Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 22/23

Rybba7

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał:

No dobra:

1. dzień - np. Klepki
2. dzień - np. Białka
A potem co?
Całe życie zostajesz w Białce?

Sorry, ale ja tego nie kupuję. Gdy ja byłem młody, każdy, czy kto umiał, czy nie, marzył o zjeździe ze Skrzycznego lub Czantorii - to było coś. Nikt nie planował zostać całe życie na Złotym Groniu - niczego tej wcale niezłej stacji nie ujmując.

Nie kupuję tego braku ambicji młodego pokolenia. Uczyłem ludzi od zera na Soszowie i dawali radę. Tymczasem kiedyś od pewnej pani usłyszałem:
- Panie, Soszów... JAKA STRASZNA GÓRA!

Ja wiem czy to brak ambicji, może u innych ta ambicja jest nadmierna? Jak to zmierzyć? Gdzie się zatrzymać? Przecież tez się gdzieś w jakimś miejscu zatrzymałeś? Ktoś kto poszedł dalej ma to teraz oceniać? Po co?

• Thanks 1

9 minut temu, sstar napisał:

Ja wiem czy to brak ambicji, może u innych ta ambicja jest nadmierna? Jak to zmierzyć? Gdzie się zatrzymać? Przecież tez się gdzieś w jakimś miejscu zatrzymałeś? Ktoś kto poszedł dalej ma to teraz oceniać? Po co?

W sumie prawda. W końcu to dziś rekreacja, nie sport!

• Thanks 1

5 godzin temu, WojtekM napisał:

Zaczynali działalność z dużym przytupem i ambicjami.

Robią tak już drugi sezon. Niestety TMR tak wysysa klientów, że poza głównym sezonem na BSA wiatr hula. Nie wiem, czy dobrą taktyką są wspólne skipassy, ja bym na ich miejscu się wycofał (aż się dziwię, że to piszę!) i zrobił własne - dużo tańsze!

• Confused 1
  • Downvote 1

51 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Robią tak już drugi sezon. Niestety TMR tak wysysa klientów, że poza głównym sezonem na BSA wiatr hula. Nie wiem, czy dobrą taktyką są wspólne skipassy, ja bym na ich miejscu się wycofał (aż się dziwię, że to piszę!) i zrobił własne - dużo tańsze!

Mają własne karnety 3 godzinne, tylko że cena niewiele się różni od 1-dniowego gopassu na cały Szczyrk. Wiec chyba nie tak łatwo zrobić to w dużo tańszych cenach. W mojej opinii takie indywidualne karnety mają sens tylko w przypadku max kilkugodzinnych, no powiedzmy jednodniowych. Choć nie wiem czy chciało by mi się katować BSA dłużej niż 4 godziny. 

• Like 1

dziwny to był sezon, a warunki różne, ogólnie było ciężko, ta niepewność jutra.... będzie mróz? czy nie? jechać, czy nie? zrywać się? czy nie? pić czy nie? (ile imprez odpuszczonych, bo rano o 5 trzeba wstać 🤣) no cóż, trzeba odpalić elektryka i na szlak Beskidzki, o godzinie 13,00 taki warun na Czantorii... sezonówka skonsumowana😀

IMG_20230319_121029.jpg

• Like 4
  • Thanks 2

7 godzin temu, WojtekM napisał:

Zaczynali działalność z dużym przytupem i ambicjami.

BSA ma tylko jedną dużą wadę - krótkie trasy. Poza tym bardzo dobrze przemyślany układ tras, bardzo dobre naśnieżanie i przygotowanie tras.
W tym sezonie spędziłem tam więcej czasu niż w COS i SON razem wziętych. To ze względu na warunki, albo kolejki.
Najwięcej natomiast jeździłem w Jasnej.

Edytowane przez Harnas22
  • Like 2
  • Thanks 1

2 godziny temu, DMM napisał:

dziwny to był sezon, a warunki różne, ogólnie było ciężko, ta niepewność jutra.... będzie mróz? czy nie? jechać, czy nie? zrywać się? czy nie? pić czy nie? (ile imprez odpuszczonych, bo rano o 5 trzeba wstać 🤣) no cóż, trzeba odpalić elektryka i na szlak Beskidzki, o godzinie 13,00 taki warun na Czantorii... sezonówka skonsumowana😀

IMG_20230319_121029.jpg

Bardzo dziwny, z 60 dni zszedłem na 15. Piękna jazda w miękkim.

C9BACE27-AF4F-448A-8464-B7134EC8B498.jpeg

FB5C7CD4-3B14-4278-90BA-75431E6370AC.jpeg

• Like 3

4 godziny temu, MarioJ napisał:

Kot posikał narty  plus gacie walające się.

Gorszego foto to jeszcze nie widziałem.

przecież to didaskalia

wczuj się w nastrój

zrozum przekaz

opuść gimbazę

no chyba że...

Edytowane przez sstar
  • Downvote 1