DMM Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 Czantoria dziś - do godziny 10 lód na całej długości trasy, potem cukier od połowy, ścianka tragicznie wyratrakowana, dziury u podstawy po pół metra ale do objechania, liczne przetarcia wychodzi brąz, niebieska zamknięta do orczyka, dalej niebieskiej brak, ogólnie 4/10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 A w Szczyrku pusto: Na Fis-ie przez Grzebień można było przelatywać na dzidę. Obok w Szczyrkowskim również bez tłoku, tylko świeży śnieg spowalniał jazdę. Skutkowało to max V=65km/h, słabo. 🙃 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 (edytowane) 10 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: A w Szczyrku pusto: Na Fis-ie przez Grzebień można było przelatywać na dzidę. Obok w Szczyrkowskim również bez tłoku, tylko świeży śnieg spowalniał jazdę. Skutkowało to max V=65km/h, słabo. 🙃 Fakt, ale z rana od Grzebienia do Dolin trasa była zamknięta, jakieś zawody albo zaliczenia studentów. Od 13:00 unieruchomiona również kanapa na Skrzyczne z powodu nasilających podmuchów wiatru. Edytowane 25 Luty 2023 przez kordiankw 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 Powinni cene obnizac za zamykanie tras albo o tym informowac. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 Rytro 25.02.2023 W nocy i nad ranem padał deszcz, warunki zapowiadały się dzisiaj mało ciekawe. Jednak nie było tak źle i przed 10 godziną się wypogodziło. O dziwo na wierzchniej warstwie zrobiła się skorupa, jednak szybko zaczęła się przełamywać przez co jeździło się dziwnie, potem całość puściła, zmiana nart na szersze i było ok jak na takie warunki mało śnieżne. Liczne przetarcia i przebarwienia. Ludzi bardzo mało, w zasadzie pustki. Jeszcze chyba jutro i znowu czekanie do stycznia na pełne Rytro w dobrych warunkach... 😟 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Sezon mimo końcówki ferii w toku. Śnieży obecnie CG, Zieleniec, Szklarska, Karpacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 11 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: A w Szczyrku pusto: . 🙃 A w Szczyrku sypie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Czas wracać niestety. Dziś warunki petarda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 CG przez noc spadlo jakies 15cm, dalej sypie, momentami dość mocno. Dziś sporo luźnego, świeżego śniegu, szybko robiły się odsypy. Na C dalej zawody....oczywiście wg komunikatu trasa niby otwarta. Przed 12 na luxtorpedzie kolejka na 10 min, na Zmiji gdzies tak na 5 min, gorzej ze wszyscy kumulują się na trasie D i jest tłoczno. Ja dziś dostałem strzala od tyłu, na szczęście bez uszczerbku na zdrowiu i sprzęcie. Sprawca nawet się nie odezwał, już jego ekipa bardziej się mną zainteresowała. 20230226_115732.mp4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Szczyrk teraz -sypie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 No w końcu tu dotarłem🙂 Jaworzyna Krynicka teraz, temp. na dole -3, lekko prudzy śnieg. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 4 godziny temu, Cappo napisał: Ja dziś dostałem strzala od tyłu, Ech, ferie…👎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Cze My dzisiaj wraz z @Chertan Mosorny Groń. Pojechaliśmy na niepogodę. Jak zwykle się nie udało, słoneczko i mało ludzi. Co za pech😉 pozdrawiam ps. No jak się nam karnety skończyły to zaczęło sypać, biednemu to zawsze słońce przyświeci, taka karma. 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 (edytowane) COS naśnieża na Jaworzynie, Czantoria wali aż miło, SON ma pusty zbiornik, ale też nie wiem, jaka ich wola. Innych nie sprawdzałem. Edytowane 26 Luty 2023 przez marekesz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: No w końcu tu dotarłem🙂 Jaworzyna Krynicka teraz, temp. na dole -3, lekko prudzy śnieg. To co najfajniejsze o tej porze już raczej pozamykane, watro tam wrócić rano😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 59 minut temu, moruniek napisał: To co najfajniejsze o tej porze już raczej pozamykane, watro tam wrócić rano😉. Będę będę, co najmniej do czwartku, dopiero dzisiaj przyjechałem, na jazdę nocną na razie wpadłem 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obywatel_GC Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 (edytowane) 3 godziny temu, marekbtl napisał: Cze My dzisiaj wraz z @Chertan Mosorny Groń. Pojechaliśmy na niepogodę. Jak zwykle się nie udało, słoneczko i mało ludzi. Co za pech😉 pozdrawiam ps. No jak się nam karnety skończyły to zaczęło sypać, biednemu to zawsze słońce przyświeci, taka karma. Na mosornym mówisz ? ale rano, tak do 10, sypało grubo, potem dopiero słoneczko wyszło Edytowane 26 Luty 2023 przez obywatel_GC 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 (edytowane) Dziś 6 dzień z rzędu na Jaworzynie, każdy inny śniegowo i populacyjne. Wczoraj pusto, dziś pełno. Dotąd ujezdzalem tylko trasę 5,dzis wybrałem się na zwiedzanie reszty. Najbliższy tydzień powinien być dobry, choć przewiduję trudności w przygotowaniu tras. Poza 6,na której dziś mocno sypali, śniegu jest wszędzie cienka warstwa i ratrakowanie tylko popsułoby sprawę, wyciągając na wierzch kamienie. Przymarznięty nierówny podkład pokryty kilkoma centymetrami świeżego, jak dziś, nie jest szczytem marzeń. Trasa 2 będzie zamknięta przez 3 dni na zawody. Trasa 4 jest zamknięta do zjazdu, choć wyciag chodzi i można się wydostać z 2.Jutro połowa 2 będzie zagrodzona na trening. Trasa 5 też nie ratrakowana, by nie wydrzeć kamieni. Niezła może być jutro jazda wieczorna na 6. Edytowane 26 Luty 2023 przez [email protected] 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Dzikowiec ratrakuje, Szklarska, Czarna Góra, Zieleniec naśnieżają z armatek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andis Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Wybieramy się na Jaworzynę w środę 1.03. Te zamknięcia na zawody, to jak rozumiem od 2.03? Tak jak na stronie? Czy coś jeszcze kombinują... Na stronie jest info, że 4 zamknięta, bo ją śnieżą. Może to i prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 (edytowane) 6 minut temu, Andis napisał: Wybieramy się na Jaworzynę w środę 1.03. Te zamknięcia na zawody, to jak rozumiem od 2.03? Tak jak na stronie? Czy coś jeszcze kombinują... Na stronie jest info, że 4 zamknięta, bo ją śnieżą. Może to i prawda. Zawody już w najbliższy wtorek i środę na 2,na stronę nie patrzyłem, pewnie wtedy następne. Dziś 4 nie śnieżyli, tylko 6. Edytowane 26 Luty 2023 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 16 minut temu, [email protected] napisał: Trasa 5 też nie ratrakowana, by nie wydrzeć kamieni. Jest szansa że coś tam dosypią na dniach (nocami)? Chciałem wybrać się w tygodniu między 6 a 12 marca ale nie wiem czy będzie sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Jaworzyna Krynicka dzisiaj jazda nocna. Trasa 6 przygotowana bardzo dobrze, przeratrakowana, równa, lekko zmrożona. Trzymala bardzo dobrze do końca do 21.00. Trasa nr 1 w stanie dobrym, lekko rozjeżdżona i całkowicie pusciutka, praktycznie nikt nią nie zjeżdżał, pojedyncze osoby. Ludzi w ogóle bardzo mało, sporo pustych przejazdów leciało. Przez cały czas pruszył śnieg, w górnych częściach tras non stop pracują armatki. Lekki mróz ok -3C. Nowa kanapa 6 osobowa: szybka, cicha i wygodna. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 marekbtl a na jutro już zamówione do przetestowania te Twoje " brzydkie" narty🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Jest szansa że coś tam dosypią na dniach (nocami)? Chciałem wybrać się w tygodniu między 6 a 12 marca ale nie wiem czy będzie sens. 5 jest ostatnia w priorytetach śnieżenia,bo przynosi najmniej kasy od turystów,a zawody z niej poprzenoszono.Niemniej w czwartek po zimnej nocy byłą super,ale wtedy ją ostatni raz ratrakowano,później już się bano,bo deszcz spłukał sporo z pokrywy.Ten tydzień,o którym piszesz to wielka niewiadoma,bo choć najbliższy będzie zimny,w następnym może być połączenie nierówności,grudy i skorupy - w wariancie pesymistycznym...6 na wieczór to wg. mnie optymalny wybór,i na pewno przetrwa najdłużej równa... Edytowane 26 Luty 2023 przez [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi