wieczorne jazdy super - mało ludzi. Może dlatego, że spory mróz wybił chęci niektórym. Już koło 19.30 w gondolach jeździły po 3-4 osoby koło 20ej to juz pojedyńcze. Tyle, że cwaniaki z TMR spowolniły gondolę - czas jazdy gondoli 10 minut a nie 6 jak w dzień. W niedziele przypływ ludzi, temperatura się podniosła. A ponieważ ja też kończyłem turnus, to tylko kilka zjazdów z rana i koniec. Co do tras. Naprawdę fajnie przygotowane. Oczywiście w miejscach wrażliwych robiły się odsypy, ale tragedii nie było. Najgorzej było na końcówce trasy 2a przed skrzyżowaniem z czerwoną dwunastką. To chyba tyle. Kilka luźnych fotek. Pozdrawiam 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Hallo był ktoś może dziś na Chopoku i podzieli się informacją jak warunki ? czy już fest miękko i czy ludzi jeszcze sporo ? Myślę w środę wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Godzinę temu, filok napisał: czy już fest miękko Raczej fest twardo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 36 minut temu, surfing napisał: Raczej fest twardo Wolę twardo niż miękko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Środa na Chopoku była rewelacyjna .Nie dość że ludzi mało, lampa na niebie to i warunki świetne. Góra trzymała się dzielnie przez cały dzień, dół popołudniu już był miękki i zamuldzony ale nie ma co narzekać bo było rewelacyjnie. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 12 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec Czy mówisz że można jechać na weekend ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi