Sportego360 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Hej, Jak już pisałem, @Annaa poddała mi pewien pomysł na dodatkowy konkurs, bo nie samym korona-wirusem człowiek żyje. Nie chce jednak być w żaden sposób konkurencją dla Mistrz kwarantanny-quiz, czy poznajesz ?, sam zresztą obserwuje i SZACUN dla zgadujących. Stąd w tym konkursie inne zasady: 1. Zagadką będzie trasa gps, a Waszym zadaniem będzie odgadnąć z którego ośrodka. 2. Będzie jedna zagadka na dzień ogłaszana przez mnie o 12.30. Będziecie mieli czas do 20 by przesłać odpowiedź do mnie na priv. To bardzo ważne, odpowiedzi nie wklejacie pod postem tylko wysyłacie do mnie. 3. Po 20 przeglądnę odpowiedzi i opublikuje listę wszystkich osób, które wzięły udział. Za poprawną odpowiedź dostaje się 1 punkt, za błędną 0. Nie ma poprawiania odpowiedzi w ciągu dnia, liczy się tylko pierwsza odpowiedź. Po kilku dniach będziemy mieli ranking osób z najwyższą ilością punktów. 4. Żeby nie było tak prosto, niektóre gps będą nie pełne czyli nie będą zawierać wszystkich tras z danego ośrodka. Trasy mogą też być inaczej zorientowane :). 5. W każdej chwili można dołączyć do gry. Zaczynamy w piątek, ale osoby, które dołączą później nie stoją na straconej pozycji. 6. Zastrzegam sobie możliwość zmiany regulaminu, np. skrócenia czasu na odpowiedź lub punktacji w późniejszym terminie. Zaczynamy dzisiaj o 12.30. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 3, 2020 Author Report Share Posted April 3, 2020 Zaczynamy. Na początek coś prostego żeby zachęcić a nie zniechęcić Przypominam - piszcie odpowiedzi na PRIV. Jak ktoś nie wiem - to najeżdżacie na mój avatar i wybieracie kopertę-message. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 3, 2020 Author Report Share Posted April 3, 2020 Dajcie znać czy to jest trudne bo oglądających jest dużo ale odpowiedzi tylko jedna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Białka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 3, 2020 Author Report Share Posted April 3, 2020 @Jeeb - przeczytałeś co pisałem powyżej ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 3, 2020 Author Report Share Posted April 3, 2020 2h zostały do końca dzisiejszej zagadki.Przypominam, piszcie odpowiedzi na Priv - instrukcja powyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 4, 2020 Author Report Share Posted April 4, 2020 (edited) Dzień pierwszy zakończony, ślad GPS przedstawiał Białkę Tatrzańską. Punkty zdobywają: @p.e.t.e - 1 pkt. @mifilim - 1 pkt. @pawelb91 - 1 pkt. @Jeeb - 1 pkt. - tu prośba, fajnie, że wziąłeś udział ale przesłał do mnie wiadomość z odpowiedzią a nie wpisuj na forum. Przygotuje nowy ślad i zaczniemy dzień drugi 👍 Edited April 4, 2020 by Sportego360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 4, 2020 Author Report Share Posted April 4, 2020 Zaczynamy dzień drugi: I mała podpowiedź, można zdobyć dzisiaj 2 punkt za odpowiedź..... Przypominam przesyłamy odpowiedzi na priv. Zapraszam do zabawy, w każdym momencie można dołączyć. Wydłużam przesyłanie odpowiedzi do 22.00 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted April 4, 2020 Report Share Posted April 4, 2020 Godzinę temu, Sportego360 napisał: dzisiaj 2 punkt za odpowiedź no za ten ośrodek to minimum 100 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 4, 2020 Author Report Share Posted April 4, 2020 Just now, Jeeb said: no za ten ośrodek to minimum 100 Tylko nie przesyła odpowiedzi tutaj, tak jak wczoraj. Czekam na PRIV z Twoja odp. za 100. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 4, 2020 Author Report Share Posted April 4, 2020 Zostały jeszcze 2.5h. Same dobre odpowiedzi i podwoiliśmy liczbę uczestników. 👍 Zachęcam, bo dzisiaj jest naprawdę prosto. @Jeeb a co z Tobą, miało być 100 pkt...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted April 4, 2020 Report Share Posted April 4, 2020 9 godzin temu, Sportego360 napisał: Zaczynamy dzień drugi: I mała podpowiedź, można zdobyć dzisiaj 2 punkt za odpowiedź..... Przypominam przesyłamy odpowiedzi na priv. Zapraszam do zabawy, w każdym momencie można dołączyć. Wydłużam przesyłanie odpowiedzi do 22.00 Nie jechałeś Golgotą ? Było zjechać do Mety na tym drugim ośrodku😉. p.s. Nie napisałem jakiego ośrodka dotyczy konkurs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 4, 2020 Author Report Share Posted April 4, 2020 (edited) 43 minutes ago, moruniek said: Nie jechałeś Golgotą ? Było zjechać do Mety na tym drugim ośrodku😉. Oki, wybiła 22 - mogę odpowiedzieć. Niestety byłem 10.01 i Golgota i nie była czynna. Sypano śnieg, tak samo jak na 2. Nie zaliczyłem też FIS'a bo była zamknięta. W sumie żadnej z tych na których najbardziej lubię jeździć. Też żałuje, że nie udało mi się pojeździć na tych trasach. Pogoda też nie była super, więc mimo tego, że nakręciłem filmy z tras nie publikuje ich na razie licząc, że trafie na lepsze warunki. Może do tego czasu otworzą Bieńkulę !! Edited April 4, 2020 by Sportego360 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 (edited) Drugi dzień za nami. Super bo dołączyło więcej osób to i rywalizacja zrobi się ciekawsza. Wczoraj był na zdjęciu SRM+COS i za to były 2 pkt. Większość taką właśnie przysłało mi odpowiedź. @p.e.t.e @pawelb91 @lokiec3 @christof @miraz @WojtekM @lika @pinky_ok @Jeeb @moruniek @mifilim @ka1970 @artkas Trochę jestem zaskoczony, że Pan administrator @JC nie odgadł wczorajszej zagadki 🤣 Edited April 5, 2020 by Sportego360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 Ok, dzisiaj nie czekam do 12.30. Wrzucam od razu zagadkę za 1 pkt tym razem. Oczywiście zapraszam nowe osoby do dołączenia. Nie jest za późno. Jak frekwencja dopisze to konkurs potrwa. Ośrodków jest bardzo dużo do publikacji. Czas jak wczoraj do 22.00 i proszę o przesłanie odpowiedzi na priv. Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 41 minut temu, Sportego360 napisał: SRM+COS w odpowiedzi na PW napisałem Szczyrk i nie wiem dlaczego dostałem tylko 1 punkt ? Teraz nie wiem co mam napisać aby nie dostać 0,5 punkta 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 53 minuty temu, Jeeb napisał: w odpowiedzi na PW napisałem Szczyrk i nie wiem dlaczego dostałem tylko 1 punkt ? Teraz nie wiem co mam napisać aby nie dostać 0,5 punkta Też tak wysłałem W Białce też można było wyliczyć kilka "ośrodków" bo aż 3. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 Oj, ale mi się dostało. A podpowiadałem, że można dostać 2 pkt. Biorę na klatę i gramy dalej!!! 😀 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 3 minuty temu, Sportego360 napisał: Oj, ale mi się dostało. A podpowiadałem, że można dostać 2 pkt. Biorę na klatę i gramy dalej!!! 😀 Spokojnie Konkurs ciekawy. Może więcej osób dołączy. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 Mam propozycję do przedyskutowania. Zagadki będą powoli stawać się trudniejsze.Co myślicie o wprowadzeniu podpowiedzi? Ktoś nie zna odpowiedzi, pisze na prive o podpowiedź do mnie. Wysylam podpowiedz. Jeśli osoba przyśle prawidłową nazwę ośrodka dostaje połowę punktów. Plus - nie eliminuje to z rywalizacji. Minus - kwestia rodzaju podpowiedzi. Macie jakieś pomysly?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 27 minut temu, Sportego360 napisał: Biorę na klatę i gramy dalej!!! 😀 to w takim razie proszę grzecznie o poprawienie tabeli i wstawienie @pawelb91 i @Jeeb 2 punktuff za Szczyrk bo jak nie to będziemy od razu wstawiać na forum rozwiązania zagatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 @JeebTo jest istny szantaż!! 😂 A ty już swój limit odpowiedzi jawnych wykorzystałeś w pierwszy dzień.!!! Myślałem, że będę miał spokojną niedzielę 😌 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 30 minut temu, Sportego360 napisał: istny szantaż!! masz czas do 21:47 jak nie to 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportego360 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 (edited) 36 minutes ago, Jeeb said: jak nie to Nie było czegoś mniej spektakularnego? 😀 Rezerwuję barwy żółte 😂. Jak Cię korona nie zabije, myśliwy nie ustrzeli to Cię na forum zlinczują!! I nawet kwarantanna Cię nie uratuje. Edited April 5, 2020 by Sportego360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.e.t.e Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 (edited) To ja proponuję minus 2 punkty za celowe umieszczenie rozwiązania zagadki w wątku pod nią i zero punktow dla osób, które przyslą odpowiedź po czasie kiedy rozwiązanie by się wyświetliło. Odpowiedzi Szczyrk udzieliło 4 osoby patrząc na wyniki. Edited April 5, 2020 by p.e.t.e 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts