grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 (edytowane) 14 minut temu, gabrik napisał: Zdjęcie niewyraźne, ale weź Grimson jakieś porządne deski se kup, takie z +10 do wzrostu To już pachnie DH 214cm - znajomy nakłania mnie do przetestowania ich. Edytowane 13 Luty 2024 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 2 godziny temu, grimson napisał: To już pachnie DH 214cm Czyżby pachniało 🇵🇱 zawodnikiem w PŚ? 🤔😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Screenrecorder-2024-02-13-09-37-52-431.mp4 2 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Screenrecorder-2024-02-13-09-37-52-431.mp4 Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 7 minut temu, sebek napisał: Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Jakbym był na miejscu kierownika tego ośrodka to wstyd by mi było otwierać stok w takim stanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Przecież to sławna oferta oferta freeski Winterberg, nie ma co zdziwiać. Chętnych sporo. Chyba się opłaca. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 23 minuty temu, sebek napisał: Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Ja bym w takich warunkach za darmo nie chciał jeździć🙄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 4 godziny temu, Victor napisał: Czyżby pachniało 🇵🇱 zawodnikiem w PŚ? 🤔😉 prędzej lokatorem domu spokojnej starości, niż zawodnikiem PŚ 😁 Pojeżdżone na spokojnie z familią. Na stoku meldunek o 14.00, mieliśmy wcześniej wizytę rodziny na miejscu. Weszły Kastle i...żałowałem. Bo karnet 2 godzin wykorzystaliśmy na D Fis. A tam czary, bo pod nartą bardzo twardo i porównując do wcześniejszych nartowań w ciągu dnia - niewiele odsypów. Trzeba było założyć GS na taki zacny warun. Po nartowaniu obiadek i rzut okiem na Luxtorpedę i peryferia: trasa B nie ratrakowana, Lux jechal na bieżąco, bez przerwy między 16.00 a 16.30. Efka była ratrakowana między 16.30 a 17.00. Zaczęło się robić zimno, na parkingu przy Luxie był 1st C i temp szła w dół. Sports Traker wypluł w totalu 13,92km w 1 godzinę 53 min. Poniżej kilka fotek, w tym nasza wspólna z kamerki internetowej. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Wisła- Soszów Pojeżdżone z rana Warunki całkiem ok Myślę że do weekendu bez problemu będą kręcić. Ludzi może z 20 narciarzy 20 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 2 godziny temu, sebek napisał: Płacą im za taką jazdę czy narciarze i tak muszą płacić za karnety w takich warunkach? Rok temu podobnie wyglądał dojazd do mety na COS w Szczyrku. A do okoła było pełno śniegu i nawet Bienkula była czynna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 Ski Sun Świeradów włączyli naśnieżanie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2024 W dniu 11.02.2024 o 19:54, Lexi napisał: Spytkowice to jedna z fajniejszych małych górek, moja ulubiona obok Rusin. Ale grodzenie połowy stoku pod slalom rozwala wszystko.. wtedy nie ma co jechać bo pozostała część degraduje sie z szybkością światła a w ferie przeważnie w tym wąskim gardle zaraz za przełamaniem robi sie niebezpiecznie.... To właśnie stała się moja druga ulubioną górka po Rusinie. I tak jak napisałeś, dokładnie za przełamaniem po prawej stronie codziennie była rzeźnia. No a Rusin tylko na koniec lutego i marzec do 12.00 także, mam nadzieję, do zobaczenia! Jeszcze jeden mały komentarz czemu nie Austria. Pare osób z forum mnie jeszcze może pamiętać, nie mam parcia na robienie z dziecka zawodnika. Przyjemność ponad doskonałość. Jako kibic piłki noznej siedzialbym wśród pikników. W samochodzie i w życiu wychodzę z założenia, że pośpiech poniża. 1,5 godziny jazdy zamiast 8 czy 10 (z ryzykiem na dużo więcej vide podróże z włoskich Alp po naście godzin) to jest dla mnie ogromna różnica, a nie lubię spędzać czasu w podróżach po ciemku, w szarych kolorach. A dla mojego dziecka to kosmos i znosi jajo (mimo, że latem spędzamy dużooo więcej czasu w podrozach). Do tego animacje popołudniowe w jezyku polskim, bezproblemowe znalezienie rówieśników z którymi spędza czas...to wszystko składa się na wybór Polski. Jak dziecko będzie miało 14-16 lat i w drugim czy trzecim języku bedzie w stanie sie dogadać, zmienimy destynacje na te alpejskie. Oby tylko zdrowia ojcu nie brakło czego i Wam życzę! EOT 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Czarna Góra wita 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 14 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra wita Petarda, co to za atomiki, parametry sprzedaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Dziś odbiłem się od bramek na Skolnity i na Stożku (czekają na zimę) Tak więc dziś Istebna - Ski 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Dzień dobry Soszów ! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Dzień dobry CG 9.00 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Godzinę temu, marcinn napisał: Dziś odbiłem się od bramek na Skolnity i na Stożku (czekają na zimę) Tak więc dziś Istebna - Ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Na Stożku czekamy na narciarzy, wiec nie mogliscie sie odbic od bramek. Chyba tu nie dojechaliscie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 10 minut temu, wp napisał: Na Stożku czekamy na narciarzy, wiec nie mogliscie sie odbic od bramek. Chyba tu nie dojechaliscie. Dojechaliśmy 1 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Godz 10 Czantoria, dalej twardo, szybko, z dziurami po ratraku, mróz trzyma 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Jutro w planach Jaworzyna Krynicka od 9 do ~16. Dzisiaj dośnieżali w nocy w partiach szczytowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 (edytowane) 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra wita Nie widziałem Ciebie, byłem pod Lux o 8.50 u już stał tłumek w kolejce do kanapy. Uczciwie pojeżdżone na GS przez 2 godziny. Na pierwszy ogień B FIS. Oczywiście sztruks, beton i równo. Poszła jazda na 50%, bo trzeba oswoić się z warunem. Przy dojeździe do ścianki pod koniec trasy hamowałem, a nie jechałem wolno. Miałem skręcić hamując w lewo, więc szybki rzut okiem w tym kierunku, a tam zasuwa przy sobie dwóch chłopaczków na krechę, tylko im dzioby nart latały prawo-lewo. Jeden z nich zaczął skręcać lekko w lewo, to ja dałem szybko w prawo. I dobrze, bo jakbym skręcił w lewo, to nie pisałbym teraz tego posta. Chłopaki poszły pełnym ogniem po zewnętrznej tej ścianki, gdzie wjeżdżając w nią nie widać, czy ktoś się nie zatrzymał parę metrów bliżej. Totalny idiotyzm. Dlatego uciekłem na A. Tutaj warun na GS, bo sztruks, równo, twardo i..pusto, w porównaniu do tłumów na B. Poszedł ogień na całej szerokości stoku, ależ te GS idą jak po szynach, błyskawiczne przejście z krawędzi na krawędź i eleganckie trzymanie na betonie. Już o 9.30 pojawiły się na A odsypy, więc prędkość poszła w dół. O 9.50 decyzja o ucieczce na Żmiję, bo warun zaczął na A podupadać, a kolejka do Luxa urosła na dobre 5 min czekania. Jadąc na Żmiję niespodzianka, bo kolejka do orczyka na Żmiję na...30 metrów. Więc zdjąłem narty i z buta podszedłem ten kawałek. Kolejka do Żmiji na 1 min czekania, ale obłożenie tras spore. Jeździłem do 11 na D. Warun elegancki, twardo na całej długości, lekkie odsypy na ściance. Sports Tracker nagrał tylko jazdę na B, A i jeden zjazd na D. Mimo to wypluł 1 godz 5 min, 14,35km i Vmax 79km/godz. Teraz pauza w domu i zabieram panie na stok. Edytowane 14 Luty 2024 przez grimson 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Jaworzyna Krynicka zamyka trasę 2A aż do Pucharu Świata Snowboard 24-25.02... ze względu na ochronę śniegu na niej. Właśnie tak patrzyłem na kamerki i myślę sobie że coś tam za pusto... 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 5 godzin temu, marcinn napisał: dziś Istebna - Ski Cześć Marcin Jest sens jutro tam jechać , bo wracając z Wisły ten pierwszy stok nie ciekawie wyglądał ? Co do Soszów Ski bardzo fajne dwie opcje zjazdowe szczególnie z samego ranka bo po 10.30 już wszystko puściło 🤷♂️ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi