ZdolnyŚlązak Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Czarna Góra Żnija teraz, trasy C i D, miękko, na razie trzyma dobrze, na C w dolnej czesci po jednej stronie już spore przetarcia, D w lepszym stanie, 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Pilsko piszą że dużo śniegu ale na Szczawinach słabo to wygląda. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Luty 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 4 godziny temu, marekbtl napisał: A gdzie to? Ustroń Poniwiec tzw. Mała Czantoria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Ustroń-Poniwiec To jedno z nielicznych miejsc obok Stożka gdzie można pojeździć bez kolejek i się wyjeździć w 2-3 godzinki Dziś warunki bez zastrzeżeń … no może tylko brakowało mrozu w nocy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Dobra, wkurzyłem się. Te prognozy w necie są nic nie warte. Pokazują prognozę na dwa tygodnie do przodu i od końca stycznia, pod koniec drugiego tygodnia pokazują powrót zimy. Jak minie parę dni, to zmieniają prognozę o 180 stopni i z minusa, robi się plus. Żenada. Wychodzi na to, że za tydzień lub dwa padną wszystkie stacje narciarskie i zostanie tylko Kasprowy. A zima pewnie wróci na Wielkanoc, kiedy już wszystkie stacje będą zamknięte na 4 spusty i ludzie zamiast o nartach beda myśleć o grillu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 10 minut temu, Hextor napisał: Dobra, wkurzyłem się. Te prognozy w necie są nic nie warte. Pokazują prognozę na dwa tygodnie do przodu i od końca stycznia, pod koniec drugiego tygodnia pokazują powrót zimy. Jak minie parę dni, to zmieniają prognozę o 180 stopni i z minusa, robi się plus. Żenada. Wychodzi na to, że za tydzień lub dwa padną wszystkie stacje narciarskie i zostanie tylko Kasprowy. A zima pewnie wróci na Wielkanoc, kiedy już wszystkie stacje będą zamknięte na 4 spusty i ludzie zamiast o nartach beda myśleć o grillu. No ale na co konkretnie się wkurzasz? Prognozy nie mają wpływu na pogodę, śnieg spadnie jak spadnie. Albo jeszcze pojeździmy w tym sezonie, albo już nie, ale to zależy od natury a nie od pogodynek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Wkurzam się zarówno na pogodę, jak i na pogodynki. Gdyby pokazywali prawdę od początku, to człowiek nie robił by sobie nadziei i nie chomikowal by karnetów z balck Friday, aż przyjdzie lepszy warun. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 1 minutę temu, Hextor napisał: Wkurzam się zarówno na pogodę, jak i na pogodynki. Gdyby pokazywali prawdę od początku, to człowiek nie robił by sobie nadziei i nie chomikowal by karnetów z balck Friday, aż przyjdzie lepszy warun. Chytry 2x traci pozdrawiam ps. Ja sobie w tym sezonie odpuściłem jakiekolwiek presale. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 45 minut temu, marcinn napisał: Ustroń-Poniwiec To jedno z nielicznych miejsc obok Stożka gdzie można pojeździć bez kolejek i się wyjeździć w 2-3 godzinki Dziś warunki bez zastrzeżeń … no może tylko brakowało mrozu w nocy Marcin, ale z Twoich fot wynika, że warun petarda. Serio. Śniegu sporo (nie to co w Winterbergu ), pogoda ok, mało ludzi. Żyć nie umierać. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 12 minut temu, marekbtl napisał: Chytry 2x traci pozdrawiam ps. Ja sobie w tym sezonie odpuściłem jakiekolwiek presale. Za rok też odpuszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 1 minutę temu, Hextor napisał: Za rok też odpuszczę. Cze Przy obecnej kapryśnej aurze i zmianach klimatycznych, to w PL trudno coś przewidzieć. Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu. Pewniakiem są tylko ośle łąki, gdzie śnieg praktycznie zawsze leży, o ile właściciel dba o stok. Lepiej inwestować w zagraniczne ośrodki - z wyprzedzeniem. Póki co to raczej jest gwarancja śniegu, szczególnie że są ich skupiska w niedalekiej odległości od siebie. Wypadowa miejscówka to chyba klucz. Nawet lepsza niż hotel na stoku. Pieniądze podobne jak w PL jak się dobrze poszuka. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 (edytowane) No widzisz miałem zaklepana miejscówkę w Austrii, ale nie pojechałem bo syn złapał grypę dzień przed wyjazdem. I nie to, że moje dzieci są jakoś wyjątkowo chorowite, poprzednio były chore w lecie na ospe, jak na wakacje jechaliśmy. Później ponad pół roku zdrowe, nie licząc pierduł typu katar. Na szczęście udało się przełożyć na połowę marca, może nikt się wtedy nie rozchoruje. Edytowane 15 Luty 2024 przez Hextor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 14 minut temu, Hextor napisał: udało się przełożyć na połowę marca, Zabierz rowery.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 37 minut temu, marekbtl napisał: Marcin, ale z Twoich fot wynika, że warun petarda. Serio. Śniegu sporo (nie to co w Winterbergu ), pogoda ok, mało ludzi. Żyć nie umierać. pozdro Zgadza się Tak jak napisałem brakowało mi tylko zmrożonego stoku o który ciężko jak w nocy było + 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 18 minut temu, Lexi napisał: Zabierz rowery.. E tam, najwyżej będę autem na lodowiec codziennie dojeżdżał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 52 minuty temu, marekbtl napisał: Cze Przy obecnej kapryśnej aurze i zmianach klimatycznych, to w PL trudno coś przewidzieć. Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu. Pewniakiem są tylko ośle łąki, gdzie śnieg praktycznie zawsze leży, o ile właściciel dba o stok. Lepiej inwestować w zagraniczne ośrodki - z wyprzedzeniem. Póki co to raczej jest gwarancja śniegu, szczególnie że są ich skupiska w niedalekiej odległości od siebie. Wypadowa miejscówka to chyba klucz. Nawet lepsza niż hotel na stoku. Pieniądze podobne jak w PL jak się dobrze poszuka. pozdro Ja też prawie nie kupiłem żadnych karnetów w przedsprzedaży na ośrodki w Polsce, prawie dlatego że kupiłem 5x Jaworzynę i teraz muszę tam rzeźbić w strachu że stopnieje 😂 Pingwiny mnie nie interesują, a nikt z bliżej i dalej rozumianego regionu okolicznego nie wrzucał dobrej oferty. W tamtym sezonie miałem trochę skipassów na Rytro, w tym nie ale zniżki w kasie dla Sądeczaków więc wygodnie i niczym się nie ryzykowało. Tylko szkoda że byłem tam mniej niż 10 razy. W lutym ani razu i pewnie już w tym sezonie nie będę - tego szkoda mi najbardziej. Też mam plany w przyszłosezonowe inwestowanie w Alpy. Najważniejsze to zaklepać sobie noclegi takie jakie odpowiadają w jakiejś sensownej cenie, o to najtrudniej. Regionalnie na narty też będę się chciał wybrać jeśli warunki będą sensowne, nic na siłę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 37 minut temu, pawelb91 napisał: Ja też prawie nie kupiłem żadnych karnetów w przedsprzedaży na ośrodki w Polsce, Ja jeszcze "dojeżdżam" z zeszłego roku.. jeszcze 2 zostały na Czarny Groń i jeden na Kasinę... Jedzie ktoś w przyszłym tygodniu do Kasiny?.. (oczywiście jak będzie po co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 26 minut temu, Lexi napisał: Ja jeszcze "dojeżdżam" z zeszłego roku.. jeszcze 2 zostały na Czarny Groń i jeden na Kasinę... Jedzie ktoś w przyszłym tygodniu do Kasiny?.. (oczywiście jak będzie po co) Jak z zeszłego roku? Przecież one są ważne tylko na jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Czarna Góra dzisiaj, nie było przymrozku jak wczoraj, dlatego od otwarcia dość miękko, ale jeździło się w tych warunkach naprawdę dobrze, pojeżdżone 4 h. Dzisiaj tylko Żmija i dwie czerwone przy niej, D trzymała dłużej i jest tam większa warstwa śniegu niż na C, na C w dolnej części po jednej stronie przetarcia, ale bez tragedii. Wszystkie zdjęcia z ok. 12-13: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 2 godziny temu, marcinn napisał: Zgadza się Tak jak napisałem brakowało mi tylko zmrożonego stoku o który ciężko jak w nocy było + 4 Tak się zastanawiam jak im się to spina finansowo. Byłem w zeszłym roku pod koniec lutego i było może z 20 osób? Generalnie fajny klimat tam jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 13 minut temu, Hextor napisał: Jak z zeszłego roku? Przecież one są ważne tylko na jeden sezon. Sprzedawca chwali się że "bezpieczne zwroty" - oczywiście nie specjalnie kwapi sie do tego ale jak dokładnie przeczytasz i będziesz konsekwentny to możesz to wyegzekwować - ja miałem na Spytkowice i pare do Czarnego Gronia - zgodziłem sie żeby to przerobili na sezon 23/24.. Spytkowice wykorzystałem i częściowo CzG..jeszcze 2 zostały (z jednym karnetem był kłopot jakiś). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 33 minuty temu, Hextor napisał: Jak z zeszłego roku? Przecież one są ważne tylko na jeden sezon. Mam jeszcze dwa czterogodzinne na skolnity na ten sezon. W związku z tym, że musieli zamknąć ośrodek, pozwalają je wykorzystać do 31.01.2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 5 godzin temu, surfing napisał: Ustroń Poniwiec tzw. Mała Czantoria Kiedyś bardzo lubiłem ten stok:) tak jak pisze Marcin ilość ludzi minimum. Jedyne co często kamienie luźne latają ale stosunek jakości do ceny dla mnie bez pytań:) Na nocne z Gliwic byłem tam w 45min. 2-3h o nokaut. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 4 godziny temu, marcinn napisał: Zimy słabe to poszli w drugi sezonowy biznes? Karpie zaczęli hodować? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2024 Stok Wisła dzisiaj. Udane wiosenne nartowanie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi