ZdolnyŚlązak Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Jeszcze takie były dzisiaj jedzone 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 (edytowane) 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Już po Gruzji? Właśnie wróciłem,co nie zwalnia mnie z obowiązku jutrzejszego treningu na Jaworzynie.Musi być wg powiedzenia-pierwszy na treningu,ostatni na zawodach...A o Gruzji będzie za chwilę... Edytowane 14 Luty 2024 przez [email protected] 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Korbielów Pilsko 14-02-2024 6 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 43 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Byłem pierwszy w tej kolejce😉 Kurczę, o 8.50 stał już spory tłumek przed wejściem na kanapę i dobre 10 osób przed samymi bramkami. Ja jechałem w górę dopiero 10 kanapą... Pojeżdżone z paniami w kaszy na Efce. Nie uderzaliśmy na inne stoki, bo nie było wiele lepiej, a ja objechałem na polu narciarskim wszystkie orczyki, kanapę i przy okazji jazdę na jednej narcie. Tutaj ciekawostka, bo na lewej nodze skręca mi się zdecydowanie lepiej, niż na prawej. Jazda wolna w takim warunie, kolejki do Efki na 10min czekania. Założone Kastle, bo GS zwyczajnie by się męczył w takim warunie. Duuużo szkółek i szkoleń, instruktorzy mieli pełne ręce roboty. Pozdrowienia dla widzianego na stoku @RTS i @ZdolnyŚlązak którego nie widziałem, ale gdzieś się cały dzień kręcił w pobliżu. Sports Tracker wypluł 12,69km w 3 godz 13 min. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 21 minut temu, Narty pilsko napisał: Korbielów Pilsko 14-02-2024 Totalne bezzimie 😞 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 6 godzin temu, grimson napisał: Nie widziałem Ciebie, byłem pod Lux o 8.50 u już stał tłumek w kolejce do kanapy. Uczciwie pojeżdżone na GS przez 2 godziny. Na pierwszy ogień B FIS. Oczywiście sztruks, beton i równo. Poszła jazda na 50%, bo trzeba oswoić się z warunem. Przy dojeździe do ścianki pod koniec trasy hamowałem, a nie jechałem wolno. Miałem skręcić hamując w lewo, więc szybki rzut okiem w tym kierunku, a tam zasuwa przy sobie dwóch chłopaczków na krechę, tylko im dzioby nart latały prawo-lewo. Jeden z nich zaczął skręcać lekko w lewo, to ja dałem szybko w prawo. I dobrze, bo jakbym skręcił w lewo, to nie pisałbym teraz tego posta. Chłopaki poszły pełnym ogniem po zewnętrznej tej ścianki, gdzie wjeżdżając w nią nie widać, czy ktoś się nie zatrzymał parę metrów bliżej. Totalny idiotyzm. Dlatego uciekłem na A. Tutaj warun na GS, bo sztruks, równo, twardo i..pusto, w porównaniu do tłumów na B. Poszedł ogień na całej szerokości stoku, ależ te GS idą jak po szynach, błyskawiczne przejście z krawędzi na krawędź i eleganckie trzymanie na betonie. Już o 9.30 pojawiły się na A odsypy, więc prędkość poszła w dół. O 9.50 decyzja o ucieczce na Żmiję, bo warun zaczął na A podupadać, a kolejka do Luxa urosła na dobre 5 min czekania. Jadąc na Żmiję niespodzianka, bo kolejka do orczyka na Żmiję na...30 metrów. Więc zdjąłem narty i z buta podszedłem ten kawałek. Kolejka do Żmiji na 1 min czekania, ale obłożenie tras spore. Jeździłem do 11 na D. Warun elegancki, twardo na całej długości, lekkie odsypy na ściance. Sports Tracker nagrał tylko jazdę na B, A i jeden zjazd na D. Mimo to wypluł 1 godz 5 min, 14,35km i Vmax 79km/godz. Teraz pauza w domu i zabieram panie na stok. Potwierdzam, warunki bardzo dobre 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Zaczyna wiązać-idzie mrozik,katujemy dalej ⛷️choć brzuchy pełne 🙃 …ciężko w odsypach środkiem ale o to chodzi 👌ma boleć nauka nie pójdzie w las ! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 7 minut temu, Victor napisał: ciężko w odsypach środkiem ale o to chodzi 👌 na jakich odsypach ??? górka w idealnym stanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 2 godziny temu, grimson napisał: Sports Tracker wypluł 12,69km w 3 godz 13 min to ile razy obróciłeś tą 68 metrową górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 15 minut temu, Jeeb napisał: to ile razy obróciłeś tą 68 metrową górkę 17x. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 50 minut temu, Jeeb napisał: na jakich odsypach ??? górka w idealnym stanie Jako że jesteś narciarz z długim stażem to powinieneś wiedzieć,że naturalny to nie to samo co kasza a jeżeli nie to uwierz na słowo,że środek byl w totalnej mokrej ciapie kaszowej. Choć ja broń Boże nie narzekam,gdyż w takich warunkach ćwiczyć śmig to jestem pewny,że bankowo zaprocentuje to na przyszłość . Dzionek zaliczony do tych udanych narciarsko bez zbędnych hektarów krajoznawczych a nogi bolą 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2024 Dziś po pracy Kasina. Czarna trasa nieczynna, na czerwonej i niebieskiej warunki dobre, ale wiosenne. Lepiej wziąć szersza nartę. Podobno były już przetopy na głównej trasie, ale wczoraj wieczorem wzięli śnieg z czarnej i przepychali ratrakiem na niebieską. Potem był lekki przymrozek i ładnie się to związało. Szacują, że wystarczy im to do niedzieli. Od poniedziałku ma być w nocy -4 i będą śnieżycy ile się da. Jak się prognoza nie sprawdzi i będzie cieplej to pewnie koniec sezonu. Radzę zużyć karnety z Black Friday. 2 godziny, 15 zjazdów na spokojnie, bo mnie coś katar dopadł. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Dziś wejście z buta na B Fis: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Dzień dobry z rana 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Podejście 1000m na B Fis. Początkowo słonecznie, potem pojawiły się chmury i mleko. Pod butem miękko, zapadalem się na dobre 10cm. Na parkingu rano 5 st C. Stok oczywiście pusty, jak przygotowałem się do zjazdu to na górę skuterem jechała obsługa Luxtorpedy. Przy ściance na B zauważyłem betonowy blok do podpięcia ratraka- nieużywany. Po zakończeniu zjazdu widziałem skiturowca podchodzącego na górę. Ale on zasuwał, ja wg GPS szedłem w górę w tempie 1,1km/godz. Teraz śniadanie, pakowanie i niestety do domu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Jaworzyna Krynicka, miękko od rana na całości od góry do dołu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 12 minut temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka, miękko od rana na całości od góry do dołu. Ale narta w sam raz pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Godzinę temu, marcinn napisał: Dzień dobry z rana A gdzie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Dzień doberek, wiosennie coś związało ale pewnie szybko puści . Katujemy krótki skręt ! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Czarna Góra Żnija teraz, trasy C i D, miękko, na razie trzyma dobrze, na C w dolnej czesci po jednej stronie już spore przetarcia, D w lepszym stanie, 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Pilsko piszą że dużo śniegu ale na Szczawinach słabo to wygląda. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Luty 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 4 godziny temu, marekbtl napisał: A gdzie to? Ustroń Poniwiec tzw. Mała Czantoria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Ustroń-Poniwiec To jedno z nielicznych miejsc obok Stożka gdzie można pojeździć bez kolejek i się wyjeździć w 2-3 godzinki Dziś warunki bez zastrzeżeń … no może tylko brakowało mrozu w nocy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Dobra, wkurzyłem się. Te prognozy w necie są nic nie warte. Pokazują prognozę na dwa tygodnie do przodu i od końca stycznia, pod koniec drugiego tygodnia pokazują powrót zimy. Jak minie parę dni, to zmieniają prognozę o 180 stopni i z minusa, robi się plus. Żenada. Wychodzi na to, że za tydzień lub dwa padną wszystkie stacje narciarskie i zostanie tylko Kasprowy. A zima pewnie wróci na Wielkanoc, kiedy już wszystkie stacje będą zamknięte na 4 spusty i ludzie zamiast o nartach beda myśleć o grillu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 10 minut temu, Hextor napisał: Dobra, wkurzyłem się. Te prognozy w necie są nic nie warte. Pokazują prognozę na dwa tygodnie do przodu i od końca stycznia, pod koniec drugiego tygodnia pokazują powrót zimy. Jak minie parę dni, to zmieniają prognozę o 180 stopni i z minusa, robi się plus. Żenada. Wychodzi na to, że za tydzień lub dwa padną wszystkie stacje narciarskie i zostanie tylko Kasprowy. A zima pewnie wróci na Wielkanoc, kiedy już wszystkie stacje będą zamknięte na 4 spusty i ludzie zamiast o nartach beda myśleć o grillu. No ale na co konkretnie się wkurzasz? Prognozy nie mają wpływu na pogodę, śnieg spadnie jak spadnie. Albo jeszcze pojeździmy w tym sezonie, albo już nie, ale to zależy od natury a nie od pogodynek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi